Παρασκευή 14 Νοεμβρίου 2008

ΤΑΥΤΙΣΗ ΑΠΟΨΕΩΝ ΝΟΜΑΡΧΗ ΚΑΙ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΔΡΟΔΟΤΗΣΗ

«ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΙΟΥΜΕ ΝΕΡΟ ΑΝ ΟΛΑ ΠΑΝΕ ΚΑΛΑ ΤΟ 2008»
Σε ερώτηση προς τον Κο Ταγαρά σχετικά με τις δηλώσεις του Κου Παπαληγούρα για την καθυστέρηση του έργου της υδροδότησης της Κορίνθου:
«Μου ανοίγετε ένα μεγάλο θέμα που αφορά την πόλη της Κορίνθου. Θα σας πως ότι και εκεί με δουλειά πολλών ανθρώπων θεσμικών φορέων και για πολλά χρόνια και με τις κατάλληλες ενέργειες κοινωνικής συναίνεσης μη ξεχνάτε ότι τα έργα εκτελούνται και εκτελούνται χωρίς καμία αντίδραση.
Αυτό δεν έγινε έτσι απλά, είναι γιατί ωρίμασαν ενέργειες που είχαν προηγηθεί που διαμόρφωσαν κλίμα κοινωνικής συναίνεσης για να υπάρξουν σχέσεις εμπιστοσύνης μεταξύ των δύο πλευρών.
Σε αυτό βοήθησε όσο μπορούσε και η Νομαρχία. Τίποτα δεν γίνεται με μαγικό ραβδάκι. Βεβαίως πολλοί παράγοντες έχουν βοηθήσει όπως και ο Κος Παπαληγούρας αλλά μαγικά δεν μπορεί κανείς να κάνει.
Το έργο για την πόλη είναι ιστορικό ειδικά φέτος που γιορτάζει τα 150 χρόνια.
Το έργο εξελίσσεται κανονικά στη Στυμφαλία και πιστεύω σε λίγο διάστημα θα έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες.
Επειδή γνωρίζω τις προσπάθειες του Αλέκου Πνευματικού γιατί έχουμε άριστη συνεργασία στο θέμα αυτό».
Συνεχίζοντας ο Νομάρχης είπε:
«Εδώ θέλω να προσθέσω ότι όταν με το καλό τελειώσει το έργο και οι Κορίνθιοι έχουν πόσιμο νερό στις βρύσες τους, χωρίς την παρουσία των καμερών θα σας πω πολλά για τη θέση και τη στάση του καθένα στο θέμα αυτό αλλά και στο έργο του Ασωπού.
Όχι γιατί έχουμε κάτι να κρύψουμε, αλλά δεν χρειάζεται σε κάθε τι που κάνουμε πριν το τελειωσουμε να έχουμε δίπλα τις κάμερες».
Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο Δήμαρχος Κος Πνευματικός.
«Θέλω ξεκινώντας να σας πω ότι συμφωνώ απόλυτα με τις δηλώσεις του Κου Ταγαρά και με την ουσία αλλά και τον τρόπο που εκφράστηκαν.
Πιστέω ότι και οι δύο έχουμε χειριστεί το θέμα με υπευθυνότητα, με κινήσεις που έγιναν μακριά από τις κάμερες, δεν θριαμβολογούμε ούτε διεκδικούμε την πατρότητα του έργου.
Και έτσι θα λειτουργούμε μέχρι να έλθει το νερό στην πόλη. Και τότε θα ακουστούν πολλά ονόματα και βεβαίως και του Υπουργού γιατί αυτός έχει σημαντική συμβολή στο έργο.
Βέβαια δεν σας κρύβω ότι οι δηλώσεις του αν έχουν αποδοθεί σωστά από τον τύπο με στεναχώρησαν παρ’όλα αυτά με σύνεση και σεβασμό προς όλους και ιδιαίτερα προς τους Στυμφάλιους που πραγματικά έχουν κατανοήσει ότι δεν θα πειραχθούν οι περιουσίες τους ούτε και το οικοσύστημα της περιοχής που για μένα είναι ο πρωταρχικός σκοπός μου. Βέβαια θα έλθει η ώρα που θα ακουστούν ονόματα Δημάρχων, Νομαρχών και άλλων παραγόντων που πρόσφεραν πολλά στο έργο αυτό.
Και εδώ θέλω να γνωρίζετε ότι τίποτα δεν έγινε με αυτόματο πιλότο αλλά με τιτάνιες προσπάθειες πολλών ανθρώπων.
Βέβαια κατανοώ την αγωνία του Κου Υπουργού όμως το τελευταίο διάστημα δεν εχω καταφέρει να μιλήσω μαζί του ούτε να υπάρξει ραντεβού για άλλα θέματα βέβαια όπως το λιμάνι της Κορίνθου.
Γνωρίζετε ότι πολλοί Δήμαρχοι θέλουμε για τα λιμάνια μια πολιτική από τους δήμους εντελώς διαφορετική. Πιστεύω κάποια στιγμή να γίνει και εκεί να του εξηγήσω για τα έργα που βρίσκονται γιατί πραγματικά στεναχωριέσαι με τα δημοσιεύματα.
Ένα έργο 650.000 Ευρώ δεν μπορεί να τελειώσει από την μία μέρα στην άλλη.
Το έργο δεν είναι του Πνευματικού ούτε του Ταγαρά αλλά όλων μαζί».
Τελειώνοντας ο Δήμαρχος διαβεβαίωσε τους Κορίνθιους ότι όλα πάνε καλά και αναμένονται ευχάριστες εξελίξεις μέσα στο 2008.

Δεν υπάρχουν σχόλια: