Παρασκευή 14 Νοεμβρίου 2008

«Οι καρέκλες της πολιτικής σιωπής»

Είμαι αρκετά μεγάλος και καλώς ή κακώς ασχολούμαι με την πολιτική από παιδί.
Έχω δει πολλές κυβερνήσεις αλλά και Υπουργούς να έρχονται και να παρέρχονται. Παραμονές των εκλογών όλοι οι συμμετέχοντες συμφωνούν με τον αρχηγό και ως δια μαγείας μόλις αποφασίσει με ποιους θα κυβερνήσει αμέσως αρχίζουν τα όργανα. Το πρόγραμμα κακό, η πολιτική γραμμή λάθος, οι Υπουργοί απαράδεκτοι ο ένας έτσι ο άλλος αλλιώς. Κάποτε Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ φώναζε έξω οι βάσεις σύνθημα του 80 μετά από λίγες ημέρες ο αείμνηστος Ανδρέας τον έκανε Υφυπουργό Εξωτερικών και μέσα σε μια νύκτα τα ξέχασε όλα.
Έχω εκατοντάδες παραδείγματα να σας πω. Ερχόμαστε και στο τελευταίο με τον κ.Τατούλη όσο ήταν Υφυπουργός κανένα παράπονο όλα καλά. Την επόμενη της εξόδου από την κυβέρνηση όλα του φταίνε τι να θυμηθώ τον Ζαχόπουλο ,τον Αλογοσκούφη, τον Ρουσόπουλο, ίσως να έχει δίκιο αλλά άργησε πολύ. Λέει ότι τα είχε πει στο Πρωθυπουργό ιδιαιτέρως ,τώρα τι άλλαξε και τα λέει δημοσίως και αφού του αρέσει καλά κάνει ενημερώνει τους Έλληνες.
Όμως κανείς μέχρι σήμερα δεν τόλμησε να αποκαλέσει τον Πρωθυπουργό της χώρας επικίνδυνο φαντάζεστε τι εντύπωση κάνει προς τα έξω. Και καλά μέσα σ’ ένα χρόνο το κατάλαβε δεν νομίζω και αφού το ήξερε να καθόταν σπίτι του ,γιατί παραμονές εκλογών άλλα έλεγε στο μπαλκόνι για να μαζέψει ψήφους.
Κύριε Τατούλη εάν είσαστε Υπουργός θα λέγατε τα ίδια. Και σε τελική ανάλυση έχετε εκλεγεί με το πρόγραμμα και τους ψήφους των οπαδών και φίλων της Ν.Δ.
Έχετε υποχρέωση προς αυτούς και προς τον εαυτό σας να παραιτηθείτε από Βουλευτής, πιστέψτε με τότε θα κερδίσετε τον σεβασμό και την εκτίμηση όλων. Κανείς δεν θα μπορεί να πει κουβέντα εναντίον σας. Έχετε δείξει μέχρι στιγμής πολιτική λεβεντιά δώστε μια απόδειξη ακόμη και παραδείγματα προς όλους τους συναδέλφους σας ανεξάρτητα χώρου. Η ιστορία γράφει και μένει και δυστυχώς ο Μανώλης Δρετάκης φοβάμαι πως είναι είδος προς εξαφάνιση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: