Παρασκευή 16 Μαΐου 2008

ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΝ ΣΠΥΡΟ ΤΣΕΡΩΝΗ

- ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΦΟΡΑ Ο ΓΙΑΤΡΟΣ ΣΠΥΡΟΣ ΤΣΕΡΩΝΗΣ ΔΙΔΑΣΚΕΙ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΕΥΘΥΝΗΣ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΣΜΟΥ.
- Υπεράνω όλων ο άνθρωπος

Την περασμένη Πέμπτη είχαμε την Πανελλαδική τετράωρη στάση εκατομμυρίων εργαζομένων σε όλη τη χώρα. Στο Νοσοκομείο Κορίνθου μετά από έρευνα που κάναμε και ακούσαμε μαρτυρίες με τα ίδια μας τα αυτιά, οι γιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό του Νοσοκομείου στην Χειρουργική Κλινική ανακοίνωσαν την πρόθεσή τους στο Δ/ντή κ. Σπύρο Τσερώνη να συμμετέχουν στην τετράωρη στάση εργασίας (από τις 11 π.μ.) το πρωί της Πέμπτης. Δικαιολογημένα η γνωστοποίηση αυτή έκανε έξω φρενών τον Δ/ντή της Χειρουργικής αφού ήδη από το προηγούμενο μεσημέρι είχαν προγραμματισθεί τα χειρουργεία της Πέμπτης. Που σημαίνει ότι οι ασθενείς είχαν μπει από το βράδυ στην προετοιμασία για εγχείρηση (φαρμακευτική αγωγή, κλύσμα, ξύρισμα κ.λ.π.). Και μάλιστα ο ασθενής που έπεφτε ακριβώς στην στάση εργασίας του Νοσηλευτικού προσωπικού ήταν Αλβανός!
Ασυμβίβαστος ο Σπύρος Τσερώνης σε θέματα Ιατρικού καθήκοντος και ανθρώπινης ευαισθησίας, δήλωσε στο προσωπικό της Κλινικής, ότι θα κάνει το προγραμματισμένο χειρουργείο με τον Αλβανό ασθενή έστω και μόνος του με την βοήθεια ενός φίλου του γιατρού που θα έπαιζε το ρόλο του νοσοκόμου.
Και όλα αυτά, αφενός για να πράξει αυτό που του επιβάλλει πάντα η συνείδησή του και αφετέρου μην βρεθεί κανείς και κατηγορήσει αυτόν και το Νοσοκομείο ότι μόλις έφθασε η σειρά του Αλβανού, σταμάτησαν να χειρουργούν κάνοντας στάση εργασίας!
Τελικά μια νοσοκόμα προθυμοποιήθηκε να συμμετάσχει στην εγχείρηση αλλά πάνω από όλα μετράει η στάση του Σπύρου Τσερώνη την οποία θέλουμε να συγχαρούμε και με την ευκαιρία αυτή να πούμε δύο κουβέντες στο προσωπικό του Νοσοκομείου.
Αγαπητοί φίλοι εργαζόμενοι γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό, συμπαραστεκόμαστε στον αγώνα σας και στα αιτήματά σας.
Μας είναι όμως αδιανόητο να καταλάβουμε ότι αυτά τα δικαιώματα και αυτός ο αγώνας μπαίνει πάνω από την υγεία του λαού.
Μπορούσατε να εξαγγείλετε αυτή την τετράωρη στάση δύο ημέρες νωρίτερα, ώστε να μην είχε προγραμματισθεί κανένα τακτικό χειρουργείο για την Πέμπτη!
Όμως λίγα μόνο λεπτά πριν το προγραμματισμένο χειρουργείο η γνωστοποίηση ότι συμμετέχετε σε τετράωρη στάση εργασίας, αποτελεί το λιγότερο ασέβεια και αδιαφορία με άμεσο διαγραφόμενο κίνδυνο για την υγεία των ασθενών!
Πιστεύω έστω και εκ των υστέρων να το αντιλαμβάνεσθε;!!!

1 σχόλιο:

neoinileias είπε...

H εκπομπή της κοινωνίας των 700ε που ακούστηκε ότι είναι η αιτία της απομάκρυνσης είναι ένα σοβαρό ζήτημα, εσφαλμένα όμως ονομάστηκε των 700ε δεν είναι των 700ε είναι των 300ε επειδή το σύνολο των εργαζομένων με ωρομίσθιο εργάζονται για 300ε το μήνα.
Βολεύει όμως να είναι των 700ε.
Το σοβαρό όμως είναι ότι δεν έφτασαν ποτέ στη βουλή η στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο από την αντιπολίτευση τα ζητήματα όλων αυτών των ανθρώπων, έφτασε το όμως θέμα του ενός δημοσιογράφου.
Διαβάστε περισσότερα εδώ
http://neoinileias.blogspot.com/