Παρασκευή 17 Οκτωβρίου 2008

"ΚΑΛΑ ΕΚΑΝΑΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΛΕΙΝΟΥΝ"

Σχολιάζοντας ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Π. Μπεγλίτης την πρόσφατη απόφαση της ΤΕΔΚ του νομού να κλείσουν όλοι οι δήμοι την ερχόμενη Δευτέρα 20 Οκτωβρίου ως ένδειξη διαμαρτυρίας στις υπαναχωρήσεις και τον εμπαιγμό ,όπως ανέφεραν χαρακτηριστικά τα μέλη του συμβουλίου της ΤΕΔΚ, της κυβέρνησης απέναντι στα οικονομικά θέματα της τοπικής αυτοδιοίκησης ανέφερε τα εξής:
« Θέλω να χαιρετίσω τη δυναμική πρωτοβουλία της ΤΕΔΚ Κορινθίας όλων των Δημάρχων των φορέων της τοπικής αυτοδιοίκησης του νομού μας. Πραγματικά το κλείσιμο των Δημαρχείων τη Δευτέρα όπως ανακοινώθηκε δείχνει την απελπιστική κατάσταση στην οποία βρίσκονται τα οικονομικά των δήμων και δείχνει κάτι εξίσου σημαντικό από πολιτική άποψη : Δείχνει την αναξιοπιστία της κυβέρνησης της Ν.Δ. απέναντι στους δημοκρατικούς θεσμούς της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Δείχνει τη μεγάλη απόσταση ανάμεσα στα λόγια τα προεκλογικά και τα λειψά έργα ή τα καθόλου έργα της μετεκλογικής περιόδου της Ν.Δ. και χαίρομαι ιδιαίτερα γιατί πέρα από πολιτικές εντάξεις η ΤΕΔΚ ουσιαστικά κινείται στην κατεύθυνση εκδήλωσης με αυτήν την πράξη διαμαρτυρίας, εκδήλωσης αμφισβήτησης όλων των μεγάλων λόγων της κυβέρνησης της Ν.Δ. Δεν μπορεί έτσι να προχωρήσει η τοπική αυτοδιοίκηση χωρίς εύρωστους δήμους, χωρίς να καταβληθούν οι νόμιμοι οικονομικοί πόροι που έχουν παρακρατηθεί σήμερα από την κυβέρνηση της Ν.Δ. δεν μπορεί να προχωρήσει καμία μεταρρύθμιση. Για αυτό και η μεταρρύθμιση για τον Καποδίστρια Β΄ βρίσκεται στο τέλμα, βρίσκεται απαξιωμένη λόγω της αδυναμίας της κυβέρνησης να εκπληρώσει στοιχειώδεις υποχρεώσεις της απέναντι στην τοπική αυτοδιοίκηση. Χρειάζονται οικονομικοί πόροι που δεν καταβάλει η κυβέρνηση. Χρειάζεται ένα στρατηγικό σχέδιο για μια Ελλάδα ισχυρή, δημοκρατική ,αποκεντρωμένη με ισχυρούς αυτοδιοικητικούς θεσμούς α΄ και β΄ βαθμού.

Είμαι αλληλέγγυος στην απόφαση αυτή της τοπικής αυτοδιοίκησης .Το ΠΑΣΟΚ είναι αλληλέγγυο στον αγώνα τους και επιβεβαιώνεται για μια ακόμη φορά πόσο διαψεύδει τις ελπίδες και τις προσδοκίες στο Ελληνικό λαό η κυβέρνηση του κ. Καραμανλή».

Δεν υπάρχουν σχόλια: