Τετάρτη 19 Νοεμβρίου 2008

Δηλώσεις Μπεγλίτη για τα λιμάνια

Τη άμεση παρέμβαση του Υπουργού κ.Παπαληγούρα ζήτησε ο κ.Μπεγλίτης ώστε να εφαρμοστεί άμεσα ο Νόμος που ορίζει ως υπεύθυνους των λιμανιών τους Δήμους.
Είναι μια πολύ σοβαρή εκκρεμότητα που έχει διαταράξει σε μεγάλο βαθμό τις σχέσεις των υπευθύνων του κάθε λιμανιού, με την τοπική αυτοδιοίκηση εδώ θέλω να επανορθώσω την αμέριστη συμπαράστασή μου, προς την ΤΕΔΚ και σε όλους του Δ/ρχους όπου υπάρχει λιμάνι ώστε άμεσα να πάρουν τις αρμοδιότητες στα χέρια τους.
Έχω κάνει εδώ και καιρό επερώτηση και προς τον πρώην Υπουργό κ.Βουλγαράκη.
Το έχω επαναλάβει και προς τον κ.Παπαληγούρα άρα ο Υπουργός έχει την απόλυτη υπευθυνότητα της επίλυσης του θέματος. Υποστηρίζω σε όλες τις πρωτοβουλίες και τις ενέργειες που θα αποφασίσουν οι φορείς αυτοδιοίκησης και βέβαια και του Δήμου Κορίνθου προκειμένου να ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματά τους.
Σήμερα οι δραστηριότητες στο λιμάνι της Κορίνθου και του Κιάτου είναι ανεξέλεγκτες έχουν μια επιβάρυνση του εμπορικού και βιομηχανικού χαρακτήρα του λιμανιού. Και δυστυχώς η κατάσταση θα γίνει χειρότερη με βάση τον Νόμο Σουφλιά για το εθνικό χωροταξικό, το οποίο κανείς από την πλειοψηφία δεν απέτρεψε, αναφέρομαι στους Βουλευτές της Ν.Δ. του Νομού μας. Κλείνοντας δηλώνω ότι θα είμαι δίπλα σε όποια πρωτοβουλία πάρουν οι Δ/ρχοι της Κορινθίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: