Πέμπτη 26 Ιουνίου 2008

ΜΗΝΥΜΑ ΜΕ ΠΟΛΛΟΥΣ ΑΠΟΔΕΚΤΕΣ ΣΤΟ ΚΙΑΤΟ

«ΣΙΚΥΩΝΙΑ»
Σύλλογος Μαζικής εστίασης επαγγελματιών καταστηματαρχών Σικυωνίων

Μέσα σε μια κοινωνία που μαστίζεται, από καθημερινά και δυσεπίλυτα προβλήματα, όπως όλοι οι επαγγελματικοί κλάδοι, έτσι και εμείς προσπαθούμε να δραστηριοποιηθούμε επιχειρηματικά.
Στόχος μας είναι η καλύτερη δυνατή παροχή υπηρεσίας στον πελάτη, προσπαθώντας ταυτόχρονα να διατηρήσουμε ισορροπίες, μέσα σε μια κοινωνία και ένα περιβάλλον που «βιάζεται» καθημερινά από όλους μας.
Σκοπός μας είναι να μπορέσουμε όχι μόνο να διατηρήσουμε, αλλά και να αναβαθμίσουμε το περιβάλλον αφού για εμάς είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την επιβίωση των επιχειρήσεών μας.
Νοιαζόμαστε για την ισορροπημένη και υγιή ανάπτυξη της κοινωνίας μας, αφού μόνο σε μια υγιή και ευνομούμενη κοινωνία μπορούμε να διατηρούμε και εμείς, «υγιείς» τις επιχειρήσεις μας.
Δαπανούμε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ επενδύοντας καθημερινά για αυτό το σκοπό, προσφέροντας έτσι δυναμικά στην οικονομία της πόλης μας.
Προσφέρουμε δουλειά σε εκατοντάδες νέους που στις επιχειρήσεις μας κάνουν τα πρώτα βήματα στην οικονομική τους ανεξαρτησία, βγάζοντας το πρώτο τους «χαρτζιλίκι».
Προσφέρουμε οικονομικά στο Δήμο μας (2% ή 5% επί των συνολικών εισπράξεών μας και άλλες εισφορές), στον πολιτισμό και στον αθλητισμό της τοπικής μας κοινωνίας με χορηγίες στην εικόνα και τη διαφήμιση του Δήμου μας με ανταποδοτικό όφελος όλων αυτών σε όλους τους πολίτες.
Δεν αρνούμαστε πως κάποιες φορές κάνουμε λάθη και μπορεί να παράγουμε «κακές υπηρεσίες» στον τόπο και στην κοινωνία, αλλά «ο αναμάρτητος πρώτος το λίθο βαλέτω».
Αρνούμαστε όμως να δεχτούμε πως εμείς φταίμε για όλα στον τόπο μας.
Αρνούμαστε να δεχτούμε απόψεις και πολιτικές κάποιων, που θέλουν τους δρόμους, τα πεζοδρόμια και τις παραλίες για ιδιωτική χρήση σαν να είναι «τσιφλίκια» τους, πιστεύοντας πως είναι «προίκα» τους ή έχουν περισσότερα δικαιώματα από τους άλλους.
Αρνούμαστε να είμαστε διαρκώς καταγγελλόμενοι και απολογούμενοι για το οτιδήποτε (σκουπίδια, παραλίες, πεζοδρόμια κ.λ.π.) συμβαίνει σε αυτό τον τόπο και να προσπαθούμε διαρκώς να αποδείξουμε πως δεν είμαστε «ελέφαντες».
Αρνούμαστε τέλος να γινόμαστε το μπαλάκι του οποιουδήποτε και να μας χρησιμοποιεί για διοικητικούς, υπηρεσιακούς, συντεχνιακούς ή και πολιτικούς σκοπούς και δηλώνουμε πως «ξέρουμε να απαντάμε», όταν χρειάζεται.
Τέλος αναλαμβάνουμε το μερίδιο ευθύνης, που μας αναλογεί, φτάνει να το αναλάβουν ΟΛΟΙ.
Πιστεύοντας πως ο διάλογος, η καλή πρόθεση και η ειλικρινής διάθεση για συνεργασία είναι το κλειδί για τη λύση του οποιουδήποτε προβλήματος, αλλά και η βάση για την οικονομική, κοινωνική και πολιτιστική ανάπτυξη του τόπου μας καλούμε τον οποιοδήποτε να συνταχθεί με αυτήν την πίστη και περιμένουμε την συνεργασία του για μια καλύτερη πόλη και μια ποιοτικότερη ζωή.

Ο Γραμματέας
Π. Ντομαλης

Δεν υπάρχουν σχόλια: