Τρίτη 11 Μαρτίου 2008

ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΟΥΣ ΑΓΙΟΥΣ

ντονες αντιδράσεις αναμένεται να προκαλέσει στην συνέχεια η απόφαση του συνδέσμου των εννέα δήμων της ανατολικής Κορινθιάς, να κατασκευάσουν τη μονάδα διαχείρισης απορριμμάτων στους Αγίους Θεόδωρος.
Στην περιοχή οι κάτοικοι εκφράζουν τις αντιρρήσεις τους, ενώ η μειοψηφία του δημοτικού συμβουλίου προετοιμάζει τις δικές της δυναμικές απαντήσεις.
Σύμφωνα με δημοσιεύμα της “Κορινθιακής” για το θέμα υπάρχουν ήδη αντιδράσεις για την απόφαση του κ.Σοφία να πάει στους Αγίους Θεοδώρους το εργοστάσιο επεξεργασίας των σκουπιδιών.
Την ίδια στιγμή, οι δήμαρχοι φαίνεται πως οδηγούνται σε μια λύση που είχε προτείνει την εποχή που ήταν δήμαρχος ο Τάσος Πέτρου, αλλά τότε είχε απορριφθεί από την Κόρινθο αφού δεν θα εξυπηρετούσε την αποκομιδή του μεγάλου όγκου απορριμμάτων που έχει η έδρα του νομού.
Στη συνεδρίαση του συνδέσμου ωστόσο, αποφάσισαν κατά πλειοψηφία το παραπάνω, ώστε να δοθεί επιτέλους λύση στο πρόβλημα, μετά τις ασφυχτικές μάλιστα πιέσεις που έχει δεχθεί το τελευταίο διάστημα η πολη της Κορίνθου.
Οι τελικές αποφάσεις βρίσκονται πλέον στα χέρια του Περιφερειάρχη ο οποίος και κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στη Κόρινθο είχε πει ότι θα υπογράψει αμέσως αν υπάρξει απόφαση για την περιοχή.
Όμως οι κάτοικοι στους Αγίους Θεόδωρος ετοιμάζουν τις κινητοποιήσεις τους, αφού με μαύρες σημαίες θα διαδηλώσουν κατά της απόφασης.
Την ίδια στιγμή, οι προσπάθειες της Κορίνθου για εξεύρεση λύσης εντείνονται και προς τα δυτικά της πόλης, αλλά εκεί εξακολουθούν να διατυπώνονται έντονες αντιδράσεις από τον δήμο Άσσου – Λεχαίου.
Η κατάσταση είναι στο σημείο μηδέν για την Κόρινθο και η δημοτική αρχή γνωρίζει καλά ότι μόλις περάσει ο ένας μήνας ανοχής των άλλων δήμων, θα ξεκινήσουν και πάλι τα προβλήματα διάθεσης των σκουπιδιών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: