Τρίτη 16 Ιουνίου 2009

Θ. ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ :ΝΑ ΠΑΨΕΙ ΠΙΑ Ο ΚΛΕΦΤΟΠΟΛΕΜΟΣ ΜΕ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ

της Τζένης Σουκαρά

Ο νομός Κορινθίας βιώνει ίσως ένα από τα μεγαλύτερα αδιέξοδα του,αυτό των σκουπιδιών. Οι δηλώσεις των δημάρχων του νομού σκιαγραφούν την τραγική κατάσταση στην οποία έχει εισέλθει κι απευθύνουν μήνυμα στους υπόλοιπους πως έληξε πλεον ο χρόνος των «παραστάσεων» των παιγνίων και του πρόσκαιρου πολιτικού οφέλους γιατί απλούστατα ήρθε η ώρα των αποφάσεων ..και η αλήθεια που στέκεται αμείλικτη απέναντι από όλους !
Τι θα γίνει με τις παράνομες χωματερές στην Κορινθία ;Ρωτήσαμε τον πρόεδρο της ΤΕΔΚ δήμαρχο Βέλου Θεόδωρο Λαμπρόπουλο.
«Αυτή η ερώτηση είναι πάντα επίκαιρη. Κρατάει από το 1982 που ασχολούμαι με τη αυτοδιοίκηση ,δηλ. εδώ και 27-28 χρόνια. Το Βέλο μαζί με το Δήμο Σικυωνίων από το 1999 έχει ΧΥΤΑ. Μπορούμε να πούμε πως δεν αντιμετωπίζουμε άμεσα το πρόβλημα. Το πρόβλημα όμως είναι ένα, γνωστό, υπαρκτό και πρέπει να πάψουμε να βάζουμε το κεφάλι στην άμμο σαν την στρουθοκάμηλο. Πρέπει να γίνει διαχείριση απορριμμάτων και πρέπει να δοθεί λύση. Πρέπει να γίνει σε τοπικό επίπεδο στο νομό, όπως πρέπει να γίνει και ανακύκλωση.
Εκείνο που είναι μέλημα και φροντίδα όλων μας και θα πρέπει να είναι ο στόχος μας είναι να γίνουν απαραίτητες αυτές οι δραστηριότητες, με τις σωστότερες προδιαγραφές και προϋποθέσεις, έτσι ώστε να μειωθούν οι όποιες, επιπτώσεις και παρενέργειες υπάρχουν στο περιβάλλον»

«Να πάψει ο κλεφτοπόλεμος!»

Ο δήμαρχος αντιλαμβάνεται πως ο κόμπος έχει φτάσει στο χτένι. Με ιδιαίτερα γλαφυρό τρόπο παρουσιάζει στάσεις και συμπεριφορές αυτοδιοικητικών που οδήγησαν στο τραγικό αδιέξοδο που βιώνουμε.
«Να σταματήσει λοιπόν αυτό παιγνίδι. Να σταματήσει ο κλεφτοπόλεμος . Να σταματήσει αυτό που υπάρχει μέχρι τώρα, όχι στην δική μου αυλή, στην αυλή του γείτονα, γιατί ο γείτονας έχει το ίδιο επιχείρημα με σένα. Ε! λοιπόν ως εδώ!
Είναι καλαμπούρι αυτό που γίνεται. Εγώ σέβομαι τους ανθρώπους που είναι ευαίσθητοι με το περιβάλλον, που έχουν περιβαλλοντικές και οικολογικές ανησυχίες. Η μεγαλύτερη όμως ανησυχία οικολογική είναι να γίνει σωστή διαχείριση των απορριμμάτων. Είναι βρώμικος όλος ο νομός μας, γιατί δεν έχουμε αντιμετωπίσει σωστά το πρόβλημα.
Ελάτε να πάμε μια βόλτα προς τα πάνω να δείτε αγροτικούς δρόμους, αλσύλλια, δασάκια, ρεματιές…. Είναι γεμάτα σκουπίδια. Μέχρι πότε θα συνεχιστεί αυτή η κατάσταση; Το λέω για τελευταία φορά: Ας κοιταχτούμε σοβαρά και υπεύθυνα, όλοι στον καθρέφτη, ας κοιταχτούμε στα μάτια!! Πρέπει να πάρουμε την απόφαση για το καλό των παιδιών μας, των εγγονών μας, για το καλό της ίδιας της φύσης που είναι η μάνα μας, που μας έχει φιλοξενήσει τόσα χρόνια.»

«εδώ και τώρα να δοθεί η λύση για τον δεματοποιητή»

Από στιγμή σε στιγμή ο φορέας διαχείρισης πρέπει να λάβει εκ νέου σύντομα και ώριμα απόφαση για το πού θα εγκατασταθεί ο δεματοποιητής .Και στο σημείο αυτό ο Θεόδωρος Λαμπρόπουλος έχοντας βιώσει όλο το παρασκήνιο των αποφάσεων και των ακυρώσεων των επιλεγμένων θέσεων εκρύγνηται:
« Πρέπει να βρούμε το χώρο εγκατάστασης του δεματοποιητή. ΄Έχουν γίνει τόσες μελέτες ! Επιτέλους ! ΄Έχουν ασχοληθεί ειδικές μελετητικές ομάδες, έχουμε καταλήξει, έχουν αξιολογηθεί τα πάντα… Σε κάθε περίπτωση ο νομός Κορινθίας έχει 150.000 κατοίκους και αντιδρούν 50 για τους υπόλοιπους. Τι γίνεται; Δεν μπορώ να το καταλάβω. Ορίζουν την τύχη των 149.000 κατοίκων αυτοί οι 50; Υπάρχει η επιστήμη η οποία μπορεί και έχει υποδείξει τοποθεσίες που μπορεί να γίνει η διαχείριση.
Γιατί στο εξωτερικό γίνεται η διαχείριση μέσα στις πόλεις και δεν μιλάει κανείς;
Γιατί το πρόβλημα είναι να γίνει σωστά η διαχείριση. Ας εξασφαλίσουμε αυτό λοιπόν και ας πάρουμε απόφαση να γίνει το σωστό στο νομό Κορινθίας. Το πού θα το πουν οι επιστήμονες για μια ακόμη φορά. Δεν πάει άλλο! Και δεν μπορώ να καταλάβω πως σκέπτονται ορισμένοι άνθρωποι που παίρνουν την καραμπίνα και αρχίζουν τους επαναστατικούς θούριους και αγώνες και λένε με ύφος ..«πάνω από το πτώμα μου»
Στο τέλος έχουμε γίνει όλοι πτώματα, δεν το βλέπουν αυτό το πράγμα;
Αρκετά πια αυτή η κοροϊδία!!! Πρέπει να γίνει διαχείριση και ανακύκλωση στο νομό Κορινθίας.»

Δεν υπάρχουν σχόλια: