Δευτέρα 23 Ιουνίου 2008

ΘΕΡΙΝΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΩΝ ΕΡΕΥΝΩΝ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΘΕΡΙΝΟ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ 1ος ΚΥΚΛΟΣ: «ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ ΚΑΙΝΟΤΟΜΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ» Τρίκαλα Κορινθίας, 19-23 Ιουλίου 2008 Το Ινστιτούτο Μεσογειακών Ερευνών και Εκπαίδευσης με την υποστήριξη του Δήμου Ξυλοκάστρου διοργανώνει τον 1ο Θεματικό Κύκλο του Θερινού Μεσογειακού Πανεπιστημίου «Ιστορία και καινοτόμες εκπαιδευτικές δράσεις» (Τρίκαλα Κορινθίας, 19-23 Ιουλίου 2008).
Απευθύνεται σε όσους, ανεξαρτήτως ειδίκευσης και γνωστικού υπόβαθρου, θα ήθελαν να συμμετέχουν σε μια συναρπαστική περιπέτεια βιωματικής προσέγγισης της φυσικής και πολιτισμικής κληρονομιάς μας και σε εκπαιδευτικούς που θέλουν να μυηθούν σε βιωματικές μεθόδους διδακτικής της Ιστορίας και στη διαθεματική μελέτη μέσα από την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση και την Αγωγή Υγείας. Τα βιωματικά εργαστήρια και οι έρευνες πεδίου περιλαμβάνουν δράσεις, όπως ενδεικτικά: βιωματικές μέθοδοι μελέτης των πηγών και διαδραστικά παιχνίδια, έρευνα πεδίου για τα μεσογειακά οικοσυστήματα στην αρχαιότητα στο οροπέδιο Ζήρειας, «ομηρική οινοποσία» με παρασκευή του «κυκεώνα» των επών, Ασκληπιεία με δρώμενα στην αρχαία Φενεό, αρχαία πλοία και λιμάνια της Μεσογείου με snorkeling στο αρχαίο λιμάνι των Κεγχρεών, έρευνα πεδίου στην αγορά της αρχαίας Κορίνθου και το εκπαιδευτικό μοντέλο της Αμερικάνικης Αρχαιολογικής Σχολής κ.ά.
Θα διδάξει διεπιστημονική ομάδα έγκριτων επιστημόνων από ελληνικά Πανεπιστήμια (Πατρών, Ιόνιο), το University of London, την Αμερικάνικη Αρχαιολογική Σχολή κ.ά. Τα Τρίκαλα, θέρετρο που συνδυάζει την ορεινή φύση (900μ.) με τη θάλασσα (απόσταση μισής ώρας από Ξυλόκαστρο), είναι προορισμός με ποιοτικές υποδομές υψηλών προδιαγραφών, παράδοσης και πολυτέλειας, που θα προσφερθούν σε εξαιρετικά προσιτές τιμές. Ενδεικτικά ξενοδοχεία Μ. Τρικάλων (40Ευρώ/δίκλινο με πρωινό):
«Χελυδορέα»(27430 91444) και «Αρχοντικό Φιαμέγκου»(91188), όπου οι συνεδριακές αίθουσες, «Ουρανοδρομίες»(91416), «Μύσαιον»(91141). Στα Άνω Τρίκαλα «Πηγή Ταρλαμπά» (91267). Κόστος συμμετοχής: 200 ευρώ μέχρι τις 7 Ιουλίου. Περιλαμβάνονται τα δίδακτρα, ο φάκελος και οι μετακινήσεις. Μετά από αίτημα πολλών ενδιαφερομένων για θεματικό οικογενειακό τουρισμό, για συμμετοχή άνω του ενός μελών μιας οικογένειας, έκπτωση 20 Ευρώ κατά άτομο. Η επιβεβαίωση της συμμετοχής σας γίνεται μόνο με την κατάθεση του ποσού στον τραπεζικό λογαριασμό του Ινστιτούτου (Ι.Μ.ΕΡ.Ε): Alpha Bank 652.00.2002.004652. Αιτήσεις: institute.imere@gmail.com, Φαξ: 2743029003, Τηλ.: 6978352293. Πληροφορίες
www.xylokastro.gr,

Δεν υπάρχουν σχόλια: