Πέμπτη 13 Μαρτίου 2008

Ο ΛΟΡΔΟΣ-Ο ΜΑΥΡΟΣ ΠΗΤ ΚΑΙ Η ΑΝΤΟΥΑΝΕΤΑ

Ξέρεις τι είναι να θες ν΄ αγιάσεις και να μην σ΄ αφήνουν οι διαβόλοι; Είχε δεν είχε το “κανάλι» πάλι έκανε το θαύμα του. Όχι, αυτή τη φορά δε μας ενημέρωσε για το που ψωνίζει, ούτε που χτενίζεται, ούτε καν, αν φοράει γκλίτερ μετά τη χαλάουα, η κοντοστούπα ψωνάρα δημοσιογράφος (χα! χα!)
Αυτή τη φορά μας έκανε την τιμή να θαυμάσουμε το ζεύγος του Μαύρου Πητ και της Μαρίας Αντουανέττας. Όσο για το παντεσπάνι, ήρθε εξ ανατολών, από το λόρδο της άλλης λουτρόπολης, με το ημίψηλο.

Έπρεπε να ΄ρθουν οι απόκριες, για να θαυμάσουμε και να καμαρώσουμε τους εκλεκτούς μας, στην πραγματική τους διάσταση και μέγεθος.
Μη γελιέστε, αυτοί είναι. Τις υπόλοιπες μέρες του χρόνου είναι μασκαρεμένοι.
Ας μη διαμαρτυρόμαστε λοιπόν για την διαχείριση της εξουσίας τους. Αυτοί είναι, έτσι αντιλαμβάνονται την δημοκρατία και έτσι την υπηρετούν. Με φανφάρες, φτιασίδια, καραγκιοζιλίκια και πανηγυράκια του κερατά. Πιστοί οπαδοί της πλειοψηφίας των εκπροσώπων της γενιάς του Πολυτεχνείου, που ξεπούλησαν ιδέες, οράματα, ιδανικά για ένα τραπέζι πίστα και μια κωλομερσεντές. Και εμείς οι ονειροπόλοι και ρομαντικοί τους εμπιστευόμαστε γι αυτό και την πατάμε. Κρίμα το μπόι σου και το τσαγανό σου ρε μεγάλε κουρσάρε να σε σέρνει από την μύτη η ξεπεσμένη Αντουανέττα!
Ούτε ο δόλιος ο Ζαχόπουλος δεν ξέπεσε τόσο!
Αυτά συμβαίνουν ενώ βρισκόμαστε στα πρόθυρα της μεγαλύτερης ίσως, κοινωνικής επανάστασης της ιστορίας της σύγχρονης Ελλάδας. Άλλοι κατεβαίνουν στους δρόμους διεκδικώντας εργασία και ασφάλιση και ΄σεις παρελαύνετε μασκαράδες. Όμως, εδώ, δεν είναι Ρίο. Οι Βραζιλιάνοι ξεχνάν την πείνα τους με σάμπα και μπάλα. Εδώ έχουμε Παρθενώνες, δεν έχουμε φαβέλλες. Και στα μάρμαρα του Παρθενώνα, κακιά σκουριά δεν πιάνει!
ΑΓΑΜΟΙ-ΘΥΤΑΙ λοιπόν ΦΟΥΣΤΗΔΕΣ!!

Ρόκερ

Υ.Γ. Αχ! Τζένη, Τζένη. Πόσο με ηρεμεί το χαμόγελό σου!

Δεν υπάρχουν σχόλια: