Τετάρτη 5 Νοεμβρίου 2008

Πρωινός καφές στο Δήμο Λουτρακίου- Περαχώρας

Βρεθήκαμε στο γραφείο του Δημάρχου κ. Γιώργου Γκιώνη. Είχαμε την ευκαιρία να μιλήσουμε για θέματα που απασχολούν το Δήμο Λουτρακίου Περαχώρας .
Ξεκινώντας ρωτήσαμε τον κ. Γκιώνη για την ανακύκλωση που ξεκινάει στο Δήμο του μας είπε ότι η συμφωνία με την Ελληνική Εταιρία ανακύκλωσης έγινε την άνοιξη αλλά λόγω έλλειψης του ειδικού αυτοκινήτου καθυστερήσαμε, σε λίγες ημέρες θα παραδοθούν και οι κάδοι , και θα ξεκινήσουμε , πρώτα από την εταιρία που έχει την υποχρέωση και μετά από τον Δήμο θα γίνει ενημέρωση παντού σε μαγαζιά –σχολεία –εταιρίες – κατοίκους έτσι με αυτό τον τρόπο θα ξεκινήσουμε σωστά.
Σε ερώτηση αν φτάνει ένα μόνο αυτοκίνητο ο κ. Γκιώνης μας είπε σύμφωνα με τον πληθυσμό του Δήμου είναι αρκετό , τώρα το καλοκαίρι που ο πληθυσμός αυξάνετε κατακόρυφα θα δούμε , τι θα γίνει.
Στη συνέχεια ,ρωτήσαμε τον κ. Γκιώνη για την ιστορία που ακούγετε το βιολογικό να γίνει κέντρο δεματοποίησης σκουπιδιών ο Δήμαρχος μας είπε ότι καμία σοβαρή συζήτηση δεν έχει γίνει πάνω στο τόσο σοβαρό αυτό θέμα, τα προβλήματα που θα δημιουργηθούν πολλά.
Εντός των ημερών θα έχω συνάντηση με τον Περιφεριάρχη και θα δούμε.
Δεν μπορεί να δεχθεί το Λουτράκι σε μια περιοχή Τουριστική και ταχέως αναπτυσσόμενη να γίνει Κέντρο σκουπιδιών. Όμως υπάρχουν τεράστιοι κίνδυνοι και για την υγεία των κατοίκων , γιατί κανείς δεν μας λέει τα υγρά των σκουπιδιών που θα πηγαίνουν.
Ένα μεγάλο έργο σιγά-σιγά ολοκληρώνετε και μιλάμε για τον Περιφερειακό δρόμο το κομμάτι από την διασταύρωση ΑΓ. Γεωργίου έως την οδό Δημοσίων Υπαλλήλων σε ένα μήνα θα παραδοθεί στην κυκλοφορία το υπόλοιπο πέρασε κάποια προβλήματα κυρίως από τον Ο.Σ.Ε. έχουν όλα ξεπεραστεί και σύντομα θα ολοκληρωθεί και θα δοθεί στην κυκλοφορία ανακουφίζοντας όλη την πόλη από το κυκλοφοριακό.
Με χαρά μας ανέφερε ότι είναι σχεδόν έτοιμος στην Περαχώρας ο νέος πυροσβεστικός σταθμός περίπου σε 3 μήνες θα λειτουργήσει κανονικά.
Θα δοθεί στα χέρια της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για να το επανδρώσει έτσι ώστε όλη η περιοχή και τα Γεράνεια να είναι όσο το δυνατόν πιο ασφαλή σε τυχόν πυρκαγιά.

Κλείνοντας ρωτήσαμε τον κ.Γκιώνη τι ακριβώς συζητήθηκε με τους εκπροσώπους του CLUB HOTEL ΚΑΖΙΝΟ, μας ανέφερε ότι ενδιαφέρονται από την πλευρά τους και λόγω της οικονομικής κρίσης, που θα πρέπει να επενδύσουν βοηθώντας το Δήμο ώστε να προσελκύσουν όσο το δυνατόν περισσότερους επισκέπτες στο Λουτράκι. Η συζήτηση ήταν ενημερωτική και από τις δύο πλευρές.


Δεν υπάρχουν σχόλια: