Τρίτη 23 Σεπτεμβρίου 2008

Γιατί σκοτώνουμε την Στυμφαλία;

-Αν η λίμνη δεν έχει νερό θα πεθάνει το οικοσύστημα αλλά και θα ερημέωσει η όμορφη ορεινή Κορινθία σε λίγα χρόνια λένε οι κάτοικοι…!!!

Γράφει ο καθηγητής και γνωστός περιβαντολλόγος κ.Νίκος Μάργαρης στα «Νέα» του Σαββάτου:«Είναι μικροί οικολογικοί παράδεισοι. Σπάνια είδη ζώων, φυτών, εντόμων βρίσκονται εκεί και μάλιστα σε μεγάλους αριθμούς. Μιλάμε για περιοχές, μερικές από τις οποίες θα ήταν δυνατόν να χαρακτηριστούν ειδυλλιακές. Παρά το ότι η τρέχουσα άποψη γι΄ αυτές τις θεωρεί περίπου για πέταμα».
Και μεταξύ άλλων αναφέρει:
Η λίμνη Κερκίνης έχει εξελιχθεί πιθανότατα στον καλύτερο ελληνικό υγροβιότοπο. Όμως δεν είναι τίποτε παραπάνω από μια τεχνητή λίμνη, η οποία δημιουργήθηκε στις αρχές της δεκαετίας του ΄30 με φράγμα στον ποταμό Στρυμόνα.
Περίπου τα ίδια συμβαίνουν και στην λίμνη Πλαστήρα όπου παρατηρεί ο καθηγητής:
Η ορνιθοπανίδα στην ευρύτερη περιοχή της λίμνης Πλαστήρα παρουσιάζει εντυπωσιακή ποικιλότητα: Λευκοτσικνιάς, πρασινοκέφαλη πάπια, ασπροπάρης, πετροχελίδονο, αετομάχος, γαλαζοπαπαδίτσα, χειμονόσπινος είναι μερικά μόνο από τα είδη πουλιών που μπορεί να δει κανείς εκεί. Σημαντική θεωρείται η παρουσία του ασπροπάρη, του χαρακτηριστικού μικρόσωμου γύπα. Στο δάσος γύρω από τη λίμνη μπορεί κανείς να συναντήσει λαγούς, σκίουρους, αρουραίους, νυφίτσες, ασβούς και σκαντζόχοιρους.»
Όλα αυτά μας δημιουργούν παράξενους συνειρμούς αλλά και θλίψη.
Στην Κορινθία υπάρχει ίσως η αρχαιότερη καταγραμμένη λίμνη του κόσμου η Στυμφαλία που πλέον εξαιτίας της ανθρώπινης παρέμβασης κινδυνεύει να γίνει νεκρή λίμνη και κρανίου τόπος για κάθε είδος ζωής.
Η δική μας λίμνη είναι φυσική και έχει ένα θαυμάσιο οικοσύστημα το οποίο μάλιστα προστατεύει η Ευρωπαϊκή Ενωση με το πρόγραμμα Natura.Aλλά πλέον για πιά λίμνη μιλάμε;
Εχουν ξεραθεί τα πάντα στην Στυμφαλία και κάθε είδος ζωής στο οικοσύστημα έχει εκπνεύσει.
Η λίμνη κάθε χρόνο μα κάθε χρόνο ακόμα και όταν δεν υπάρχουν βροχές στέλνει στην θάλασσα 100 εκατομμύρια κυβικά μέτρα νερό και μετά γίνεται χωράφι…!!!
Ενώ σε όλη την Ελλάδα οι λίμνες είναι πέρα από οικοσυστήματα και ο καλύτερος αναπτυξιακός πόλος στην Στυμφαλία συμβαίνει το αντίθετο.

«Είναι μία άρρωστη γυναίκα»

- Αυτή η λάσπη δεν θα κολλήσει και να δείτε πόσο σύντομα θα αποδειχθεί ότι ο επίτροπος όχι μόνο δεν έχει καμία σχέση με την ιστορία αλλά πίσω από αυτή…υπάρχουν άλλα κόλπα που δεν είναι εμφανή στον ανυποψίαστο πολίτη.

Η επίθεση που δέχθηκε ο Παπαληγούρας από τον τύπο ήταν λίγο πολύ αναμενόμενη.Αυτό που ήταν κεραυνός εν αιθρία και μας σοκάρισε ήταν το δισέλιδο δημοσίευμα του «Θέματος» για τον Σταύρο Δήμα.
Η εφημερίδα παρουσιάζει μία αγωγή που έχει κάνει εναντίον του επιτρόπου μία 38χρονη τοπογράφος-μηχανικός η οποία κατηγορεί τον Σταύρο ότι της έκανε σεξουαλική παρενόχληση για να μην διορίσει στο γραφείο του.
Εμείς ξέρουμε ότι ο Σταύρος Δήμας δεν έκανε τέτοια όταν ήταν νέος και είχε και την δύναμη και την φρεσκάδα να τα κάνει.Ξαφνικά μπορεί να μεταμορφώθηκε σε κίναιδο;
Το δημοσίευμα έχει τον τίτλο:
«Μου ζητούσε σεξ για να με προσλάβει..» και από κάτω εξηγεί:
«Μία 38χρονη τοπογράφος μηχανικός κατέθεσε αγωγή και μήνυση κατά του Έλληνα επιτρόπου Σταύρου Δήμα,κατηγορώντας τον για σεξουαλική παρενόχληση αλλά και για υποκλοπή του ηλεκτρονικού της ταχυδρομείου…»
Είναι αλήθεια ότι η εφημερίδα κρατά αποστάσεις από την γυναίκα αφού διαπιστώνει πολλές αντιφάσεις στην αγωγή ενώ ο Σταύρος Δήμας μιλά για μία γυναίκα που είναι παρανοϊκή και κάθε φορά που βγαίνει από το ψυχιατρείο του κάνει επιθέσεις.
Μάλιστα έχει αναστατωθεί ολόκληρη η Ευρωπαϊκή Ένωση με τα καμώματα της αφού το θέμα το χειρίζεται η επιτροπή ασφαλείας.
Η γυναίκα αυτή σύμφωνα με τον κ.Δήμα είναι άρρωστη και της την έχει δώσει ο επίτροπος τον οποίο εδώ και χρόνια έχει τρελάνει με μηνύματα και φάξ,όπως και όλο το προσωπικό του γραφείου του στις Βρυξέλλες.
Ο επίτροπος προσπαθεί να μην είναι επιθετικός μαζί της γνωρίζοντας ότι αν η γυναίκα έχει ψυχολογικά προβλήματα δεν μπορεί να κάνει και πολλά πράγματα.
Εντύπωση μας κάνει το γεγονός ότι ενώ ο Δήμας μιλά για ψυχιατρεία η εφημερίδα στο σημείο αυτό δεν αναφέρεται καθόλου.
Ούτε έψαξε το θέμα που απειλεί την φήμη του σημαντικότερου σήμερα Έλληνα πολιτικού στην παγκόσμια σκηνή.
Πρέπει να σημειώσουμε ότι το γεγονός όπως το περιγράφει η 38χρονη έγινε πριν 4 χρόνια ενώ μπλέκει και εταιρεία Intrasoft η οποία υποτίθεται ότι έκανε μακρινή λήψη των μηνυμάτων της..
Ο Σταύρος Δήμας σε δηλώσεις του στην ίδια εφημερίδα με ευγένεια προσπαθεί να εξηγήσει ότι η γυναίκα αυτή έχει προβλήματα και όλα είναι δημιούργημα του μυαλού της και όπως πολύ εύστοχα λέει..»εγώ δεν τα έκανα αυτά στα νιάτα μου θα τα κάνω στα γεράματα»;
Το θέμα είναι ότι με την δημοσιοποίηση πλήττεται η εικόνα ενός αληθινά σοβαρού ανθρώπου και πολιτικού που πάντα είναι μία μεγάλη εφεδρεία για την χώρα μας.
Θεωρώντας ότι ο κ.Σταύρος Δήμας δεν έχει ανάγκη από την δική μας στήριξη αυτή την στιγμή διότι κανείς λογικός άνθρωπος δεν μπορεί να πιστέψει τέτοια κατασκευάσματα αλλά ως πατριώτες του οφείλουμε να πούμε ότι είναι κρίμα στον βωμό της πώλησης φύλλων μία εφημερίδα να τσαλακώνει έστω και προσωρινά έναν άνθρωπο που κάνει όσα ελάχιστοι αυτή την στιγμή για την προστασία του πλανήτη…
Καμία κυρία δεν θα πείσει όσους τον γνωρίζουν ότι μπορεί ο Σταύρος να χρησιμοποίησε την γυναίκα αυτή για τόσο ευτελείς λόγους.
Από την στιγμή μάλιστα που έχει και σοβαρά προβλήματα υγείας.
Δεν στεκόμαστε δίπλα στον Σταύρο επειδή είμαστε Κορίνθιοι αλλά επειδή 40 χρόνια ξέρουμε τον Βίο και την πολιτεία του.
Αυτή η λάσπη δεν θα κολλήσει και να δείτε πόσο σύντομα θα αποδειχθεί ότι ο επίτροπος όχι μόνο δεν έχει καμία σχέση με την ιστορία αλλά πίσω από αυτή…υπάρχουν άλλα κόλπα που δεν είναι εμφανή στον ανυποψίαστο πολίτη.
Οι Κορίνθιοι γέλασαν με την καταγγελία και κανένας δεν μπορεί να πάρει σοβαρά μία τέτοια ιστορία. Μας έκανε εντύπωση όμως ο χρόνος που επιδιώχθηκε ένα τέτοιο δημοσίευμα χρησιμοποιώντας την αγωγή από τον πόνο μίας παρανοϊκής γυναίκας που μπαινοβγαίνει στα ψυχιατρεία.
Στην προκειμένη περίπτωση μπορούμε να το πούμε.
Αφήστε ήσυχο τον Σταύρο Δήμα και μην τα ΙΣΟΠΕΔΩΝΕΤΑΙ όλα σε αυτή την χώρα.
Καμία σχέση δεν έχει ο Σταύρος με τέτοιες αθλιότητες…

Συνεδριάζει το συμβούλιο

Σήμερα 23 Σεπτεμβρίου 2008 στις 19.00 θα πραγματοποιηθεί έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Βόχας στη νέα αίθουσα συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου στο Τ.Δ. Ζευγολατιού. Θα συζητηθεί και θα ληφθεί απόφαση για το παρακάτω θέμα:
«Συζήτηση και λήψη απόφασης-πρότασης του Δήμου για την επικείμενη διοικητική μεταρρύθμιση των Δήμων της Χώρας (ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ ΙΙ)».
Το θέμα κρίνεται κατεπείγον επειδή η ΤΕΔΚ Ν. Κορινθίας θα συνεδριάσει τις αμέσως επόμενες ημέρες για να αποφασίσει επί της τελικής πρότασης για το νομό Κορινθίας, που θα καταθέσει στην ΚΕΔΚΕ μέχρι την 5η Οκτωβρίου 2008.

ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ ΜΕ ΝΑΡΚΩΤΙΚA

1,5 κιλό ναρκωτικά

Μία ακόμα σύλληψη έμπορα ναρκωτικών έρχεται να προστεθεί στο μακρύ κατάλογο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κορινθίας. Μετά τη σύλληψη του νεαρού εμπόρου την περασμένη Πέμπτη μετά τα 1420 γραμμάρια ναρκωτικών ουσιών άλλο ένα βαποράκι έπεσε στα χέρια των Αστυνομιών. Πιο συγκεκριμένα την Παρασκευή 19 Σεπτεμβρίου και ώρα 23.15 στο 1ο χ.λ.μ. Ισθμού Επιδαύρου μετά από αξιοποίηση πληροφοριών συνελήφθη από Αστυνομικούς της ΟΠΚΕ Α.Δ. Κορινθίας Έλληνας υπήκοος ετών 40 να κατέχει επιμελώς κρυμμένες σε Ι.Χ. Ε. αυτοκίνητο που οδηγούσε 134 γραμμάρια κάνναβης. Ο δράστης μετά την σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κορίνθου. Οι ποσότητες ναρκωτικών ουσιών κατασχέθηκαν. Της προανακρίσεως επελήφθη το Α.Τ. Κορίνθου.

ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΑΝΕΚΔΟΤΟ

«ΧΘΕΣ ΓΙΟΡΤΑΖΑΜΕ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΧΩΡΙΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ»

Όλα τα αυτοκίνητα στο κέντρο…για σπάσιμο….

-Παγκόσμια μέρα χωρίς αυτοκίνητο χθές αλλά στην Κόρινθο ίσως ήταν η μέρα με το χειρότερο κυκλοφοριακό πρόβλημα.Κανένας Κορίνθιος δεν άφησε σπίτι το αυτοκινητό του…τα κατέβασαν όλα στο κέντρο της πόλης για να την σπάσουν…στην ημέρα φαίνεται…

Ένα σύνθημα που θα πρέπει αν γίνει κεντρική μας επιδίωξη


Και τι δεν έχει ειπωθεί μέχρι σήμερα για το αυτοκίνητο που καταπλημμυρίζει τους δρόμους των πόλεων και που παράλληλα με την ευεργετική του επίδραση μπορεί να εξελιχθεί σε μια από τις μεγαλύτερες κατάρα του σύγχρονου πολιτισμού μας. Το καυσαέριο που αναδύεται καθημερινά από τις εξατμίσεις στην ατμόσφαιρα, από μαύρο μαζούτ αποτελεί τη νεαρή μοίρα του κόσμου ενώ το κυκλοφοριακό κομφούζιο που προκαλείται συνεπάγεται και τραγικά ενίοτε ατυχήματα που ο κόσμος είναι υποχρεωμένος να αντιμετωπίζει. Το αυτοκίνητο μας έγινε απαραίτητο έτσι που σήμερα οι περισσότερες οικογένειες να διαθέτουν δύο ή και τρία αυτοκίνητα που τα χρησιμοποιούν για τις καθημερινές τους ανάγκες. Τα αυτοκίνητο παρ’ όλη την εξυπηρετική του διάσταση μας έχει δώσει και πολλές πίκρες αφού η χρήση του από τον άνθρωπο έφερε και τραγικά αποτελέσματα. Παγκόσμια ημέρα χωρίς αυτοκίνητο η χθεσινή και ωστόσο λίγοι ήταν εκείνοι που πήγαν στις δουλειές τους χωρίς αυτό. Αφού πλέον οι εξαρτήσεις είναι πολύ μεγάλες. Το μόνο που θα μπορούσε να ευχηθεί κανείς αφού το αυτοκίνητο έχει γίνει πλέον τόσο απαραίτητο στη ζωή μας είναι η ασφαλέστερη και προσεκτικότερη οδήγηση για να πάψουμε να θρηνούμε θύματα. Οι συμβουλές για το αναγκαίο κακό των τροχοφόρων δίνονται κατά κόρο από την Τροχαία και οι έλεγχοι που συντελούνται σε αυτή την κατεύθυνση αποβλέπουν. «Σήμερα είναι μια θαυμάσια ημέρα. Τι να πούμε; Μια χαρά είναι .Πρέπει να γίνεται αυτό κάθε χρόνο. Όσο μπορούμε να αποφεύγουμε τα Ι.Χ. Αυτό είναι το καλλίτερο. Και για τη φύση και για την πόλη μας και για όλα»,κάπως έτσι εκφράστηκαν οι πολίτες για την ημέρα χωρίς αυτοκίνητο. Όλοι πρέπει να συμβάλλουμε για να αλλάξουμε την ποιότητα της ζωής μας. Και τούτο είναι επιτακτική ανάγκη να μην μείνει ένα σύνθημα κενό χωρίς αξία αλλά να γίνει μια διαρκής επιδίωξη που κατέχει κεντρική θέση στο αίτημα για καλύτερες συνθήκες ζωής.

ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΑΝΕΚΔΟΤΟ

«ΧΘΕΣ ΓΙΟΡΤΑΖΑΜΕ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΧΩΡΙΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ»

Όλα τα αυτοκίνητα στο κέντρο…για σπάσιμο….

-Παγκόσμια μέρα χωρίς αυτοκίνητο χθές αλλά στην Κόρινθο ίσως ήταν η μέρα με το χειρότερο κυκλοφοριακό πρόβλημα.Κανένας Κορίνθιος δεν άφησε σπίτι το αυτοκινητό του…τα κατέβασαν όλα στο κέντρο της πόλης για να την σπάσουν…στην ημέρα φαίνεται…

Ένα σύνθημα που θα πρέπει αν γίνει κεντρική μας επιδίωξη


Και τι δεν έχει ειπωθεί μέχρι σήμερα για το αυτοκίνητο που καταπλημμυρίζει τους δρόμους των πόλεων και που παράλληλα με την ευεργετική του επίδραση μπορεί να εξελιχθεί σε μια από τις μεγαλύτερες κατάρα του σύγχρονου πολιτισμού μας. Το καυσαέριο που αναδύεται καθημερινά από τις εξατμίσεις στην ατμόσφαιρα, από μαύρο μαζούτ αποτελεί τη νεαρή μοίρα του κόσμου ενώ το κυκλοφοριακό κομφούζιο που προκαλείται συνεπάγεται και τραγικά ενίοτε ατυχήματα που ο κόσμος είναι υποχρεωμένος να αντιμετωπίζει. Το αυτοκίνητο μας έγινε απαραίτητο έτσι που σήμερα οι περισσότερες οικογένειες να διαθέτουν δύο ή και τρία αυτοκίνητα που τα χρησιμοποιούν για τις καθημερινές τους ανάγκες. Τα αυτοκίνητο παρ’ όλη την εξυπηρετική του διάσταση μας έχει δώσει και πολλές πίκρες αφού η χρήση του από τον άνθρωπο έφερε και τραγικά αποτελέσματα. Παγκόσμια ημέρα χωρίς αυτοκίνητο η χθεσινή και ωστόσο λίγοι ήταν εκείνοι που πήγαν στις δουλειές τους χωρίς αυτό. Αφού πλέον οι εξαρτήσεις είναι πολύ μεγάλες. Το μόνο που θα μπορούσε να ευχηθεί κανείς αφού το αυτοκίνητο έχει γίνει πλέον τόσο απαραίτητο στη ζωή μας είναι η ασφαλέστερη και προσεκτικότερη οδήγηση για να πάψουμε να θρηνούμε θύματα. Οι συμβουλές για το αναγκαίο κακό των τροχοφόρων δίνονται κατά κόρο από την Τροχαία και οι έλεγχοι που συντελούνται σε αυτή την κατεύθυνση αποβλέπουν. «Σήμερα είναι μια θαυμάσια ημέρα. Τι να πούμε; Μια χαρά είναι .Πρέπει να γίνεται αυτό κάθε χρόνο. Όσο μπορούμε να αποφεύγουμε τα Ι.Χ. Αυτό είναι το καλλίτερο. Και για τη φύση και για την πόλη μας και για όλα»,κάπως έτσι εκφράστηκαν οι πολίτες για την ημέρα χωρίς αυτοκίνητο. Όλοι πρέπει να συμβάλλουμε για να αλλάξουμε την ποιότητα της ζωής μας. Και τούτο είναι επιτακτική ανάγκη να μην μείνει ένα σύνθημα κενό χωρίς αξία αλλά να γίνει μια διαρκής επιδίωξη που κατέχει κεντρική θέση στο αίτημα για καλύτερες συνθήκες ζωής.

ΠΕΘΑΝΕ Ο ΓΑΜΠΡΟΣ ΤΗΝ ΩΡΑ ΤΟΥ ΓΑΜΟΥ

Ο τραγικός γάμος

-Με σκηνικό αρχαίας μίλησε η μοίρα του 38χρονου Δημήτρη και η Κόρινθος έμεινε άφωνη…

Ούτε ο Σοφοκλής δεν είχε σκεφθεί να γράψει…μία τέτοια τραγωδία όπως αυτή που έγραψε η ζωή με θύμα της τον 38χρονος Κορίνθιο επιχειρηματία Δημήτρη Μεκριζή.
Το γαμήλιο γλέντι του εξελίχθηκε σε θρήνο καθώς ο 38χρονος γαμπρός άφησε τη τελευταία του πνοή στο μαζαγί του μάλιστα κατά την διάρκεια του γλεντιού για τον γάμο του.
Την ώρα που στο ζευγάρι προσέφεραν σαμπάνια και πριν προλάβουν να υψώσουν τα ποτήρια τους για να ευχηθούν ο άτυχος άνδρας έπεφτε νεκρός .
Ακολούθησαν σκηνές αλλοφροσύνης που πάγωσαν και σόκαραν τους καλεσμένους που έγιναν αυτόπτες μάρτυρες σε μια πρωτοφανή τραγωδία. Ο 38χρονος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Κορίνθου όπου και απλά διαγνώστηκε ο θάνατός του.
Ο νεαρός που ανήκει σε μία εξαιρετική οικογένεια της Κορίνθου έχει αφήσει άφωνη ολόκληρη την Κόρινθο.
Το ζευγάρι είχε τελέσει λίγη ώρα πριν τον γάμο του στο χωριό λίμνες της Αργολίδας απ’ όπου κατάγεται η νύφη και μετά όλη η πομπή ήρθε στην Κόρινθο στο κέντρο που έχει η οικογένεια στον παράδρομο της Εθνικής οδού.
Το ζευγάρι μπήκε στο κέντρο και πήγε στην πίστα όπου είχε στηθεί η γαμήλια τούρτα και οι σαμπάνιες. Μόλις όμως σήκωσε το χέρι του με το ποτήρι σωριάστηκε στο έδαφος…!!!
Ενας νέος άνθρωπος χωρίς προβλήματα υγείας που έσφιζε από ζωή..
Ένα τόσο άδικο τέλος..
Χθές το απόγευμα όλη η Κόρινθος συνόδευσε τον τραγικό νέο στην τελευταία του κατοικία μέσα σε ένα απίστευτο θρήνο…

Παρασκευή 19 Σεπτεμβρίου 2008

ΛΑΜΠΡΟΤΗΤΑ ΣΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ

Πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια και άνοιξε επισήμως τις πύλες της η 2η περιφερειακή έκθεση "Κορινθία 2008" που οργανώνει το Επιμελητήριο Κορινθίας.Τα εγκαίνια έκανε ο Κορίνθιος υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας, Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής Αναστάσης Παπαληγούρας, παρουσία του επίσης Κορίνθιου γενικού γραμματέα του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Παναγιώτη Δρόσου, των βουλευτών Αθηνάς Κόρκα, Κωνσταντίνου Κόλλια και Πάνου Μπεγλίτη, του νομάρχη Νίκου Ταγαρά των λοιπών αρχών της Κορινθίας αλλά και εμπορικού κόσμου από όλη την Πελοπόννησο.Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κορινθίας Βασίλης Νανόπουλος στην ομιλία του σημείωσε ότι στην έκθεση που καταλαμβάνει χώρο 8.000 τ.μ. συμμετέχουν 138 εκθέτες και πρόκειται είπε για "δυναμικές επιχειρήσεις που δεν φοβόνται την σύγκριση και τον ανταγωνισμό". Ο κ. Νανόπουλος υπογράμμισε ότι "είναι ανάγκη να λειτουργούμε με περιφερειακή συνείδηση για την εξέλιξη της επιχειρηματικότητας στον τόπο μας". Είπε επίσης ότι η Κορινθία χρειάζεται να αναπτυχθεί στην έρευνα και σε νέα προϊόντα και τόνισε πως "χρειάζεται επειγόντως όραμα και στρατηγική για να μείνουμε ανταγωνιστικοί τα επόμενα χρόνια".Ο απολογισμός ΠαπαληγούραΟ υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας, Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής Αναστάσης Παπαληγούρας στην ομιλία του τόνισε ότι η θέση του υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας, Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής που του εμπιστεύθηκε ο πρωθυπουργός «αποτελεί για μένα μια ακόμα πρόκληση ευθύνης ώστε να συνεχίσουμε το ελπιδοφόρο έργο που η Ελληνική κυβέρνηση έχει αρχίσει τα τελευταία χρόνια».Ο κ. Παπαληγούρας σημείωσε πως η Κορινθία «πριν από λίγα μόλις χρόνια βρισκόταν μεταξύ των νομών με το χαμηλότερο εισόδημα», αλλά πρόσθεσε πως με την κυβερνητική πολιτική και προσωπική παρέμβαση του πρωθυπουργού «εξασφαλίστηκαν για την Κορινθία πρόσθετα ισχυρά, ικανοποιητικά κονδύλια τα οποία επέτρεψαν την προώθηση σημαντικών έργων κι έτσι σε λίγα χρόνια η εικόνα, η μορφή του νομού άλλαξε σημαντικά».Ο υπουργός που χαρακτήρισε γι’ αυτόν «χρέος τιμής» την κατασκευή του μεγάλου έργου του φράγματος Ασωπού, είπε ότι «θα ξανανιώσει τον γεωργικό τομέα στην Κορινθία και σύντομα θα ακουστούν τα μηχανήματα να δουλεύουν».Σημείωσε ακόμα ότι άμεσα μπορεί να ολοκληρωθεί το έργο υδροδότησης της πόλης της Κορίνθου με την αλλαγή του νόμου που προώθησε ως υπουργός Δικαιοσύνης. Ο προαστιακός, υπογράμμισε, αγκαλιάζει όλο το νομό, ενώ μιλώντας για την κατασκευή των φυλακών στον Αη Γιάννη της ορεινής Κορινθίας παρατήρησε ότι προνομιακά έχουν διασφαλιστεί με νομοθετική ρύθμιση 500 νέες θέσεις εργασίας για νέους και νέες της Κορινθίας.Ο υπουργός υπογράμμισε πως τέτοιου είδους δράσεις και πρωτοβουλίες όπως η διοργάνωση της έκθεσης, «συμβάλουν πράγματι αποφασιστικά στην ανάπτυξη της Κορινθίας, στην εξασφάλιση ισχυρότερου εισοδήματος για τους κατοίκους της, στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής μας στον τόπο αυτό και στην αύξηση των θέσεων εργασίας για τους νέους και τις νέες».Στη συνέχεια παρατήρησε ότι με τον τρόπο αυτό βελτιώνεται το όλο οικονομικό κλίμα. «Έτσι τονώνεται η ιδιωτική πρωτοβουλία, έτσι η οικονομική, η αναπτυξιακή δραστηριότητα μεγαλώνει ολοένα σαν τους επάλληλους κύκλους και απλώνεται σε όλο το νομό εκεί που λίγα χρόνια νωρίτερα είχαμε μια ανατριχιαστική αναλογία μεταξύ δύο περιοχών που ήσαν πράγματι αναπτυγμένες από τις υπόλοιπες οι οποίες εντελώς τελευταίες προσπαθούσαν κι αυτές να επιβιώσουν» ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός.

ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΟΙ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΩΤΡΗΣΗ

Με την καθοριστική συμβολή της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Κορινθίας δημοπρατήθηκε το έργο της γεώτρησης στην περιοχή του Άγιο Ίωάννη και ξεκινάει το συντομότερο. Για το λόγο αυτό ο Δήμαρχος Σωκράτης Τόγιας θέλησε να ευχαριστήσει τόσο τον Νομάρχη Ν. Ταγαρά όσο και τον Αντινομάρχη Π.Μάρκελλο, με την βοήθεια των οποίων προχώρησαν όσο γίνεται καλύτερα οι διαδικασίες φτάνοντας το επιθυμητό αποτέλεσμα.Επίσης με την συμβολή της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης προχωρούν τα έργα οδοποιίας καθώς και ο ηλεκτροφωτισμός αθλητικών εγκαταστάσεων. Επίσης, στα Λουτρά Ωραίας Ελένης τοποθετήθηκε μία μπάρα με σκοπό να διευκολύνει τα παραπλέοντα σκάφη.Μέσα στο άμμεσο διάστημα θα συνεχιστούν και έργα ασφαλτοστρώσεων.

Κέντρα Διάγνωσης Αξιοποιησης

Oi περισσότεροι αγνοούν την ύπαρξή τους! Ακόμα και την αποστολή τους και τον ρόλο τους. Μόνο όσοι βιώνουν το πρόβλημα μέσα στην οικογένεια και συγκεκριμένα με το παιδί τους ή ένα από τα παιδιά τους, ξέρουν!
Αντικείμενο του ΚΔΑΥ: Η νοητική ανεπάρκεια ή ανωριμότητα, σοβαρά προβλήματα όρασης ή ακοής, νευρολογικά ή ορθοπεδικά ελαττώματα, προβλήματα υγείας, λόγους και ομιλίας, δυσκολίες στη μάθηση, συναισθηματικές και κοινωνικές δυσκολίες, αυτισμό και πολλαπλές αναπηρίες είναι μερικά από τα στοιχεία διάγνωσης και αντιμετώπισης.
Διερευνώντας την σχολική προσαρμογή αυτών των παιδιών, προσπαθούν μέσα από τα τμήματα «ένταξης» που την ευθύνη έχουν εξειδικευμένοι εκπαιδευτικοί προσπαθούν να αναπτύξουν το ενδιαφέρον για το σχολείο και τα μαθήματα, τις κοινωνικές δεξιότητες, το αυτοσυναίσθημα και την αυτοπεποίθηση, την διαπροσωπική επαφή και την επικοινωνία, την οπτική αντίληψη και την μνήμη, τις λεκτικές και γραφικές ικανότητες και γενικά στη λειτουργικότητα της καθημερινής ζωής.
Τα ΚΔΑΥ έχουν κατανείμει το εκπληκτικό αυτό έργο και στην πρωτοβάθμια και στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση για να καλύψουν αυτά τα «προβληματικά» παιδιά ανά Δήμο και ανά Νομό, συνεπικουρούμενα από κέντρα όπως στο Νομό μας το «Ευθύμειο» στελεχωμένα από ψυχολόγους, λογοθεραπευτές κ.ά.
Στο Δήμο Σικυωνίων κατά μία τραγική ειρωνεία της μοίρας, αριθμούνται μερικές δεκάδες!
Το 4ο Δημοτικό Σχολείο, ένα από τα λίγα που διαθέτουν τμήμα ένταξης σε επίπεδο πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, επιτελεί έναν από τους σημαντικότερους κοινωνικούς ρόλους και η προσφορά του δασκάλου Φωκίωνα είναι ανεκτίμητη.
Αξίζει ακόμα περισσότερο η συμπαράσταση και η περαιτέρω ενίσχυση σ’ αυτά τα τμήματα και από την πολιτεία και από την Δημοτική Αρχή και από την ευγενική προσφορά όλων, μηδενός εξαιρουμένου!

Σημ.: 1) Στη Δυτική Κορινθία λειτουργούν ήδη 3 τμήματα ένταξης (στο Δημοτικό Σχολείο)
Στο Βέλο, 1 στο Ξυλόκαστρο και 1 στο Κιάτο. Προσπάθεια λειτουργίας ενός ακόμα τμήματος στο Κιάτο (3ο Δημοτικό Σχολείο) γίνεται από φέτος!
2) Ένα (1) ειδικό σχολείο σε όλο το Νομό καλύπτει τις ανάγκες της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης!
3) Υπολογίζεται ότι τα «προβληματικά» παιδιά καλύπτουν περί το 3% του μαθητικού πληθυσμού στη χώρα μας!

ΧΑΔΑ ΔΗΜΟΥ ΣΙΚΥΩΝΙΩΝ

Οι χώροι αυτοί κατ’ εντολή της Ε.Ε. θα έπρεπε να αποτελούν ήδη ένα θλιβερό παρελθόν.
Διατηρούνται ακόμα, αρκετοί, παρά τις απαγορεύσεις και τα υπερεθνικά πρόστιμα γιατί σίγουρες και ουσιαστικές λύσεις ή δεν υπάρχουν ή έχουν δρομολογηθεί.
Στο χώρο συγκέντρωσης των μη οικιακών απορριμμάτων, η κατάσταση είναι φρικτή. Πέραν από την «αισθητική» ο κίνδυνος για την Δημόσια Υγεία και τον φόβο των πυρκαγιών είναι μεγάλος.
Αντί λοιπόν, κάποιοι πρόεδροι τοπικών Συμβουλίων να ασχολούνται με ανούσια πράγματα, διαψεύσεις και όνειρα θερινής νυκτός, θα ήταν καλύτερα να σκύψουν πάνω σ’ αυτό το πρόβλημα και μαζί με την Δημοτική Αρχή να λύσουν ή να ελαχιστοποιήσουν οποιαδήποτε κακή προοπτική ή ενδεχόμενο προς όφελος των κατοίκων της περιοχής των.
Ο νοών νοήτω!

CARAVAN STAGE CO.

Παρουσία 600-700 πολιτών και της Δημοτικής Αρχής

Πίστευα ότι ήταν κάτι το πρόχειρο και άνευ ιδιαίτερης σημασίας. Τα πρώτα πέντε λεπτά το ένα συναίσθημα διαδέχεται το άλλο, με καταπληκτική ταχύτητα.
Ένα ποταμόπλοιο με μια καλαίσθητη μετατροπή που θύμιζε παλιό «πειρατικό» στο κατάστρωμα του οποίου, με απροσδόκητη ταχύτητα συνέβαιναν πολλά και τρομερά. Μια ζωντανή ορχήστρα άριστα συγκροτημένη που με τους ήχους της συνόδευε μια ανεπανάληπτη φωνή μιας μπλουζ-τζάζ τραγουδίστριας που πρέπει να θεωρείται από τις καλύτερες στον κόσμο- και δεν είναι υπερβολή, ενώ ταυτόχρονα, χορευτές με ακροβατικές κινήσεις «Διονυσιακού μεγαλείου» συνέθεται μια από τις μεγαλύτερες τζάζ-ρόκ όπερες γι’ αυτούς που γνωρίζουν τουλάχιστον το είδος. Για τους πολλούς ένα υπερθέαμα. Διωγμένοι από πολλές χώρες, για τα αντιεξουσιαστικά μηνύματα που περνούν μέσα από την τεχνοτροπία τους, πλημμυρισμένα με «κραυγές» για την σωτηρία του πλανήτη, σύμμαχοι του κινήματος της αντιπαγκοσμιοποίησης, με λίγα λόγια είναι απίστευτο! –είναι απίστευτοι.
Κ. Μουρίκη επέλεξες άριστα!

Εξαρθρώθηκε μεγάλο κύκλωμα πορνείας

(Γνώμες)
Σοφή η λαϊκή ρήση: «ο κόσμος το’ χει τούμπανο και μείς κρυφό καμάρι».
Και ξαφνικά η ΕΛ.ΑΣ. ανακάλυψε την Αμερική! Λες και τόσα χρόνια που ξεπερνούν την δεκαετία αυτού του είδους τα «Μusic Hall ή Café bar” δεν επιτελούν αυτή την «αποστολή» στην χώρα μας και στην περιοχή μας.
Υπάρχει κάποιος αφελής που δεν το γνώριζε;
Υπάρχει κάποιος από τους «ευϋπόληπτους» που δεν απόλαυσε τέτοιου είδους υπηρεσίες έστω και μια φορά!
Ευνομούμενη πολιτεία σημαίνει εκτός των άλλων να υπερασπίζεται τα ανθρώπινα δικαιώματα, να τιμωρεί αυτούς που ευτελίζουν την ανθρώπινη ζωή και εκμεταλλεύονται προς ίδιον όφελος το ανθρώπινο σώμα, που φυλακίζουν σάρκα και πνεύμα ιδιαίτερα κοινωνικά ευπαθών ομάδων, που αποκτούν περιουσίες ασελγώντας ή εκχωρώντας το δικαίωμα να ασελγήσουν αντί ισχνής αμοιβής (ξεροκόμματο) βιάζοντας σώματα και συνειδήσεις!
Και δυστυχώς στην Ελλάδα, το μεγάλο σταυροδρόμι της πορνείας, το τράφικινγκ και η σωματεμπορία καλά κρατεί.
Οι μαστρωποί της ανθρώπινης ζωής, πάντα θα μένουν ατιμώρητοι.
Αυτό που σίγουρα δεν τιμωρείται είναι η υποκρισία των υπόλοιπων «νομοταγών πολιτών!»

Δευτέρα 1 Σεπτεμβρίου 2008

ΠΕΘΑΝΕ Ο ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΑΡΧΟΣ

ΔΗΜΟΣ ΣΙΚΥΩΝΙΩΝ
ΨΗΦΙΣΜΑ
Με την αναγγελία του αιφνίδιου θανάτου του πρώην Δημάρχου Κιάτου Βασιλείου Μαγκαφά συνήλθε εκτάκτως και κατεπειγόντως το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Σικυωνίων σήμερα και ώρα 12.30 και με την 362/2008 ομόφωνη απόφασή του εξέδωσε το παρακάτω ΨΗΦΙΣΜΑ:
Εκφράζει τα θερμά και ειλικρινή του συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος πρώην Δημάρχου Κιάτου Βασιλείου Μαγκαφά και αποφασίζει:
- Να παραστεί σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο στην κηδεία του.
- Να κατατεθεί στεφάνι στην σωρό του εκ μέρους του Δημάρχου, του Δημοτικού Συμβουλίου και του προσωπικού του Δήμου.
- Να αναρτηθεί μεσίστια η σημαία στο Δημοτικό Κατάστημα την ημέρα της κηδείας του.
- Να δοθεί το όνομά του σε πλατεία ή οδό της πόλεως του Κιάτου με νεώτερη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.
- Να επιδοθεί το παρόν στην οικογένεια του εκλιπόντος και να δημοσιευθεί στον Τοπικό Τύπο.