Δευτέρα 23 Ιουνίου 2008

ΕΡΧΕΤΑΙ Ο ΤΙΜΙΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ

Ο Τίμιος Σταυρός θα καταφθάσει στην πόλη μας την Δευτέρα 23 Ιουνίου και ώρα 7.00 μ.μ.. Θα γίνει Μεγαλοπρεπής και ευλαβέστατη υποδοχή από τον Σεβασμιώτατο, του Ιερείς, τις Αρχές και τον πιστό Λαό μπροστά στο Μητροπολιτικό Ναό. Θα ακολουθήσει Δέηση, Προσφωνήσεις, Αρχιερατικος Εσπερινός και Αγρυπνία.
Είναι αυτονόητο, ότι με την παρουσία του Τιμίου Ξύλου, θα πυκνώσουν οι Ιεροτελεστίες στον Ι. Καθεδρικό Ναό με καθημερινές Θ. Λειτουργίες, Ολονυκτίες, Παρακλήσεις και Χαιρετισμούς στον Τίμιο Σταυρό, στην Παναγία Σουμελά, στους Πρωτοκορυφαίους Αποστόλους Πέτρο και Παύλο, ώστε οι Πιστοί που θα προσέρχονται από όλη την Κορινθία, αλλά και αλλαχού, να έχουν τη δυνατότητα, πέρα από το προσκύνημα, να παρακολουθούν, νύχτα και μέρα κάποια Λειτουργική - Αγιαστική εκδήλωση.
Ακολούθως γίνεται γνωστό, ότι ο Σταυρός ο περιέχων το τεμάχιο του Τιμίου Ξύλου, θα λιτανευθεί μαζί με την Ιερά Εικόνα του Πολιούχου μας Αποστόλου Παύλου, στην καθορισμένη πορεία στην Πόλη της Κορίνθου προκειμένου να την ευλογήσει καθώς εφέτος γιορτάζονται και τα 150 έτη από την σύστασή της.
Επίσης ο Τίμιος Σταυρός, θα μεταφερθεί και θα παρευρίσκεται για Προσκύνημα και Ευλογία και κατά τον Εσπερινό εις το Βήμα του Γαλλίωνος όσο και κατά τον Εσπερινό και την Θεία Λειτουργία, στον Πανηγυρίζοντα Ι. Προσκυνηματικό Ναό των Αγ. Αναργύρων Αρχ. Κορίνθου. Τέλος ο Σεβασμιώτατος, με συνοδεία Ιερέων του, θα μεταφέρει το Τίμιο Ξύλο, στο Νοσοκομείο Κορίνθου, στα Στρατόπεδα Κορίνθου και Λουτρακίου, στην Αστυνομία την Πυροσβεστική και άλλα Ιδρύματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: