Δευτέρα 2 Ιουνίου 2008

ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΤΑ ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΙΑΤΡΕΙΑ

Eπείγουσα επιστολή έστειλε χθές ο δήμαρχος Ευρωστίνης στον διοικητή του νοσοκομείου Κορίνθου κ.Ευθυμιάδη για το αγροτικό ιατρείο Δερβενίου το οποίο έχει μείνει κλειστό λόγω έλλειψης γιατρού.
ΠΡΟΣ: Τον κ.Διοικητή
Νοσοκομείου Κορίνθου
κ.Διοικητά
Θα ήθελα να σας μεταφέρω την έντονη δυσαρέσκεια των συνδημοτών μου και εμένα του ιδίου για την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί, λόγω της μη λειτουργίας και των πέντε αγροτικών ιατρείων που υπάρχουν στο Δήμο μας
Το αγροτικό ιατρείο Δερβενίου δεν λειτουργεί λόγω 15/μερης αναρρωτικής αδείας της ιατρού ,τα δε αγροτικά ιατρεία Λυγιάς , Λυκοποριάς, Πύργου και Ροζενών δεν λειτουργούν λόγω μη έγκαιρης κάλυψης. Θέλω να επισημάνω ότι τα ανωτέρω τέσσερα ιατρεία προβλέπεται να καλυφθούν με Ιατρούς τον Αύγουστο μήνα.
κ.Διοικητά
Είναι λογικό και αυτονόητο ότι η κατάσταση που επικρατεί εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους όσον αφορά την υγεία των συνδημοτών μας ενώ παράλληλα δημιουργεί και πρόσθετα προβλήματα ταλαιπωρίας όπως μετάβαση σε άλλες μονάδες υγείας για θεώρηση βιβλιαρίων κλπ .
Ως εκ τούτου σας καλώ να δώσετε επειγόντως λύση στο σοβαρό αυτό πρόβλημα, έστω και μερικώς, υλοποιώντας την υποχρέωση των αγροτικών γιατρών που εκπαιδεύονται στο Νοσοκομείο σας να βρίσκονται δύο φορές την εβδομάδα σε αγροτικά ιατρεία .
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΟΥΡΤΖΗΣ

Και στο χιλιομόδι
Σχετικά με το σοβαρό πρόβλημα που δημιουργείται από την μη ομαλή λειτουργία του αγροτικού ιατρείου Χιλιομοδίου, του Δήμου Τενέας.Συγκεκριμένα, σύμφωνα με διαμαρτυρίες των κατοίκων του Δήμου, στο ιατρείο του Χιλιομοδίου δεν υπάρχει μόνιμος γιατρός, με αποτέλεσμα οι ασθενείς να μην μπορούν να εξυπηρετούνται καθημερινά.Ο κ. Μπεγλίτης ρωτά τον αρμόδιο Υπουργό, εάν θα πληρωθεί η θέση στο αγροτικό ιατρείο του Χιλιομοδίου με μόνιμο γιατρό, καθώς επίσης, και εάν προτίθεται να παρέμβει ο Υπουργός, ώστε να αντιμετωπισθεί το πρόβλημα, εφόσον μάλιστα, βρισκόμαστε και στην καλοκαιρινή περίοδο και πρόκειται για μια σημαντική αγροτική περιοχή του Νομού Κορινθίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: