Παρασκευή 14 Μαρτίου 2008

ΝΕΟΣ ΣΕΙΣΜΟΣ 5,2 ΤΟ ΠΡΩΙ

Σεισμική δόνηση μεγέθους 5,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ έγινε αισθητή στη Μεθώνη το πρωί της Παρασκευής. Σε αναμονή ανακοινώσεων για το επίκεντρο, δεν υπάρχουν αναφορές για θύματα ή ζημιές.
Η νέα δόνηση εντάσσεται στη μετασεισμική ακολουθία και οι σεισμολόγοι δεν ανησυχούν, κάνοντας λόγο για φυσιολογική εξέλιξη. Μια εβδομάδα πριν και συγκεκριμένα την περασμένη Παρασκευή, 8 Μαρτίου, στην ίδια περιοχή σημειώθηκε σεισμική δόνηση, μεγέθους 5,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.
Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης, η δόνηση προερχόταν από απόσταση 250 χιλιομέτρων νότια-νοτιοδυτικά της Αθήνας και 500 χιλιομέτρων νοτιοδυτικά της Θεσσαλονίκης και το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται στη θαλάσσια περιοχή της Μεθώνης.
Δύο ακόμα μετασεισμοί σημειώθηκαν τα ξημερώματα της Τρίτης, 4 Μαρτίου, στην περιοχή της Μεθώνης. Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, οι δονήσεις είχαν μέγεθος 4,5 και 4,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ. Αναλυτικά, η πρώτη σεισμική δόνηση των 4,5 Ρίχτερ σημειώθηκε στις 2.26 μετά τα μεσάνυχτα και η δεύτερη στις 2.53.

Δεν υπάρχουν σχόλια: