Πέμπτη 4 Ιουνίου 2009

ΔΙΔΟΝΤΑΙ 1.200.000 ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΗ ΘΩΡΑΚΙΣΗ ΤΗΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ

της Τζένης Σουκαρά

Oριστικοποιήθηκε την Δευτέρα από το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας o πίνακας που αφορά παρεμβάσεις αντιπλημμυρικών και άλλων έργων, όπως αποκαταστάσεις ζημιών στις πυρόπληκτες περιοχές της Πελοποννήσου, προϋπολογισμού 30 εκατ. ευρώ. Ο Γ.Γραματέας της Περιφέρειας Νίκος Αγγελόπουλος διευκρίνισε πως μένουν σε εκκρεμότητα για να εγκριθούν τα 6 εκατ. ευρώ τα οποία αφορούν έργα ύδρευσης σε πυρόπληκτες περιοχές . Στα 30 εκατ. ευρώ εντάσσονται και τα έργα που αφορούν ζημιές σε διάφορους αρχαιολογικούς χώρους. Αφορούν επίσης έργα δημιουργίας ενός δικτύου πυροπροστασίας, σε συνεννόηση με την Πυροσβεστική και τα δασαρχεία για την εγκατάσταση υδατοδεξαμενών σε όλη την Πελοπόννησο, ώστε να είναι ευκολότερος ο ανεφοδιασμός σε περίπτωση πυρκαγιάς των οχημάτων αλλά και των ελικοπτέρων προς εξοικονόμηση πολύτιμου χρόνου.
<< Είναι ένα πρόγραμμα το οποίο θα εξειδικεύεται με την διαδικασία που συμφωνήσαμε με το υπουργείο Εθν. Οικονομίας και το ταμείο Αλληλεγγύης το αμέσως προσεχές διάστημα. Για κάθε έργο θα συντάσσεται τεχνικό δελτίο, θα υποβάλλεται στο υπουργείο και αμέσως θα δημοπραττείται, θα ανατίθεται η εργολαβία για να ξεκινήσει. Σε μας απομένει η ευχέρεια και η δυνατότητα μέσα από έναν αγώνα δρόμου που πρέπει να κάνουμε να προλάβουμε την επομένη χειμερινή περίοδο>>, τόνισε ο Γ. Γ. της περιφέρειας Πελοποννήσου Ν. Αγγελόπουλος.
Τα χρήματα αυτά έρχονται να προστεθούν στα 14 εκατ. ευρώ που έχουν διατεθεί μέχρι σήμερα για έργα αντιπλημμυρικά στις πυρόπληκτες περιοχές από το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων.
<< Εμείς έχουμε έναν πίνακα με τις ανάγκες, έχουμε ένα πίνακα έργων που θα χρηματοδοτηθούν. Επειδή δεν έχουν οριστικοποιηθεί ακόμη οι προϋπολογισμοί μέσα από τα τεχνικά δελτία γι αυτό και δεν το δημοσιοποιώ» πρόσθεσε ο Ν. Αγγελόπουλος. Αυτά αφορούν του 3 πυρόπληκτους νομούς Αρκαδίας, Μεσσηνίας και Λακωνίας με μόνη εξαίρεση το νομό Κορινθίας.


1 εκατομμύριο 200χιλιάδες ευρώ έργα
θα γίνουν στην Κορινθία και αφορούν το ποταμό Ξηριά.

<< Ο ποταμός έχει πνίξει 2φορές την πόλη της Κορίνθου. Ξεκινά από πυρόπληκτη περιοχή και λόγω αυτής της ανάγκης, δίδουμε αυτά τα χρήματα παρότι ο νομός δεν είναι πυρόπληκτος>>. Η ίδια μέθοδος θα γίνει και στις κατανομές για το ΕΣΠΑ διαβεβαίωσε ο περιφερειάρχης.

Χρήματα για την διάβρωση

Ο περιφερειάρχης τόνισε επίσης πως έπονται ακόμα από το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων έργα παρεμβάσεων για την διάβρωση των ακτών που είναι ένα μεγάλο πρόβλημα για την Κορινθία και την Μεσσηνία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: