Παρασκευή 20 Ιουνίου 2008

ΒΡΗΚΑΝ ΝΕΡΟ ΣΤΟ ΣΟΦΙΚΟ

Οι προσωπικές προσπάθειες του Δημάρχου με πάρα πολλούς γεωλόγους και σε συνεργασία με την Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση (Εγγείων Βελτιώσεων) η γεώτρηση που έγινε στο Δ. Δ. Σοφικού του Δήμου Σολυγείας, χθες είχε θετικά αποτελέσματα και όσο να είναι η ποσότητα του νερού θα βοηθήσει στα μέγιστα το Δήμο μας.
Σύμφωνα με πληροφορίες μας η γεώτρηση έγινε σε συνεργασία με το Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο καιέφτασε τα 500 μέτρα βάθος.
Οι πρώτες ενδείξεις και μετρήσεις μιλούν για περίπου 20 κυβικά νερό την ώρα.
Αν η μέτρηση αυτή αποδειχθεί σωστή σημαίνει οτι το χωριό δεν θα διψάσει το καλοκαίρι.Να σημειώσουμε οτι τα έξοδα για την άντληση του νερού απο αυτό το βάθος είναι τεράστια αλλά θα βοηθήσει όπως είπαμε το Πολυτεχνείο που συμμετείχε στην ερευνητική αυτή διάτρυση.
Πάντως το θετικό αυτό μήνυμα σε μία στιγμή που όλοι οι δήμοι έχουν πέσει σε περίσκεψη αφού εξαντλούνται τα αποθεματά τους σε νερό δημιουργεί κλίμα αισιοδοξίας στην περιοχή.
Ο δήμαρχος κ.Τούσουλης ήταν ευτυχισμένος και περιμένει τις τελικές μετρήσεις της γεώτρησης για να είναι σίγουρος οτι εξασφάλισε καλό και αρκετό νερό για ένα χωριό που πάντα αιωνίως στερείται το νερό.
Μακάρι να πάνε όλα καλά γιατί τα επόμενα χρόνια θα είναι πολύ δύσκολα με το πρόβλημα υδροδότησης...

Δεν υπάρχουν σχόλια: