Κυριακή 25 Μαΐου 2008

ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ

Με τη συμμετοχή των συναρμόδιων φορέων και των εκπροσώπων των κλάδων εργαζομένων διαμορφώθηκε, μετά από επίπονη προσπάθεια σχέδιο Οργανισμού λειτουργίας του Γενικού Νοσοκομείου Κορίνθου, το οποίο και υπεβλήθη το 2003 στον αρμόδιο Υπουργείο Υγείας.
Έκτοτε δεν έχει δοθεί καμία συνέχεια, με αποτέλεσμα το Νοσοκομείο Κορίνθου, παρά τις συνεχώς αυξανόμενες ανάγκες παροχής υπηρεσιών υγείας, να λειτουργεί με απαρχαιωμένο Οργανισμό.
Εκτοτε το θέμα έχει παγώσει και το νοσοκομείο αντιμετωπίζει πλείστα όσα προβλήματα λόγω της έλλειψης αυτής.
Μετά απο 5 χρόνια το θέμα δεν έχει προχωρήσει καθόλου.
Οσες φορές οι βουλευτές μας έχουν επισκεφθεί αυτά τα χρόνια το ίδρυμα τους έχει τεθεί το πρόβλημα αλλά και πάλι δεν υπάρχει διάθεση για λύση.
Το θέμα είναι αν:
-Προτίθεται το υπουργείο υγείας να ολοκληρώσει σύντομα την κατάρτιση και την έγκριση νέου Οργανισμού για το Νοσοκομείο Κορίνθου, το οποίο συνεχίζει να παραμένει από τα ελάχιστα Νοσοκομεία, χωρίς σύγχρονο Οργανισμό λειτουργίας ;
-Προγραμματίζει, σύντομα, την πρόσληψη ιατρικού, νοσηλευτικού, διοικητικού και τεχνικού προσωπικού, προκειμένου να αντιμετωπισθούν οι ανάγκες και τα υφιστάμενα κενά ;
Eρώτηση προς τον Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Δημήτρη Αβραμόπουλο κατέθεσε ο κ. Πάνος Μπεγλίτης σχετικά με την ανάγκη άμεσης κατάρτισης και την έγκριση νέου Οργανισμού λειτουργίας του Γενικού Νοσοκομείου Κορίνθου.
Βεβαίως το υπουργείο δεν πρέπει απλά να απαντήσει αλλά να λύσει οριστικά το πρόβλημα...

Δεν υπάρχουν σχόλια: