Τετάρτη 28 Μαΐου 2008

ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΤΑ ΚΙΝΕΖΙΚΑ ΜΑΓΑΖΙΑ ΤΗΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ

Μη φανταστείτε Κινέζους με λευκό γένι που λένε τη μοίρα ούτε σκαλιστά σεντούκια που κρύβουν πανάρχαια μυστικά. Η δική μας κινεζική πόλη είναι ακόμη σχεδόν αόρατη, καθόλου φολκλόρ και κάνει τα πρώτα δειλά βήματά της γύρω από την Κουμουνδούρου
«Το άλογο δεν παχαίνει αν δεν το ταΐσεις παραπάνω άχυρο τη νύχτα. Ο άνθρωπος δεν γίνεται πλούσιος χωρίς συμπληρωματικά εισοδήματα, πέρα από τον κανονικό του μισθό».
Κινεζική παροιμία
Οι δικοί μας Κινέζοι δεν είναι καθόλου μα καθόλου φολκλόρ, δεν πουλάνε καναρίνια, πτηνά και κλουβιά ως είθισται, ούτε καν ασιατικά ψάθινα καλαθάκια. Τα κινέζικα μαγαζιά της Κουμουνδούρου και των τριγύρω δρόμων πουλάνε κυρίως είδη ένδυσης: αθλητικές φόρμες, μπλούζες φλις, μεταξωτές πιζάμες (ωραιότατες και πάμφθηνες), βελούδινα κασκόλ, στενά ελαστικά μπλουζάκια και ζακετάκια της μόδας, εσώρουχα και μπουφάν. Αλλες βιτρίνες τσάντες και ψιλικά.
Ερώτηση για Κινέζους
Ερώτηση προς τον Υπουργό Ανάπτυξης έκανε χθές ο Αναστάσης Παπαληγούρας για τα Κινέζικα μαγαζιά της Κορίνθου και στην οποία αναφέρει:
Μετά από έρευνα του οικείου Εμπορικού Συλλόγου στην πόλη της Κορίνθου λειτουργούν σήμερα οκτώ «κινέζικα» καταστήματα, από τα οποία μόνο τα δύο είχαν υποβάλλει τα αναγκαία για τη λειτουργία τους δικαιολογητικά στο Εμπορικό Επιμελητήριο, ενώ τα υπόλοιπα δεν πληρούν τις νόμιμες προϋποθέσεις που απαιτούνται.
Το φαινόμενο αυτό παρατηρείται στις περισσότερες πόλεις της χώρας, με αποτέλεσμα αφενός να μη διασφαλίζεται η ποιότητα των πωλούμενων προϊόντων και η ασφάλεια των συναλλαγών και αφετέρου να δημιουργούνται συνθήκες αθέμιτου για τον εμπορικό κόσμο ανταγωνισμού.
Ερωτάται ο Υπουργός Ανάπτυξης
Ποια μέτρα πρόκειται να λάβει για να ελέγξει αν οι επιχειρήσεις αυτές λειτουργούν νόμιμα, αν πληρούν όλες τις νόμιμες προϋποθέσεις, αν είναι εγγεγραμμένες στο Εμπορικό Επιμελητήριο και στον Εμπορικό Σύλλογο, αν υποβάλλουν τα απαιτούμενα φορολογικά στοιχεία και αν οι εργαζόμενοι σε αυτές είναι δηλωμένοι στο Ι.Κ.Α.”
Το θέμα είναι να νομιμοποιήσουν τα μαγαζιά αυτά και να μην τους διώκουμε.Αλλά πρέπει και το κράτος να κάνει κάτι στην κατεύθυνση αυτή..!

Δεν υπάρχουν σχόλια: