Τρίτη 18 Νοεμβρίου 2008

35 Χρόνια μετά

Ποιος θα περίμενε, ότι η κραυγή «ψωμί-παιδεία-ελευθερία», θα έδινε την θέση της στα ομόλογα «δομημένα και αδόμητα» στα δάνεια από «οφ σορ «εταιρείες για να κτίζονται οικόπεδα φιλέτα της Μονής Βατοπεδίου ,ότι δεκάδες πρωταγωνιστές της μεγάλης εξέγερσης θα έχουν εξαργυρώσει τα γραμμάτια της συμμετοχής τους(βουλευτές, υπουργοί, επιχειρηματίες κ.α.) και οι χιλιάδες ανώνυμοι κάθε χρόνο στους ίδιους δρόμους!
Για τα δικαιώματα των σκληρά εργαζόμενων για τους καταπιεσμένους και χειραγωγούμενους , για τους μετανάστες, για τους χιλιάδες κρατούμενους.
Για τους ανέργους, τους όσου γίνονται αντικείμενο εκμετάλλευσης σε συνθήκες μαύρης εργασίας και δουλειάς!
Για όσους γεννήθηκαν μετά, και μέχρι τώρα δεν έχουν γνωρίσει τι εστί ελευθερία, που στερούνται ακόμα και το ψωμί.
Για την Φύση και το Περιβάλλον, που κάθε μέρα τεμαχίζεται, καίγεται και καταστρέφεται από το ίδιο το σύστημα, το αδηφάγο, το άπληστο, το κερδοσκοπικό.
Για να μείνει ζωντανή η ελπίδα!!
Οι φυλακισμένοι δίνουν μαθήματα ,σωφροσύνης!
Δεύτερη εβδομάδα ,αντιστέκονται, πεινασμένοι γνωρίζοντας, ότι το κίνημα αλληλεγγύης ολοένα και δυναμώνει. Ανήμερα της επετείου του Πολυτεχνείου, για να θυμίζει ότι όλα τα «άβατα»γκρεμίζονται.
Και αυτή η αλληλεγγύη των περί τους 6.000 κρατουμένων απλώνεται σ’όλη την κοινωνία.
Το εμπάργκο της τηλεόρασης σπάει. Οι κρατούμενοι, επιτέλους μιλούν και ακούγονται. Ο μύθος καταρρέει. Τα στερεότυπα γίνονται θρύψαλα. Τα τείχη δεν μπορούν να κρύψουν την οργή. Στις 8 του Νοέμβρη στις φυλακές της Χίου άφησε την τελευταία του πνοή ο Δημοσθένης Β. εχθές ο Νικόλαος Μπ.
Να προστεθούν στους δεκάδες νεκρούς που «αυτοκτόνησαν» μέσα στα σύγχρονα κολαστήρια.
Ο τρίτος διεσώθη την τελευταία στιγμή.
Ο Αγώνας για την αξιοπρέπεια ενάντια στην βαρβαρότητα και τον εξευτελισμό της ζωής συνεχίζεται «Ελλάς –Ελλήνων –Φυλακισμένων» .

Δεν υπάρχουν σχόλια: