Τρίτη 30 Δεκεμβρίου 2008

ΜΗΝΥΜΑ ΠΑΠΑΛΗΓΟΥΡΑ ΣΕ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ «ΘΕΜΙΤΕΣ ΟΙ ΑΝΤΙΡΡΗΣΕΙΣ ΑΛΛΑ Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ»


Δεν παίρνει χαμπάρι κατά το κοινώς λεγόμενον ο υπουργός εμπορικής Ναυτιλίας από αντιρρήσεις και όχι. «θεμιτές οι αντιρρήσεις και οι διαφορετικές απόψεις, δεν είμαι εδώ για να τις σχολιάζω» είπε ερωτώμενος για την άρνηση Πνευματικού στην πρόταση που ο ίδιος κατέθεσε για την δημιουργία Α.Ε για τα λιμάνια Κορίνθου και Κιάτου στην οποίαν Α.Ε θα κατέχει η αυτοδιοίκηση το 45%. « αυτή την ώρα έχουμε δυνατότητα ανάπτυξης αυτού του λιμανιού στη σύσκεψη διαπίστωσα ότι η συντριπτική πλειονότητα ήταν θετική και αυτό μου έδωσε κουράγιο και μου επιβεβαίωσε την άποψη ότι πρέπει να προχωρήσουμε το δίλημμα είναι απλό κακά τα ψέματα . στασιμότητα και μαρασμός ή ανάπτυξη; Μονολεκτικά η απάντηση είναι ανάπτυξη.»
Ο Υπουργός επικαλούμενος την θετική άποψη της συντριπτικής πλειονότητας των φορέων που έδωσαν το παρόν στην πρόσφατη σύσκεψη στο υπουργείο μιλά για μια κίνηση μονόδρομο η οποία θα επιτρέψει στο λιμάνι ν αναπτυχθεί ποικιλοτρόπως. Παράλληλα αποκλείει την οποιαδήποτε άλλη λύση λέγοντας πως ανάπτυξη είναι αυτή η πρόταση , αν δεν υλοποιηθεί αυτή θα μείνει η κατάσταση ως έχει και τότε θα επέλθει ο μαρασμός.
«Να σημειώσω μια εξέλιξη ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα για την πόλη μας. Πήρα την πρωτοβουλία είναι και στην ευθύνη μου να καλέσω όλους τους φορείς για να τους παρουσιάσω μια εξέλιξη για το καλό της πόλης και της Κορινθίας είναι η δυνατότητα ανάπτυξης του λιμανιού, ανάπτυξης ισομερούς εμπορικής συνδυασμένης με τουριστική ανάπτυξη δηλαδή επιβατική αλλά και με ανάπτυξη μαρίνας σκαφών. Έχουμε μια σημαντική ευκαιρία διότι υπάρχουνε εξασφαλισμένα κονδύλια και έχουμε την δυνατότητα να προχωρήσουμε μπροστά το λιμάνι μειώνοντας την όποια όχληση., η ανάπτυξη θα είναι για το καλό των πολλών και είμαι αποφασισμένος να προχωρήσουμε να δώσουνε ανάσα και προοπτική.»

Δεν υπάρχουν σχόλια: