Παρασκευή 31 Οκτωβρίου 2008

ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΤΟΥ ΑΓΓΕΛΟΥ

Έχει ένα όνειρο ο Δήμαρχος Σικυωνίων.
Υπάρχουν Δήμαρχοι που ασκώντας την εξουσία επί μία ή και δύο τετραετίες αφήνουν έντονη την σφραγίδα τους!
Και έρχονται οι επόμενες γενιές ρωτώντας τους παλιότερους, επί τίνος Δημαρχιακής θητείας έγινε αυτό το μικρό ή το μεγάλο έργο.
Συνήθως διαχρονικό και επ’ωφελεία του κοινωνικού συνόλου.
Όπως το Σχέδιο Πόλης ή ο Βιολογικός Καθαρισμός ή ο ΧΥΤΑ, ή αλλαγή του δικτύου ύδρευσης και αποχέτευσης ακόμα η διαμόρφωση της παραλιακής ζώνης και η αισθητική της πόλης.
Εάν ανατρέξετε με το μυαλό σας στους Δήμους της Κορινθίας, θα διαπιστώσετε ότι κάποιοι άφησαν έντονη την σφραγίδα τους και άλλοι πέρασαν απαρατήρητοι στον χώρο του τίποτα!
Απλά διαχειρίσθηκαν καλώς ή μέτρια το σήμερα και τοποθετήθηκαν εκεί που ανήκουν.
Στον κόσμο της λήθης!
Ο Άγγελος ο Τσουλούφας έχει λοιπόν ένα όνειρο.
Την υλοποίηση ενός ΧΥΤΥ στο Δήμο Σικυωνίων!
Έχει ήδη εγκριθεί το ποσό των 600.000 Ευρώ για την μελέτη, η οποία ανεστάλη εν όψει του Περιφερειακού προγραμματισμού για την όλη διαχείριση των απορριμμάτων.
Βέβαια αυτός ο ΧΥΤΥ δεν ανταποκρίνεται σ’εκείνες τις μεγάλες μονάδες επεξεργασίας και που το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος έχει ήδη εκπονήσει σχέδια και μελέτες που «ταιριάζουν» ανά περιοχή και περιφέρεια.
Υποδομές και εγκαταστάσεις σύμφωνα με τις προδιαγραφές της Ε.Ε., που ελαχιστοποιούν και τον όγκο της υγιεινής ταφής και τις επιπτώσεις στο περιβάλλον (ατμόσφαιρα, έδαφος, υδροφόρος ορίζοντας).
Απλά είναι μια μετεξέλιξη του ήδη υπάρχοντος ΧΥΤΑ, που η χρήση του και σύμφωνα με τις οδηγίες της Ε.Ε. και λόγω κορεσμού, λήγει το 2010, σε μία μονάδα επιμελούς διαλογής και δεματοποίησης των υπολειμμάτων.
Λαμβάνοντας πάντοτε υπόψη το σοβαρό δίκτυο ανακύκλωσης που «στήνεται» εντός ολίγου στον Δήμο.
Προς το παρόν το «όνειρο» αναβάλλεται!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: