Πέμπτη 26 Ιουνίου 2008

Η ΕΚΘΕΣΗ ΕΦΑΓΕ ΚΟΣΜΟ

Προβληματισμένοι είναι οι μαθητές απο χθές το πρωί αλλά και οι γονείς και τα σχολεία...
Οπως μας έλεγαν χθές καθηγητές στα Μαθηματικά και στην γλώσσα σημειώθηκε κυριολεκτικά σφαγή αφού ακόμα και άριστοι μαθητές των Λυκείων της Κορίνθου έπιασαν χαμηλές βαθμολογίες με αποτέλεσμα να χάνουν τις πρώτες σχολές.
Ειδικά η έκθεση “εφαγε” πολλά παιδιά που είχαν αριστεύσει στα δύσκολα και επικίνδυνα μαθήματα..
Ολοι τώρα περιμένουν τις βάσεις αφου θα κινηθούν οριακά τα πράγματα.
Πάντως εκτιμησή μας είναι οτι φέτος θα είναι λιγότεροι οι Κορίνθιοι που ο βαθμός πρόσβασης στο Πανεπιστήμιο θα είναι πάνω απο το 18...!
Είπαμε και πριν.Τα μαθηματικά κατεύθυνσης και η έκθεση έκαναν μεγάλες ζημιές με αποτέλεσμα πολλοί γονείς να είναι με αγωνία μέχρι και το τέλος του Αυγούστου που θα ανακοινωθούν οι βάσεις.Θα μάθουμε περισσότερα στατιστικά για τους Κορίνθιους τις επόμενες μέρες...

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Αυτοί οι ίδιοι οι καθηγητές των δημόσιων σχολείων που τώρα αναρωτιούνται όψιμα και απορούν(!!) τάχα για την βαθμολογική κατρακύλα των μαθητών στα Μαθηματικά Κατεύθυνσης και την Έκθεση, έχουν κοιταχθεί στον καθρέφτη? Έχουν κάνει την αυτοκριτική τους για την ποιότητα και το επίπεδο εκπαίδευσης που παρέχουν στους μαθητές των Λυκείων? Φρόντισαν να προετοιμάσουν σωστά και μεθοδικά τους μαθητές τους για τα δύσκολα που έρχονται? Αλλά ξέχασα, οι περισσότεροι από αυτούς το μόνο που κοιτούν είναι να κάνουν κρυφά ιδιαίτερα μαθήματα στους ίδιους τους μαθητές τους αποσκοπώντας αποκλειστικά και μόνο στο ιδίον όφελος! Δεν δικαιούνται επομένως να ομιλούν!!!
Δυστυχώς το επίπεδο εκπαίδευσης στα Λύκεια είναι πολύ χαμηλό! Και αποκλειστικά υπεύθυνοι γι'αυτό είναι οι καθηγητές των Λυκείων!
Οι τελευταίοι που φταίνε είναι οι δύσμοιροι οι μαθητές!