Παρασκευή 23 Μαΐου 2008

25 ΜΑΪΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΜΕΝΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ

«Ενώσαμε τις δυνάμεις μας για τα παιδιά»

Την Τετάρτη 28 Μαΐου 2008 και ώρα 13:00 στο Ξενοδοχείο Intercontinental θα δοθεί συνέντευξη Τύπου από τον εθελοντικό οργανισμό «Το Χαμόγελο του Παιδιού» με την συμμετοχή αρμόδιων φορέων, με σκοπό να ανακοινωθούν τα επίσημα στατιστικά στοιχεία της ΕΛΑΣ και του Εθνικού Κέντρου για την αντιμετώπιση φαινομένων εξαφάνισης και εκμετάλλευσης των παιδιών σχετικά με τις εξαφανίσεις ανηλίκων στην χώρα μας.

Στο πλαίσιο της ενημέρωσης για τα στατιστικά στοιχεία, για πρώτη φορά θα ανακοινωθεί και θα περιγραφεί η πλήρης διαδικασία εφαρμογής του AMBER ALERT σε πανευρωπαϊκό επίπεδο με πρότυπο το AMBER ALERT HELLAS.

Στην συνέντευξη τύπου θα παρευρεθούν γονείς παιδιών τα οποία αναζητούνται και γονείς παιδιών που με την συνδρομή του εθελοντικού οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» βρέθηκαν.

Με την παρουσία της θα μας τιμήσει η κα. Νατέλα Μεσχισβίλι, μητέρα του Άλεξ, χάρη στον οποίο υλοποιήθηκε στην χώρα μας το «AMBER ALERT HELLAS» και ευαισθητοποιήθηκε η ελληνική κοινωνία στο θέμα των εξαφανίσεων ανηλίκων.

Η 25η Μαΐου, έχει ανακηρυχθεί ως «Παγκόσμια Ημέρα για τα Εξαφανισμένα Παιδιά». Στόχος της ημέρας αυτής είναι η ενθάρρυνση των Ελλήνων πολιτών να στείλουν ένα παγκόσμιο μήνυμα ελπίδας και αλληλεγγύης σε όλους του γονείς του κόσμου.

Ο εθελοντικός οργανισμός «Το Χαμόγελο του Παιδιού» έχει αναγνωριστεί ως Εθνικό Κέντρο για την αντιμετώπιση φαινομένων εξαφάνισης και εκμετάλλευσης των παιδιών.

Οι διεθνείς συνεργασίες που έχει αναπτύξει καθιστούν «Το Χαμόγελο του Παιδιού» ικανό να χειρίζεται με επαγγελματισμό και εξειδίκευση κάθε περιστατικό εξαφάνισης ανηλίκου.

Παράλληλα το Εθνικό Κέντρο αριθμοδοτήθηκε από την ΕΕΤΤ με το 116000, κοινό Ευρωπαϊκό αριθμό για τις Εξαφανίσεις ανηλίκων.

ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΜΕΝΑ & ΘΥΜΑΤΑ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗΣ ΠΑΙΔΙΑ «Το Χαμόγελο του Παιδιού» είναι:

• Η πρόληψη των φαινομένων της εξαφάνισης και της αρπαγής/απαγωγής παιδιών

• Η άμεση και ουσιαστική συμβολή στις προσπάθειες εντοπισμού εξαφανισμένων παιδιών

• Η παροχή στήριξης σε ανήλικους θύματα και στις οικογένειές τους.

• Η εξεύρεση λύσεων και η εφαρμογή προγραμμάτων στηρίζεται στην συνεργασία με ιδιωτικούς και δημόσιους φορείς.


Δεν υπάρχουν σχόλια: