Τετάρτη 31 Δεκεμβρίου 2008

ΛΙΜΑΝΙ ΚΟΡΙΝΘΟΥ Η ΠΟΛΙΣ ΕΑΛΩ…;;;


«Οι Κορίνθιοι δεν θα ανεχτούν την λειτουργία ενός λιμανιού που βλάπτει την γεια τους που τους ταλαιπωρεί στους δρόμους 65 χιλιάδες νταλίκες περνούν απο το κέντρο της πόλης αύριο 100 200 χιλιάδες νταλίκες αν υλοποιηθούν αυτά τα σχέδια δεν ανέχονται να μην έχουν κανένα όφελος παρά μονάχα οι 30 -40 . δεν ανέχονται το λιμάνι να χαλάει τους δρόμους και να πληρώνει ο δήμος για την συντήρηση του οδικού δικτύου , δεν θα ανεχτούν τη σκόνη στα πνευμόνια ,τους τα καυσαέρια των πλοίων στα πνευμόνια τους, ακόμα τα σχέδια για μετατροπή του λιμανιού σε κέντρο μεταφοράς επικίνδυνων φορτίων . αυτός ο σχεδιασμός ακόμα δεν έχει μπει στο συρτάρι».
Πυρ και μανία ο δήμαρχος της Κορίνθου αμέσως μετά τις νέες δηλώσεις Παπαληγούρα για το λιμάνι , την πρόταση της Α.Ε με το 45% στην αυτοδιοίκηση και το τελεσίγραφο του υπουργού «ή ακολουθούμε την πρότασή μου και έχουμε ανάπτυξη ή το λιμάνι εγκαταλείπεται και μαραζώνει.
«Για να κλονιστούν οι ελάχιστοι που υπάρχουν στην Κόρινθο και είναι θιασώτες αυτού του σχεδιασμού κάποια στιγμή λέω αυτή η πόλη θα πρέπει να φύγει από δω αν υλοποιηθεί ο σχεδιασμός . Θα υποβαθμιστεί η ποιότητα ζωής θ αρχίσει η εγκατάλειψη αρχικά γύρω από το λιμάνι και έπειτα όλοι μας θα την εγκαταλείψουμε γιατί θα είναι μια επικίνδυνη πόλη. Θέλουνε κάποιοι αυτό το λιμάνι αγνοώντας τα συμφέροντα των πολλών; Ας πούνε ναι σήμερα εμείς όμως θέλουμε μια πραγματική ανάπτυξη.»
Ο δήμαρχος δείχνει καθαρά τις προθέσεις του. Εμμένει στην άρνηση του θέλοντας αν προστατέψει την πόλη του και προετοιμάζεται για εκστρατεία, θα συσπειρώσει τους Κορίνθίου προειδοποιώντας πως αυτός θα είναι εν τέλει ένας σχεδιασμός ο οποίος θα μείνει στο συρτάρι. «Μάταιος ο κόπος, μάταια η πολιτική δεν θα επιτρέψουμε αυτόν τον σχεδιασμό, θα προστατέψουμε την πόλη από τα μεγάλα συμφέροντα τα οποία εξυπηρετεί αυτός ο σχεδιασμός. Θα ενημερώσουμε τον κόσμο με πλατιές συνελεύσεις, Καλεσμένος θα είναι και ο υπουργός για να εξηγήσει τον σχεδιασμό. Θα προχωρήσουμε δυναμικά ακόμα κι αν έχουμε ποινικές επιπτώσεις, θα το προτιμήσουμε απ το να καθίσουμε με σταυρωμένα τα χέρια αναμένοντας την καταστροφή της Κορίνθου»

Δεν υπάρχουν σχόλια: