Τρίτη 20 Μαΐου 2008

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ

5,8 εκατ. € στις διευθύνσεις δασών
Ποσό 5,8 εκατ. ευρώ διατίθεται στις διευθύνσεις δασών για έργα αντιπυρικής προστασίας και καλλιέργεια βασικών φυτωρίων. Σχετική απόφαση υπέγραψε ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Κώστας Κιλτίδης.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στη σήραγγα Αρτεμισίου
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα ισχύσουν για λίγες ώρες, την Τρίτη, την Πέμπτη και το Σάββατο, στη σήραγγα του Αρτεμισίου, λόγω εργασιών.Από τις 2:30 μέχρι τις 4 αύριο τα ξημερώματα, θα υπάρχει διακοπή της κυκλοφορίας των πάσης φύσεως οχημάτων στη σήραγγα Αρτεμισίου, στο ρεύμα από Τρίπολη προς Κόρινθο, με άρση της διακοπής επί πεντάλεπτο μετά τη συμπλήρωση των 45 λεπτών, οπότε το μηχάνημα που θα εκτελεί τις εργασίες θα παραμένει σε στάση στο πάρκινγκ στο εσωτερικό της σήραγγας.Ανάλογες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα ισχύσουν για τις ίδιες ώρες τα ξημερώματα της Πέμπτης 22 Μαΐου και του Σαββάτου 24 Μαΐου.Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις επιβάλλονται προκειμένου να εκτελεστούν με ασφάλεια εργασίες συντήρησης της σήραγγας Αρτεμισίου.

Υπεγράφη η υπουργική απόφαση για διευκολύνσεις στους πυρόπληκτους
Υπεγράφη σήμερα από τους Υπουργούς Οικονομίας Γιώργο Αλογοσκούφη και ΠΕΧΩΔΕ Γιώργο Σουφλιά η Κοινή Υπουργική Απόφαση για τη χορήγηση ποσού ύψους 10.000 ευρώ στους πληγέντες από τις πυρκαγιές το καλοκαίρι του 2007, ως προκαταβολή της συνολικής δωρεάν κρατικής ενίσχυσης για την ανακατασκευή των κατοικιών τους. Το ποσό αυτό χορηγείται στους ενδιαφερόμενους με την έκδοση της Βεβαίωσης Καθορισμού Δωρεάν Κρατικής Αρωγής για Ανακατασκευή.Με την ίδια ΚΥΑ ορίζεται ότι η προκαταβολή της συνολικής δωρεάν κρατικής ενίσχυσης ύψους 2.000 ευρώ για την επισκευή των κατοικιών χορηγείται στους πληγέντες μετά την υποβολή και τον έλεγχο των δικαιολογητικών, πλην του φακέλου της μελέτης επισκευής της κατοικίας.Οι ενισχύσεις των 10.000 ευρώ και 2.000 ευρώ για την ανακατασκευή και επισκευή αντίστοιχα των πληγεισών κατοικιών, χορηγούνται από το Ειδικό Ταμείο Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: