Τρίτη 18 Νοεμβρίου 2008

«6 ΧΡΟΝΙΑ ΧΑΜΕΝΑ ΓΙΑ ΤΟ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟ»

Παν. Καλύβα κατά Κλαδούχου
Σε τηλεφωνική μας συνομιλία με το Δημοτικό Σύμβουλο της μειοψηφίας του Δήμου Ξυλοκάστρου Κο Παναγιώτη Καλύβα για τα 2 χρόνια της νέας θητείας Κλαδούχου οι απαντήσεις που πήραμε θα λέγαμε σκληρές κατηγορώντας τον Δήμαρχο για πολλά θέματα.
Τον κατηγορεί για αδιαφάνεια, ρουσφέτια, συκοφαντία, υβριστή και παντελή ανεπάρκεια.
Επιτίθεται σε όλους για να μπερδέψει τον κόσμο ο κ.Δήμαρχος.
Μετά από τις δηλώσεις του κ.Καλύβα έχω την εντύπωση ότι ο κ.Κλαδούχος πρέπει να απαντήσει. Εμείς θα περιμένουμε.
«Την πρώτη τετραετία του κ.Κλαδούχου χάρη στα έργα και μελέτες που εμείς είχαμε εξασφαλίσει και του παραδώσαμε κάτι έγινε, τώρα τίποτα, απόλυτη στασιμότης – 2 χρόνια έργα μηδέν.
Η κατάσταση είναι δυ7στυχώς τραγική. Ο Δήμος καταχρεωμένος, μας κυνηγούν εργολάβοι και προμηθευτές, το μέλλον υποθηκευμένο από τον υπερδανεισμό επί Δημαρχίας Κλαδούχου, οι Δημοτικές επιχειρήσεις καταχρεωμένες και αναξιόπιστες στην αγορά.
Η θαυμάσια παλιότερα Δημοτική μηχανή που δούλευε και απέδιδε έργο και υπηρεσίες χωλαίνει. Τώρα οι υπάλληλοι δεν μπορούν να προσφέρουν έργο, οι παρατρεχάμενοι τα ρουσφέτια οι ημέτεροι και οι μεσάζοντες που λημερίζουν στο δήμο σε συνδυασμό με την Διοικητική ανεπάρκεια της Δημοτικής αρχής, δημιουργούν αρνητικό κλίμα.
Το χειρότερο όμως είναι ότι επικρατεί απόλυτη αδιαφάνεια στην διαχείριση του Δήμου, των Δημοτικών επιχειρήσεων και των έργων. Υπάρχει σοβαρό πρόβλημα στις Δημοπρασίες έργων που συνήθως όλοι ξέρουν από πριν ποιος θα βγει μειοδότης, υπάρχει σοβαρό πρόβλημα στα έσοδα, σε άλλους κόβουν τονερό και σε άλλους χαρίζουν μεγάλα ποσά.
Οι Δημόσιες ελεγκτικές Υπηρεσίες δυστυχώς συχνά διαπιστώνουν κακοδιαχείριση. Οι σοβαροί και εργατικοί Δημοτικοί Σύμβουλοι της πλειοψηφίας έχουν απομονωθεί και έχουν διακόψει τις σχέσεις τους με τον Δήμαρχο, δυστυχώς όμως σωπαίνουν. Οι συμπολίτες στην πόλη και τα χωριά δυσανασχετούν όλο και πιο έντονα, ο Δήμος δεν λειτουργεί.
Το τίμημα της πλήρους αποτυχίας του κ.Κλαδούχου και μάλιστα σε εποχές που τρέχει το 3ο και 4ο Κοινοτικό Πλαίσιο στήριξης με τεράστιες ευκαιρίες χρηματοδότησης σοβαρών έργων, είναι βαρύ και σημαδεύει αρνητικά την πορεία του Δήμου μας.
Είναι πράγματι θλιβερή η διαπίστωση ότι από τα υπόλοιπα του 3ου Κοινοτικού πλαισίου ο Δήμος μας δεν π΄ρηε τίποτα, γιατί πολύ απλά δεν είχε καμία προετοιμασία, καμία ώριμη μελέτη. Ακόμα την μελέτη του έργου «κατασκευής εξωποτάμιας λιμνοδεμαμενής στην Ρίζα» που εμείς είχαμε εξασφαλίσει και δημοπρατήσει το 2002, χρειάστηκε 6 χρόνια για να την ολοκληρώσει. Έτσι όπως πηγαίνουν τα πράγματα ο Δήμος μας θα μείνει έξω από το Ε.Σ.Π.Α. το 4ο Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης που χρηματοδοτεί μεγάλα αναπτυξιακά έργα με την προϋπόθεση να έχουν μελέτη και να είναι ώριμα. Ο δρόμος Ξυλόκαστρο – Χαρτσάνικα, η προστασία της Παραλίας, το Δημοτικό Στάδιο, το κλειστό Γυμναστήριο, η αποχέτευση των χωριών Λουτρό, Πιτσά, Θαλερό, Γελληνιάτικα, δεν κουβεντίαζονται πλέον.
Στην Ημερήσια Διάταξη παίζουν μόνο η κατασυκοφάντηση και η σε προσωπικού επιπέδου σπίλωση όσων εμποδίζουν τα σχέδια του κ.Κλαδούχου, οι δημόσιες σχέσεις, τα πανηγυράκια και τα προσωπικά ρουσφέτια.
Όσο περνάει ο χρόνος της 2ης θητείας του, τα πράγματα θα χειροτερεύουν, ο κ.Δήμαρχος θα γίνεται επιθετικότερος και υβριστικότερος, θα κάνει το μαύρο άσπρο, έχει χάσει πλέον τον έλεγχο.
Συνοψίζοντας, μικροπολιτικά ρουσφετάκια, Δημόσιες σχέσεις, κακοδιαχείριση, αδιαφάνεια, μηδενικό έργο.
Αυτή είναι η κατάσταση στον Δήμο μας συνοπτικά χωρίς υπερβολές, χωρίς αντιπολιτευτική διάθεση».
Του Νίκου Νικολόπουλου

Δεν υπάρχουν σχόλια: