Τετάρτη 19 Νοεμβρίου 2008

Δηλώσεις Μπεγλίτη για τα λιμάνια

Τη άμεση παρέμβαση του Υπουργού κ.Παπαληγούρα ζήτησε ο κ.Μπεγλίτης ώστε να εφαρμοστεί άμεσα ο Νόμος που ορίζει ως υπεύθυνους των λιμανιών τους Δήμους.
Είναι μια πολύ σοβαρή εκκρεμότητα που έχει διαταράξει σε μεγάλο βαθμό τις σχέσεις των υπευθύνων του κάθε λιμανιού, με την τοπική αυτοδιοίκηση εδώ θέλω να επανορθώσω την αμέριστη συμπαράστασή μου, προς την ΤΕΔΚ και σε όλους του Δ/ρχους όπου υπάρχει λιμάνι ώστε άμεσα να πάρουν τις αρμοδιότητες στα χέρια τους.
Έχω κάνει εδώ και καιρό επερώτηση και προς τον πρώην Υπουργό κ.Βουλγαράκη.
Το έχω επαναλάβει και προς τον κ.Παπαληγούρα άρα ο Υπουργός έχει την απόλυτη υπευθυνότητα της επίλυσης του θέματος. Υποστηρίζω σε όλες τις πρωτοβουλίες και τις ενέργειες που θα αποφασίσουν οι φορείς αυτοδιοίκησης και βέβαια και του Δήμου Κορίνθου προκειμένου να ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματά τους.
Σήμερα οι δραστηριότητες στο λιμάνι της Κορίνθου και του Κιάτου είναι ανεξέλεγκτες έχουν μια επιβάρυνση του εμπορικού και βιομηχανικού χαρακτήρα του λιμανιού. Και δυστυχώς η κατάσταση θα γίνει χειρότερη με βάση τον Νόμο Σουφλιά για το εθνικό χωροταξικό, το οποίο κανείς από την πλειοψηφία δεν απέτρεψε, αναφέρομαι στους Βουλευτές της Ν.Δ. του Νομού μας. Κλείνοντας δηλώνω ότι θα είμαι δίπλα σε όποια πρωτοβουλία πάρουν οι Δ/ρχοι της Κορινθίας.

ΔΙΚΑΣΤΗΚΕ Ο ΠΑΙΔΕΡΑΣΤΗΣ

Τελείωσε χθες στο 3μελές Κακουργιοδικείο Κορίνθου η πολύκροτη δίκη του 27χρονου από τη Σπάρτη που πριν δύο χρόνια είχε αποπειραθεί να βιάσει δύο ανήλικα κοριτσάκια.
Τα Δικαστήρια της Κορίνθου ήταν αυτό το τριήμερο «φρούριο», αστυνομικοί του τμήματος της Κορίνθου ήταν σε ετοιμότητα για οποιοδήποτε ενδεχόμενο σε περίπτωση που εμπλακούν οι δύο αντίδικες οικογένειες.
Τελικά μετά από πολλές ώρες ακροαματικής διαδικασίας ο Πρόεδρος του Δικαστηρίου αποφάσισε ότι ο 27χρονος είναι ένοχος και τον δίκασε με 4 χρόνια φυλάκιση με αναστολή και την παρουσία του δύο φορές το μήνα στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής και σε καμία περίπτωση να μην εμφανιστεί μπροστά στα παιδιά και στους συγγενείς τους.
Αγανακτισμένοι οι γονείς των παιδιών από τη Σπάρτη ξεσπάσαν σε κλάματα και διαμαρτυρία εναντίον της απόφασης του Δικαστηρίου.
Όπως μας δήλωσαν θα προβούν σε όλα τα απαραίτητες ενέργειες για να βρουν το δίκιο τους και σε ανώτατο δικαστήριο.
Όλη η κοινωνία της Κορίνθου καταδίκασε αυτό το γεγονός και σε ρεπορτάζ που έκανε το «Σήμερα» θέλουν να αποδοθεί δικαιοσύνη που αρμόζει σε παιδεραστές.

Τρίτη 18 Νοεμβρίου 2008

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΙΣ ΡΙΖΕΣ ΜΑΣ

Το "Σήμερα" περνά πλέον στην τρίτη φάση του από σήμερα. μετά την αλλαγή ιδιοκτησίας άλλαξαν σχεδόν όλα εκ βάθρων.
Χρειάστηκε μία περίοδος προσαρμογής που ήταν αναγκαία για να μπορέσει η νέα εφημερίδα να προσαρμοστεί και στις νέες απαιτήσεις των καιρών αλλά και να διαγράψει ένα δικό της κύκλο στην τοπική κοινωνία.
Νέοι ιδιοκτήτες, νέοι συνεργάτες και πολλοί πειραματισμοί το δίμηνο που πέρασε.
Η εφημερίδα μετά την ιστορική της διαδρομή ως η ΠΡΩΤΗ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ έπρεπε να περάσει ένα στάδιο αυτοπροσδιορισμού και να επανακαθορίσει πολλά από τα στοιχεία της.
Η εφημερίδα που είναι γνωστή στο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ για τους αγώνες της και πολλές μα πάρα πολλές φορές τα πρωτοσέλιδά της τα τελευταία 15 χρόνια έγιναν κεντρικές ειδήσεις στα Αθηναικά μέσα ενημέρωσης έχει πλέον βρεί και τις νέες της ιςσορροπίες.
Από την 1η Σεπτεμβρίου η διεύθυνση αφουγκράστικε προσεχτικά τις παρατηρήσεις και τις υποδείξεις των αναγνωστών της και ο κύριος στόχος ήταν και είναι μία εφημερίδα που θα ανταποκρίνεται ακόμα και στούς απαιτητικούς αναγνώστες.
Από σήμερα λοιπόν σας παρουσιάζουμε μία εφημερίδα:
- Που τολμά να αναμετρηθεί με συμφέροντα
- Που θα κάνει τομές
- Που θα στηλιτευσει τα κακώς κείμενα
- Μία εφημερίδα στην υπηρεσία του λαού
Μπορεί για κάποιους να είναι έκπληξη... όμως είναι οριστική και αμετάκλητη ΑΠΟΦΑΣΗ των ιδιοκτητών της εταιρείας η επιστροφή της ΣΤΙΣ ΡΙΖΕΣ ΤΗΣ
Το "Σήμερα" επιστρέφει στην ιστορική του πορεία.
Η εφημερίδα γυρίζει στην γραμμή που την γνωρίσατε, την αγαπήσατε και την στηρίξατε.
ΜΙΑ ΓΡΑΜΜΗ ΠΟΥ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΜΑΣ ΖΗΤΗΣΑΤΕ
- Ενάντια σε κάθε μορφής αυθαίρετη εξουσία
- Απέναντι από τα κυκλώματα νομής της εξουσίας
Με την πένα των συντακτών μας να ΚΑΕΙ
Χωρίς φερετζέδες και υποκρισίες.
Επιστρέφουμε στην γνώριμη για όλους δημοσιογραφία του "Σήμερα"...
Και επιστρέφουμε με χαρά...!

«6 ΧΡΟΝΙΑ ΧΑΜΕΝΑ ΓΙΑ ΤΟ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟ»

Παν. Καλύβα κατά Κλαδούχου
Σε τηλεφωνική μας συνομιλία με το Δημοτικό Σύμβουλο της μειοψηφίας του Δήμου Ξυλοκάστρου Κο Παναγιώτη Καλύβα για τα 2 χρόνια της νέας θητείας Κλαδούχου οι απαντήσεις που πήραμε θα λέγαμε σκληρές κατηγορώντας τον Δήμαρχο για πολλά θέματα.
Τον κατηγορεί για αδιαφάνεια, ρουσφέτια, συκοφαντία, υβριστή και παντελή ανεπάρκεια.
Επιτίθεται σε όλους για να μπερδέψει τον κόσμο ο κ.Δήμαρχος.
Μετά από τις δηλώσεις του κ.Καλύβα έχω την εντύπωση ότι ο κ.Κλαδούχος πρέπει να απαντήσει. Εμείς θα περιμένουμε.
«Την πρώτη τετραετία του κ.Κλαδούχου χάρη στα έργα και μελέτες που εμείς είχαμε εξασφαλίσει και του παραδώσαμε κάτι έγινε, τώρα τίποτα, απόλυτη στασιμότης – 2 χρόνια έργα μηδέν.
Η κατάσταση είναι δυ7στυχώς τραγική. Ο Δήμος καταχρεωμένος, μας κυνηγούν εργολάβοι και προμηθευτές, το μέλλον υποθηκευμένο από τον υπερδανεισμό επί Δημαρχίας Κλαδούχου, οι Δημοτικές επιχειρήσεις καταχρεωμένες και αναξιόπιστες στην αγορά.
Η θαυμάσια παλιότερα Δημοτική μηχανή που δούλευε και απέδιδε έργο και υπηρεσίες χωλαίνει. Τώρα οι υπάλληλοι δεν μπορούν να προσφέρουν έργο, οι παρατρεχάμενοι τα ρουσφέτια οι ημέτεροι και οι μεσάζοντες που λημερίζουν στο δήμο σε συνδυασμό με την Διοικητική ανεπάρκεια της Δημοτικής αρχής, δημιουργούν αρνητικό κλίμα.
Το χειρότερο όμως είναι ότι επικρατεί απόλυτη αδιαφάνεια στην διαχείριση του Δήμου, των Δημοτικών επιχειρήσεων και των έργων. Υπάρχει σοβαρό πρόβλημα στις Δημοπρασίες έργων που συνήθως όλοι ξέρουν από πριν ποιος θα βγει μειοδότης, υπάρχει σοβαρό πρόβλημα στα έσοδα, σε άλλους κόβουν τονερό και σε άλλους χαρίζουν μεγάλα ποσά.
Οι Δημόσιες ελεγκτικές Υπηρεσίες δυστυχώς συχνά διαπιστώνουν κακοδιαχείριση. Οι σοβαροί και εργατικοί Δημοτικοί Σύμβουλοι της πλειοψηφίας έχουν απομονωθεί και έχουν διακόψει τις σχέσεις τους με τον Δήμαρχο, δυστυχώς όμως σωπαίνουν. Οι συμπολίτες στην πόλη και τα χωριά δυσανασχετούν όλο και πιο έντονα, ο Δήμος δεν λειτουργεί.
Το τίμημα της πλήρους αποτυχίας του κ.Κλαδούχου και μάλιστα σε εποχές που τρέχει το 3ο και 4ο Κοινοτικό Πλαίσιο στήριξης με τεράστιες ευκαιρίες χρηματοδότησης σοβαρών έργων, είναι βαρύ και σημαδεύει αρνητικά την πορεία του Δήμου μας.
Είναι πράγματι θλιβερή η διαπίστωση ότι από τα υπόλοιπα του 3ου Κοινοτικού πλαισίου ο Δήμος μας δεν π΄ρηε τίποτα, γιατί πολύ απλά δεν είχε καμία προετοιμασία, καμία ώριμη μελέτη. Ακόμα την μελέτη του έργου «κατασκευής εξωποτάμιας λιμνοδεμαμενής στην Ρίζα» που εμείς είχαμε εξασφαλίσει και δημοπρατήσει το 2002, χρειάστηκε 6 χρόνια για να την ολοκληρώσει. Έτσι όπως πηγαίνουν τα πράγματα ο Δήμος μας θα μείνει έξω από το Ε.Σ.Π.Α. το 4ο Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης που χρηματοδοτεί μεγάλα αναπτυξιακά έργα με την προϋπόθεση να έχουν μελέτη και να είναι ώριμα. Ο δρόμος Ξυλόκαστρο – Χαρτσάνικα, η προστασία της Παραλίας, το Δημοτικό Στάδιο, το κλειστό Γυμναστήριο, η αποχέτευση των χωριών Λουτρό, Πιτσά, Θαλερό, Γελληνιάτικα, δεν κουβεντίαζονται πλέον.
Στην Ημερήσια Διάταξη παίζουν μόνο η κατασυκοφάντηση και η σε προσωπικού επιπέδου σπίλωση όσων εμποδίζουν τα σχέδια του κ.Κλαδούχου, οι δημόσιες σχέσεις, τα πανηγυράκια και τα προσωπικά ρουσφέτια.
Όσο περνάει ο χρόνος της 2ης θητείας του, τα πράγματα θα χειροτερεύουν, ο κ.Δήμαρχος θα γίνεται επιθετικότερος και υβριστικότερος, θα κάνει το μαύρο άσπρο, έχει χάσει πλέον τον έλεγχο.
Συνοψίζοντας, μικροπολιτικά ρουσφετάκια, Δημόσιες σχέσεις, κακοδιαχείριση, αδιαφάνεια, μηδενικό έργο.
Αυτή είναι η κατάσταση στον Δήμο μας συνοπτικά χωρίς υπερβολές, χωρίς αντιπολιτευτική διάθεση».
Του Νίκου Νικολόπουλου

«ΑΡΧΗΓΙΚΗ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΠΑΥΛΟΥ;»

Εξωθεσμικοί παράγοντες εμποδίζουν τον Κο Γκιώνη
Γράφει ο Νίκος Νικολόπουλος
Σε τηλεφωνική συνομιλία που είχα με τον πρώην Δήμαρχο Λουτρακίου-Περαχώρας Κο Παύλο Παύλου μιλήσαμε για όλους και για όλα, γύρω από τον δήμο.
Ρωτώντας την μέχρι τώρα πορεία της Δημαρχίας Γκιώνη μας είπε χαρακτηριστικά:
«Η νέα Δημοτική Αρχή εξακολουθεί να μη διοικεί, δεν δείχνει υπευθυνότητα και καθημερινά δίνει δείγματα πλήρους ανεπάρκειας.
Ο τόπος καθημερινά βαδίζει προς τα πίσω.
Άλλα είχε υποσχεθεί προεκλογικά και μέχρι τώρα καμία ανάπτυξη στο Δήμο.
Έργα δικά μου που και οι μελέτες υπήρχαν δεν έχουν καν ξεκινήσει. Ακόμη και το υδροθεραπευτήριο το άλλαξε για να λέει στον κόσμο ότι είναι δικό του έργο.
Μιλάει για έλλειψη στο σχέδιο πισίνας, δυστυχώς ψεύδεται.
Τώρα δεχόμενος απ’ότι δείχνουν τα πράγματα εξωθεσμικές πιέσεις μειώνει το χώρο κατά 600 τ.μ. περίπου φτιάχνοντας στο κέντρο της πόλης που το κυκλοφοριακό χάος είναι γνωστό εξωτερική πισίνα.
Καταλαβαίνετε οι επισκέπτες τι θα αντιμετωπίσουν».
Ο Κος Παύλου χείμαρρος και ασταμάτητος μας μίλησε και για το κτίριο που θα στέγαζε κοντά στο Δημαρχείο την Υπηρεσία Τουριστικής Ανάπτυξης.
«Προεκλογικά ο Κος Γκιώνης έλεγε ότι το κτίριο πρέπει να είναι μόνο γι’αυτό και τίποτα άλλο. Τώρα βλέπουμε ότι ετοιμάζεται να συστεγάσει και άλλες Υπηρεσίες.
Θα πρέπει να το καταλάβουν ότι είναι στην εξουσία και όχι στην αντιπολίτευση γιατί οι πράξεις τους αυτό δείχνουν.
Πρέπει να σοβαρευτούν όσο είναι καιρός για το καλό του δήμου».
Συνεχίζοντας την συνομιλία δεν θα μπορούσαμε να αποφύγουμε τον πειρασμό να τον ρωτήσουμε για την μαρίνα. Η απάντηση που πήραμε ήταν ότι
«Και εδώ ο δήμος έχει αλλοπρόσαλλη πολιτική ενώ οι δηλώσεις του και στο Δημοτικό Συμβούλιο είναι υπέρ της μαρίνας, οι πράξεις του δείχνουν το αντίθετο.
Ενώ είχε ζητήσει από την Κα Πετραλιά αντικατάσταση του έργου ανακατεύοντας και εκεί γνωστούς εξωθεσμικούς παράγοντες, αμέσως μετά έγινε υπέρμαχος στο να γίνει και καθημερινά βάζει εμπόδια, ας αποφασίσει τι θέλει εκτός και αν δεν μπορεί.
Μας κατηγορούσαν, εμένα και την παράταξή μου, για σπατάλες και μαύρες τρύπες σε έργα αλλά και στον προϋπολογισμό.
Εδώ και 2 χρόνια τους προκαλώ να μου φέρουν στοιχεία στο Δημοτικό Συμβούλιο αλλά για άλλη μια φορά σφυρίζουν αδιάφορα».
Κλείνοντας την συνομιλία μας ο Κος Παύλου αναφερόμενος στο Καζίνο μας είπε επι λέξει:
«Το Καζίνο είναι επιχείρηση και κοιτάει τα συμφέροντά του και καλά κάνει.
Του δήμου όμως τα συμφέροντα είναι το καλό των πολιτών και μέχρι στιγμής η ανυπαρξία της Δημοτικής Αρχής, δεν δίνει ελπίδες για ένα καλύτερο αύριο και ο χρόνος στενεύει καθημερινά. Εύχομαι να συνέλθουν το συντομότερο».
Γράφει ο Νίκος Νικολόπουλος

«ΚΑΘΕ ΛΙΜΑΝΙ ΚΑΙ ΚΑΗΜΟΣ»

Το γνωστό άσμα λέει κάθε λιμάνι και καημός κάθε καημός.. έτσι λοιπόν και το λιμάνι της Κορίνθου σημείο αναφοράς τον τελευταίο καιρό.
Μια πόλη που πνίγεται καθημερινά στο καυσαέριο, ασφυκτιά από τα χιλιάδες αυτοκίνητα, γιατί οι έξυπνοι ηγέτες του παρελθόντος τα έφεραν όλα στο κέντρο της πόλης και μιλάμε για λίγα, ελάχιστα τετραγωνικά χιλιόμετρα.
Τράπεζες, Δημόσιες Υπηρεσίες όλα στο κέντρο. Και αντί να φτιάξουμε ένα λιμάνι λίγο πιο έξω ώστε να πάρουμε όλοι μια ανάσα, το άφησαν και αυτό στη θέση του, μεγαλώνοντας την κακοδαιμονία της πόλης.
Σιγά-σιγά και χωρίς ποτέ να μας ρωτήσουν το έχουν μετατρέψει σε επίνειο του Πειραιά και της Ελευσίνας.
Χιλιάδες κοντέϊνερ διασχίζουν καθημερινά τους δρόμους φορτωμένα σε υπερμεγέθη νταλίκες ξένες προς την πόλη και αδιαφορώντας γι’αυτή, άλλωστε τι έχουν να χάσουν η Κόρινθος είναι άγνωστη γι’αυτούς, αμφιβάλλω αν πίνουν έστω και έναν καφέ.
Όμως οι υπεύθυνοι Κορίνθιοι που δήθεν πονάνε την πόλη τι κάνουν; Αδιαφορούν παντελώς.
Το Λιμενικό Ταμείο κοιτάζει το συμφέρον του και πως θα μαζέψει περισσότερα ώστε να αποδώσει πλεόνασμα χρηματικό.
Οι επιχειρηματίες κάνουν ό,τι μπορούν και αυτοί για το κέρδος τους.
Το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας (και δεν εννοούμε τον Κύριο Παπαληγούρα άλλωστε χθες ανέλαβε) αδιαφορεί και αυτό μπροστά στη βολή του και το κέρδος.
Εδώ θέλουμε τις πρωτοβουλίες του Υπουργού.
Ο Δήμος προσπαθεί να κάνει κάτι αλλά ποιος τους ακούει;
Και με σπασμωδικές κινήσεις κάνει ό,τι μπορεί να αναδείξει το θέμα όμως χωρίς προγραμματισμό, χωρίς σχέδιο.
Ο Λιμενάρχης καμαρώνει γιατί έρχονται τουριστικά πλοία για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια.
Όμως λάθος χαίρεται γιατί δεν μας λέει οι τουρίστες που ξεφορτώνονται πριν τα κοντέϊνερ ή μετά, η πρώτη εντύπωση για την Κόρινθο είναι ότι η μεγάλη της ιστορία είναι αυτό το χάλι και ως επιβράβευση για τα 150 χρόνια μας ετοιμάζουν την αύξηση των κοντέϊνερ γιατί να μην το κάνουν; Οι πολίτες όχι μόνο δεν παίρνουν αλλά καθημερινά χάνουν, τι;
Την ηρεμία τους, την αξία της γης τους και πάνω απ’όλα την υγεία τους.
Θυμηθείτετό μου θα γίνουμε Κερατσίνι.
Καιρός κύριοι όλοι μαζί σε ένα τραπέζι εδώ και τώρα λύση, το απαιτεί ο κόσμος. Δεν έχετε το δικαίωμα να αποφασίζετε γι’αυτόν χωρίς αυτόν.

Νίκος Νικολόπουλος

«ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΡΙΝΘΟ ΞΕΚΙΝΗΣΕ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΟΥ Γ.ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ»

Του Νίκου Νικολόπουλου
Από το μπαλκόνι που πριν 80 χρόνια ο Ελευθέριος Βενιζέλος εκφώνησε λόγο προς του ς Κορίνθιους μίλησε ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης.
Παρουσία πλήθους κόσμου, απρόσμενα μεγάλης συγκέντρωσης και σε αμερικάνικο στυλ με βεγγαλικά και καπνογόνα, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ σε όλη τη διάρκεια της ομιλίας του, επετέθη ολομέτωπα στη Ν.Δ.
Μίλησε για όλα τα σκάνδαλα για Ρουσόπουλο, για Εφραίμ, για κουμπάρους ζητώντας από τον Ελληνικό λαό, να αποδεσμευτεί επιτέλους από τις δύο οικογένειες (Καραμανλή-Παπανδρέου) που κυβερνάνε τον τόπο εδώ και 50 χρόνια.
Ο Γιώργος Καρατζαφέρης είπε ακόμη ότι όποτε και να γίνουν οι εκλογές είναι έτοιμος για το μεγάλο άλμα του κόμματός του.
Πριν τη συγκέντρωση ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ μας απάντησε σε ερωτήσεις που του έθεσαν συγκεκριμένα αν θα συνεργαστεί με την Ν.Δ. αν χάσει την αυτοδυναμία των 151 βουλευτών ανέφερε χαρακτηριστικά ότι όποιος θέλει μπορεί να συνεργαστεί με το ΛΑΟΣ για να κάνει ο ίδιος κυβέρνηση.
Για τον Πέτρο Τατούλη φάνηκε ότι έχουν απομακρυνθεί οι λόγοι συνεργασίας τους.
Ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ βλέποντας ότι το κλίμα υπέρ του ΠΑΣΟΚ είναι μη αναστρέψιμο προσπαθεί να μαζέψει ό,τι μείνει απ’έξω από τη Ν.Δ. και παραπονούμενους.
Είναι ένας πανέξυπνος πολιτικός που ξέρει να προβλέπει καταστάσεις, αν μάλιστα πάρει και στελέχη από τους άλλους πολιτικούς χώρους, ώστε να εμφανιστεί λιγότερο δεξιό το ΛΑΟΣ τότε η επιτυχία του είναι δεδομένη.
Μη ξεχνάμε ότι δεν είναι τυχαία η παρουσία του στην Κόρινθο και μάλιστα η προεκλογική έναρξη.
Ο λόγος απλός με τα σημερινά ποσοστά η τρίτη έδρα της Κορινθίας παίζει για τα μικρά κόμματα.
Η ομιλία άνοιξε και έκλεισε με μουσική υπόκρουση Κάρμινα Μπουράνα θυμίζοντας εποχές άλλων κομμάτων και συγκεντρώσεων.

«Το Πολυτεχνείο των επιφανών»

Το Πολυτεχείο δεν θέλει πια να ζει υπό την σκιά των επιφανών star εκ του ανωνύμου πλήθους των δημιουργών του, γιατί αυτοί πλέον είναι κάποιοι άλλοι άνθρωποι, που απέκτησαν «επαγγελματική»σχέση με ένα ιστορικό γεγονός, που έμαθαν να περιφέρουν το όραμα από την εκπομπή σε εκπομπή, ως τιμώμενα πρόσωπα, πουλώντας για σουβενίρ την «ιερή πραμάτεια» ενός λαϊκού κινήματος. Το Πολυτεχνείο έπαψε να ζει μέσα στο θάλαμο αερίων των τοξικών αποβλήτων μιας γενιά που εξαργύρωσε «καλά» σε θέσεις εξουσίας, τα όρια κάποιες άλλες γενιές θυσίασαν, σε τόπους εξορίας.
Το Πολυτεχνείο έπαψα να ζει στις υπουργικές μερσέντες, στα life style στέκια του Κολωνακίου, όταν το καλό κουστούμι Yves Saint Lourant, το καλό ταγιέρ Valentino συνδυάζονταν με την παραδοσιακή εφημερίδα μικρής κυκλοφορίας του αριστερού (;)χώρου, ένα καλό βιβλίο του Τσόμσκι, του Μαρκούζε, του Πουλαντζά για επιδόρπιο, ή τέλος πάντων με κάτι που να θυμίζει αυτό που υπάρχει και δικαιώνει τώρα την original παρουσία αυτού που συμμετέχει στο πάνελ.
Το Πολυτεχνείο έπαψε να ζει, γιατί οι νεκροζωντανοί εκφραστές του life style της πολιτικής έγιναν μετοχές στο χρηματιστήριο της απόγνωσης των κολίγων της περιφέρειας, των νέων ανέργων που λες και δραπέτευσαν απ ’την ισπανική Γγκουέρνικα ενός Πικάσο.
Αιώνια η μνήμη των αρφόνων διαχειριστών της ιστορίας, αυτών που παρέσυραν την παιδική μας φίλη στα πορνεία της πολιτικής της οδού Φιλής.
Υ.Γ. Συγχώρεσέ μας Αλέκο Παναγούλη «ου γαρ οίδασι τι ποιούσι»

Αριστοτέλης Γ.Καλλής
Πρόεδρος Εμπορικού Συλλόγου Νεμέας

35 Χρόνια μετά

Ποιος θα περίμενε, ότι η κραυγή «ψωμί-παιδεία-ελευθερία», θα έδινε την θέση της στα ομόλογα «δομημένα και αδόμητα» στα δάνεια από «οφ σορ «εταιρείες για να κτίζονται οικόπεδα φιλέτα της Μονής Βατοπεδίου ,ότι δεκάδες πρωταγωνιστές της μεγάλης εξέγερσης θα έχουν εξαργυρώσει τα γραμμάτια της συμμετοχής τους(βουλευτές, υπουργοί, επιχειρηματίες κ.α.) και οι χιλιάδες ανώνυμοι κάθε χρόνο στους ίδιους δρόμους!
Για τα δικαιώματα των σκληρά εργαζόμενων για τους καταπιεσμένους και χειραγωγούμενους , για τους μετανάστες, για τους χιλιάδες κρατούμενους.
Για τους ανέργους, τους όσου γίνονται αντικείμενο εκμετάλλευσης σε συνθήκες μαύρης εργασίας και δουλειάς!
Για όσους γεννήθηκαν μετά, και μέχρι τώρα δεν έχουν γνωρίσει τι εστί ελευθερία, που στερούνται ακόμα και το ψωμί.
Για την Φύση και το Περιβάλλον, που κάθε μέρα τεμαχίζεται, καίγεται και καταστρέφεται από το ίδιο το σύστημα, το αδηφάγο, το άπληστο, το κερδοσκοπικό.
Για να μείνει ζωντανή η ελπίδα!!
Οι φυλακισμένοι δίνουν μαθήματα ,σωφροσύνης!
Δεύτερη εβδομάδα ,αντιστέκονται, πεινασμένοι γνωρίζοντας, ότι το κίνημα αλληλεγγύης ολοένα και δυναμώνει. Ανήμερα της επετείου του Πολυτεχνείου, για να θυμίζει ότι όλα τα «άβατα»γκρεμίζονται.
Και αυτή η αλληλεγγύη των περί τους 6.000 κρατουμένων απλώνεται σ’όλη την κοινωνία.
Το εμπάργκο της τηλεόρασης σπάει. Οι κρατούμενοι, επιτέλους μιλούν και ακούγονται. Ο μύθος καταρρέει. Τα στερεότυπα γίνονται θρύψαλα. Τα τείχη δεν μπορούν να κρύψουν την οργή. Στις 8 του Νοέμβρη στις φυλακές της Χίου άφησε την τελευταία του πνοή ο Δημοσθένης Β. εχθές ο Νικόλαος Μπ.
Να προστεθούν στους δεκάδες νεκρούς που «αυτοκτόνησαν» μέσα στα σύγχρονα κολαστήρια.
Ο τρίτος διεσώθη την τελευταία στιγμή.
Ο Αγώνας για την αξιοπρέπεια ενάντια στην βαρβαρότητα και τον εξευτελισμό της ζωής συνεχίζεται «Ελλάς –Ελλήνων –Φυλακισμένων» .

Παρασκευή 14 Νοεμβρίου 2008

ΤΑΥΤΙΣΗ ΑΠΟΨΕΩΝ ΝΟΜΑΡΧΗ ΚΑΙ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΔΡΟΔΟΤΗΣΗ

«ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΙΟΥΜΕ ΝΕΡΟ ΑΝ ΟΛΑ ΠΑΝΕ ΚΑΛΑ ΤΟ 2008»
Σε ερώτηση προς τον Κο Ταγαρά σχετικά με τις δηλώσεις του Κου Παπαληγούρα για την καθυστέρηση του έργου της υδροδότησης της Κορίνθου:
«Μου ανοίγετε ένα μεγάλο θέμα που αφορά την πόλη της Κορίνθου. Θα σας πως ότι και εκεί με δουλειά πολλών ανθρώπων θεσμικών φορέων και για πολλά χρόνια και με τις κατάλληλες ενέργειες κοινωνικής συναίνεσης μη ξεχνάτε ότι τα έργα εκτελούνται και εκτελούνται χωρίς καμία αντίδραση.
Αυτό δεν έγινε έτσι απλά, είναι γιατί ωρίμασαν ενέργειες που είχαν προηγηθεί που διαμόρφωσαν κλίμα κοινωνικής συναίνεσης για να υπάρξουν σχέσεις εμπιστοσύνης μεταξύ των δύο πλευρών.
Σε αυτό βοήθησε όσο μπορούσε και η Νομαρχία. Τίποτα δεν γίνεται με μαγικό ραβδάκι. Βεβαίως πολλοί παράγοντες έχουν βοηθήσει όπως και ο Κος Παπαληγούρας αλλά μαγικά δεν μπορεί κανείς να κάνει.
Το έργο για την πόλη είναι ιστορικό ειδικά φέτος που γιορτάζει τα 150 χρόνια.
Το έργο εξελίσσεται κανονικά στη Στυμφαλία και πιστεύω σε λίγο διάστημα θα έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες.
Επειδή γνωρίζω τις προσπάθειες του Αλέκου Πνευματικού γιατί έχουμε άριστη συνεργασία στο θέμα αυτό».
Συνεχίζοντας ο Νομάρχης είπε:
«Εδώ θέλω να προσθέσω ότι όταν με το καλό τελειώσει το έργο και οι Κορίνθιοι έχουν πόσιμο νερό στις βρύσες τους, χωρίς την παρουσία των καμερών θα σας πω πολλά για τη θέση και τη στάση του καθένα στο θέμα αυτό αλλά και στο έργο του Ασωπού.
Όχι γιατί έχουμε κάτι να κρύψουμε, αλλά δεν χρειάζεται σε κάθε τι που κάνουμε πριν το τελειωσουμε να έχουμε δίπλα τις κάμερες».
Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο Δήμαρχος Κος Πνευματικός.
«Θέλω ξεκινώντας να σας πω ότι συμφωνώ απόλυτα με τις δηλώσεις του Κου Ταγαρά και με την ουσία αλλά και τον τρόπο που εκφράστηκαν.
Πιστέω ότι και οι δύο έχουμε χειριστεί το θέμα με υπευθυνότητα, με κινήσεις που έγιναν μακριά από τις κάμερες, δεν θριαμβολογούμε ούτε διεκδικούμε την πατρότητα του έργου.
Και έτσι θα λειτουργούμε μέχρι να έλθει το νερό στην πόλη. Και τότε θα ακουστούν πολλά ονόματα και βεβαίως και του Υπουργού γιατί αυτός έχει σημαντική συμβολή στο έργο.
Βέβαια δεν σας κρύβω ότι οι δηλώσεις του αν έχουν αποδοθεί σωστά από τον τύπο με στεναχώρησαν παρ’όλα αυτά με σύνεση και σεβασμό προς όλους και ιδιαίτερα προς τους Στυμφάλιους που πραγματικά έχουν κατανοήσει ότι δεν θα πειραχθούν οι περιουσίες τους ούτε και το οικοσύστημα της περιοχής που για μένα είναι ο πρωταρχικός σκοπός μου. Βέβαια θα έλθει η ώρα που θα ακουστούν ονόματα Δημάρχων, Νομαρχών και άλλων παραγόντων που πρόσφεραν πολλά στο έργο αυτό.
Και εδώ θέλω να γνωρίζετε ότι τίποτα δεν έγινε με αυτόματο πιλότο αλλά με τιτάνιες προσπάθειες πολλών ανθρώπων.
Βέβαια κατανοώ την αγωνία του Κου Υπουργού όμως το τελευταίο διάστημα δεν εχω καταφέρει να μιλήσω μαζί του ούτε να υπάρξει ραντεβού για άλλα θέματα βέβαια όπως το λιμάνι της Κορίνθου.
Γνωρίζετε ότι πολλοί Δήμαρχοι θέλουμε για τα λιμάνια μια πολιτική από τους δήμους εντελώς διαφορετική. Πιστεύω κάποια στιγμή να γίνει και εκεί να του εξηγήσω για τα έργα που βρίσκονται γιατί πραγματικά στεναχωριέσαι με τα δημοσιεύματα.
Ένα έργο 650.000 Ευρώ δεν μπορεί να τελειώσει από την μία μέρα στην άλλη.
Το έργο δεν είναι του Πνευματικού ούτε του Ταγαρά αλλά όλων μαζί».
Τελειώνοντας ο Δήμαρχος διαβεβαίωσε τους Κορίνθιους ότι όλα πάνε καλά και αναμένονται ευχάριστες εξελίξεις μέσα στο 2008.

ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ ΡΟΥΜΑΝΟΣ ΜΕ ΜΗΧΑΝΗΜΑ ΑΝΤΙΓΡΑΦΗΣ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΣΕ ΑΤΜ ΤΗΣ EUROBANK

Συνελήφθη εχθές το βράδυ από άνδρες της ασφάλειας Κορίνθου Ρουμάνος υπήκοος που είχε βάλει μηχάνημα αντιγραφής στοιχείων σε ΑΤΜ της EUROBANK στην Κόρινθο.
Είχε βάλει το αντιγραφικό μηχανισμό νυχτερινές ώρες και περίμενε να γεμίσει η κάρτα αντιγραφών με στοιχεία πελατών που τους παρακολουθούσε και ενημερωνόταν κάθε στιγμή από το ασύρματο δίκτυο που είχε στήσει.
Σε καταγγελίες που έκαναν κάποιοι πελάτες τράπεζας που αντιλήφθηκαν ότι κάτι δεν πήγαινε καλά με τους λογαριασμούς και τις κάρτες τους, ειδοποιήθηκε η αστυνομία που έστησε ολόκληρη επιχείρηση και με παρακολουθήσεις της Τράπεζας με αποτέλεσμα οι προσπάθειές τους να δώσουν καρπούς και να συλληφθεί ο δράστης αυτής της παράνομης ενέργειας.
Ο Ρουμάνος φυσικά συνελήφθη και σήμερα το πρωί αναμένεται να πάει στον εισαγγελέα και ανακριτή.
Συγχαίρουμε την αστυνομία που για άλλη μια φορά εκτέλεσε τα καθήκοντά της με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και γλύτωσε πολλούς συμπολίτες μας από μπερδέματα με φουσκωμένες κάρτες και λογαριασμούς γιατί οι καιροί είναι δύσκολοι και όλοι έχουμε οικονομικά προβλήματα και δεν είναι δυνατόν ασυνείδητοι να προσπαθούν να μας εμπλέξουν και σε άλλα περισσότερα.

TΑΓΑΡΑΣ ΓΙΑ ΑΣΩΠΟ

Μετά τις δηλώσεις του Κου Παπαληγούρα σχετικά με το φράγμα του Ασωπού, ρωτήσαμε τον Νομάρχη Κο Ταγαρά για τις εξελίξεις στο μεγάλο αυτό θέμα που έχει μπερδέψει όλους με τις αντιφατικές δηλώσεις.
Ο Κος Ταγαράς μας είπε :
«Έχουν δουλέψει πολλοί άνθρωποι για να φθάσουμε έως εδώ. Έχω πει πολλές φορές ότι είναι το μεγαλύτερο έργο για την Κορινθία μας.
Γνωρίζετε ότι το έργο επαναδημοπρατήθηκε πρόσφορά έδωσαν 11 εταιρείες στις 31 Οκτωβρίου και θέλω να σας ενημερώσω ότι στα χρονικά όρια που θέτουν οι κανονισμοί δεν υπήρξε καμία ένσταση.
Βέβαια υπάρχει μία ένσταση από τον πρώτο διαγωνισμό στο Συμβούλιο Επικρατείας.
Αυτό που θέλω να πω είναι ότι αυτή την στιγμή παρακολουθούμε από κοντά και με μεγάλη σοβαρότητα χωρίς πολλές και μεγάλες δηλώσεις ώστε να πετύχουμε το στόχο μας.
Όταν ξεκινήσει ο ανάδοχος το έργο τότε έχουμε πολλά πράγματα να πούμε.
Μέχρι τότε προσοχή και ετοιμότητα, για να κλείσουν οι υπάρχουσες εκκρεμότητες».
Όταν ρωτήθηκε αν τα χρήματα υπήρχαν ή βρέθηκαν τώρα σύμφωνα με τις δηλώσεις του Υπουργού μας είπε ότι όταν έγινε επαναδημοπράττηση του έργου πριν δυόμιση μήνες είχε κινηθεί η διαδικασία εγγραφής του έργου στο αντίστοιχο πρόγραμμα.
Άλλωστε αν δεν υπήρχαν τα χρήματα δεν θα μπορούσε να συνεχιστεί η διαδικασία.
Νομίζω ότι αυτό είναι αυτονόητο.
Από καιρό είμαστε και τυπικά και ουσιαστικά εντάξει, για όλες τις εργασίες που είναι σε εξέλιξη.
Όμως μεγαλύτερη σημασία έχει αυτή τη στιγμή, επανέλαβε, προσοχή και συναίνεση ώστε να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες.
Τα μεγάλα έργα δεν ανήκουν σε κανένα.
Πολύ περισσότερο ατομικά τα μεγάλα έργα σε πολλούς ανθρώπους όπως και το έργο του Ασωπού.
Βεβαίως και ο Κος Παπαληγούρας έχει τη δική του σημαντική συμβολή, όμως αυτό το θέμα δεν μας απασχολεί αυτή τη στιγμή ποιος έχει προσφέρει τι, ας τελειώσει το έργο και προσωπικά δεν με ενδιαφέρει ποιος θα διεκδικήσει την πατρότητα.
Θα χαρώ ότι ένα μεγάλο όνειρο για την Κορινθία μας βαδίζει στην ολοκλήρωση.
Και βεβαίως γνωρίζετε όλοι οι αγρότες μας έχουν εναποθέσει πολλές ελπίδες σε αυτό το έργο.
Ένταξη των εκπαιδευτικών ενηλίκων στο ενιαίο μητρώο εκπαιδευτών ενηλίκων του ΥΠ.Ε.Π.Θ.
Η Γενική Γραμματεία Δια Βίου Μάθησης του Υπεπθ. ανακοινώνει ότι από την Τετάρτη 5-11-08 άρχισαν οι διαδικασίες ένταξης των Εκπαιδευτών Ενηλίκων στο Ενιαίο Μητρώο Εκπαιδευτών Ενηλίκων του Υπ.Ε.Π.Θ.
Η υποδοχή των αιτήσεων των ενδιαφερόμενων πραγματοποιείται μέσω της ιστοσελίδας http://www.qsll.edu.gr σε τρεις φάσεις:
Α΄Φάση :Εκπαιδευτές Γενικής Γραμματείας Διά Βίου Μάθησης (Γ.Γ.Δ.Β.Μ.) πρώην Γενική Γραμματεία Εκπαίδευσης Ενηλίκων –Γ.Γ.Ε.Ε. /Ινστιτούτου Διαρκούς Εκπαίδευσης Ενηλίκων (Ι.Δ.ΕΚ.Ε. )και Λαϊκής Επιμόρφωσης (Ν.Ε.Λ.Ε.)
Καλούνται να υποβάλλουν ηλεκτρονική αίτηση εγγραφής στο Μητρώο από 5-11-2008 έως και 5-12-2008
Β΄Φάση : Εκπαιδευτές του Οργανισμού Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (Ο.Ε.Ε.Κ) και των φορέων παροχής υπηρεσιών αρχικής επαγγελματικής κατάρτισης του δημόσιου ή του ευρύτερου δημόσιου ή του ιδιωτικού τομέα που εποπτεύονται από τον Ο.Ε.ΕΚ.
Καλούνται να υποβάλλουν ηλεκτρονική αίτηση εγγραφής στο Μητρώο από 15-11-2008 έως και 15-15-2008.
Στις αιτήσεις που θα υποβληθούν κατά την διάρκεια των Α΄ και Β ΄φάσεων ,οι αιτούντες θα έχουν το δικαίωμα διόρθωση ή και μεταβολής των στοιχείων της αίτησής τους ,χρησιμοποιώντας το κατάλληλο κλειδί που θα τους δίνει το σύστημα ,μέχρι την 15η του μηνός Δεκεμβρίου. Από αυτήν την ημερομηνία και έπειτα δε θα μπορούν να επιφέρουν καμία μεταβολή στα δηλωθέντα στοιχεία μέχρις όπου πραγματοποιηθεί ο έλεγχος των δηλωθέντων στοιχείων.
Γ΄Φάση :Λοιποί Πολίτες, οι οποίοι πληρούν τα προβλεπόμενα προσόντα στην Υπουργική Απόφαση 4444/6-10-08 (ΦΕΚ 2075/7-10-2008).
Η υποβολή των αιτήσεων θα ξεκινήσεις στις 15 Δεκεμβρίου 2008
Σημειώνεται ότι :
· Μετά την 1-1-2009 το Ενιαίο Μητρώο θα είναι ανοικτό διαρκώς για την υποβολή των αιτήσεων ,σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στην παραπάνω Υπ. Απόφαση.
· Με την υποβολή της ηλεκτρονικής αίτησης εγγραφής στο Μητρώο εντός μηνός ,καλούνται οι αιτούντες να αποστείλουν τον φάκελο των δικαιολογητικών στη διεύθυνση :
Υπουργείο Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων
Γενική Γραμματεία Δια Βίου Μάθησης,
Γραφείο Διαχείρισης Μητρώου ,3ος όροφος
Αχαρνών 417 &Κοκκινάκη ,
ΤΚ 1143
Αθήνα
Τηλ.επικοινωνίας : 210 2531250 και 210 2585151

«Οι καρέκλες της πολιτικής σιωπής»

Είμαι αρκετά μεγάλος και καλώς ή κακώς ασχολούμαι με την πολιτική από παιδί.
Έχω δει πολλές κυβερνήσεις αλλά και Υπουργούς να έρχονται και να παρέρχονται. Παραμονές των εκλογών όλοι οι συμμετέχοντες συμφωνούν με τον αρχηγό και ως δια μαγείας μόλις αποφασίσει με ποιους θα κυβερνήσει αμέσως αρχίζουν τα όργανα. Το πρόγραμμα κακό, η πολιτική γραμμή λάθος, οι Υπουργοί απαράδεκτοι ο ένας έτσι ο άλλος αλλιώς. Κάποτε Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ φώναζε έξω οι βάσεις σύνθημα του 80 μετά από λίγες ημέρες ο αείμνηστος Ανδρέας τον έκανε Υφυπουργό Εξωτερικών και μέσα σε μια νύκτα τα ξέχασε όλα.
Έχω εκατοντάδες παραδείγματα να σας πω. Ερχόμαστε και στο τελευταίο με τον κ.Τατούλη όσο ήταν Υφυπουργός κανένα παράπονο όλα καλά. Την επόμενη της εξόδου από την κυβέρνηση όλα του φταίνε τι να θυμηθώ τον Ζαχόπουλο ,τον Αλογοσκούφη, τον Ρουσόπουλο, ίσως να έχει δίκιο αλλά άργησε πολύ. Λέει ότι τα είχε πει στο Πρωθυπουργό ιδιαιτέρως ,τώρα τι άλλαξε και τα λέει δημοσίως και αφού του αρέσει καλά κάνει ενημερώνει τους Έλληνες.
Όμως κανείς μέχρι σήμερα δεν τόλμησε να αποκαλέσει τον Πρωθυπουργό της χώρας επικίνδυνο φαντάζεστε τι εντύπωση κάνει προς τα έξω. Και καλά μέσα σ’ ένα χρόνο το κατάλαβε δεν νομίζω και αφού το ήξερε να καθόταν σπίτι του ,γιατί παραμονές εκλογών άλλα έλεγε στο μπαλκόνι για να μαζέψει ψήφους.
Κύριε Τατούλη εάν είσαστε Υπουργός θα λέγατε τα ίδια. Και σε τελική ανάλυση έχετε εκλεγεί με το πρόγραμμα και τους ψήφους των οπαδών και φίλων της Ν.Δ.
Έχετε υποχρέωση προς αυτούς και προς τον εαυτό σας να παραιτηθείτε από Βουλευτής, πιστέψτε με τότε θα κερδίσετε τον σεβασμό και την εκτίμηση όλων. Κανείς δεν θα μπορεί να πει κουβέντα εναντίον σας. Έχετε δείξει μέχρι στιγμής πολιτική λεβεντιά δώστε μια απόδειξη ακόμη και παραδείγματα προς όλους τους συναδέλφους σας ανεξάρτητα χώρου. Η ιστορία γράφει και μένει και δυστυχώς ο Μανώλης Δρετάκης φοβάμαι πως είναι είδος προς εξαφάνιση.

Ανακοίνωση μειοψηφίας του Δήμου Νεμέας

Σε πεδίο μάχης κατέληξε το Δημοτικό Συμβούλιο Νεμέας που πραγματοποιήθηκε στις 10/11/08.
Εκτός ελέγχου βρέθηκε ο αντιδήμαρχος κ.Σελλάς ο οποίος επιτέθηκε χωρίς ουσιαστικό λόγο όχι μόνο σε συμβούλους της μειοψηφίας αλλά και της πλειοψηφίας . Εγκάλεσε του Συμβούλους ,(με ύφος απαράδεκτο ) έναν έναν ονομαστικά λέγοντας ότι δεν κάνουν τίποτε για τα χωριά, χωρίς να συζητείται θέμα κατανομής χρημάτων στα δημοτικά διαμερίσματα.
Όλα αυτά έγιναν όχι μόνο με την ανοχή αλλά και την ενθάρρυνση του Δημάρχου ο οποίος παρεμπόδισε τον Πρόεδρο όταν έγκαιρα επιχείρησε να σταματήσει τον Αντιδήμαρχο κ.Σελλά από το παραλήρημα «δημόσιου κατήγορου σε στρατοδικείο της χούντας».
Δεν θυμόταν ο κ. Σελλάς πως πριν ένα χρόνο ψήφισε εισήγηση του Δημάρχου που τροποποιούσε την προηγούμενη κατανομή του Θησέα αφαιρώντας χρήματα από δύο έργα των Δημοτικών Διαμερισμάτων Λεοντίου και Αρχαίων Κλεωνών που είναι και το χωριό από το οποίο κατάγεται.
Αναρωτιόμαστε λοιπόν ,είναι επίπεδο δημοτικού συμβουλίου αυτό;
Αυτό θα γίνεται κάθε φορά που θα καταψηφίζεται η εισήγηση του Δημάρχου όπως έγινε χθες για δύο θέματα ,τη σύναψη δανείου και την κατανομή των υπόλοιπων πιστώσεων του προγράμματος Θησέας.
Γι’ αυτό λοιπόν κε Δήμαρχε δεν υπάρχει τηλεοπτική κάλυψη των συμβουλίων;
Η απάντηση σας είναι η ανοχή σας σε τέτοια θλιβερά περιστατικά όταν μάλιστα το συμβούλιο καλείται να αποφασίσει για σημαντικά θέματα όπως η σύναψη Δανείου και η διάθεση χρημάτων από το πρόγραμμα Θησέας.
Πώς είναι δυνατόν να πλησιάσετε την αντιπολίτευση όταν οι ίδιοι οι δικοί σας άνθρωποι απομακρύνονται από το πλευρό σας;
Δεν συμφωνούμε με την άποψη του εν λόγω αντιδημάρχου σας ότι: «όποιος δεν συμφωνεί με τις απόψεις μας να πάει σπίτι του».
Θα πρέπει επιτέλους να δώσετε λύσεις στα προβλήματα της περιοχής και να δημιουργήσετε προϋποθέσεις ανάπτυξης και όχι να ασχολείστε με μικροπολιτικές και κουτσομπολιά του καφενείου.

Δευτέρα 10 Νοεμβρίου 2008

Μαρία Καράγιωργα

«Δημοψήφισμα για την Δημοτική Αγορά»
Αγαπητοί συμπολίτες
Παίρνω αφορμή από το θέμα που έχει δημιουργηθεί τον τελευταίο καιρό με την Δημοτική Αγορά της Κορινθού όπως και τις πρόσφατες εκδηλώσεις της Κίνησης Πολιτών του Δήμου για να καταθέσω τις απόψεις μου ένα θέμα που νομίζω αγγίζει όλους τους Κορίνθιους που διανέμουν για χρόνια τώρα στην περιοχή.
Μετά λύπης μου διαπιστώνω ότι όπως έχουν εξελιχθεί τα πράγματα η πόλη μας έχει γίνει ένα χαρμάνι αισθητικής χωρίς σχέδιο, χωρίς προϋποθέσεις και χωρίς στόχο.
Κάποια στιγμή ο Στ. Μπένος όταν τον ρώτησε κάποιος γιατί η Κόρινθος δεν μπορεί να αναπτυχθεί το απέδωσε στο γεγονός ότι κάθε Δήμαρχος διάλεγε ένα διαφορετικό μέρος να αναπτύξει και μόνο εάν κάποιος ένωνε με κάποιο τρόπο τα κομμάτια αυτά ίσως να μπορούσε να δημιουργηθεί κάτι. Αυτή είναι και η πικρή αλήθεια για την περίπτωση της Δημοτικής Αγοράς. Ακούω για εμπορικά κέντρα και ακούω την επιθυμία αρκετού κόσμου να μην γκρεμιστεί ένα από τα ελάχιστα κτίρια που μας θυμίζουν τα παιδικά μας χρόνια. Ακούω για ενοίκια ασυγκρίτως χαμηλότερα εν συγκρίσει με αυτά που καταβάλλουν καταστηματάρχες λίγα τετραγωνικά πιο δίπλα. Από την άλλη προβάλλεται και δικαίως το ερώτημα :γιατί να καταβληθούν υψηλότερα ενοίκια με τέτοιες συνθήκες υποβάθμισης της Δημοτικής Αγοράς.
Φοβάμαι επίσης ότι πολλά στελέχη της Αυτοδιοίκησης άλλα εξαιτίας συναισθηματικών λόγων που σχετίζονται με τις παιδικές τους μνήμες ,άλλα που άγονται και φέρονται από οικονομικά πολιτικά συμφέροντα και άλλα που έχουν παρασυρθεί από ένα ποτάμι παραφιλολογίας και μισής ενημέρωσης διαλέγουν δρόμους που εκ των προτέρων δεν θα οδηγήσουν πουθενά.
Απλά θα αναπαράξουν ότι και οι προηγούμενοι.
Τη μια τετραετία θα είναι τα Καλάμια, την άλλη ο Φλοίσβος , σήμερα το Κέντρο, αύριο η Ποσειδωνία και όλα αυτά ασύνδετα μεταξύ τους.
Θα ήθελα να πω για την εκδήλωση της Κίνησης Πολιτών ότι σίγουρα ήταν μια καλή κίνηση , έτσι κι΄ αλλιώς είναι μια από τις λίγες ευκαιρίες να βρεθεί και πάλι ο κόσμος μαζί και να πιστέψει ότι παλεύει για ένα κοινό σκοπό, κάτι που λείπει από την εποχή μας.
Το θέμα όμως για τι ακριβώς πρέπει να παλέψουμε. Για να διατηρήσουμε καταστάσεις που κάποιοι εκμεταλλεύονται πατώντας επάνω στο συναίσθημα μιας ολόκληρης πόλης μήπως;
Και εάν τελικά ξεπεραστεί αυτό το πρόβλημα με ποιο τρόπο θα συνδεθεί το νέο κτίριο με το υπόλοιπο Κέντρο (αισθητικά τουλάχιστον ) έτσι ώστε είτε να μην αποτελεί μια καρικατούρα του παρελθόντος ή να μην είναι μια μύγα σε ένα γάλα;
Διότι όπως κάποιος πολύ σωστά σε ένα μπλοκ σημείωσε «από συναίσθημα πολύ και από μπομπό τίποτα».
Το πρόβλημα της Δημοτικής Αρχής είναι το ίδιο με το σύνολο της πόλης της Κορίνθου. Δεν έχει ταυτότητα. Και σίγουρα δεν θα την αποκτήσει ούτε με τον έναν ή τον άλλο όπως παρουσιάζονται. Επειδή όμως θα πρέπει να παρθεί και μία απόφαση και για να μην λέμε διαρκώς ότι οι Δήμαρχοι φταίνε θα έκανα την πρόταση να υπάρξει ένα σχετικό δημοψήφισμα αφού διάγουμε και καιρούς «συμμετοχικής δημοκρατίας».Με αυτό τον τρόπο θα ακουστούν όλες οι απόψεις και μετά ο κόσμος ας αποφασίσει ο ίδιος για το μέλλον της συγκεκριμένης περιοχής.

Μετά τιμής
Μαρία Καράγιωργα
Νομαρχιακή Σύμβουλος

Η ΕΤ 3

Καινούργιες πληροφορίες λένε ότι η ΕΤ 3 ενθουσιασμένη από την μεγάλη ακροαματικότητα που επέτυχε η εκπομπή(Κρυονέρι) Κυριακή στο χωριό» (την μεγαλύτερη μέχρι σήμερα) σκέπτεται να επαναλάβουν την κάθοδο κάτω από τον αυλάκι ακόμα δύο φορές στα μέρη μας.
Επιλέγοντας ένα από τα Δ.Δ. του Δήμου Γκούρας και ένα Δ.Δ. του Δήμου Ξυλοκάστρου.
Και ας ισχυριζόταν ότι η προβολή του Κρυονερίου με όλα τα ευχάριστα επακόλουθα , θα ήταν το πρώτο και τελευταίο γεγονός της καθόδου της Πελοπόννησο.
Εν τω μεταξύ οι φορείς του χωριού σε μια απρόσμενη κινητικότητα από την επιτυχημένη πανελλήνια προβολή της περιοχής τους.
Τα πάντα είναι «ρευστά» προς μια θετική κατεύθυνση .
Το να προβληθεί το χωριό η Σικυώνα,η Κορινθία , η Ελλάδα στα πέρατα του κόσμου, δεν είναι και μικρό πράγμα.
Ήδη η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση αντιμετωπίζει το οικονομικό πρόβλημα μα καλή διάθεση.
Θεωρώ ότι είναι μια ευκαιρία που δεν πρέπει να πάει χαμένη.
Πολλοί μπορούν να συνδράμουν Νομαρχία κερδισμένοι θα βγουν απ’ αυτήν την πολιτιστική ενέργεια.
Από το στόμα σας και στου κ.Παπαφωτίου το αυτί!

Πολιτιστικός Σύλλογος Γυναικών Μουλκίου.

Πέμπτη 6 Νοεμβρίου 2008

Νεαρός ληστής Φαντομάς

Δυστυχώς οι ληστές στην Κορινθία έχουν αυξηθεί επικίνδυνα τον τελευταίο καιρό, κάτι η αύξηση των αγνώστων ξένων, κάτι η οικονομική κρίση και βέβαια η μικρή αστυνομική δύναμη έχει κάνει τους ληστές αδίστακτους. Δύο ληστές στο Ξυλόκαστρο σε τράπεζες και προχθές μια με γερά μπάζα στην Αγροτική Τράπεζα Κορίνθου. Οι πληροφορίες μιλάνε για το ίδιο πρόσωπο (βλέπετε δεν το κρύβει) νεαρός περίπου 25 ετών μετρίου αναστήματος και αδυνατούλης μπαίνει σε τράπεζες και δεν αφήνει τίποτα όρθιο. Αφήνει μόνο σουβενίρ, την μια άφησε το κράνος του,στη Κόρινθο άφησε το όπλο του ,βλέπετε είχε δύο στην έξοδο του βάραιναν γιατί κράταγε πάνω από 100.000 €. Το αστείο (αν μπορεί να ειπωθεί έτσι ) όλοι πίστεψαν ότι είναι ψεύτικα μέχρι που πυροβόλησε και πέσανε σοβάδες από το ταβάνι. Τότε έγινε το έλα να δεις του δώσανε τα χρήματα τρεχάλα.
Καλά βρε παιδιά τόσα λεφτά μέσα στο ταμείο.(ευτυχώς δεν ήξερε πόσα είχε μέσα αλλιώς θα του δίνανε ακόμη). Έφυγε βέβαια σαν κύριος . Θα μου πείτε η Αστυνομία τι έκανε τι να κάνει και αυτή ρε παιδιά με δύναμη που αντιστοιχεί για είκοσι χιλιάδες κατοίκους τι να πρωτοφυλάξει και ποιον. Εκεί στο Υπουργείο κανένα περισσευούμενο από φύλαξη υψηλών προσώπων δεν περισσεύει . Από τρεις ο καθένας έχει να τους φυλάξει. Μιλάμε για δύναμη αρκετή για την μισή Ελλάδα. Κάντε κάτι κύριοι γιατί εκτός από θύματα που κινδυνεύουμε να θρηνήσουμε. Ο κάθε ληστής δεν θα παίρνει τα λεφτά αλλά θα τα κάνει κατάθεση

Θρίλερ στον Ισθμό

Ταξιτζής μετέφερε στην Κόρινθο 45χρονο προερχόμενο από την Αθήνα σε όλη την διαδρομή ο πελάτης ευρίσκετο σε συγκινητική φόρτιση και ψυχολογικά δεν φαινόταν καλά. Έλεγε συνέχεια στο οδηγό ότι τα οικονομικά του προβλήματα τον έχουν φέρει σε απόγνωση και ότι η οικογένεια του περνά μέρες πείνας. Του λείπει και το ψωμί ακόμη. Έλεγε δε στον ταξιτζή συνεχώς πότε φθάνουμε στον Ισθμό. Όταν έφθασαν πλήρωσε κανονικά άφησε στον οδηγό τα πράγματά του και το τηλέφωνο του σπιτιού του, λέγοντας ότι θα αυτοκτονήσει και χάθηκε τρέχοντας. Η ώρα ήταν περίπου 18:00, σχεδόν νύκτωνε, ο ταξιτζής αμέσως ειδοποίησε την Αστυνομία και το Λιμενικό. Η Αστυνομία και το Λιμενικό άμεσα κινητοποιήθηκαν με μεγάλες δυνάμεις προσπαθώντας να βρουν τον απελπισμένο 45χρονο επί δυο και πλέον ώρες , χτενίζοντας όλη την περιοχή ,προσπαθώντας πραγματικά να προλάβουν το κακό, που είχε βάλει στο μυαλό του ο άγνωστος 45χρονος και ενώ οι προσπάθειες ήταν άκαρπες και όλοι είχαν φοβηθεί ότι είχε πραγματοποιήσει την απειλή του; Τότε ενεμφανίσθη ο 45 δηλώνοντας ότι σκέφτηκε τα παιδιά του και για αυτό μετάνιωσε. Η Αστυνομία τον ηρέμησε και τον βοήθησε να γυρίσει σπίτι του, χωρίς αναφορά για τα προσωπικά δεδομένα και πολύ καλά έκανε. Όπως πάμε σε λίγο καιρό ο Ισθμός θα γίνει κέντρο συνανθρώπων μας που τα οικονομικά τους προβλήματα τους φέρνουν σε απόγνωση. Η Πολιτεία σφυρίζει αδιαφορία και το μόνο που κάνει είναι να ενισχύσει τις τράπεζες, μην χάσουν οι τραπεζίτες τις βίλες-τα κότερα και τις πισίνες τους. Έλεος Κύριοι ο λαός υποφέρει, δεν το βλέπετε εσείς που ζείτε σε άλλη χώρα.

«ΤΟ ΧΡΩΜΑ ΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ» ΣΤΟΝ ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟ

Απ’ό,τι φαίνεται το χρήμα ρέει άφθονο στην ομάδα του Ασπροπύργου.
Το χρώμα του χρήματος είδαν οι παίκτες της πρωτοπόρας ομάδας του 7ου ομίλου της Δ΄ Εθνικής μετά την νίκη εκτός έδρας επί του Ηρακλή Ψαχνών με 0-3.
10.000 ευρώ μοιράστηκαν οι παίκτες του Ασπροπύργου με απόφαση της διοίκησης, σαν ένα έξτρα πριμ για τη νίκη.
Για να δούμε τι θα παίξει η διοίκηση του Ασπροπύργου στους παίκτες την επόμενη εβδομάδα που αντιμετωπίζουν εντός έδρας την ομάδα του Πέλοπα Κιάτου.
Στο αγωνιστικό κομμάτι οι Μποταΐτης και Δημάκης επιστρέφουν αφού ο πρώτος εξέτισε την ποινή του και ο δεύτερος αναμένεται να ξεπεράσει το πρόβλημα του τραυματισμού του.
Αναμφίβολα δύσκολος ο ρόλος του Πέλοπα στη 7η αγωνιστική που καλείται να δώσει ένα πολύ δύσκολο εκ των πραγμάτων παιχνίδι και με αντιπάλους που έχοντας γευτεί την γενναιοδωρία της διοίκησης θα θέλουν να επαναληφθεί η συγκεκριμένη χειρονομία – κίνητρο.

Τετάρτη 5 Νοεμβρίου 2008

Προβλήματα έχει το Δήμος Λουτρακίου

Βρεθήκαμε στο Λουτράκι στο κατάστημα του Προέδρου Εμπόρων και Βιοτεχνών κ. Γιώργο Μαρίνη (εδώ να αναφέρω ότι ο κ. Μαρίνης επανεκλέγει για τρίτη φορά Πρόεδρος του Συλλόγου με μεγάλη πλειοψηφία ).
Τα θέματα βέβαια ήταν πολλά όμως τα βασικά που ρωτήσαμε ήταν αυτά που απασχολούν τους μαγαζάτορες και όχι μόνο, όπως το θέμα της καθαριότητας μας είπε ότι αυτή την εποχή τα πράγματα είναι αρκετά καλά, διότι δεν υπάρχουν ξένοι και η κατάσταση διότι δεν υπάρχουν ξένοι και η κατάσταση έχει διορθωθεί αρκετά, το καλοκαίρι βέβαια υπήρξε τεράστιο πρόβλημα , θα έλεγα μια απραξία από την Δημοτική Αρχή μας τόνισε βέβαια ότι δεν εργάζονται οι υπάλληλοι αλλά λόγω μη σωστού συντονισμού. Για την ανακύκλωση μας είπε ότι σίγουρα θα βοηθήσει όμως πρέπει να γίνει ενημέρωση σε όλους.

Διαφορετικά φοβάται ότι θα αποτύχει η προσπάθεια – όμως επανέλαβε ότι χωρίς ενημέρωση ώστε όλοι να αποκτήσουμε την κατάλληλη παιδεία. Δεν γίνεται τίποτα.
Τελειώνοντας φτάσαμε και σε αυτό που πονάει όλους και βέβαια και τους καταστηματάρχες του Δήμου τι άλλο τα οικονομικά πόσο έχουν επηρεαστεί , και τι προσπάθειες γίνονται από τον Δήμο αλλά και τους ιδίους .
Ο κ.Μαρίνης μας είπε ότι η κρίση ακούμπησε στον Νομό πρώτα το Λουτράκι έχουμε ακουμπήσει τον πάτο και τώρα αρχίζουμε να ξύνουμε και αυτόν.
Οι παράγοντες είναι πολλοί όμως μια και μιλάμε για τον Δήμο δεν έκανε τίποτα από αυτά του πρέπει να κάνει. Για να κρατηθεί η πόλη στην επιφάνεια –ότι έγινε , έγινε γύρω από συγκεκριμένες επιχειρήσεις σχεδόν όλες οι εκδηλώσεις , χωρίς να μας ενδιαφέρει για τον υπόλοιπο Δήμο τι θα κλείσει, αυτό κάποτε πρέπει να αλλάξει

Πρωινός καφές στο Δήμο Λουτρακίου- Περαχώρας

Βρεθήκαμε στο γραφείο του Δημάρχου κ. Γιώργου Γκιώνη. Είχαμε την ευκαιρία να μιλήσουμε για θέματα που απασχολούν το Δήμο Λουτρακίου Περαχώρας .
Ξεκινώντας ρωτήσαμε τον κ. Γκιώνη για την ανακύκλωση που ξεκινάει στο Δήμο του μας είπε ότι η συμφωνία με την Ελληνική Εταιρία ανακύκλωσης έγινε την άνοιξη αλλά λόγω έλλειψης του ειδικού αυτοκινήτου καθυστερήσαμε, σε λίγες ημέρες θα παραδοθούν και οι κάδοι , και θα ξεκινήσουμε , πρώτα από την εταιρία που έχει την υποχρέωση και μετά από τον Δήμο θα γίνει ενημέρωση παντού σε μαγαζιά –σχολεία –εταιρίες – κατοίκους έτσι με αυτό τον τρόπο θα ξεκινήσουμε σωστά.
Σε ερώτηση αν φτάνει ένα μόνο αυτοκίνητο ο κ. Γκιώνης μας είπε σύμφωνα με τον πληθυσμό του Δήμου είναι αρκετό , τώρα το καλοκαίρι που ο πληθυσμός αυξάνετε κατακόρυφα θα δούμε , τι θα γίνει.
Στη συνέχεια ,ρωτήσαμε τον κ. Γκιώνη για την ιστορία που ακούγετε το βιολογικό να γίνει κέντρο δεματοποίησης σκουπιδιών ο Δήμαρχος μας είπε ότι καμία σοβαρή συζήτηση δεν έχει γίνει πάνω στο τόσο σοβαρό αυτό θέμα, τα προβλήματα που θα δημιουργηθούν πολλά.
Εντός των ημερών θα έχω συνάντηση με τον Περιφεριάρχη και θα δούμε.
Δεν μπορεί να δεχθεί το Λουτράκι σε μια περιοχή Τουριστική και ταχέως αναπτυσσόμενη να γίνει Κέντρο σκουπιδιών. Όμως υπάρχουν τεράστιοι κίνδυνοι και για την υγεία των κατοίκων , γιατί κανείς δεν μας λέει τα υγρά των σκουπιδιών που θα πηγαίνουν.
Ένα μεγάλο έργο σιγά-σιγά ολοκληρώνετε και μιλάμε για τον Περιφερειακό δρόμο το κομμάτι από την διασταύρωση ΑΓ. Γεωργίου έως την οδό Δημοσίων Υπαλλήλων σε ένα μήνα θα παραδοθεί στην κυκλοφορία το υπόλοιπο πέρασε κάποια προβλήματα κυρίως από τον Ο.Σ.Ε. έχουν όλα ξεπεραστεί και σύντομα θα ολοκληρωθεί και θα δοθεί στην κυκλοφορία ανακουφίζοντας όλη την πόλη από το κυκλοφοριακό.
Με χαρά μας ανέφερε ότι είναι σχεδόν έτοιμος στην Περαχώρας ο νέος πυροσβεστικός σταθμός περίπου σε 3 μήνες θα λειτουργήσει κανονικά.
Θα δοθεί στα χέρια της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για να το επανδρώσει έτσι ώστε όλη η περιοχή και τα Γεράνεια να είναι όσο το δυνατόν πιο ασφαλή σε τυχόν πυρκαγιά.

Κλείνοντας ρωτήσαμε τον κ.Γκιώνη τι ακριβώς συζητήθηκε με τους εκπροσώπους του CLUB HOTEL ΚΑΖΙΝΟ, μας ανέφερε ότι ενδιαφέρονται από την πλευρά τους και λόγω της οικονομικής κρίσης, που θα πρέπει να επενδύσουν βοηθώντας το Δήμο ώστε να προσελκύσουν όσο το δυνατόν περισσότερους επισκέπτες στο Λουτράκι. Η συζήτηση ήταν ενημερωτική και από τις δύο πλευρές.


ΤΡΙΤΟΚΟΣΜΙΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΣΤΗΝ ΟΔΟ ΣΙΝΑ

Τριτοκοσμικές εικόνες στην περιοχή Τσακώνικα στην Κόρινθο.
Κάδοι γεμάτοι από σκουπίδια, δυσοσμία πλήττουν όλη την περιοχή.
Και δεν φτάνει μόνο αυτό. Έξω από το 4ο Νηπιαγωγείο Κορίνθου στην οδό Σίνα σωροί από σκουπίδια έχουν μπει και μέσα στην είσοδο του Νηπιαγωγείου.
Οι κάτοικοι της περιοχής αγανακτισμένοι καταγγέλλουν στην εφημερίδα μας την αδιαφορία του Δήμου και των υπευθύνων για την κατάσταση αυτή.
Οι Δάσκαλοι του Νηπιαγωγείου και οι γονείς έχουν διαμαρτυρηθεί επανειλημμένα στο Δήμο αλλά μέχρι στιγμής οι προσπάθειές τους στάθηκαν άκαρπες.
Κάποια στιγμή, ο Δήμος Κορινθίων πήρε τους κάδους έξω από το Νηπιαγωγείο και απλά τους μετέφερε λίγα μέτρα πιο πάνω αλλά μετά από λίγες ημέρες οι κάδοι επέστρεψαν στο αρχικό σημείο όπου βρίσκονταν, δηλαδή έξω από το Νηπιαγωγείο πάλι.
Οι καταστηματάρχες της περιοχής είναι εξαγριωμένοι με αυτή την κατάσταση που επικρατεί. Η περιοχή έξω από την Π.Υ.Κορίνθου στην οδό Γεωργίου Παπανδρέου είναι τελείως εγκαταλειμμένη.
Σωροί από σκουπίδια κατακλύζουν την περιοχή με αποτέλεσμα να έχει δημιουργηθεί μεγάλο πρόβλημα αφού υπάρχει κίνδυνος μόλυνσης από τα ποντίκια που μαζεύονται και τα βρώμικα νερά που τρέχουν από τις σακούλες σκουπιδιών.
Η περιοχή γύρω από την παραλία των Καλαμιών είναι στην ίδια κατάσταση και χειρότερα.
Αποτελεί εστία μόλυνσης για όλη την γύρω περιοχή.

ΠΡΩΙΝΟΣ ΚΑΦΕΣ

Βρεθήκαμε στο γραφείο του Αντιδημάρχου Γιώργου Φαρμάκη για να συζητήσουμε θέματα που απασχολούν το δήμο και τους δημότες.
Ξεκινώντας μας μίλησε για το χθεσινό επεισόδιο στην παραλία του Αγ.Νικολάου.
Ανέφερε σχετικά ότι έχουμε υποχρέωση να προλάβουμε την καταστροφή.
Ο κυματισμός κατέστρεψε τελείως τα μπλόκια και σε λίγο καιρό η διάβρωση θα τα καταστρέψει όλα.
Εμείς με δικά μας χρήματα και για να γίνω σαφής με τα χρήματα των συμπολιτών μας, που τα σεβόμαστε κάθε στιγμή, θέλουμε να κάνουμε ένα έργο για το καλό όλων.
Επειδή όμως ακούγεται ότι ο Δήμαρχος, έχει διαμάχη με τον Λιμενάρχη, δηλώνω κατηγορηματικά ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα και ο καθένας κοιτάει τη δουλειά του.
Εμείς θα το φτιάξουμε το έργο για να μη γίνουμε Ευρωστίνη.
Το επόμενο ερώτημά μας ήταν σχετικό με τις νταλίκες που ανεξέλεγκτα κυκλοφορούν σε όλους τους κεντρικούς δρόμους της πόλης.
Μας είπε ότι το επόμενο βήμα του Δημάρχου είναι να κάνει έγγραφη αναφορά στην περιφέρεια και στη Νομαρχία να γίνουν μετρήσεις καυσαερίων που μολύνουν σε μεγάλο βαθμό την πόλη.
Να γίνουν πιο αυστηρά αστυνομικά μέτρα γιατί κάποιοι οδηγοί που βαριούνται να κάνουν το γύρο, αδιαφορώντας για την πόλη περνάνε πλέον και την Δαμασκηνού μπροστά στο Φλοίσβο κάνοντας ζημιές και σε σταματημένα αυτοκίνητα.
Δεν έχουμε τίποτα με τους επιχειρηματίες αλλά προέχει το καλό των δημοτών και γι’αυτούς θα αγωνιστούμε.
Το επόμενο ερώτημα προς τον Κο Φαρμάκη ήταν σχετικό με τις πινακίδες και μας είπε επι λέξει: «Περσινά ξινά σταφύλια… θυμούνται κάποιοι και δεν γνωρίζω το λόγο που εμμένουν σε λανθασμένες τακτικές. Ουδέποτε υπήρξε μήνυση από τον Δήμαρχο προς το πρόσωπό μου. Απλά εστάλη έγγραφο από την τότε αντιπολίτευση που ζητούσε πλήρη ενημέρωση για την Αναπτυξιακή και τα προβλήματά της.
Τότε επενέβη ο Εισαγγελέας, ζήτησε έρευνα, του εδόθησαν όλα τα στοιχεία και η υπόθεση μπήκε στο αρχείο.
Η μήνυση είναι εφεύρημα αυτών που δεν γνωρίζω το λόγο που επιμένουν.
Εγώ εδώ θέλω να τονίσω ότι η Αναπτυξιακή όταν ήμουν πρόεδρος είχε προβλήματα και πολύ προσωπικό μεταξύ αυτών και 5 άτομα με ειδικές ανάγκες έπρεπε να βρούμε νόμιμες πηγές εσόδων για να πληρωθούν και αυτό κάναμε.
Συνεχίζοντας τη συζήτηση με τον Κο Φαρμάκη του ζητήσαμε μια αναφορά στις εκδηλώσεις των 150 χρόνων σαν Αντιδήμαρχο Πολιτισμού αλλά και πρόεδρο των εκδηλώσεων.
Η αναβάθμιση της πόλης ενόχλησε κάποιους γιατί είχαν μάθει να κρατάνε την Κόρινθο χαμηλά γι’αυτό και αντιδρούν έτσι.
Όμως ο κόσμος βλέπει και κρίνει. Έχουμε εκατοντάδες τηλεγραφήματα από τους επισκέπτες που μας δίνουν συγχαρητήρια.
Όποιοι από τους γνωστούς επικριτές θέλει μπορεί να έλθει από το γραφείο μου να του τα δώσω.
Η παρουσία και μόνο του Αρχιεπισκόπου δύο φορές στην πόλη αλλά και η αναμενόμενη στις 12 Νοεμβρίου του Προέδρου της Δημοκρατίας τα λέει όλα και έκανε τους επικριτές να χάσουν τον ύπνο τους.
Εμείς θα συνεχίσουμε και ας λένε ό,τι θέλουν, αυτοί εκτίθενται καθημερινά.
Κλείνοντας τη συζήτηση ο Κος Φαρμάκης μας μίλησε για το γκάλοπ που πρόσφατα είδε το φως της δημοσιότητας.
Εμείς καθημερινά αγωνιζόμαστε με μπροστάρη τον Αλέκο Πνευματικό το γκάλοπ δεν είναι κακό για εμάς.
Σίγουρα έχουμε κάνει και λάθη αλλά στο τέλος της τετραετίας θα κριθούμε.

Δευτέρα 3 Νοεμβρίου 2008

«ΜΕΙΩΘΗΚΕ Η ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΑΥΞΗΘΗΚΑΝ ΤΑ ΑΠΟΘΕΜΑΤΑ ΝΕΡΟΥ»

Για το πρόβλημα της λειψυδρίας τόνισε πως δεν υπάρχει πια το πρόβλημα του καλοκαιριού γιατί έχει μειωθεί η κατανάλωση αλλά αυτό δεν σημαίνει πως αυξήθηκαν τα αποθέματα. Συγκεκριμμένα μας είπε:
«Τώρα έχει φύγει ο κόσμος, έβρεξε λίγο, δεν αυξήθηκαν τα αποθέματα, απλώς μειώθηκε η κατανάλωση. Είμαστε σε καλά επίπεδα – όχι ότι λύσαμε το πρόβλημα ούτε είναι εύκολο να το λύσουμε – και προσπαθούμε να κάνουμε μελέτες για κάποιες γεωτρήσεις σε άλλα βάθη.
Είμαστε στις μελέτες ακόμα και πιστεύω μέσα στον Χειμώνα να κάνουμε γεωτρήσεις για να βρούμε νερό. Βέβαια, όταν υπάρχει ανομβρία και ο υδροφόρος ορίζοντας έχει εξαντληθεί, η πιθανότητα να βρεις αρκετό νερό στην περιοχή μας είναι μικρή. Εγώ έκανα φέτος 6 γεωτρήσεις και βρήκα ελάχιστη ποσότητα, που δε φτάνει για τη Βόχα.»

ΕΠΑΝΑΔΗΜΟΠΡΑΤΕΙΤΑΙ ΤΟ ΦΡΑΓΜΑ ΤΟΥ ΑΣΩΠΟΥ

Όλα δείχνουν θετικά για ένα πολύ σημαντικό έργο της Κορινθίας. Μιλάμε για το Φράγμα του Ασωπού το οποίο επαναδημοπρατείται σε λίγες μέρες και συγκεκριμμένα την Τρίτη 21 Οκτωβρίου 2008.
Το έργο αυτό είναι ζωτικής σημασίας για την Κορινθία και ειδικά για τους αγρότες αφού θα λύσει πολλά προβλήματα άρδευσης του νομού.
Θα λύσει όμως και προβλήματα ύδρευσης, μιας που πολλοί Δήμοι αντιμετώπισαν ιδίως το καλοκαίρι σοβαρά προβλήματα με αποτέλεσμα ακόμη και να αγοράζουν το νερό και μάλιστα πολύ ακριβά παλαιότερα, σε κάποιες περιοχές.
Ένας από αυτούς τους Δήμους είναι και ο Δήμος Βόχας. Ο Δήμαρχος Γιώργος Λιούντρης ερωτηθείς για το θέμα , σε παλαιότερες δηλώσεις του, είχε πει: «Οπωσδήποτε μάς ανησυχεί το γεγονός ότι το έργο ξεκινάει πάλι από την αρχή , γιατί έχει περάσει τόσος καιρός και υπάρχει πρόβλημα με το νερό.
Ειδικά οι περιοχές οι δικές μας από το Λέχαιο μέχρι το Κιάτο , που θα γίνει το φράγμα για αυτή την περιοχή, όσο καθυστερεί το φράγμα τόσο εμείς στενάζουμε. Το φράγμα αν ξεκινήσει ,για να αποδώσει θέλει τουλάχιστον 5- 6 χρόνια , και ως εκ τούτου καταλαβαίνετε τι αγωνία υπάρχει για μας , για ένα έργο που δεν ξεκινάει ακόμα. Ελπίδα μας λοιπόν είναι το έργο να ξεκινήσει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα.»
Επίσης είχε εκφράσει την άποψή του πως «ο Κορίνθιος Υπουργός Αναστάσης Παπαληγούρας έχει αγωνιστεί για το φράγμα και δρομολογήθηκε το φράγμα . Η εξέλιξη της δημοπρασίας δεν είναι ευθύνη του Υπουργού ή κάποιας Κυβέρνησης. Είναι διαδικασία διαγωνισμού. Φυσικά πιστεύω ότι αυτή τη φορά να είναι πιο ομαλά τα πράγματα και να ξεκινήσει το έργο. Ο Υπουργός είναι αισιόδοξος ότι το έργο θα ξεκινήσει».
Σε νεώτερες δηλώσεις του και όσο πλησιάζει η ημερομηνία δημοπράτησης του έργου, ο κ. Λιούντρης μας είπε:
«Ελπίζουμε να μην υπάρχει εμπλοκή σ’ αυτή τη δημοπράτηση και να προχωρήσει το έργο, γιατί είναι έργο ζωής για την Κορινθία. Ξέρετε τα προβλήματα από την ανομβρία και την έλλειψη νερού, κι αν το έργο δεν προχωρήσει γρήγορα, είναι καταδικασμένη όλη η Κορινθία.»

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΕΠΙ ΤΗΣ ΜΕΛΕΤΗΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΟΥΠΟΛΗΣ ΤΗΣ ΤΗΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ

Το Επιμελητήριο Κορινθίας, βασιζόμενο στην Κυκλοφοριακή μελέτη που εκπονήθηκε από τον Δήμο Κορίνθου, και αφορά στην πόλη της Κορίνθου, και στο πλαίσιο της δημόσιας διαβούλευσης, έχει να κάνει τις δικές του προτάσεις, συνδυάζοντας τις διαπιστώσεις και τα αποτελέσματα της Έρευνας αγοράς που διενήργησε πρόσφατα, για λογαριασμό των Μελών του.
Η όλη προσέγγιση έγινε με γνώμονα την διευκόλυνση του πολίτη- καταναλωτή, στην ανάγκη του να κινηθεί εντός του εμπορικού κέντρου της πόλης, χωρίς εμπόδια ή αποτρεπτικούς παράγοντες, δημιουργώντας του ευχάριστη και ψυχαγωγική διάθεση.
Για την κυκλοφορία των οχημάτων το Επιμελητήριο προτείνει τα εξής:
1. Συμφωνούμε με την μελέτη, ότι η κυκλοφορία των οχημάτων στην πόλη είναι δυσχερής, και ότι είναι αναγκαία η δημιουργία χώρων parking εντός και εκτός του κεντρικού αστικού ιστού, με δυνατότητα, άμεσης μεταφοράς των πολιτών στο κέντρο της πόλης με μέσα μαζικής μεταφοράς.
2. Προτείνουμε την δημιουργία ενός δακτυλίου οδών εύκολης και απρόσκοπτης κυκλοφορίας των οχημάτων, για να διευκολύνονται τα οχήματα έτσι ώστε να εισέρχονται σε οδούς ήπιας κυκλοφορίας, ή στο κέντρο της πόλης, προκειμένου να αποβιβάσουν ή να επιβιβάσουν επιβάτες, να παραλάβουν βαρέα εμπορεύματα, ή και να αναζητήσουν θέση νόμιμης στάθμευσης. Έτσι θα διευκολυνθεί και η κυκλοφορία των μέσων μαζικής μεταφοράς (λεωφορεία, ταξί κλπ).
Η Αποστόλου Παύλου, η Δαμασκηνού, η Εθνικής Ανεξαρτησίας, η Αράτου, η Νοταρά, η Γεωργίου Παπανδρέου και η Εθνικής Αντίστασης, είναι οδοί που ενδείκνυνται για γρήγορη και απρόσκοπτη κυκλοφορία.
3. Για να εφαρμοστεί η παραπάνω πρόταση, πρέπει οι οδοί Αποστόλου Παύλου, Δαμασκηνού, Αράτου και Νοταρά, να είναι ελεύθερες, χωρίς σταθμευμένα αυτοκίνητα, ενώ στην Εθνικής Ανεξαρτησίας να σταθμεύουν αυτοκίνητα στην μία μόνο πλευρά.
4. Συμφωνούμε και επικροτούμε την απομάκρυνση του σταθμού επιβίβασης των λεωφορείων με προορισμό την "Βόχα", αλλά προτείνουμε στο τμήμα της Εθνικής Αντίστασης από Αράτου μέχρι Αδειμάντου, να απαγορεύεται η στάθμευση οχημάτων και στις δύο πλευρές, προκειμένου τα λεωφορεία που επιβιβάζουν ή αποβιβάζουν επιβάτες, να προσεγγίζουν τα πεζοδρόμια χωρίς να ενοχλούν τα διερχόμενα οχήματα.
5. Επιβάλλεται να καταργηθεί η στάση των λεωφορείων στην συμβολή των οδών Δαμασκηνού και Πειρήνης (μπροστά στο κατάστημα "Πιέτρης"), και οι επιβάτες να εξυπηρετούνται από το σταθμό ΚΤΕΛ. Επίσης, προτείνουμε τα λεωφορεία που πηγαίνουν από Ανεξαρτησίας προς το ΚΤΕΛ και αντίστροφα, να μην διέρχονται την οδό Δαμασκηνού αλλά να την διασχίζουν κάθετα ακολουθώντας διαδρομή μέσω της Αγ. Νικολάου, με την προϋπόθεση ότι θα λειτουργεί φωτεινός σηματοδότης στην συμβολή των οδών Δαμασκηνού και Ανεξαρτησίας.
Στα τμήματα των οδών Εθν. Ανεξαρτησίας από Δαμασκηνού μέχρι Αγ. Νικολάου και της Αγ. Νικολάου από Δαμασκηνού έως και το σταθμό πρέπει να απαγορεύεται παντελώς η στάθμευση.
6. Προτείνουμε επίσης να υπάρχει διαγράμμιση στα σημεία που ο οδηγός μπορεί να σταθμεύει το αυτοκίνητό του, γνωρίζοντας από το χρώμα αν είναι ελεύθερη ή ελεγχόμενη η στάθμευση, και αν πρέπει να σταθμεύσει παράλληλα η κάθετα στο πεζοδρόμιο.
7. Οι φωτεινοί σηματοδότες είναι άκρως απαραίτητοι, με την προϋπόθεση ότι οι ρυθμίσεις θα μεταβάλλονται ανάλογα με τις εκάστοτε φορτίσεις των οδικών αξόνων κατά την διάρκεια της ημέρας.
Για την κυκλοφορία των πεζών πολιτών-καταναλωτών, προτείνουμε:
1. Συμφωνούμε με την πρόταση της μελέτης για επέκταση των πεζοδρόμων, αλλά προτείνουμε η οδός Περιάνδρου μόνο, να παραμείνει δοκιμαστικά ασφαλτοστρωμένη, με δυνατότητα διέλευσης οχημάτων για τροφοδοσία σε ώρες που είναι κλειστά τα καταστήματα.
2. Ειδικά για την Δημοτική αγορά, και προκειμένου ο καταναλωτής να περιφέρεται σε ένα πιο αξιοπρεπές, καθαρό και ασφαλές περιβάλλον, προτείνουμε, να μη καλύπτονται οι πεζόδρομοι από προθήκες και εμπορεύματα πέραν της εκτάσεως που ορίζει η χορηγουμένη άδεια του Δήμου, και οι προσόψεις των καταστημάτων της Δημοτικής αγοράς να αποκτήσουν ενιαία αρχιτεκτονική όψη, σύμφωνα με τα αρχικώς εκπονηθέντα σχέδια του 1907.
3. Για την εύκολη και ασφαλή κίνηση των πολιτών-καταναλωτών, αλλά και για την διεύρυνση των ορίων της αγοράς (πρόβλημα υψηλών ενοικίων), προτείνουμε, στην οδό Κύπρου από την Ανεξαρτησίας μέχρι Αντιστάσεως να διευρυνθούν και τα δύο πεζοδρόμια κατά 1-1,5 μέτρο, με προσθήκη πρασίνου και ποδηλατοδρόμου, με την ολοσχερή απομάκρυνση των σταθμευμένων αυτοκινήτων.
4. Στα άκρα των πεζοδρόμων, είναι σκόπιμο, να εγκατασταθούν συστήματα (parking) ποδηλάτων, προκαλώντας έμμεσα τον πολίτη στην επόμενη επίσκεψή του στην αγορά να επιλέξει το ποδήλατο σαν μέσο μεταφοράς. Επίσης, προτείνουμε την εγκατάσταση συστημάτων στάθμευσης δικύκλων (θήκες) και σε άλλα προεπιλεγμένα σημεία της πόλης για να μην είναι τυχαία η στάθμευση των δικύκλων εμποδίζοντας τη σωστή στάθμευση των οχημάτων.
5. Ειδικά για την δημιουργία ποδηλατοδρόμων, προτείνουμε να γίνει ιδιαίτερη μελέτη, με γνώμονα την δυνατότητα των χρηστών να προσεγγίζουν το εμπορικό κέντρο από όλες του τις πλευρές.
Οι παραπάνω προτάσεις προέκυψαν και από απόψεις και προτάσεις σωματείων και συλλόγων, των Μελών του Επιμελητηρίου

Γράφει ο Βασίλης Μπαλάφας (Πρόεδρος Ν.Ε. ΟΝΝΕΔ Κορινθίας)

Όταν ο Κώστας Χατζής τραγουδούσε μια από τις μεγαλύτερες επιτυχίες του ελληνικούτραγουδιού, προσπαθούσε να δείξει πόσο ασήμαντα είναι τελικά ορισμένα πράγματα πουεπηρεάζουν αρνητικά τη ζωή μας καθημερινά. Αξίζει κάποιες φορές να παραβλέπουμεκάποια γεγονότα, ώστε να αποφεύγουμε καταστάσεις μεμψιμοιρίας, μιζέριας και μικρότητας.Η λεπτή κίτρινη γραμμή που φαίνεται όμως στην παραπάνω φωτογραφία, δεν ανήκει σεαυτή την κατηγορία των «μικρών καθημερινών» που πρέπει να αφήσουμε στην άκρη για να μη χαλάσουμε την πραότητα του ψυχισμού μας. Είναι μια γραμμή που μας χαλάει, πουχαλάει την εικόνα της πόλης μας, που υποβαθμίζει την αισθητική μας, που φέρνει μελαγχολία στα όνειρά μας. Μια γραμμή που έρχεται σε ευθεία και βίαια αντιδιαστολή με όλα εκείνα στα οποία μπορεί να μας ταξιδέψει η γαλανή θάλασσά μας, όσο ακόμα παραμένει γαλανή …Μιλάμε βεβαίως για τη γραμμή που ορίζει η κακότεχνη μάντρα του σταθμού του ΟΣΕ στην Κόρινθο, αλλά και όσα κρύβει πίσω από το γκριζωπό, αποκρουστικό προσωπείο της. Σαν άλλο τείχος του Βερολίνου, έστω και με αρκετή δόση υπερβολής, αυτός ο χώροςέχει εξελιχθεί σε ένα στοιχειωμένο «νεκροταφείο», στο καλύτερο σημείο της πόλης, στηνεξωτερική βιτρίνα της.Είναι άραγε αυτό που ονειρευόμαστε ; Είναι αυτό που θέλουμε να βλέπουμε στην είσοδο της πόλης μας, αυτό που θέλουμε να μας εκπροσωπεί, να μας χαρακτηρίζει ; Έναςαποκρουστικός μαντρότοιχος ; Ένας τοίχος που μισοκαλύπτει εγκαταλελειμμένα βαγόνια,μισογκρεμισμένα παραπήγματα, μπόλικη σαβούρα και ένα σταθμό να θυμίζει «Τα τρένα που φύγαν …», ένα άλλο μεγάλο τραγούδι ; Αυτό θέλουμε να μας θυμίζει η κύρια είσοδοςτης πόλης μας ;Κάποτε εκεί υπήρχε ζωή. Όχι σε πολύ διαφορετικές συνθήκες από τις σημερινές αλλά υπήρχε κινητικότητα, εξυπηρετείτο ένας σκοπός. Σήμερα μόνο μελαγχολία γεμίζει τιςσκέψεις μας η εικόνα που αντικρίζουμε. Σήμερα όμως είναι και η ευκαιρία μας. Η ώρα της συνειδητής επιλογής μας να αλλάξουμε εκείνα που υπάρχουν γύρω μας καιυποβαθμίζουν την αισθητική μας.Μπορούμε να δημιουργήσουμε. Μπορούμε να αλλάξουμε την εικόνα και να τοποθετήσουμε στη θέση της μάντρας μια άλλη γραμμή, μια γραμμή φυτεμένη με όμορφα καλλωπιστικά φυτά, με ένα άνετο πεζοδρόμιο για τους πεζούς και μια πλατιάλωρίδα για ποδήλατα. Πίσω από αυτή τη γραμμή να μην υπάρχουν τα μισογκρεμισμέναπαραπήγματα, αλλά όμορφοι χώροι αναψυχής, δεντροφυτεμένοι με χώρους για άθληση,σύγχρονους και ελκυστικούς για όλες τις ηλικίες. Με μια σύγχρονη ράμπα για skateboardεκεί που σήμερα βρίσκονται οι ανενεργές σιδηροδρομικές γραμμές, μια γουστόζικη παιδικήχαρά, μια μπασκέτα και γιατί όχι ακόμα και ένα μικρό γήπεδο ποδοσφαίρου (ο χώροςυπάρχει απλά χάνεται πίσω από τη σκιά της μάντρας). Μπορούμε να εμπλουτίσουμε την εικόνα με μια τεχνητή λίμνη και να προσθέσουμε ζωή.Ζωή από εκείνη που μας λείπει στην πόλη. Πάπιες, νούφαρα, μικρές γέφυρες που θαχρωματίζουν τους περιπάτους μας.Και πίσω από τις γραμμές, εκεί που στέκει ο παλιός σταθμός μπορούμε και πάλι να τουδώσουμε την αίγλη που του αξίζει. Να ξαναζωντανέψουμε τον αποχαιρετισμό, το σφύριγμα του τρένου, να κοιτάξουμε και πάλι το ρολόι δίνοντας ένα ραντεβού στο χώροτου σταθμού. Μπορούμε στις μοναχικές σήμερα αίθουσες να δημιουργήσουμε χώρους γιαεκθέσεις, για εκδηλώσεις, με σύγχρονες υποδομές, ασύρματη ευρυζωνική πρόσβαση στοΔιαδίκτυο και ένα μουσειακό χώρο με εκθέματα από τη μεγάλη ιστορία του σιδηρόδρομου.Συχνά στην εποχή μας χρειαζόμαστε ένα όραμα για να πάμε λίγο παραπέρα, για να φέρουμε μια απροσδόκητη λάμψη στην καθημερινότητά μας, μέσα από χαραμάδες πουσήμερα κοιτάμε με μελαγχολία. Ακόμα και αν αυτό το όραμα φαντάζει γλαφυρό ή υπερβολικά ρομαντικό.Ίσως κάποια από όλα αυτά να μην είναι απόλυτα εφικτά ή να έχουμε τη δυνατότητα ναπραγματοποιήσουμε λίγα, όμως και αυτό δεν είναι κάτι παραπάνω από το τίποτα πουαντικρίζει κανείς σήμερα όταν στρέψει το βλέμμα του προς το σταθμό ;Ας τολμήσουμε να προτείνουμε λοιπόν με σαφήνεια και με νεανική ορμή σήμερα και όχι σε ένα απροσδιόριστο αύριο. Μπορούμε απλώς και μόνο με τη φαντασία μας νακάνουμε τη διαφορά …Με δύο πινελιές αλλάζει με μιας όλη η εικόνα, σκεφτείτε τι μπορεί να γίνει αν υπάρξουνη πρωτοβουλία και η θέληση.

Κ.Ε.Κ. ΝΟΜΟΥ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

Συμπληρώθηκαν οι εγγραφές 60.000 φοιτητών στη δράση «e-κπαιδευτείτε» σε όλη την Ελλάδα! Το όριο των εγγραφών ήταν 60.000.


Για το ΚΕΚ Ν. Κορινθίας εγκρίθηκαν 2 εκπαιδευτικά πακέτα στα πλαίσια της Δράσης "
e-εκπαιδευτείτε" πακέτα τα οποία είναι :

Τίτλος Πακέτου 1 : «Κατάρτιση & Πιστοποίηση ECDL Progress σε Βασικές Δεξιότητες στην χρήση ΤΠΕ»
Περιλαμβάνει τρεις εκπαιδευτικές ενότητες
Επεξεργασία κειμένου
Λογιστικά Φύλλα
Εφαρμογές Διαδικτύου

Τίτλος Πακέτου 2: «Κατάρτιση & Πιστοποίηση ECDL Progress σε Βασικές Δεξιότητες στην χρήση ΤΠΕ»
Περιλαμβάνει τέσσερεις εκπαιδευτικές ενότητες
Επεξεργασία κειμένου
Λογιστικά Φύλλα
Εφαρμογές Διαδικτύου
Παρουσιάσεις
H περίοδος υλοποίησης και των δύο Πακέτων έχει ημερομηνία έναρξης 29 Σεπτεμβρίου και λήγει το Νοέμβριο του 2008.
Τόπος υλοποίησης θεωρίας: Κόρινθος, Κωστή Παλαμά 53 & Αποστόλου Παύλου
ΤΙΤΛΟΣ ΠΑΚΕΤΩΝ: «Κατάρτιση και Πιστοποίηση ECDL Progress σε βασικές Δεξιότητες στην χρήση ΤΠΕ»
Αριθμός καταρτιζομένων και στα δύο πακέτα: 20 έκαστο
Διάρκεια σε ώρες: 80 ώρες για το πρώτο πακέτο και 100 ώρες για το δεύτερο.
Οι ωφελούμενοι της δράσης “e-κπαιδευτείτε» είναι όλοι οι φοιτητές που εισήχθησαν με τις πανελλήνιες εξετάσεις των ετών 2005, 2006 και 2007 σε τμήματα ή σχολές της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, καθώς και οι εγγεγραμμένοι προπτυχιακοί φοιτητές του Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου.
Για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές επικοινωνήστε με το πιστοποιημένο εξεταστικό κέντρο της ECDL «ΚΕΚ Ν.Κορινθίας» στο τηλέφωνο: 2741022344 κατά τις ώρες 10:00 – 14:00

ΔΙΕΘΝΗ ΕΚΘΕΣΗ ΜΑΡΜΑΡΟΥ

Μεταξύ των ημερομηνιών 3-16 Νοεμβρίου 2008 πρόκειται να πραγματοποιηθεί Διεθνή Έκθεση " ΜΑΡΜΑΡΟΥ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΜΑΡΜΑΡΩΝ" στο CNR Expo Center - Istanbul Turkey από την εταιρεία "CNR Ekspo Trade Fairs" με την επιχορήγηση του σχετιζόμενου φορέα εξαγωγής.
Στην έκθεση προσκαλούνται τα στελέχη των διοικήσεων των εταιρειών που δραστηριοποιούνται στους τομείς: Μάρμαρο, Πετρώματα και γρανίτες, Μηχανήματα και εξοπλισμός επεξεργασίας - μεταφοράς, Εργαλεία - Αξεσουάρ βιομηχανίας μαρμάρου, Μεταφορά, Πακετάρισμα.
Κατά τη διάρκεια των ημερομηνιών της έκθεσης (13-16 Νοεμβρίου 2008) ο διοργανωτής θα καλύψει τα έξοδα διαμονής ενός εκπροσώπου από κάθε εταιρεία για 2 νύχτες σε ξενοδοχείο 5 αστέρων, το πρωϊνό και τις μεταφορές από και προς τον εκθεσιακό χώρο.
Για περισσότερες πληροφορίες και λεπτομέρειες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα:
www.naturalstoneturkey.com
Οι εταιρείες που θέλουν να επισκεφθούν την έκθεση πρέπει να συμπληρώσουν την συννημένη αίτηση και να μας την στείλουν το αργότερο μέχρι τις 05-11-2008 στο φαξ: 210 7242948 ή στο e-mail: dtati@otenet.gr
Πληροφορίες: Στα γραφεία του Επιμελητηρίου
Τμήμα Μητρώου
Ερμού 2, 20100, Κόρινθος