Παρασκευή 30 Μαΐου 2008

ΘΕΛΕΙ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ


Eκτός των άλλων θέτει ζήτημα χρήσης του λιμανιού της Κορίνθου ως εμπορευματικού διακομηστικού κέντρου, κάτι για το οποίο ο Δήμος μας έχει προ πολλού εκφράσει τη διαφωνία του, δεδομένου ότι πάγια θέση όλων των δημοτικών αρχών είναι ο καθορισμός του ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΥ χαρακτήρα του λιμανιού. Πέραν τούτων, όμως, η αναφορά για τη χρήση του παλαιού σιδηροδρομικού δικτύου βρίσκεται σε αντίθεση με την πρότασή μας για απομάκρυνση του εκτός του πολεοδομικού ιστού της πόλης μας, και μάλιστα μετά την πλήρη λειτουργία του Προαστιακού.
Το Δημοτικό Συμβούλιο, κατά τη συνεδρίασή του στις 28/5/2008, πήρε ομόφωνη απόφαση να διαμαρτυρηθεί για τους σχεδιασμούς αυτούς και ιδιαίτερα για την εξαίρεση της Κορίνθου από το χωροταξικό σχεδιασμό, κάτι που θα εμποδίσει την περαιτέρω οικονομική και πολιτιστική της ανάπτυξη, καθώς θα είναι απίθανη η ένταξή της στα αναπτυξιακά οικονομικά προγράμματα που θα υλοποιηθούν στην επόμενη 15ετία. Μετά την αλματώδη οικιστική ανάπτυξη που γνωρίζει η πόλη μας τις τελευταίες δεκαετίες, με δεδομένη τη γειτνίασή της με τα μεγάλα αστικά κέντρα της Πάτρας και της Αθήνας, όντας σε κομβική γεωγραφική θέση στην είσοδο της Πελοποννήσου και διαθέτοντας εξόχως σημαντικό ιστορικό και πολιτιστικό πλούτο, είναι αδιανόητο να μένει η Πρωτεύουσα του Νομού Κορινθίας έξω από ένα σχεδιασμό, που θα επιδράσει αποφασιστικά στον αναπτυξιακό χάρτη της χώρας μας στα επόμενα χρόνια.
Ο Δήμαρχος Κορινθίων κ. Αλέξανδρος Πνευματικός υποστήριξε εμπεριστατωμένα ότι το ζήτημα αυτό είναι ιδιαίτερα κρίσιμο και θα πρέπει να δράσουμε με συλλογικό και συντονισμένο τρόπο. Κάλεσε την ΤΕΔΚ και τους άλλους Δήμους του Ν. Κορινθίας να προχωρήσουν σε παρόμοιες αποφάσεις και να συνδράμουν το Δήμο μας, εφόσον κατανοούν ότι η εξαίρεση της Κορίνθου από το χωροταξικό σχεδιασμό θα έχει δυσμενείς επιπτώσεις στην εξέλιξη όλης της περιοχής.
Όλοι οι Δημοτικοί Σύμβουλοι, που πήραν το λόγο, συμφώνησαν με τις διαπιστώσεις του κ. Δημάρχου και συνηγόρησαν στην πρότασή του να ζητηθεί από τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση και τους Βουλευτές του νομού να στηρίξουν το Δήμο μας σ’ αυτή την προσπάθεια και να διεκδικήσουν μαζί μας την ένταξη της Κορίνθου σε έναν από τους προτεινόμενους πόλους ανάπτυξης, όπως συμβαίνει με τόσους άλλους δήμους της χώρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: