Παρασκευή 30 Μαΐου 2008

ΓΙΑ ΤΑ ΣΤΕΓΑΣΤΡΑ

Από ότι φαίνεται μέχρι τώρα, γιατί δεν έχει περατωθεί η κατασκευή, το στέγαστρο το οποίο κατασκευάζει η επιχείρηση του κ. Πιέτρη, στην άκρη της κεντρικής πλατείας (Κύπρου και Εθνικής Αντίστασης) είναι μία πολύ καλαίσθητη και στερεά ξυλοκατασκευή.
Αυτό σε αντίθεση με την πλατεία του Φλοίσβου, ενώ η ίδια η πλατεία για την οποία ακούστηκαν πολλές κατηγορίες για τσιμεντοποίησή της κ.α., βλέπουμε τώρα που περατώνεται είναι μία καλαίσθητη πλατεία υψηλής έμπνευσης του γνωστού αρχιτέκτονα κ. Αυγουστίνου.
Δε λέμε το ίδιο για τα στέγαστρα επί των πεζοδρομίων αν έτσι είναι σχεδιασμένα από τον ίδιο και δεν έχουν γίνει βέβαια κάποιες τροποποιήσεις. Κάθε στέγαστρο αποτελείται από τέσσερις υπερβολικά χοντρές σιδεροκολώνες που ενώνονται μεταξύ τους με βαρύς σιδεροδοκούς. Και δε νομίζουμε ότι θα βελτιώσει την εικόνα το ότι η οροφή θα είναι συνδυασμός ξυλοκατασκευής και τέντας η οποία τέντα περιστασιακά όταν φυσάει ισχυρός άνεμος, θα καλύπτει το πίσω μέρος. Είναι περιττό βέβαια να τονίσουμε ότι τα ογκώδη αυτά κατασκευάσματα θα κλείνουν σχεδόν τελείως τη θέα προς τη θάλασσα.

Η θέα προς τη θάλασσα
Η θέα προς τη θάλασσα είναι βέβαια προβληματική. Διότι πριν από τη θάλασσα θα βλέπουμε την παραλιακή πλατεία που ανήκει το Λιμενικό Ταμείο και την αθλιότητα την οποία παρουσιάζει.
Περιμένουμε να δούμε πως θα ενεργήσει η Δημοτική Αρχή για αυτό το θέμα και βέβαια δε θα είναι καλύτερη η θέα εάν η πλατεία αυτή γίνει χώρος πάρκινγκ (δεν εννοούμε βέβαια το χώρο πίσω ακριβώς από το Πολιτιστικό Κέντρο – Θέατρο του Δήμου).

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ποιά εταιρία είναι υπεύθυνη για τα έργα στον Φλοίσβο και ποιός ο αρχιτέκτονας ; Υπάρχει κάποιο site για την δουλειά του ;