Τετάρτη 28 Μαΐου 2008

ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ...ΓΟΠΙΝΓΚ...

Φέτος το καλοκαίρι ψαρεύουμε μόνο... "γόπες"».
Με αυτό το σύνθημα ξεκινά τις επόμενες ημέρες η πανελλαδική καμπάνια ενημέρωσης του κοινού για καθαρές, από αποτσίγαρα, θάλασσες και ακτές.
Η προσπάθεια ευαισθητοποίησης γίνεται από την Ελληνική Ενωση Προστασίας
Θαλάσσιου Περιβάλλοντος (HELMEPA) με τη συμμετοχή 32 δήμων της χώρας και χρηματοδοτείται από πολυεθνική καπνοβιομηχανία.
Στη διάρκεια της εκστρατείας, η οποία ξεκινά τον Ιούνιο και ολοκληρώνεται τον Σεπτέμβριο, θα διανέμονται στους λουόμενους ενημερωτικά έντυπα και τασάκια μίας
χρήσης και θα τοποθετηθούν στις παραλίες κάδοι
απορριμμάτων φιλικοί προς το περιβάλλον.
Οι ακτές που έχουν επιλεγεί για την υλοποίηση της εκστρατείας βρίσκονται σε 32 παραθαλάσσιους δήμους ανά την Ελλάδα και συγκεκριμένα στους νομούς Αττικής, Κορινθίας, Ευβοίας (Δήμοι Αιδηψού, Κύμης, Νέας Αρτάκης, Στυραίων και Χαλκιδέων), Θεσσαλονίκης (Επανομής και Μηχανιώνας), Μαγνησίας (Αγχίαλου και Ζαγοράς), Μεσσηνίας (Καλαμάτας, Κυπαρισσίας, Λεύκτρου και Μεθώνης), Πιερίας (Κατερίνης) και Χαλκιδικής (Καλλικράτειας, Κασσάνδρας, Παλλήνης, Σιθωνίας).
«Το 40% των απορριμμάτων που βρέθηκαν στις μεσογειακές ακτές την περίοδο 2002-2006 ήταν είδη καπνιστών», είπε, κατά τη διάρκεια της παρουσίασης, ο πρόεδρος της HELMEPA (πρωτοβουλία ναυτικών και πλοιοκτητών), Δημήτρης Μητσάτσος, ο οποίος υπογράμμισε την ανάγκη να υπάρξει ευαισθητοποίηση του κοινού.
«Με αυτό το ολοκληρωμένο και προσεκτικά μελετημένο πρόγραμμα πιστεύουμε»,
τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος της καπνοβιομηχανίας στην Ελλάδα, Γιώργος Μπλέτσας, «ότι η εκστρατεία θα έχει ουσιαστικά αποτελέσματα, βάζοντας ένα ακόμη λιθαράκι στην προσπάθεια να διατηρηθούν οι ακτές μας καθαρές, υπενθυμίζοντας στους λουόμενους να χρησιμοποιούν τα τασάκια και τους κάδους αντί για την άμμο»

Δεν υπάρχουν σχόλια: