Τετάρτη 21 Μαΐου 2008

ΤΡΟΜΟ9ΚΡΑΤΙΑ ΣΤΙΣ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΕΣ

Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Κορινθίας
Η εργοδοτική τρομοκρατία και οι απειλές σε βάρος του σωματείου μας δεν θα περάσουν
Νομιμοποίηση των εργατών καθαριότητας στο Νοσοκομείο Κορίνθου
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
Συνέχεια στην τρομοκρατία και στις απειλές σε βάρος μελών του ΔΣ του Σωματείου μας δίνει η εταιρεία εργολάβος καθαριότητας BIOLOGICAL SERVICE – Ανδριάνα Ασημακοπούλου στο Γ.Ν.Ν Κορίνθου που αυτή τη φορά εκφράζονται στο πρόσωπο της Αντιπροέδρου μας, συναδέλφισσας Ντίνας Σωτηροπούλου.
Η ανυποχώρητη υπεράσπιση των δικαιωμάτων των εργατών καθαριότητας στη συγκεκριμένη εταιρεία από το Σωματείο μας, οι συγκεκριμένες καταγγελίες μας για ανασφάλιστη εργασία, πληρωμές κάτω της συλλογικής σύμβασης εργασίας, επικόλληση απλών αντί βαρέων ενσήμων σε συναδέλφους, τα παραπλανητικά προγράμματα εργασίας έχουν οδηγήσει την εργοδοσίας σε μεθοδεύσεις για την απόλυση του Αντιπροέδρου.
Βρισκόμαστε μπροστά σε σχεδιασμό της εταιρείας και όσων έχουν λόγο να την στηρίζουν για δήθεν μη καλή εκτέλεση των καθηκόντων της Αντιπροέδρου συναδέλφισσας Ντίνας Σωτηροπούλου με στόχο να ετοιμαστεί το έδαφος για απόλυσή της με βάση την επιτροπή του άρθρου 15 του Ν. 1264/82.
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
Είναι φανερό πως η εταιρεία εργολάβος καθαριότητας BIOLOGICAL SERVICE – Ανδριάνα Ασημακοπούλου αντλεί το περισσό θράσος της από την πολιτική ιδιωτικοποίησης του τομέα της υγείας που οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ εφαρμόζουν.
Η ενότητα της τάξης μας, η συνεπής διεκδίκηση των δίκαιων αιτημάτων μας, η οργάνωση της πάλης μας για την ανατροπή των αντιλαϊκών και ανθυγιεινών πολιτικών είναι ο δικός μας μονόδρομος.
Καλούμε τα σωματεία της Κορινθίας, τους εργαζόμενους να εκφράσουν την ταξική αλληλεγγύη τους, να παλέψουμε μαζί για:
1. να ασφαλιστούν στο ΙΚΑ όλες οι εργάτριες και όλοι οι εργάτες καθαριότητας στον ιδιώτη εργολάβο καθαρισμού στο Νοσοκομείο Κορίνθου
2. να καταβληθούν βαρέα και όχι απλά ένσημα σε εργάτριες και εργάτες καθαριότητας γιατί εντάσσονται στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα.
3. να πληρώνονται σύμφωνα με την κλαδική τους σύμβαση με ενσωμάτωση δηλαδή στα ημερομίσθια των τριετών
4. να ανακληθούν ΑΜΕΣΩΣ οι βλαπτικές για τους εργάτες ανατροπές των συμβάσεών τους
5. να μονιμοποιηθούν ΟΛΟΙ οι εργάτες και εργάτριες καθαριότητας στο Νοσοκομείο Κορίνθου και να ενταχθούν στο προσωπικό του Ε.Σ.Υ.
6. αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα υγείας. Κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης στην υγεία.

Το Διοικητικό Συμβούλιο

Δεν υπάρχουν σχόλια: