Παρασκευή 27 Ιουνίου 2008

ΕΜΕΙΝΕ ΧΩΡΙΣ ΝΕΡΟ Ο ΑΣΣΟΣ

Πριν ένα περιπου χρόνο είχαμε παρουσιάσει ένα χάρτη όπου σημεία της Βόρειας Πελοποννήσου συμπεριλαμβανομένης της Κορινθίας και της Αργολίδας θα κινδυνεύσουν με ερημοποίηση τα επόμενα χρόνια.
Φαίνεται ότι το μέλλον είναι τώρα και ήδη περιοχές της Κορινθίας και της Αργολίδας αρχίζουν να αντιμετωπίζουν πρόβλημα. Στη Βόχα Κορινθίας η κατάσταση αρχίζει να γίνεται δραματική.
Ήδη ο Δήμος Άσσου-Λεχαίου προχώρησε σε 3ωρες διακοπές για την περίοδο του καλοκαιριού και συνιστάται στους κατοίκους να τοποθετήσουν δεξαμενές για να μπορέσει να ελεγχθεί η κατάσταση.
Σε περίπτωση δε που η περίοδος μετά το καλοκαίρι δεν φέρει σημαντικές βροχοπτώσεις υπάρχει φόβος για επέκταση του μέτρου.
Τα πηγάδια της περιοχής έχουν σχεδόν ξεραθεί και η απειλή είναι άμεση πλέον ενώ και οι επιπτώσεις στη γεωργία αναμένονται τεράστιες.
Οι εξελίξεις αυτές έρχονται λίγο μετά τις αποκαλύψεις για εμπλοκή στο θέμα του φράγματος του Ασωπού το οποίο θα οδηγηθεί σε νέα καθυστέρηση λόγω νομικών κωλυμμάτων.
Η κατάσταση αρχίζει να γίνεται πολύ δύσκολη και εάν δεν βρεθεί λύση σύντομα δεν θα πρέπει να αποκλείονται και οι πρώτες μεταναστεύσεις κατοίκων.
ΠΗΓΗ: Isthmos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: