Τρίτη 16 Δεκεμβρίου 2008

“Περιφερειακή Αγορά”


Περιφερειακή αγορά Λεχαίου, ένας χώρος τεράστιος σε πλήρη εγκατάλειψη, με άλλα όνειρα, και σχέδια, ξεκίνησε όλη αυτή η μεγάλη προσπάθεια, και δυστυχώς κατέληξε στο κουφάρι ενός γήγαντα, που μέρα με την μέρα καταρρέει .
Τι να μας πούμε, για τα κλεμμένα υλικά, τεράστια αξία που πλήρωσαν φορολογούμενοι, για κατάλυμα τα τελευταία χρόνια αλλοδαπών που δεν έχουν που να μείνουν, για κατάλυμα ναρκομανών, αλλά και στέγη σκουπιδιών.
Αυτός ο χώρος πριν λίγα χρόνια, έκρυβε τα όνειρα και τις ελπίδες, του Κορινθιακού εμπορίου και για αυτό πληρώθηκε ακριβά. Κάποια στιγμή ως συνήθως επεμβαίνει η δανειολήπτρια Τράπεζα και το κατάσχει, και από εκεί αρχίζουν οι περιπέτειες του. Ξαφνικά βγήκε πάλι στο προσκήνιο προχθές σε μια ημερίδα μεταφορών στο Επιμελητήριο ήταν πρώτο θέμα (λέτε να έχει σχέση με τις φήμες ίδωμεν) Όλοι, ο καθένας από τη σκοπιά του, αναφέρθηκε στη αγορά του Λεχαίου (στο κτίριο) πιο συγκεκριμένα ο Δήμαρχος κ.Καμπούρης μίλησε για τα όνειρα και τα σχέδια της Δημοτικής Αρχής δηλαδή ο χώρος να μετατραπεί ένα μέρος σε αθλητικό που τόσο πολύ στερείτε η περιοχή, να βρει επιτέλους η νεολαία απασχόληση σωστή, και σοβαρή, φεύγοντας από την καθημερινή επίσκεψη στις καφετέριες . Το υπόλοιπο να μετατραπεί σε εκθεσιακό χώρο, με εμπορικές δραστηριότητες του Νομού, στα προϊόντα του και όχι μόνο. Κάπου εκεί ήταν και οι απόψεις του Προέδρου του Επιμελητηρίου κ.Νανοπούλου, μάλιστα ακούστηκε να προτείνει να γίνει εκεί η έκθεση. Δυστυχώς όμως τα δικά μας ακούσματα αυτής, κινδυνεύουν με βιομηχανοποίηση ξένης προελεύσης, και θα έλεγα καλύτερα, μεταφοράς εμπορευμάτων προς την Ευρώπη. Τα ακούσματα λένε, επέκταση σιδηροδρομικής γραμμής στο Λιμάνι λένε, επέκταση εμπορικότητας του Λιμανιού, αγορά Λεχαίου, χώροι αποθήκευσης εμπορευμάτων. Αν είναι αλήθεια μιλάμε για καλομελετημένο σχέδιο, εξόντωσης της Κορίνθου, και μια και χάσαμε το Κερατσίνι , και μια και η Πάτρα πετάει τα άχρηστα σε μας, αν λέμε είναι αλήθεια, χωρίς τον ξενοδόχο, και ξενοδόχος είναι οι κάτοικοι, οι οποίοι στο άκουσμα και μόνο είναι έτοιμοι να αντιδράσουν δυναμικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: