Παρασκευή 30 Μαΐου 2008

ΑΠΑΝΤΗΣΗ Χ. ΚΑΣΙΜΗ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ «ΣΗΜΕΡΑ»

Με έκπληξη διάβασα το σχόλιο/άρθρο σας τόσο στην εφημερίδα σας όσο και στο μπλογκ σας σχετικά με υποτιθέμενη «πολιτική βεντέτα της Κίνησης» με επιχειρηματία της πόλης. Δεν μας είχατε συνηθίσει σε τέτοια αλλοίωση της πραγματικότητας (που ειλικρινά εύχομαι να οφείλεται σε μη ακριβή πληροφόρηση).
Και αυτό γιατί: πρώτον, τίποτα από αυτά που αναφέρετε για το δημοτικό συμβούλιο της Τετάρτης δεν ανταποκρίνεται στην αλήθεια αφού ουδεμία αναφορά στο θέμα αυτό δεν έγινε από το πρόσωπό μου ούτε από κανέναν άλλο σύμβουλο και δεύτερον γιατί ούτε εγώ ούτε και η Κίνηση Πολιτών στοχοποιήσαμε ποτέ κανέναν επιχειρηματία επιδεικνύοντας «εμπαθή πολιτική πράξη», όπως λέτε. Αυτό που αταλάντευτα υπερασπιζόμαστε είναι τα δικαιώματα του πολίτη, την προστασία των δημόσιων χώρων ως δημόσιων αγαθών και τη θέσπιση κανόνων δίκαιας αντιμετώπισης όλων-απλών πολιτών και επιχειρηματιών.
Είναι πράγματι δύσκολο να γίνει σεβαστή αυτή η θέση μας από όλους. Με εκπλήσσει όμως, που δεν γίνεται σεβαστή και από εσάς που αφενός έχετε υπερασπιστεί αντίστοιχες θέσεις στην εφημερίδα σας και αφετέρου διεκδικείτε, και καλώς, την αυτονομία σας, την ελευθερία της άποψής σας και την άσκηση ελέγχου της εξουσίας.
Υπερασπιζόμαστε αταλάντευτα την επιχειρηματική δραστηριότητα που σέβεται όλα τα παραπάνω.
Αναρωτιέμαι, λοιπόν, ποιος επιχειρεί να στοχοποιήσει ποιον, ποιος επιχειρεί να δικαιολογήσει ποιον και ποιος υπερασπίζεται ποιον και για ποιο λόγο. Σε ό,τι μας αφορά, δίνουμε καθημερινά εξετάσεις στην κοινωνία για την ανεξαρτησία μας, την αυτονομία της δράσης μας και το σεβασμό των κανόνων και των θεσμών της κοινωνίας. Τα πολιτικά συμπεράσματα είναι των πολιτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: