Πέμπτη 26 Ιουνίου 2008

ΜΑΧΗ ΕΝΑΝΤΙΩΝ ΤΩΝ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ

Η 26η Ιουνίου πρέπει να σηματοδοτεί για όλους μας την ανανέωση της δέσμευσής μας στη μάχη κατά των ναρκωτικών. Κάθε χρόνο χιλιάδες άνθρωποι, κυρίως νέοι, χάνονται απ’ τα ναρκωτικά.
Ο αριθμός των χρηστών μετράται σε εκατομμύρια.
Στην Ελλάδα εκατοντάδες νέοι άνθρωποι, άνθρωποι που είχαν όλη τη ζωή μπροστά τους, βυθίστηκαν στον απατηλό κόσμο της ψευδαίσθησης χωρίς να βρουν το δρόμο της επιστροφής.
Οι έρευνες έχουν δείξει ότι τα ναρκωτικά εισβάλουν στη ζωή των παιδιών μας από νεαρότατη ηλικία. Στη χώρα μας, η μέση ηλικία έναρξης της χρήσης είναι τα 15,5 χρόνια. Οι επιπτώσεις στη σωματική και την ψυχική υγεία από τον εθισμό είναι συχνά μη αναστρέψιμες, ενώ παραβατικές συμπεριφορές πολλές φορές συνοδεύουν τη χρήση.
Έχουμε βαριές ευθύνες ως κοινωνία. Σε αυτά τα παιδιά έχουμε αποτύχει να δώσουμε ένα όραμα, μια προοπτική, μία ελπίδα για το μέλλον.
Αν θέλουμε να κερδίσουμε τον πόλεμο πρέπει πριν απ’ όλα να αντιμετωπίσουμε τα βαθύτερα αίτια που ωθούν τους νέους μας στα ναρκωτικά. Τα σημεία των καιρών μας, η ανεργία, ο αμείλικτος ανταγωνισμός, η σκληρότητα της ζωής στην πόλη, η αποξένωση, η αδράνεια της ζωής στην επαρχία, η έλλειψη ανθρώπινης επαφής, κατανόησης και επικοινωνίας, όλα στερούν από τα παιδιά μας την ελπίδα μιας ευτυχισμένης ζωής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: