Παρασκευή 20 Ιουνίου 2008

ΑΚΟΜΑ ΜΕ ΤΟ ΦΡΑΓΜΑ ΚΑΝΟΥΝ ΛΑΘΗ

Ελεος κ.βουλευτές
Τελικά δεν φτάνει που ανοίγουμε τα μάτια στους πολιτικούς μας τα ακούμε και απο πάνω...Εχουμε ασχοληθεί ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ και είμαστε το μόνο Μέσο Ενημέρωσης που παρακολουθούμε κατά βήμα το φράγμα.
Πριν 3 μήνες είπαμε οτι είναι λάθος η υπογραφή του κ.Κοντού.Οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας είπαν οτι έχει δίκιο ο υπουργός...Μας δικαίωσε το ΣτΕ και τώρα λένε οτι υποδαυλίζουμε τον κόσμο...Ελεος...!!!!
Τι δήλωσε ο Κώστας Κόλλιας
Εκ νέου συνάντηση με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Αλ.Κοντό είχε ο Βουλευτής Κορινθίας κ. Κώστας Κόλλιας για το θέμα του φράγματος του Ασωπού.
Ο Βουλευτής έθεσε υπόψη του κ. Υπουργού τις πρόσφατες εξελίξεις που είδαν το φως της δημοσιότητας και συζήτησε μαζί τους τις μελλοντικές πιθανότητες για την πορεία υλοποίησης του έργου.
Μετά το πέρας της συνάντησης ο κ. Κόλλιας δήλωσε:
«Ο κύριος Υπουργός γνωρίζει καλά την τεράστια σημασία που έχει η υλοποίηση του φράγματος του Ασωπού για την Κορινθία.
Του μετέφερα τις ανησυχίες των πολιτών μας, οι οποίες υποδαυλίστηκαν και από τα πρόσφατα δημοσιεύματα σχετικά με τις εκκρεμμούσες αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας και το συνολικό μέλλον του έργου.
Όλοι γνωρίζουμε καλά ότι η παρατεταμένη λειψυδρία, η μέχρι τώρα κακοδιαχείριση των υδάτινων πόρων του Νομού μας και τα ελλειπή αρδευτικά έργα ενέτειναν το πρόβλημα για χιλιάδες συνανθρώπους μας αγρότες.
Το φράγμα του Ασωπού θα διαχειρίζεται ορθολογικά, με τρόπο φιλικό προς το περιβάλλον και επωφελή για χιλιάδες αγροτικές οικογένειες εκατομμύρια κυβικά μέτρα νερού.
Όλα αυτά καθιστούν το έργο κρίσιμο για την οικονομική και κοινωνική ζωή του Νομού μας. Γνωρίζαμε όλοι τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν μετά την προσφυγή του δεύτερου πλειοδότη στο Συμβούλιο της Επικρατείας.
Οι πληροφορίες λένε ότι το Σ.τ.Ε. θα αποφανθεί θετικά για την προσφυγή, απορρίπτοντας την ανάθεση του έργου στην εταιρεία που είχε κερδίσει το διαγωνισμό.
Με αυτό το δεδομένο, συζήτησα διεξοδικά με τον κ.Κοντό τι μέλλει γενέσθαι, προκειμένου το Φράγμα να υλοποιηθεί χωρίς άλλες καθυστερήσεις.
Ένα ενδεχόμενο είναι η ανάθεση του έργου στον δεύτερο πλειοδότη. Κάτι τέτοιο είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα έχει ως αποτέλεσμα νέα προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας, αυτή τη φορά από την εταιρεία στην οποία είχε αρχικά ανατεθεί το έργο, επομένως και νέες καθυστερήσεις.
Το δεύτερο ενδεχόμενο είναι να προκηρυχθεί νέος διαγωνισμός. Σημειωτέον, τυχόν νέα δημοπράτηση θα πάρει λιγότερο χρόνο, σχεδόν τον μισό, απ’ όσο χρειάστηκε ο πρώτος διαγωνισμός.
Πριν αποφανθούμε για το ποια από τις δύο λύσεις είναι προτιμητέα, πρέπει να συνεκτιμήσουμε τον χρόνο που θα χρειαστεί για κάθε μία και να δούμε εάν εντέλει είναι προς το συμφέρον του Νομού να περιμένουμε την έκβαση των ενστάσεων ή να προχωρήσει το Υπουργείο σε νέα δημοπράτηση.
Σε κάθε περίπτωση, θέλω να διαψεύσω με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τις κινδυνολογίες περί δήθεν ακύρωσης του έργου.
Οι όποιες μέχρι σήμερα καθυστερήσεις οφείλονται αποκλειστικά και μόνο σε θέματα νομικής φύσης και όχι στην έλλειψη πολιτικής βούλησης, ούτε σε λάθη ή παραλείψεις των φορέων υλοποίησης.
Θέλω να καθησυχάσω τους πολίτες της Κορινθίας και κυρίως τους αγρότες και τις αγρότισσες, και να τους διαβεβαιώσω ότι το Φράγμα του Ασωπού θα υλοποιηθεί.
Η Κυβέρνηση δεν πρόκειται να υποχωρήσει από τη δέσμευσή της. Και η Κορινθία δεν πρόκειται να υποχωρήσει από τις απαιτήσεις της.
Θα συνεχίσω να παρακολουθώ από κοντά τις εξελίξεις και να πιέζω με όποια μέσα διαθέτω μέχρις ότου δούμε το φράγμα να υψώνεται και τα χωράφια των αγροτών μας να παίρνουν ζωή.
Θέλω να τονίσω για μια ακόμη φορά ότι σε ένα τέτοιο ζωτικό θέμα επιβάλλεται αυτοσυγκράτηση και συνεργασία, ώστε όλοι μαζί να επιτύχουμε τον μεγάλο στόχο που έχουμε θέσει για την οικονομία και την κοινωνία της Κορινθίας μας.»

Τι λέμε εμείς
Ενώ δημοσιεύσαμε την απόφαση του ΣτΕ ο κ.Κόλλιας μιλά ακόμα για...πληροφορίες...!
Απλά γίνεται ένα κομματικό παιχνίδι και ο κ.Κόλλιας τρέχει να προλάβει τυχόν ζημιά του κομματός του και τίποτα παραπάνω...
Οταν φωνάζαμε και πριν 3 μήνες τα ίδια έλεγαν οι βουλευτές ότι ήταν δημιούργημα του “Σήμερα” όλα αυτά...
Ποιός δημιούργησε κ.Κόλλια τα θέματα νομικής φύσεως;
Ο υπουργός που υπέγραψε την σύμβαση και κανένας άλλος...
Ολα τα άλλα είναι μόνο για κομματική κατανάλωση...!

Δεν υπάρχουν σχόλια: