Τρίτη 30 Δεκεμβρίου 2008

ΓΙΑΤΙ ΧΡΙΣΤΕ ΜΟΥ ΠΑΝΤΑ ΟΙ ΔΥΝΑΤΟΙ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΕΝΝΗΣΗΣ ΣΟΥ ΣΕ ΣΤΑΥΡΩΝΟΥΝ


Όταν ήμουνα φοιτητής στην Πάντειο ( τώρα λέγεται Πάντειο Πανεπιστήμιο) είχαμε έναν καθηγητή που τον έλεγαν Βεζανή. Ήταν τρομερά ιδιόρρυθμος αλλά και έντιμος και πολύ ανοικτό μυαλό.Μας έκανε το μάθημα της Πολιτειολογίας. Και τότε είχαμε οι Έλληνες το θέμα της Κύπρου. Και σε μια παράδοση που μας έκανε μιλώντας για την Κοινωνία των Εθνών και για τον Ο Η Ε μας τους χαρακτήρισε με τα χειρότερα επίθετα που υπάρχουν στο Ελληνικό λεξιλόγιο. Και όλα αυτά γιατί στις δολοφονίες που έκαναν οι Άγγλοι στην Κύπρο κρατούσαν άκρα του τάφου σιωπή.
Παρακολουθώντας τώρα τα γεγονότα που γίνονται στη Γάζα παρατηρώ ότι κανένας Ευρωπαϊκή Ένωση ούτε ο Ο Η Ε δεν παίρνουν θέσεις και περιορίζονται σε κάτι γλυκανάλατες εκκλήσεις να σταματήσει η αιματοχυσία. Και οι Η Π Α παρακολουθούν τη σφαγή παιδιών και αμάχων χωρίς να λαμβάνουν θέση. Και να λάβουμε υπόψη μας ότι ο μεγαλύτερος ηγέτης ο πλανητάρχης Μπούς είχε υποσχεθεί ότι το Παλαιστινιακό θα λυθεί πριν από τη λήξη της Δεύτερης θητείας του. Και ενώ παραδίδει την εξουσία το αίμα αθώων χύνεται και κανένας δεν τολμά ούτε καν να σχολιάσει.
Είναι βέβαιο ότι με χρήση βίας το Μεσοανατολικό δεν λύνεται Αντίθετα δημιουργεί περισσότερο φανατισμό τον οποίο και εκμεταλλεύονται τα ακραία στοιχεία. που την χρησιμοποιούν ως άλλοθι για να δικαιολογήσουν τη δική τους βίαιη αντίδραση.
Εμείς πιστεύουμε ότι μπορεί να λυθεί το Παλαιστινιακό όταν οι Η Π Α και η Ευρωπαϊκή Ένωση πιστέψουν ότι τους εξυπηρετεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια: