Δευτέρα 20 Οκτωβρίου 2008

Κλοπή στο Δημαρχείο των Αγίων Θεοδώρων
Θρασύτατοι ληστές αφαίρεσαν 12.650 ευρω από το χρηματοκιβώτιο του δήμου
«Προξενεί εντύπωση πως στο κέντρο των Αγίων έγινε κλοπή. Έχουν αποθρασυνθεί τα εγκληματικά στοιχεία…», δηλώνει ο Δήμαρχος κ. Γ Σοφίας
Στο μάτι, αυτή τη φορά, άγνωστοι μέχρι στιγμής διαρρήκτες έβαλαν το δήμο των Αγίων Θεοδώρων και το χρηματοκιβώτιό του που επισκέφτηκαν την Πέμπτη το βράδυ καταφέρνοντας να μην γίνουν αντιληπτοί από κανένα. Οι δράστες που ενήργησαν κυριολεκτικά κάτω από τη μύτη της Αστυνομίας αφού το Δημαρχείο βρίσκεται στα 200 μέτρα από το Α.Τ. της περιοχής αφαίρεσαν 12650 ευρώ, ενώ δεν πείραξαν τίποτα άλλο από όσα βρίσκονταν μέσα στο χρηματοκιβώτιο. Η έκπληξη που δοκίμασαν οι υπάλληλοι και ο Δήμαρχος κ. Γ. Σοφίας την άλλη μέρα το πρωί ήταν μεγάλη ενώ εκφράζονται και φόβοι για το μέλλον αφού παρά τα επαννηλειμένα αιτήματα του δήμου στο Υπουργείο και την Α. Δ. Κορινθίας δεν έχει γίνει τίποτα προς την κατεύθυνση της αύξησης των αστυνομικών της περιοχής. To παρήγορο είναι ότι στην προκειμένη περίπτωση οι δράστες δεν πήραν τίποτα από τα χρήσιμα για το δήμο στοιχεία που βρίσκονταν μέσα στο χρηματοκιβώτιο. Την κλοπή διαπίστωσαν οι άνθρωποι που εργάζονταν στο δήμο χθες το πρωί. Δεν είναι η πρώτη φορά που στόχος γίνεται κάποιο από τα Δημαρχεία της περιοχής μας . Το Δημαρχείο του Άσσου-Λεχαίου καθώς και της Σολυγείας παλαιοτέρα αλλά και εκείνο της Ευρωστίνης βρέθηκαν στο στόχαστρο επιτηδείων. Το συγκεκριμένο περιστατικό ,όπως είναι φυσικό, προκαλεί μεγάλη ανησυχία και στους κατοίκους αφού οι δράστες έδρασαν κυριολεκτικά κάτω από τη μύτη της Αστυνομίας …Έχει κατατεθεί μήνυση κατά αγνώστων. «Τα εγκληματικά στοιχεία έχουν αποθρασυνθεί αναφέρει ο Δήμαρχος της περιοχής κ. Γ. Σοφίας Συγκεκριμένα ο Δήμαρχος δήλωσε τα εξής: «Σήμερα το πρωί ,στις 7.30 η ώρα, οι υπάλληλοι του δήμοι και εγώ αντιληφθήκαμε ότι είχαν τρυπήσει με οξυγόνο το χρηματοκιβώτιο του δήμου .Αυτό έγινε χθες το βράδυ ακριβή ώρα δεν μπορώ να σας πω .Πήραν κάποια χρήματα , ευτυχώς γιατί μέσα στο χρηματοκιβώτιο υπήρχαν και κάποιες εγγυητικές, μπλοκ επιταγών ,κάρτες αλλοδαπών για τους οποίους αυτά θα ήταν άχρηστα αν τα έπαιρναν αλλά γραφειοκρατικά θα δημιουργούσαν τεράστιο πρόβλημα στο δήμο. Από αυτά τα έγγραφα δεν έλειπε τίποτα και ήδη έχει κατατεθεί μήνυση κατά αγνώστων στην Αστυνομία. Έχουν δώσει και οι υπάλληλοι του δήμου κατάθεση. Ήρθε και η σήμανση για να πάρουν δαχτυλικά αποτυπώματα. Πάντως προξενεί εντύπωση πως στο δήμο των Αγίων Θεοδώρων , στο κέντρο των Αγίων Θεοδώρων , στην Π.Ε.Ο. έγινε κλοπή. Έχουν αποθρασυνθεί τα εγκληματικά στοιχεία και σε σημεία ακόμη που άσχετα αν είναι στα κεντρικότερα σημεία του δήμου μπαίνουν και κάνουν κλοπή».



«Το Αστυνομικό Τμήμα όπως και όλα τα άλλα τμήματα έχει ελλείψεις σε αριθμό ανδρών παρ’ όλα τα επανειλημμένα αιτήματα για αύξηση του προσωπικού , μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει τίποτα. Δεν είμαι πρόχειρος να σας απαντήσω πόσους αστυνομικούς αριθμεί το Α.Τ. των Αγίων Θεοδώρων. Πάντως ξέρω ότι έχει έλλειψη σε αριθμό ανδρών. Δεν μπορώ να σας πω το χρηματικό ποσό που πήραν γιατί εκεί υπάρχει και το πολιτιστικού και του ΚΑΠΗ και των άλλων νομικών προσώπων. Έχομε ζητήσει επαννηλειμένως προσωπικό και από την Α.Δ. Κορινθίας και από το Υπουργείο .Αλλά παρά τα τόσα χρόνια που είναι επαννηλειμένα τα αιτήματα δεν έχει αυξηθεί ο αριθμός του προσωπικού. Αυτό είναι ανησυχητικό… Αν κλέψαν το δήμο στο κέντρο των Αγίων Θεοδώρων κι στα 200μέτρα από την Αστυνομια φαντασθείτε τι έχει να γίνει το καλοκαίρι στα εξοχικά…».

Δεν υπάρχουν σχόλια: