Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου 2008

ΟΙΚΕΙΟΘΕΛΗΣ ΑΠΟΧΩΡΗΣΕΙΣ ΌΧΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ


Απόλυτα ξεκάθαρος ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων της LANDIS για τις απολύσεις που δημοσιεύτηκε πως έγιναν στην εταιρία. "Η διοίκηση έχει στα χέρια της στοιχεία τα οποία λένε πως μέσα στο 2009 θα πρέπει να γίνει μείωση προσωπικού κατά 50. Για να μην προχωρήσει σε απολύσεις έκανε πρόταση ήδη σε 17 εργαζομένους, κάποιοι απο αυτούς είναι κοντά στην σύνταξη, για οικειοθελής αποχώρηση. Δεν μπορώ αυτή τη στιγμή σε καμία περίπτωση , σημειώνει ο κύριος Φώτης Αντωνάκος, να ονομάσω απολύσεις την πρόταση για οικειοθελής αποχώρηση".
Η εταιρία η μεγαλύτερη στο νομό αμέσως μετά την MOTOR - OIL δέχτηκε σοβαρό πλήγμα όταν διεκόπη η συνεργασία με την ΔΕΗ. "Η ΔΕΗ ήταν για την εταιρία μας η βάση της παραγωγής. Το ποσοστό του 10% δεν ήταν μεγάλο ήταν όμως η βάση της εταιρίας για επενδυτικές κινήσεις οι οποίες τώρα δεν γίνονται. Ο δε ηλεκτρονικός τρόπος παραγωγής συνέβαλε καθοριστικά τα τεελυταάι 4 χρόνια στην μείωση του προσωπικού με αποτέλεσμα σήμερα η εταιρία απο 650 εργαζομένους να μετρά 450 και να οδηγείται ακόμα σε αφαίρεση 50".
Οι 17 που έχουν δεχτεί την πρόταση έχουν περιθώριο απάντησης έως και τα τέλη Φεβρουαρίου. κανείς βέβαια δεν μπορεί να εγγυηθεί πως έως τότε δεν θα υπάρξουν κι άλλες προτάσεις ή ακόμα πως οι υπόλοιποι εργαζόμενοι είναι διασφαλισμένοι. Η περίοδος μετά το Μάρτιο είναι ιδιαίτερα κρίσιμη.
Απο την πλευρά του το εργατικό κέντρο ζητά δισαφάλιση των θέσεων εραγσίας. "Είναι πρόταση για οικειοθελής αποχωρήσεις εμείς όμως δεν μπορούμε να δεχτούμε κάτι τέτοιο. είμαστε σε συνεργασία με το σωματείο θα επιδιώξουμε και συνάντηση με την διοίκηση με απώτερο στόχο να δισφαλιστούν οι θέσεις εργασίας, αυτοί οι άνθρωποι να μην φύγουν αλλά να χρησιμοποιηθούν έστω σε άλλα πόστα εάν αυτές οι θέσεις οι συγκεκριμένες καταργούνται" δηλωνει ο πρόδρος του εργατικού κέντρου Κώστας Μαλανδρένης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: