Παρασκευή 1 Αυγούστου 2008

ΠΗΡΑΝ ΑΥΞΗΣΗ ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ

Ευλόγησαν τις... αυξήσεις τους οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, καθώς μόνον αυτοί τάχθηκαν χθες στη Βουλή υπέρ της σχετικής τροπολογίας που δίνει αύξηση μέχρι και 80% στους δικαστικούς και, επομένως, στη συνέχεια θα συμπαρασύρει αναλόγως και τη βουλευτική αποζημίωση.
Και αυτό γιατί, με βάση το Ζ΄ ψήφισμα της πρώτης αναθεωρητικής Βουλής, ο μηνιαίος μισθός του βουλευτή είναι πάντοτε ανάλογος αυτού του προέδρου του Αρείου Πάγου- περίπου 5.700 ευρώ σήμερα και αναμένεται να ανέλθει στα 10.260.
Έτσι, παρά το γεγονός ότι στην τροπολογία περιλαμβάνεται διάταξη όπου σημειώνεται πως η συγκεκριμένη αύξηση δεν θα ισχύσει και για τους βουλευτές, εν τούτοις, όπως έχει συμβεί και κατά το παρελθόν, με την ψήφισή της θα ακολουθήσει ανάλογη αναπροσαρμογή και της βουλευτικής αποζημίωσης στην περίπτωση που κάποιος εκπρόσωπος του Έθνους προσφύγει στη Δικαιοσύνη.
Πάντως χθες, παρουσία εκπροσώπων φορέων δικαστών και εισαγγελέων, μολονότι οι βουλευτές όλων των κομμάτων παραδέχθηκαν πως είναι χαμηλές οι αμοιβές των δικαστικών λειτουργών, μόνον τα κόμματα της αντιπολίτευσης τάχθηκαν κατά της επίμαχης ρύθμισης με το επιχείρημα ότι «δεν είναι δυνατόν να ισχύσει η αύξηση και για τους βουλευτές».

Δεν υπάρχουν σχόλια: