Πέμπτη 19 Ιουνίου 2008

Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΜΑΣ

Εγραψε το ΣΗΜΕΡΑ για το δυσβάσταχτο οικονομικό βάρος που θα έχει η Κόρινθος για να μεταφέρει τα σκουπίδια της στο χώρο τον οποίο όπως διαφαίνεται θα επιλέξει ο κ. Περιφερειάρχης.
Σε έκταση μετά τη σήραγγα Αρτεμισίου.
Η πλέον συμφέρουσα λύση για τους Δήμους της Κορινθίας, είναι η περιοχή πριν από τα διόδια του Σπαθοβουνίου την οποία είχε επιλέξει και είχε λάβει προέγκριση από την περιφέρεια και είχε εκτελέσει και μελέτη ο πρώην Δήμαρχος Κορινθίων.
Το εργοστάσιο αυτό εάν είχε επιλεγεί η μέθοδος της θερμικής οξείδωσης (καύση σε υψηλή θερμοκρασία άνω των 1800οC με ασήμαντους αέριους ρύπους και υπόλοιπο προς ταφή περίπου 5% [οξείδιο του πυριτίου, το οποίο είναι αδρανής άμμος] το οποίο όμως υπόλοιπο μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ως υπόστρωμα στις ασφαλτοστρώσεις).
Η σωστή πρόταση
Το εργοστάσιο θα είχε τη δυνατότητα και αυτό θα ήταν προς το συμφέρον των Δήμων, να εξυπηρετήσει και τους Δήμους Αργολίδας και Αρκαδίας.
Ο Δήμαρχος Τενέας έπεισε το Δήμαρχο Κορινθίων ότι ο εν λόγω χώρος παρουσίαζε ανυπέρβλητα εμπόδια και υπέδειξε άλλο χώρο ο οποίος βέβαια απαιτούσε νέα προέγκριση – έγκριση και νέα μελέτη.
Όπως μας δήλωσε ο τέως Δήμαρχος Κορινθίων Θωμάς Θωμαΐδης ο οποίος είχε εξασφαλίσει και χρήματα για την αγορά της έκτασης 160 στρεμμάτων περίπου δεν υπήρχαν εμπόδια.
Ένα μέρος της έκτασης ανήκε σε ιδιώτες, το μεγαλύτερο μέρος δε στα δημόσια κτήματα.
Το ανυπέρβλητο εμπόδιο το οποίο που ψέλλιζε ο κ. Χασικίδης, ότι η έκταση αυτή των δημοσίων κτημάτων είχε κριθεί αναδασωτέα, πλην όμως η απόφαση δεν είχε δημοσιευτεί στην εφημερίδα, οπότε θεωρείται ως μη υπάρχουσα.
Η επαναφορά στην πρόταση Θωμά είναι η μοναδική συμφέρουσα λύση στην Κορινθία και πρέπει να εξεταστεί με κάθε σοβαρότητα από τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου.
Η υποδειχθείσα και εγκριθείσα από την ΤΕΔΚ περιοχή στους Αγ. Θεοδώρους κατά τη γνώμη μου ήταν αναβλητική και προβοκατόρικη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: