Δευτέρα 23 Ιουνίου 2008

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΟΥΡΤΖΗ

«Επιστολή του Δημάρχου Ν.Κουρτζή προς τον επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας σχετικά με τα εκτελούμενα έργα για τη νέα σιδηροδρομική από τον εταιρία ΜΗΧΑΝΙΚΗ ΑΕ.»

κ. Δούσκα,

Μετά από εισήγησή μου στο Δ.Σ. της 07/06/2008ελήφθη ομόφωνη απόφαση -όπως καλά γνωρίζετε - για αγωνιστικές κινητοποιήσεις, ως ύστατο μέσο αντιμετώπισης των αρνητικών επιπτώσεων στο δήμο λόγω των εκτελούμενων έργων για τη νέα σιδηροδρομική γραμμή από την εταιρεία ΜΗΧΑΝΙΚΗ Α.Ε.
Επειδή όμως διαπίστωσα από τις τοποθετήσεις σας ότι δεν έχει γίνει κατανοητή η ουσία της ομόφωνης απόφασής μας, είμαι υποχρεωμένος να επανέλθω στο θέμα προς διαφώτισή σας.
Δέκα ημέρες πριν από το Δ.Σ. της 07/06/2008 ο πρόεδρος του Δ.Σ. έλαβε επιστολή από σύσσωμη την μείζονα και ελάσσονα αντιπολίτευση με θέμα «Συζήτηση στο Δ.Σ. για λήψη ασφαλιστικών μέτρων κατά της εταιρείας ‘Μηχανική Α.Ε». Υιοθετώντας την πρόταση και με δική μου εισήγηση τέθηκε το θέμα με τη μορφή του κατεπείγοντος στην ήδη προγραμματισμένη συνεδρίαση της Δημαρχιακής Επιτροπής την αμέσως επόμενη ημέρα, για να μην χρονοτριβούμε αφού η Δημαρχιακή Επιτροπή είναι αυτή που αποφασίζει για Νομικές αναθέσεις.
Επιπλέον κλήθηκε και παραβρέθηκε-παρότι θεσμικά δεν εκπροσωπείται- η επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας κα Ηλιάνα Αλιφέρη.
Η Δημαρχιακή Επιτροπή ομόφωνα αποδέχθηκε το αίτημα, όρισε δικηγόρο και με δική μου πρόταση αποφασίστηκε να συμμετέχουν στην διεκπεραίωση από την μειοψηφία ο κ. Καραβάς και η κα Αλιφέρη.
Στο Δ.Σ. της 7/6/08 τέθηκε-ως ώφειλε- το αίτημα της μειοψηφίας και η πρόταση της Δημαρχιακής έγινε ομόφωνα αποδεκτή σε συνδυασμό με την πρόταση του Δημάρχου για αγωνιστικές κινητοποιήσεις, ως άμεσο και αποτελεσματικό μέσο διεκδίκησης.
Ειδικότερα αποφασίστηκε:
-Εξουσιοδοτείται ο Δήμαρχος για αγωνιστικές κινητοποιήσεις με αίτημα την επίλυση των σημαντικότερων προβλημάτων
-Υποβάλλουν οι επικεφαλής της μείζονος και ελάσσονος πλειοψηφίας τις απόψεις τους, έως την Δευτέρα 09/06/2008, για τον καθορισμό των αιτημάτων και του εύλογου χρόνου αναμονής, πέραν του οποίου θα προβούμε στις κινητοποιήσεις.
Την Δευτέρα 09/06/2008 η κα Αλιφέρη υπέβαλε τις προτάσεις της, ενώ εσείς την Παρασκευή 13/6/08 και με καθυστέρηση σχεδόν μιας εβδομάδας προτιμήσατε αντί να απευθυνθείτε στον Δήμαρχο, ομόφωνα εξουσιοδοτημένο από το Δ.Σ. για διαχείριση του θέματος, να αποστείλετε επιστολή στον πρόεδρο του Δ.Σ. και να την δημοσιεύσετε στον τοπικό τύπο, εξυπηρετώντας, όπως είναι προφανές και σύνηθες εκ μέρους σας, την προσωπική σας επικοινωνιακή μικροκομματική προβολή και όχι την επιτυχή έκβαση της προσπάθειας του Δήμου προς όφελος όλων των Δημοτών.

΄Οσον αφορά εξάλλου το περιεχόμενο της επιστολής σας, επισημαίνω τα εξής:

Α) Προβαίνετε σε γενική παράθεση πληθώρας αιτημάτων χωρίς να εντοπίζετε τα σημαντικά και ουσιώδη σ’ αυτή τη φάση εξέλιξης των έργων, αυτά δηλαδή που μπορούν να αποτελέσουν περιεχόμενο μιας αγωνιστικής διεκδίκησης.
Β) Αποφεύγετε να καθορίσετε το εύλογο χρονικό διάστημα για την ικανοποίηση των αιτημάτων εκ μέρους της ‘Μηχανικής Α.Ε.’ από τη στιγμή της υποβολής των αιτημάτων έως την πραγματοποίησή της, σαν να μην επιθυμείτε την κινητοποίηση των συνδημοτών μας.
Κ. Δούσκα,
Επειδή θεωρώ υποχρέωση μου την υλοποίηση της ομόφωνης απόφασης του Δ.Σ. και επειδή δεν επιθυμώ να θεωρηθεί ότι η Δημοτική Αρχή αδιαφορεί ή κωλυσιεργεί, σας καλώ για άλλη μια φορά και με δεδομένο ότι ισχύει η τοποθέτησή σας στο Δ. Σ. για αποδοχή των κινητοποιήσεων να διατυπώσετε τις απόψεις σας εγκαίρως και με σαφήνεια στα εξής:
-Ποια θεωρείτε ως κυρίαρχα σε αυτή τη φάση προβλήματα που χρήζουν άμεσης επίλυσης;
-Ποιο θα είναι το εύλογο χρονικό διάστημα αναμονής υλοποίησης των αιτημάτων από την στιγμή της κατάθεσης των αιτημάτων του Δήμου στην ΜΗΧΑΝΙΚΗ Α.Ε.;

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΟΥΡΤΖΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: