Δευτέρα 4 Αυγούστου 2008

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΖΑΧΑΡΙΑ

AΠΑΝΤΗΣΗ ΖΑΧΑΡΙΑ ΣΕ ΠΑΠΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟ
Όσοι δεν παρακολουθούν τα Δημοτικά Συμβούλια του Δήμου Σικυωνίων δεν μπορούν να φανταστούν την συμπεριφορά του κ. Παπαγγελόπουλου, τους χαρακτηρισμούς, την πολυλογία, τη συστηματική αδιαφορία για τον κανονισμό, τις ψευδολογίες, τους αστήρικτους ισχυρισμούς, την ευκολία να κάνει το άσπρο μαύρο, την αδυναμία του στον μονόλογο κλπ.Ο κ. Παπαγγελόπουλος στο Δ.Σ. της 29ης Ιουλίου 2008 εκνευρίστηκε σφόδρα και αποχώρησε από το Δ.Σ. κυρίως για τέσσερις λόγους και όχι λόγω της προσπάθειας μου να διευθύνω τη συνεδρίαση με σωστό τρόπο, όπως μέχρι τώρα έχω κάνει, παρ’ όλο που ο κ. Παπαγγελόπουλος πολλές φορές δε συμβάλει σε αυτό. Οι λόγοι του εκνευρισμού του κ. Παπαγγελόπουλου ήταν οι εξής:1.Η παρουσία του κ. Χωρέμη, ο οποίος παραβρέθηκε στο Δ.Σ. για να υποστηρίξει αίτημά του για τη λειτουργία του πεζοδρόμου επί του οποίου έχουν πρόσοψη τα καταστήματά του. η παρουσία αυτή, από ορισμένους και προφανώς από τον κ. Παπαγγελόπουλο, ερμηνεύθηκε ως προαναγγελία καθόδου του, ως υποψηφίου Δημάρχου στο Δήμο μας.
2.Υπεκφεύγει και φοβάται να απαντήσει, επικαλούμενος τυπικότητες με δικολαβικό τρόπο, στις καταγγελίες του κ. Ζαχαρόπουλου για τον τρόπο που διοίκησε τον Δήμο όταν ήταν Δήμαρχος Σικυωνίων.
3.Διαβλέπει την αδυναμία του να κρατήσει ενωμένη τη δημοτική του ομάδα μέχρι τέλους της τετραετίες. Τρανό παράδειγμα οι τρεις διαφορετικές προτάσεις της μειοψηφίας στο θέμα για τη κατανομή των επιχορηγήσεων στους αθλητικούς συλλόγους και η αγωνιώδης προσπάθειά του να; Επέμβει στην πρόταση συναδέλφου της μειοψηφίας και μάλιστα κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας, διαπράττοντας έτσι δύο ατοπήματα.
Λ) Καταστρατήγηση του κανονισμού του Δ.Σ.
Β) Προσπάθεια επηρεασμού της ελεύθερης γνώμης Δημοτικού Συμβουλίου, η οποία ελευθερία προστατεύεται από το νόμο και αποτελεί υποχρέωση αλλά και δικαίωμα κάθε Δημοτικού Συμβούλου.
4. Το ότι με ανακοίνωση που έκανε ο Δήμαρχος στο Δημοτικό Συμβούλιο, όπως προβλέπει ο κανονισμός, κονιορτοποίησε με στοιχεία και έγγραφα τις ανακρίβειες που ανέφερε στη συνέντευξή του στο AXION T.V. ο κ. Παπαγγελόπουλος για την καθυστέρηση των εργασιών του μουσείου Λυσίππου και για τις βαριές ευθύνες του τέως Δημάρχου, που αν και είναι μηχανικός δεν φρόντισε να κάνει έλεγχο στατικότητας του κτηρίου!!!
Ο κ. Παπαγγελόπουλος δεν έχει αντιληφθεί ακόμα ότι ευρίσκεται στη μειοψηφία και στα συλλογικά όργανα οι αποφάσεις, όταν δεν υπάρχει ομοφωνία, λαμβάνονται κατά πλειοψηφία.Επικαλείται και ψεύδεται για μία κόμη φορά ότι δεν του δίνω το λόγο ή τον διακόπτω κ.λ.π. όταν όλοι γνωρίζουν ότι μιλάει και πέραν του χρόνου που επιτρέπεται από τον κανονισμό, πολλές φορές εκτός θέματος, αερολογώντας και ταλαιπωρώντας το σώμα.
Ο κ. Παπαγγελόπουλος πρέπει να αντιληφθεί ότι οφείλει να ομιλεί το χρόνο που δικαιούται, να είναι εντός θέματος, να μη διακόπτει με φωνές και δικαιολογίες και να μην αναγάγει τις ψευδολογίες σε τέχνη και επιστήμη, όπως κάνει μέχρι τώρα….
ΧΡΗΣΤΟΣ ΖΑΧΑΡΙΑΣ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΗ. ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΚΙΑΤΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια: