Τετάρτη 26 Μαρτίου 2008

ΜΕ ΤΟΝ ΜΑΚ ΚΕΙΝ Ο ΔΗΜΑΣ

Ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων για το Προεδρικό αξίωμα των ΗΠΑ Τζον Μακέιν συναντήθηκε στο Λονδίνο, με δική του πρωτοβουλία, με τον Ελληνα επίτροπο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για θέματα περιβάλλοντος Σταύρο Δήμα και συζήτησαν το γενικότερο θέμα των κλιματικών αλλαγών.
Όπως τόνισε ο κ. Δήμας, το θέμα των κλιματικών αλλαγών στον πλανήτη βρίσκεται ψηλά στην ατζέντα του υποψηφίου προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών. Ο Ελληνας επίτροπος ανέφερε ότι κατά τη συνάντησή του με τον κ. Μακέιν συζητήθηκε πώς οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Ευρωπαϊκή Ένωση θα ενώσουν τις δυνάμεις τους για να επιτύχουν μια διεθνή συμφωνία, η οποία είναι απαραίτητη για την καταπολέμηση των κλιματικών αλλαγών.
Προς αυτή την κατεύθυνση μάλιστα, έχουν θέσει στόχους για τον περιορισμό της υπερθέρμανσης του πλανήτη σε επίπεδα που είναι αποδεκτά από την επιστήμη, με την συμμετοχή και άλλων χωρών μέσα στο πλαίσιο των Ηνωμένων Εθνών.
«Συζητήσαμε και άλλες λεπτομέρειες όπως είναι η εισαγωγή ενός συστήματος Εμπορίας των δικαιωμάτων εκπομπής διοξειδίου του άνθρακος στις ΗΠΑ παρόμοιο με αυτό που έχουμε στην
Ευρωπαϊκή Ενωση, άλλα μέτρα τα οποία θα ληφθούν στις ΗΠΑ ώστε και εσωτερικά να μειώσουν τις εκπομπές του διοξειδίου του άνθρακος, και βεβαίως το πως θα εργασθούμε μαζί ώστε να πετύχουμε τη διεθνή συμφωνία στην διάσκεψη της Κοπεγχάγης το 2009»
ανέφερε χαρακτηριστικά ο Σταύρος Δήμας.
Ο Κορίνθιος πολιτικός διαπίστωσε πως τα μηνύματα είναι πολύ θετικά, καθώς όλοι οι υποψήφιοι που διεκδικούν το προεδρικό αξίωμα στις ΗΠΑ «έχουν δεσμευθεί να συνεισφέρουν στην καταπολέμηση των κλιματικών αλλαγών, έχουν θέσει στόχους οι οποίοι είναι αρκετά φιλόδοξοι για τον περιορισμό του θερμοκηπίου και έχουν εισηγηθεί συγκεκριμένα μέτρα τα οποία πρέπει να ληφθούν».

Δεν υπάρχουν σχόλια: