Τρίτη 30 Δεκεμβρίου 2008

ΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ «ΚΑΡΦΩΝΕΙ» ΤΟΥΣ ΕΜΠΟΡΟΥΣ


«ΓΙΑΤΙ Ν ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΑΦΟΥ ΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΕΤΣΙ ΚΙ ΑΛΛΙΩΣ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ»
«κάποιοι στο πίσω μέρος του μυαλού τους έχουν την κατάργηση της αργίας». Το εργατικό κέντρο Κορίνθου τοποθετείται στο θέμα που ταλάνισε για περισσότερο από μια εβδομάδα τη χώρα και είχε να κάνει με το άνοιγμα των καταστημάτων την τελευταία Κυριακή του χρόνου. Και ο πρόεδρος της Κορίνθου συντάσσεται με την άποψη που πολλάκις ακούστηκε τις ημέρες αυτές απο τα χείλη των συνδικαλιστών πως ενέχει κίνδυνο αυτή η Κυριακή προσπάθειας να καταργηθεί η αργία της Κυριακής.
Οι έμποροι της Κορίνθου αντιδρούν και τοποθετούνται ευθέως. «Δεν υπάρχει τέτοια πρόθεση, δεν υπάρχει θέμα από πλευράς μας για την κατάργηση της αργίας η οποία θα σήμαινε τον θάνατο του εμποράκου. Έχουμε κάνει όλα τα απαραίτητα έγγραφα ακόμα και προς την Μητρόπολη Κορίνθου» σημειώνει ο πρόεδρος των εμπόρων Δήμος Λάσκας.
Το εργατικό κέντρο βέβαια πάει ένα βήμα παραπέρα δηλώνοντας ο πρόεδρος του: «Μια Κυριακή μας έχει μείνει, το πρόβλημα άλλωστε δεν είναι οι ώρες των καταστημάτων αλλά η έλλειψη ρευστού στην αγορά. Από την άλλη πλευρά οι εργαζόμενοι αυτέ στις ημέρες δούλεψαν ακόμα και 12ωρα χωρίς οι πιο πολύ να πάρουν και κάποια αμοιβή παραπάνω. Το 50% των εμποροϋπαλλήλων που ξέρω εγώ δεν πήραν κάτι εξτρά».
Η δήλωση αν μη τι άλλο προκαλεί έκπληξη αφού βγαίνει από τα χείλη ενός συνδικαλιστή, ενός προέδρου εργατικού κέντρου, ενός ανθρώπου που είναι εκεί για να προασπίζεται τα δικαιώματα των εργαζομένων. Άραγε πρόεδρε αφού τα ξέρεις όλα αυτά γιατί δεν κάνεις και τα δέοντα ;;; Δυστυχώς μόνο η καταγγελία δεν αρκεί αν καις αυτή τη χώρα μένουμε μόνο σε αυτές!

Δεν υπάρχουν σχόλια: