Πέμπτη 31 Ιουλίου 2008

ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΑΠΟ ΤΟ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟ

Ένα βαρύ πρόστιμο για τα τοπικά δεδομένα έριξε το ραδιοτηλεοπτικό συμβούλιο στο τηλεοπτικό κανάλι «Ηλέκτρα» με αφορμή μία συνέντευξη.
Την συνέντευξη είχε πάρει ο Λάκης Γιαννιδάκης από τον τέως παράγοντα του Ολυμπιακού Λουτρακίου κ.Κώστα Λάμπρου και το θέμα της ήταν τα διοικητικά του Ολυμπιακού αλλά και ο Νικηφόρος.
Στο ραδιοτηλεοπτικό συμβούλιο προσέφυγε ο Λουτρακιώτης πρώην πρόεδρος της ομάδας κ.Ανδρέας Σιώκος ο οποίος θεώρησε ότι η εκπομπή μερολήπτησε και τον αδίκησε αφού δεν του ζητήθηκε και δεν ακούσθηκε η δική του άποψη.
Τα μέλη του ραδιοτηλεοπτικού δικαίωσαν τον κ.Σιώκο και προχώρησαν στο βαρυ πρόστιμο για το οποίο το κανάλι θα κάνει φανταζόμαστε αίτηση θεραπείας αλλά τα 15.000 ευρώ είναι ένα ποσό μεγάλο.
Είναι αλήθεια ότι το ΕΣΡ δίνει μεγάλη σημασία στην τήρηση της δεοντολογίας και όταν εκτιμά ότι δεν τηρείται δεν διστάζει να κοπανά μεγάλα ποσά είτε σε μικρά είτε σε μεγάλα κανάλια.
Πάντως οι πληροφορίες μας λένε ότι θα υπάρξει ούτως ή άλλως συνέχεια στο θέμα αυτό αφού και ο Νικηφόρος θα προσφύγει με αγωγή στην δικαιοσύνη για το ίδιο θέμα ιδιαίτερα μετα το πρόστιμο το οποίο στην ουσία τον δικαιώνει.
Το κανάλι δεν έκανε κάποια ανακοίνωση για την απόφαση του ραδιοτηλεοπτικού που είναι σκληρή..!

ΕΡΧΕΤΑΙ ΕΝΑ ΣΚΑΝΔΑΛΟ

Εχουμε ήδη προχωρήσει σε ένα πολύ καυτό ρεπορτάζ το οποίο είναι από τα σοβαρότερα που έχουμε βγάλει μέχρι σήμερα.
Το δουλεύουμε με πολύ προσοχή διότι έχει και κυβερνητικό χρώμα αλλά και μεγάλη λαμογιά.
Πρόκειται για μεγάλη μάσα που γίνεται εδώ και χρόνια και κανείς δεν έχει πάρει χαμπάρι.
Τα ποσά που διακινούνται είναι εξίσου μεγάλα και προέρχονται από τον κρατικό κορβανά.
Κάποιοι κάνουν πάρτυ με τα χρήματα του λαού σε μία εποχή που όλοι με δυσκολία την βγάζουμε.
Είμαστε στο παρά ένα από την δημοσιοποιησή του…!!!
Διότι μερικοί το έχουν παρατραβήξει και δεν πάει πλέον παρακάτω...
Οσο δεν τους παίρνουν χαμπάρι καλά κάνουν και τρώνε...αλλά τους πήραμε χαμπάρι και θα τους σεντράρουμε...!

ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΑΣΤΙΑΚΟ

Καλεσμένος από τον πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή όπως και όλοι οι βουλευτές του θερινού τμήματος απόψε ο Κώστας Κόλλιας σε πολυτελές εστιατόριο του Πειραιά.Θα έχει πολύ ενδιαφέρον διότι εκεί θα είναι και οι αντάρτες…κκ.Τατούλης και Μανώλης με αποτέλεσμα να βγούν ειδήσεις.Ο δικός μας βουλευτής είναι με την κομματική νομιμότητα και δεν έχει εκφράσει καμία τάση…αντάρτικου αν και έχει στο παρελθόν ισχυρές επιρροές από αντάρτικα και πάλη.Ομως τώρα δεν έχει καμία διάθεση να πάει κόντρα στον πρωθυπουργό….
Και μίας και μιλάμε για τον κ.Κόλλια να πούμε ότι ο άνθρωπος δεν…παίζεται.Ενώ οι άλλοι βουλευτές παλεύουν με ερωτήσεις και παρουσίες σε εκδηλώσεις να κερδίσουν ψήφους ο Κώστας έχει κάνει ένα πολύ έξυπνο κόλπο.
Κάθε μέρα πάει στην Βουλή με τον προαστιακό.
Κάθε μέρα πρωί και απόγευμα έρχεται σε επαφή με 400 Κορίνθιους οι οποίοι εντυπωσιάζονται και κερδίζει τις καρδιές τους αφού τον βλέπουν να λειτουργεί όπως και αυτοί….Δεν πάει στην Αθήνα με το αυτοκινητό του όπως όλοι οι άλλοι…
Μεγάλη μαγκιά του Κώστα…!!
Και πάλι επαναλαμβάνω.
Δεν θα κάνει ένας Κορίνθιος βουλευτές μία ερώτηση στην Βουλή για την μαρίνα του Λουτρακίου;
Δεν την βλέπω και προβληματίζομαι για την αποχή των βουλευτών μας σε ένα θέμα που είναι το μεγαλύτερο της Κορινθίας εδώ και πολλά χρόνια…Πιστεύουν ότι δεν αξίζει τον κόπο να ρωτήσουν τον Αρη Σπηλιωτόπουλο που έχει προσωπικό ενδιαφέρον για τις μαρίνες;
Γιατί δεν τον ρωτάνε;

ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ

Παρά την καλοκαιρινή ραστόνη εμείς συνεχίζουμε να επιμένουμε ειδησεογραφικά και να αναδεικνούμε θέματα μέχρι και της 10 Αυγούστου που θα κλείσει η εφημερίδα για καλοκαίρι και για οριστική ανανέωση που θα είναι εντυπωσιακή...!

ΝΟΣΤΑΛΓΟΙ ΤΗΣ ΔΕΚΑΕΤΙΑΣ ‘60

Σύλλογος Πολιτιστικής και οικολογικής παρέμβασης Βέλου – Νεράτζας
Έχει να επιδείξει όλα τα χρόνια της λειτουργίας σημαντικό έργο, στα πολιτιστικά δρώμενα της περιοχής και όχι μόνο.
Το Σάββατο 2 Αυγούστου στις 22.30 μ.μ. διοργανώνει ένα πάρτυ, σχεδόν θεσμό κάθε χρόνο τον ίδιο μήνα, στην Παναγία του Γιουρούτσι, με μουσική 60s, 70s. Με ένα 5ευρω το ποτάκι, το Αυγουστιάτικο βραδάκι, στο θαυμάσιο περιβάλλον της Παναγίας, παλιοί και νέοι φίλοι, θα βρεθούν να τα πουν, να πάρουν δυνάμεις για το αύριο, να νοσταλγήσουν με τους ήχους της μουσικής της δεκαετίας του ’60 και του ’70. Είμαστε όλοι καλεσμένοι!!!

ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΑΣ

Το να «βγαίνεις» στα Μ.Μ.Ε. και να επιχειρηματολογείς παιδαριωδώς για τις παραλείψεις που αφορούν την στατικότητα του μουσείου του Λυσίππου και την ανυπαρξία οικοδομικής άδειας στον κτίριο Τσίλερ και να είσαι ο Δήμαρχος αρχιτέκτονας – μηχανικός, το λιγότερο αδικείς τον εαυτό σου. Εάν ήσουν ο φαρμακοποιός Κλαδούχος πιθανόν να σε δικαιολογούσα! Αν και σε κάθε πάντα υπάρχουν οι τεχνικές υπηρεσίες, οι τεχνικοί σύμβουλοι κ.α., για να εξασφαλίζουν την αρτιότητα και τη νομιμότητα κάθε έργου. Εδώ η επιθετική απολογία, δίνει τη θέση της στο χρυσό της σιωπής!!

ΔΕΑΠΑΣ ΤΟΥ ΕΝΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥ

Όταν ακολουθείς πιστά την περσινή αποτυχημένη συνταγή, το σίγουρο είναι ότι με μαθηματική ακρίβεια θα ξαναποτύχεις! Ένας αχταρμάς πολιτιστικών εκδηλώσεων από τα «ρετάλια» του ΥΠΠΟ, του ΚΑΖΙΝΟ ή του Δήμου Αθηναίων δεν είναι σε θέση ούτε να εξασφαλίσουν την επιζητούμενη ποιότητα ούτε να αναδείξουν τον τοπικό πολιτιστικό πλούτο, αλλά ούτε και να αυξήσουν τη συμμετοχή!!
Όσο για τις αποφάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΑΠΑΣ που είναι αποφάσεις του ενός και μοναδικού ατόμου, του προέδρου αναγκάζοντας σε παραιτήσεις συμβούλων, είναι δείγμα δημοκρατικής λειτουργίας;
Όχι, γιατί μερικοί από τη Δημοτική Αρχή, σκίζουν τα ιμάτιά τους για θέματα Δημοκρατίας! Τελικά τα προσχήματα θα σώσει πάλι ο Κ. Καραμπέτσος!!

ΓΙΑΤΙ ΠΟΛΕΜΟΥΝ ΖΑΧΑΡΙΑ-ΤΣΟΥΛΟΥΦΑ

Την τετραετία 1999-2002 χαρακτηρίσθηκε υπερσυγκεντρωτικός όσον αφορά την κατανομή «εξουσιών» και αρμοδιοτήτων. Και προφανώς υπήρξε μια από τις αιτίες της μετέπειτα διάσπασης και μιας απρόβλεπτης ήττας!
Την τετραετία 2007-2010 που ήδη διανύουμε, ο συγκεντρωτισμός έδωσε τη θέση του σε μία σημαντική αποκέντρωση των αρμοδιοτήτων και των ρόλων.
Και στις δύο περιπτώσεις κατηγορήθηκε!!
Αναζητείται η χρυσή τομή. Μόνο που κάθε πολίτης διαμορφώνοντας μία άποψη για τη διοίκηση και τη διαχείριση, έχει κατασταλάξει στη δική του «χρυσή τομή» με αποτέλεσμα να έχουμε μερικές χιλιάδες χρυσών τομών!
Είναι αλήθεια ότι ο νέος κώδικας των ΟΤΑ άλλαξε και συνεχώς θα αλλάζει με αποτέλεσμα κάποιοι θεσμικοί ρόλοι να αναβαθμίζονται και κάποιοι να υποβαθμίζονται.
Αυτός όμως του Δημάρχου θα παραμένει ισχυρός και θα διαμορφώνει τις τελικές αποφάσεις.
Μία αρμονική συνεργασία των μελών της Δημοτικής Αρχής αλλά και η δημοκρατική συναίνεση όλου του Δημοτικού Συμβουλίου, μπορεί να αλλάξει πολλά πράγματα, προς το συμφέρον της τοπικής κοινωνίας.
Προσπάθειες γίνονται και από τη Δημοτική Αρχή αλλά και από τη μειοψηφία του Α. Παπαγγελόπουλου. Καθυστερήσεις και παραλείψεις είναι ορατές.
Τα γοργά βήματα έχουν εξασθενήσει και οι αργοπορημένες παρεμβάσεις δημιουργούν ανησυχίες και φόβους μίας νέας αποτυχίας, όπως της περασμένης τετραετίας.
Οι πληροφορίες μου λένε και είναι έγκυρες, ότι αυτός που συντελεί στα μέγιστα στην προώθηση των πάσης φύσεως έργων, ακόμα και των τεχνικών, είναι ο πρόεδρος του Δημοτικού συμβουλίου Χρ. Ζαχαριάς με καλό δέκτη τον Α. Τσουλούφα.
Εκείνο που δεν καταλαβαίνω είναι ο «ανίερος» πόλεμος που τον τελευταίο καιρό έχει ξεσπάσει εναντίον του Α. Τσουλούφα και του Χρ. Ζαχαριά, από μια μερίδα Κορινθιακού τύπου, που μέχρι πρότινος διάκειντο ευμενώς απέναντί τους και στήριζαν την όλη προσπάθεια της νέας Δημοτικής Αρχής!
Είναι υποκινούμενοι από άλλους μνηστήρες του Δημαρχιακού Θώκου; (με το αζημίωτο βέβαια). Είναι σε διατεταγμένη υπηρεσία να αποκεφαλίσουν τον θεωρητικά και ουσιαστικά ικανότερο διάδοχο του Α. Τσουλούφα;
Τηρουμένων των αναλογιών και σε κάθε περίπτωση του σημερινού status του Καποδίστρια!Και διερωτώμαι, με ποιο όφελος;
Προετοιμάζουν την κοινή γνώμη για κάποιον από τους συνήθεις παρόντες – απόντες του Αυτοδιοικητικού γίγνεσθαι;
Ο Χρ. Ζαχαριάς σίγουρα δεν έχει βλάψει την τοπική κοινωνία. Ούτε και κατά συνέπεια ο Α. Τσουλούφας.
Εάν οι βολές αφορούσαν το σύνολο της Δημοτικής Αρχής, μιας Αρχής διστακτικής και φοβισμένης. ανήμπορη να κάνει ρήξεις με το παρελθόν και το παρόν ίσως να συμφωνούσα!
Αλλά όταν επιλεκτικά αποτελούν στόχο οι δύο αυτοί άνδρες, το θεωρώ και άδικο και ύποπτο! Και γίνεται ακόμα πιο ύποπτο, όταν μετά πάροδο εξαετίας, επαναφέρεται το γεγονός της «αποστασίας» του Χρ. Ζαχαριά το 2002, όταν στο Δήμο Κορινθίων, ο αποστάτης κ. Γιώτης όχι μόνο λοιδορήθηκε, αλλά συμπεριελήφθη και στα ψηφοδέλτια της Ν.Δ., άκρως τιμητική θέση.
Προφανώς δεν απολογούμαι για τα πεπραγμένα της νυν Δημοτικής Αρχής.Όλοι κρίνονται από τις κοινωνίες στην ώρα τους! Αν η κριτική όμως στερείται και της στοιχειώδους «ηθικής» είναι ένα πρόβλημα.

Τετάρτη 30 Ιουλίου 2008

ΖΗΤΑΜΕ ΣΥΓΝΩΜΗ ΑΠΟ ΤΟΝ κ.ΔΡΑΒΙΛΑ

Είναι η πρώτη φορά στα 15 που θα ζητήσουμε δημόσια συγνώμη. απο τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Πολιτισμού κ.Θόδωρα Δραβίλα.
Δεν συμμετείχε ο άνθρωπος στο γεύμα της Βουλιαγμένης και τον υποβάλλαμε σε άδικη περιπέτεια και κριτική.
ΤΟΥ ΖΗΤΑΜΕ ΣΥΓΝΩΜΗ
Και αποκαθιστούμε το ονομά του αύριο και στην εφημερίδα.
Ελέγξαμε τις πηγές μας απο πολλές πλευρές αλλά όλες ήταν λανθασμένες και έγινε παρεξήγηση με άλλο συνδαιτημόνα που πιθανόν του μοιάζει.
Το τραπέζι στην Βουλιαγμένη είναι αληθινό αλλά χωρίς την συμμετοχή του γενικού που ήταν άσχετος με το θέμα.
Δεν είχαμε κανένα δόλο για αυτό και σπεύδουμε να διορθώσουμε το λάθος μας.
ΖΗΤΑΜΕ ΣΥΓΝΩΜΗ
Και απο όλους εσάς τους επισκέπτες μας γιατί σας δώσαμε είδηση που δεν ήταν αληθής.
Μετά απο 15 μάχιμα χρόνια κάναμε και εμείς το λάθος.
Ελπίζουμε στην κατανόηση όλων

ΕΧΕΙ ΔΙΚΙΟ ΚΑΝΑΜΕ ΛΑΘΟΣ ΚΑΙ ΔΙΟΡΘΩΝΟΥΜΕ

κ. Γιάννη Λάμπρου
Διευθυντή «ΣΗΜΕΡΑ» Κύπρου 41Β΄ Κόρινθος


Κύριε Διευθυντά,
Με έκπληξη διαπιστώσαμε ότι στο φύλλο της εφημερίδας «ΣΗΜΕΡΑ» της 30.07.08, καθώς και στο ομώνυμο ιστολόγιο simera-blogspot.com, υπάρχουν σειρά αναληθών και ανακριβών περιστατικών, παραπλανητικών δημοσιευμάτων, προσβλητικών και συκοφαντικών σχολίων, τα οποία πλήττουν κατάφωρα την υπόληψη και το κύρος της εταιρείας μας.
Τα παραπάνω δημοσιεύματα, πέραν του ότι στηρίζονται σε απολύτως ανύπαρκτα στοιχεία, χαρακτηρίζονται από ψευδέστατους ισχυρισμούς και άκρως δυσφημιστικά υπονοούμενα σε βάρος της Club Hotel Casino Loutraki.
Είναι ρεπορτάζ «βγαλμένο από την κοιλιά», όπως συνηθίζεται να λέγεται στο δημοσιογραφικό χώρο, που αποσκοπεί στην κατασκευή εικονικής πραγματικότητας ενός νοσηρού εγκεφάλου. Αναμιγνύετε περιστατικά με εκτιμήσεις και επιδιώξεις σας και τα παρουσιάζετε, όλα μαζί, ως δήθεν πραγματικότητα.
Κρίνουμε επομένως απολύτως επιβεβλημένη την αποκατάσταση της αλήθειας, προκειμένου να προστατευθεί όχι μόνο το κύρος της εταιρείας μας, αλλά και το δικαίωμα των αναγνωστών σας να ενημερώνονται και να σχηματίζουν άποψη με βάση τα πραγματικά γεγονότα.

Η αλήθεια λοιπόν έχει ως εξής:
Το δείπνο που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 28 Ιουλίου στη λίμνη της Βουλιαγμένης, είχε ως μοναδικό θέμα της σχεδιαζόμενη από την Club Hotel Casino Loutraki έκδοση βιβλίου, σχετικά με τον Βρετανό αρχαιολόγο Humphrey Gllbert Garth Payne, ο οποίος κατά τη δεκαετία του 1930 πραγματοποίησε τις ανασκαφές στον αρχαιολογικό χώρο του Ηραίου στη Λίμνη Βουλιαγμένης.
Οι συμμετέχοντες ήταν:
- Ο κ. Μπάμπης Λέγγας, Εκδότης «Εκδόσεις του Φοίνικα», ο οποίος ήταν υπεύθυνος για το σχεδιασμό προηγούμενης έκδοσης της Club Hotel Casino Loutraki και συγκεκριμένα του βιβλίου «Εικόνες της Ιστορίας και του Βίου της Κορινθίας» με χαρακτικά από τον 15ο αιώνα έως και το 19ο αιώνα.
- Ο κ. Αλέξανδρος Μάντης, Έφορος Ακροπόλεως και πρώην διευθυντής της ΛΖ΄ Εφορείας Αρχαιοτήτων του νομού Κορινθίας, με δεδομένη την εμπειρία και την εξειδικευμένη γνώση του επί του θέματος.
- Ο κ. Σωτήρης Πρωτόπαππας, συνταξιούχος αρχαιοφύλακας του Υπουργείου Πολιτισμού. Ο κ. Πρωτόπαππας υπηρέτησε στην περιοχή του Λουτρακίου – Περαχώρας από το 1969 μέχρι πρόσφατα και για το λόγο αυτό ζητήθηκε η συνδρομή του, με σκοπό την αναζήτηση αυθεντικών πηγών και μαρτυριών σε σχέση με το έργο του Payne.
- Η κ. Μαρία Πρωτόπαππα, Δημοτική Σύμβουλος του Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας, η οποία είχε την καλοσύνη να μας φέρει σε επαφή με το θείο της, κ. Σωτήρη Πρωτόπαππα.
- Ο κ. Αντώνης Στεργιώτης, Διαχειριστής της Club Hotel Casino Loutraki.
Στο δείπνο δεν συμμετείχε κανένα κυβερνητικό στέλεχος. Ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Πολιτισμού κ. Δραβίλλας, στου οποίου το όνομα γίνεται συγκεκριμένη αναφορά, ουδέποτε προσκλήθηκε και βεβαίως δεν ήταν παρών. Οποιοσδήποτε διαφορετικός ισχυρισμός συνιστά στην καλύτερη περίπτωση, αποκύημα της φαντασίας του – άγνωστου – ρεπόρτερ.

Κύριε Διευθυντά,
Από τα παραπάνω στοιχεία, η ακρίβεια των οποίων είναι αδιαμφισβήτητη και επιβεβαιώνεται από όλους τους συμμετέχοντες, αποδεικνύεται ότι η συγκεκριμένη απάντηση δεν είχε κανένα «σκοτεινό» αντικείμενο.
Αντίθετα, αφορούσε την υλοποίηση μια πρωτοβουλίας της Club Hotel Casino Loutraki, με στόχο να συμβάλει στην ανάδειξη και την προβολή της πολιτιστικής και αρχαιολογικής κληρονομιάς της Κορινθίας, στο πλαίσιο των αρχών Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης που η εταιρεία μας εφαρμόζει με συνέπεια από την ίδρυσή της.
Το θέμα της Μαρίνας Λουτρακίου έχει κλείσει οριστικά, με την από το 2002 ομόφωνη αρνητική γνωμοδότηση του Κ.Α.Σ., καθώς και με την πρόσφατη (2008) ομόφωνη γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, το οποίο δικαιώνει πλήρως την Club Hotel Casino Loutraki. Η εταιρεία μας δεν είχε ποτέ – και πολύ περισσότερο δεν έχει τώρα – κανέναν απολύτως λόγο να καταφύγει σε αδιαφανείς διαδικασίες και μεθοδεύσεις, όπως εσείς παρουσιάζετε, για το συγκεκριμένο θέμα.
Τέλος, για να αποσαφηνίσουμε πλήρως το θέμα, σας πληροφορούμε ότι το 2002, όταν ελήφθη η ομόφωνα αρνητική γνωμοδότηση του Κ.Α.Σ., για την Μαρίνα, ο κ. Μάντης δεν ήταν μέλος του Κ.Α.Σ. ούτε καν υπήρχε η ΛΖ΄ Εφορεία Αρχαιοτήτων Κορινθίας, (ιδρύθηκε το 2004).
Προς αποκατάσταση λοιπόν της αλήθειας, ζητούμε να δημοσιευθεί η παρούσα επιστολή, στην ίδια σελίδα (1η) και σε ίδια έκταση με το δημοσίευμά σας, τόσο στην έντυπη έκδοση της εφημερίδας σας, όσο και στο ιστολόγιο. Ζητούμε την ανάκληση των συκοφαντικών σχολίων σε βάρος της Club Hotel Casino Loutraki, με την επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος για την προστασία της τιμής και της υπόληψης της εταιρείας μας.

Με εκτίμηση
Ιωάννης Βραχάτης
Διευθυντής Επικοινωνίας, Δημοσίων Σχέσεων και Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης

Σε νοσοκομείο της Αθήνας ο πολίτης του περιστατικού του Ξυλοκάστρου

Σε νοσοκομείο των Αθηνών μεταφέρθηκε τελικά ύστερα από κάποιες μικροεπιπλοκές ο πολίτης που το βράδυ του Σαββάτου μαχαιρώθηκε από έναν αστυνομικό στο Ξυλόκαστρο. Ο άτυχος άνδρας χειρουργήθηκε αφού οι γιατροί εντόπισαν υγρό στο πνεύμονα. Στο μεταξύ εκτός από τη προκαταρκτική εξέταση διατάχθηκε και ένορκη διοικητική εξέταση την οποία και έχει αναλάβει το Α.Τ. Λουτρακίου.

2η Περιφερειακή Έκθεση Κορινθίας

Πυρετωδώς προετοιμάζεται η 2η Περιφερειακή έκθεση που διοργανώνεται από το επιμελητήριο Κορινθίας. Ο πρόεδρος του επιμελητηρίου κ. Βασίλης Νανόπουλος καλεί όσους επιχειρηματίες θέλουν να πάρουν μέρος στην έκθεση να σπεύσουν γιατί τα περίπτερα που έχουν απομείνει είναι ελάχιστα. Η έκθεση θα γίνει από τις 17 έως 21 Σεπτεμβρίου και μεταξύ άλλων θα περιλαμβάνει και βραδιά κορινθιακής κουζίνας με την παρουσία μάλιστα και της Βέφας Αλεξιάδη στη κριτική επιτροπή.

Απόψεις Εμπορικού Συλλόγου Κορίνθου για την αργία της Κυριακής

Αντίθετος στους σχεδιασμούς για κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας ο εμπορικός σύλλογος Κορίνθου . Με ανακοίνωσή τους οι έμποροι υποστηρίζουν ότι σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να δεχθούν τις αλλαγές - που όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν –θα οδηγήσουν σε τέλμα την αγορά

Κινητικότητα για το θέμα των απορριμμάτων της Πελοποννήσου

Με τον Γενικό Γραμματέα Περιφέρειας Πελοποννήσου Νίκο Αγγελόπουλο συναντήθηκαν χθες το μεσημέρι εκπρόσωποι ανεξάρτητων αυτοδιοικητικών κινήσεων, με αντικείμενο συζήτησης τη διαχείριση απορριμμάτων.
Οι εκπρόσωποι των δημοτικών και νομαρχιακών παρατάξεων επισήμαναν στον Περιφερειάρχη τα προβλήματα από τις υπάρχουσες παράνομες χωματερές και επέδωσαν ψήφισμα στο οποίο διατυπώνονται προτάσεις όπως η διαλογή και ανακύκλωση στην πηγή, ανά νομό, ο σχεδιασμός Κέντρων Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών και η ανάθεση μελετών για χωροθέτηση χώρων ταφής υπολειμμάτων. Αύριο ο Περιφερειάρχης θα συναντηθεί με τους προέδρους των Συνδέσμων Διαχείρισης σκουπιδιών της Περιφέρειας Πελοποννήσου, προκειμένου να παρθούν οριστικές αποφάσεις για το ζήτημα αυτό.

ΣΧΟΛΗ ΟΑΕΔ ΣΤΗΝ ΚΟΡΙΝΘΙΑ;

Ο Βουλευτής ΠΑΣΟΚ νομού Κορινθίας και μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου, Πάνος Μπεγλίτης κατέθεσε ερώτηση προς την Υπουργό Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας σχετικά με τη δημιουργία σχολής ΟΑΕΔ στην Κορινθία.
Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ερώτησης:
«Η Κορινθία είναι ο μόνος Νομός της Περιφέρειας Πελοποννήσου, στον οποίο δεν έχει δημιουργηθεί, μέχρι σήμερα, σχολή του ΟΑΕΔ.
Αποτέλεσμα αυτής της έλλειψης είναι η μετακίνηση των σπουδαστών από την Κορινθία στην Τίρυνθα του Νομού Αργολίδας, όπου υπάρχει σχολή του ΟΑΕΔ. Η γενικότερη εκτίμηση των παραγωγικών φορέων της περιοχής είναι ότι η δημιουργία σχολής ΟΑΕΔ θα καλύψει ένα σημαντικό κενό στην εκπαίδευση και στην κατάρτιση εργαζομένων και ανέργων, ιδιαίτερα μάλιστα σε μια περιοχή που ο αγροτικός τομέας συρρικνώνεται και σημαντικές επιχειρήσεις του δευτερογενούς τομέα διακόπτουν τη λειτουργία τους.
Ερωτάται η κα Υπουργός :
Σχεδιάζει τη δημιουργία σχολής ΟΑΕΔ στην Κορινθία ;
Προτίθεται να αναλάβει σύντομα σχετική πρωτοβουλία και να προχωρήσει στη δημιουργία της σχολής, καλύπτονται με αυτό τον τρόπο ένα σοβαρό κενό για το Νομό μας ;

ΔΣΑ: μήνυση και έγκλιση κατά των «εισπρακτικών εταιρειών»

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών κατέθεσε στο Πρωτοδικείο Αθηνών έγκλιση και μηνυτήριο αναφορά κατά των καλουμένων «εισπρακτικών εταιρειών» για το αδίκημα της αντιποίησης του δικηγορικού λειτουργήματος. Οι εν λόγω εταιρείες, σύμφωνα με την ανακοίνωση, «έχουν ως αντικείμενο των εργασιών τους την ανάληψη έναντι των πελατών τους - επιχειρήσεων, του έργου της είσπραξης οφειλών, δικαστικώς και εξωδίκως, για τις οποίες μας δόθηκαν στοιχεία που καταδεικνύουν τη διάπραξη του αδικήματος της αντιποίησης του δικηγορικού λειτουργήματος».Επίσης, σύμφωνα με την ανακοίνωση, πλέον της εγκλίσεως, ο ΔΣΑ κατέθεσε «και μηνυτήρια αναφορά επί του παραπάνω προβλήματος στο σύνολό του, με βάση την σχετική έρευνα του Συνηγόρου του Καταναλωτή σύμφωνα με την οποία προκύπτει η ύπαρξη και λειτουργία 26 εισπρακτικών εταιριών, αναμένοντας από την Εισαγγελία Πλημ/κων Αθηνών να πράξει το καθήκον της προς προστασία, πρωτίστως, των χιλιάδων καταναλωτών-οφειλετών».

Τρίτη 29 Ιουλίου 2008

ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΚΑΛΑ ΣΤΕΦΑΝΑ;

Ρε…σεις μήπως τα παιδιά επισημοποίησαν την ΣΧΕΣΗ ΤΟΥΣ και κάλεσαν τους δικούς τους ανθρώπους στην όμορφη στιγμή;
Μήπως άδικα εμείς ψάχνουμε δράκους και ΜΑΓΙΣΕΣ;

ΣΤΟΝ 4ο ΟΡΟΦΟ ΤΙ ΕΚΑΝΕ;

Πρίν λίγες μέρες είχε σκάσει η φήμη για γυναίκα πολιτικό πρόσωπο που εθεάθει στο ξενοδοχείο του καζίνο και μάλιστα στον 4ο όροφο…Δεν της είχαμε δώσει και πολύ σημασία αλλα δεν πρέπει να πετάς καμία πληροφορία….

ΤΑ ΨΑΡΙΑ ΤΗΣ ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ-Η ΝΥΧΤΑ ΤΗΣ ΝΤΡΟΠΗΣ

Χθές το βράδυ στην γνωστή ταβέρνα της λίμνης Βουλιαγμένης έγινε ένα γεύμα που θυμηθείτο το θα οδηγήσει σε παραιτήσεις ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΩΝ ΣΤΕΛΕΧΩΝ.
Στο γεύμα συμμετείχαν:
-Ο διευθυντής επικοινωνίας της κοινοπραξίας Club Hotel Cazino Loutraki Γιάννης Βραχάτης διοργάνωσε τον δείπνο ….
-Ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Πολιτισμού Θεόδωρος Δραβίλας με τόπο καταγωγής το Βραχάτι Κορινθίας -στον οποίο είχε απευθυνθεί για το πρόβλημα του Αρχαίου Διόλκου με υπόμνημά του ο δημοτικός σύμβουλος και αντιπρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου του δήμου Λουτρακίου Περαχώρας Νίκος Λόης,
-Ο διευθυντής του μουσείου της Ακρόπολης και πρώην διευθυντής της ΛΖ' Εφορίας Αρχαιοτήτων του νομού Κορινθίας Αλέξανδρος Μάντης -ο οποίος λέγεται ότι είναι ο άνθρωπος που εφηύρε το πρόσκομμα του Αρχαίου Διόλκου για να εγκλωβιστεί η κατασκευή του Τουριστικού Λιμένα Λουτρακίου
-Η δημοτική σύμβουλος της αξιωματικής αντιπολίτευσης και υποψήφια να ηγηθεί συνδυασμού για τη διεκδίκηση του δημαρχιακού θώκου στις δημοτικές εκλογές του 2010, Μαρία Πρωτοπαππά,
-τελευταίος στο δείπνο αφίχθη ο οικοδεσπότης και διαχειριστής της κοινοπραξίας Club Hotel Cazino Loutraki Αντώνης Στεργιώτης…..
Πρόκειται για ένα γεύμα ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ που θα πάρει τεράστιες διαστάσεις…και στην Αθήνα…!!!
Οι άνθρωποι έχουν πετάξει και το τελευταίο φύλλο συκής….
Βρήκαν φαίνεται και άλλον σύμμαχο για να «επενδύσουν» στην ζημιά του τόπου.Την ίδια στιγμή που η πόλη παλεύει για να γίνει η μαρίνα…!!!
ΑΙΣΧΟΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ

ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΠΙΝΑΚΙΔΑ

Επικίνδυνη πινακίδα στο Δημοτικό διαμέρισμα Μελισσίου 50μ. πριν από την άνοδο Θαλερού.
Τοποθετήθει πρόσφατα επί του μοναδικού πεζόδρομου μεταλλική πινακίδα τριγωνικής μορφής ύψους 1,44 είναι άκρως επικίνδυνη για τους πεζοπόρους δεν έχει γίνει αντιληπτή ούτε από το Δήμο ούτε από το Δημοτικό Συμβούλιο Μελισσίου.
Δήμαρχε σπεύσε.

ΔΕΝ ΤΟΥ ΕΔΙΝΑΝ ΑΙΜΑ

«Θέλω μέσω της εφημερίδας σας να εκφράσω τα παράπονά μου για δύο συναδέλφους Δημοτικούς Συμβούλους της πλειοψηφίας του Δήμου Κορινθίων οι οποίοι παρά τις εκκλήσεις μου για χορήγηση δύο φιαλών αίμα για συγγενικό μου πρόσωπο α΄ βαθμού που νοσηλευόταν στο ΚΑΤ με σοβαρό πρόβλημα, ο μεν πρώτος με τρόπο απότομο και σοβαρό μου είπε ότι δεν δίνουμε αίμα εκτός νομού, η δε δεύτερη μου απάντησε ότι κάτι μπορούμε να κάνουμε αρκεί να φέρεις αιμοδότες. Στην απάντησή μου ότι αιμοδότες θα βρω αμέσως μου είπε ότι θα τηλεφωνηθούμε αύριο για τα περαιτέρω. Την επόμενη το κάλεσμα του τηλεφώνου μου ίσως να μην το άκουγε.
Ο χρόνος όμως ήταν πολύτιμος και το άγχος μεγάλο. Την τελευταία στιγμή αγαπητοί φίλοι από τα Εξαμίλια με βοήθησαν στο πρόβλημα. Τους ευχαριστώ και τους υπόσχομαι να τους το ανταποδώσω, το επόμενο διάστημα εις διπλούν.
Πρέπει όμως ορισμένοι να γνωρίζουν ότι εκτός του ότι το αίμα σώζει ζωές, πρέπει και όπως το παίρνουν, έτσι και να το δίνουν και επιπλέον το αίμα δεν έχει σύνορα και όρια.
Κεφάλας Σταύρος
(Γραμματέας Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Κορινθίων)»

22 ΜΟΝΟ ΤΑ ΡΑΔΙΟΦΩΝΑ

22 ραδιοφωνικές συχνότητες στους χάρτες της Κορινθίας
Aπό τον υπουργό Επικρατείας και κυβερνητικό εκπρόσωπος, Θόδωρο Ρουσόπουλο και τον υπουργό Μεταφορών και Επικοινωνιών Κωστή Χατζηδάκη, παρουσιάστηκε ο Χάρτης Συχνοτήτων για την Ψηφιακή Τηλεόραση και το Αναλογικό ραδιόφωνο.
Μιλώντας κατά την παρουσίαση, ο κ. Ρουσόπουλος, τόνισε ότι με τη παρουσίαση του χάρτη συχνοτήτων για την οριστική ψηφιακή εκπομπή στην τηλεόραση και αυτού της αναλογικής εκπομπής στο ραδιόφωνο ολοκληρώνεται μια σειρά πρωτοβουλιών που έχουν ως στόχο να βάλουν τάξη στο επί σειράν ετών άναρχο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο. Όσον αφορά την μελέτη που ορίζει το χάρτη συχνοτήτων για το αναλογικό ραδιόφωνο, ρυθμίζεται οριστικά η μπάντα των FM σε όλη την Ελλάδα:
-Ο νέος χάρτης συχνοτήτων FM περιλαμβάνει 117 κέντρα εκπομπής κατανεμημένα σε 81 διευρυμένες γεωγραφικές περιοχές.
-Εξασφαλίζεται η κάλυψη σχεδόν ολόκληρου του ελληνικού πληθυσμού χρησιμοποιώντας κύρια και δευτερεύοντα κέντρα εκπομπής σε όλες τις γεωγραφικές περιοχές.
-Δίνεται η δυνατότητα αδειοδότησης ακόμα περισσότερων ραδιοφωνικών σταθμών από την ήδη υπάρχουσα κατανομή.
-Ο κάθε ραδιοφωνικός σταθμός πλέον έχει την σιγουριά ότι θα λαμβάνεται από τους ακροατές του σε όλη την περιοχή κάλυψής του καθαρά, χωρίς παρεμβολές και αλληλοεπικαλύψεις.
-Προστατεύονται αποτελεσματικά τα ραδιοβοηθήματα αεροπλοήγησης, ώστε τα αεροδρόμιά μας να είναι ακόμα περισσότερο ασφαλή.
22 συχνότητες
Σύμφωνα με τον νέο Χάρτη Συχνοτήτων, καταργείται πλήρως η έννοια του «νομού» για τις ραδιοφωνικές εκπομπές, ενώ ειδικότερα όσον αφορά την περιοχή των Αθηνών, καθορίζονται 40 διαθέσιμες συχνότητες για ισάριθμες ραδιοφωνικές επιχειρήσεις.
Ειδικότερα τώρα, στην Κορινθία ο χάρτης των συχνοτήτων προβλέπει την αδειοδότηση συνολικά 22 ραδιοφωνικών σταθμών, εκ των οποίων οι 15 θα εκπέμπουν το σήμα τους από τον χάρτη του Οσίου Παταπίου και οι 7 από το Καμάρι.
Σε αυτή την κατανομή, υπάρχει η δυνατότητα, όπως φαίνεται, κάποιοι ραδιοφωνικοί σταθμοί να διεκδικήσουν δεύτερη συχνότητα, στο Καμάρι, ενώ εκπέμπουν από τον Όσιο Πατάπιο, ώστε να προβάλουν το σήμα τους σε περισσότερες περιοχές.
Ο κ. Ρουσόπουλος αναφέρθηκε ακόμα στο νόμο για την συγκέντρωση και αδειοδότηση Επιχειρήσεων Μέσων Ενημέρωσης, που ψηφίστηκε τον Ιούλιο του 2007 (νόμος 3592).
«Ένας νόμος, ο οποίος αντιμετώπισε χρόνιες στρεβλώσεις και λαμβάνει υπ’ όψιν του τις τεχνολογικές εξελίξεις» σημείωσε ο υπουργός.
Με την παρουσίαση του νέου χάρτη των συχνοτήτων, ο κ. Ρουσόπουλος τόνισε ότι κλείνει οριστικά πλέον μια μεγάλη εκκρεμότητα και πρόσθεσε ότι εντός διμήνου θα είναι έτοιμη η κοινή υπουργική απόφαση ώστε να προχωρήσει η διαδικασία.
Αναμένονται αντιδράσεις
Μετά την κύρωση του Χάρτη το ΕΣΡ, μπορεί να προχωρήσει στην έκδοση των προκηρύξεων για τις αδειοδοτήσεις, ωστόσο κάτι, τέτοιο, δεδομένων και των αντιδράσεων που θα υπάρξουν δεν αναμένεται να γίνει σύντομα.
Ήδη χθες, στο περιθώριο της συνάντησης, η ΠΕΙΡΑΣ, η ένωση που εκπροσωπεί τους ραδιοσταθμούς της περιφέρειας, εξέφρασε τον έντονο προβληματισμό της, για τα νέα δεδομένα που δημιουργεί στη ραδιοφωνική αγορά ο Χάρτης.

ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΤΟ ΝΕΡΟ;

Ο Βουλευτής ΠΑΣΟΚ νομού Κορινθίας και μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου, Πάνος Μπεγλίτης κατέθεσε ερώτηση προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Αλέξανδρο Κοντό, σχετικά με προβλήματα αμπελοκαλλιεργητών νομού Κορινθίας λόγω έλλειψης νερού.
Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ερώτησης:
«Οι αγρότες αμπελοκαλλιεργητές του Νομού Κορινθίας και ιδιαίτερα οι παραγωγοί της περιοχής της Βόχας, βιώνουν καθημερινά την τραγική κατάσταση της έλλειψης νερού για άρδευση, της ξηρασίας και της καταστροφής της παραγωγής τους.
Το κόστος του αρδευτικού νερού έχει ξεπεράσει, σε ορισμένες περιοχές τα 100 ευρώ την ώρα, ενώ σύμφωνα με στοιχεία που διαθέτουν οι Ενώσεις Αγροτικών Συνεταιρισμών, καταγράφεται μέχρι σήμερα, ζημιά της παραγωγής σουλτανίνας της τάξης του 50% με άμεσο κίνδυνο την ολική καταστροφή μέχρι την περίοδο της συγκομιδής.
Ερωτάται ο κ. Υπουργός :
- Σε ποιες άμεσες ενέργειες προτίθεται να προχωρήσει για την ενεργοποίηση των υπηρεσιών του ΕΛΓΑ για την αξιολόγηση των ζημιών από την ξηρασία και την άμεση καταβολή ενός ποσοστού αποζημίωσης για την κάλυψη των αναγκών των παραγωγών και του μεγάλου καλλιεργητικού κόστους, που συνεπάγεται η αύξηση της τιμής του νερού, λόγω της σοβαρής λειψυδρίας ;
- Προτίθεται το αρμόδιο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης να εξετάσει την άμεση, προσφυγή στις προβλεπόμενες διαδικασίες και στους πόρους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, λόγω της εξελισσόμενης καταστροφής της παραγωγής και του φυτικού κεφαλαίου από την ξηρασία ;

ΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ;

Ποιος υπηρεσιακός παράγοντας της Νομαρχιακής Κορινθίας είχε αντίθετη άποψη στην πρόταση του τοπικού Συμβουλίου του Δημοτικού Διαμερίσματος για την επέκταση του σχεδίου;
Ποια τα κίνητρά του; γιατί έδωσε λανθασμένα στοιχεία στο μελετητικό γραφείο; Γιατί υποτίμησε και απαξίωσε την βούληση του Δήμου για την επέκταση; Γιατί στην Νομαρχία – Πολεοδομία – Δήμο οι τοπογραφικοί χάρτες της περιφέρειας φέρουν την σφραγίδα του και την υπογραφή του;
Γιατί η Τεχνική Υπηρεσία Ξυλοκάστρου δεν αναγνωρίζει την εγκυρότητα με αυτή την απαράδεκτη φασιστική νοοτροπία;
Ο κύριος αυτός και οι περί αυτού δεν αντιλαμβάνονται ότι ανοίγουν τους ασκούς του Αιόλου για την περιοχή.
Γιάννης Σιώκος

Δευτέρα 28 Ιουλίου 2008

ΚΑΛΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΑΝ

Και μία απορία
Το καζίνο είναι ικανοποιημένο;
Καλά τα κατάφερε.
Καλύτερα δεν μπορούσε.
Αφου με τις κινήσεις και τις επιλογές του έφθασε ακόμα μα τίθεται θέμα εθνικό άριστα τα πάνε οι καλοπληρωμένοι...ινστρούκτορες του καζίνο...!
Για πρώτη φορά αρχίσει να συγκροτείται ΜΕΤΩΠΟ στην πόλη για το καζίνο και δεν έχει καμία ευθύνη ούτε η πόλη μα ούτε και οι πολίτες διότι το μέτωπο το έκαναν οι εξυπνάδες των στελεχών του καζίνο και ο τρόπος με τον οποίον έκαναν τον δήμαρχο της πόλης ΕΧΘΡΟ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ...
Το καζίνο είναι σοβαρή υπόθεση για το Λουτράκι και δεν μπορεί να είναι έρμαιο σε βιτσιόζικες μανούβρες και άτεχνες πολιτικές...
Ούτε το καζίνο μπορεί να τα βάλει με την πόλη μα ούτε και η πόλη με το καζίνο της..
Την λύση την έχουμε δώσει εδώ και πολύ καιρό και πρέπει να την ακούσουν οι Ισραηλινοί οι οποίοι ΟΦΕΙΛΟΥΝ να ακούσουν έστω και μία φορά την ΠΟΛΗ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΚΑΝΕ ΠΑΜΠΛΟΥΤΟΥΣ..
Αυτή η μικρή πόλη τους έκανε οικονομικούς μεγιστάνες και της οφείλουν.
Τα πράγματα μπαίνουν σε άσχημους δρόμους και έχουμε εγκαίρως ενημερώσει τους κύριους μετόχους του καζίνο...!

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΕΥΡΩΠΑΙΩΝ ΝΕΩΝ

Την Παρασκευή το μεσημέρι, ο Δήμαρχος Κορινθίων, Αλέξανδρος Πνευματικός, δέχθηκε επίσκεψη από το Ευρωπαϊκό Δίκτυο Περιβάλλοντος, Eco Citizens. Τριάντα αντιπρόσωποι 12 Ευρωπαϊκών χωρών ήλθαν στον Δήμαρχο Κορινθίων προκειμένου να συζητήσουν για σύγχρονα περιβαλλοντικά θέματα καθώς και για το θέμα της ανακύκλωσης που ήδη εφαρμόζεται στον Δήμο Κορινθίων. Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου. Μετά το πέρας της συνάντησης, η αντιπροσωπεία έκανε το Κέντρο Νέων Κορίνθου.

Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΟΥ

Δυστυχώς για μία ακόμα φορά πρέπει να γράψω κάτι που όχι μόνο δεν μου αρέσει αλλά και με φέρνει σε δύσκολη θέση.Στο χθεσινό φύλλο υπήρξε πάλι μία «διπλή» θέση της εφημερίδας.
Μία θέση που προκύπτει από την ιδιότυπη σχέση την οποία έχουμε με τον Λάκη Γιαννιδάκη.Χθές η αποψή του για τα δημοτικά πράγματα του Λουτρακίου ήταν όχι απλά μακριά από την άποψη της εφημερίδας αλλά διαμετρικά αντίθετη.
Δεν έχουμε να σχολιάσουμε κάτι.Ο καθένας αναλαμβάνει την ευθύνη όσων γράφει...

ΤΙ ΣΚΕΠΤΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΟΙΚΟΠΕΔΑ

«Ο Δήμος Λουτρακίου-Περαχώρας του νομού Κορινθίας έχει θέσει το αίτημα της απόδοσης στο Δήμο έκτασης 170 στρεμμάτων, στην περιοχή Ποσειδωνίας, που ανήκει στη Σχολή Μηχανικού, με σκοπό την αισθητική και περιβαλλοντική αναβάθμιση της περιοχής, προς όφελος των κατοίκων και της τουριστικής ανάπτυξης.
Ερωτάται ο κ. Υπουργός :
-Προτίθεται να προχωρήσει στη λήψη της αναγκαίας απόφασης για την απόδοση στη Δημοτική Αρχή και τους κατοίκους της περιοχής της παραπάνω έκτασης, λαμβάνοντας υπόψη ότι η παραχώρηση δεν δημιουργεί πρόβλημα στην επιχειρησιακή λειτουργία της Σχολής Μηχανικού ;
-Υπάρχει ευρύτερος σχεδιασμός του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας για την απόδοση στους Δήμους του νομού Κορινθίας εκτάσεων που ανήκουν στην ιδιοκτησία του ;
Αυτή την ερώτηση κατέθεσε χθές ο Πάνος Μπεγλίτης στην Βουλή.Και καλά έκανε.
Η ερωτησή μας είναι πολύ απλή.
Τι έχει σχεδιάσει ο κ.Γκιώνης για την περιοχή της σχολής Μηχανικού και θέλει τον χώρο;
Διοτι ο κ.Γκιώνης δεν έχει σχεδιάσει ΤΙΠΟΤΑ για καμία περιοχή του δήμου.
Υπάρχει περίπτωση λοιπόν να κάνει κάτι;
Αποκλείεται απλά να έχουμε κάτι να λέμε.Για να μην θυμάται ο κόσμος την μαρίνα...!!!

Ο ΜΑΡΚΕΛΛΟΣ ΤΟΥΣ…ΞΕΓΥΜΝΩΣΕ

Αυτά που είπε ο Γιώργος Μάρκελλος στο δημοτικό συμβούλιιο της Τετάρτης θα μείνουν πολύ καιρό χαραγμένα στην μνήμη των πολιτών όχι μόνο του Λουτρακίου αλλά όλης της Κορινθίας.
“Απόφαση φούσκα”
Γ.ΜΑΡΚΕΛΛΟΣ:
Κατ’ αρχάς κεραυνοβόλησε τον ίδιο το Δήμαρχο, όταν είπε, ότι η απόφαση που πήραν στο προηγούμενο Δ.Σ. για τη συγκρότηση διαπαραταξιακής επιτροπής (ο ίδιος απείχε) έτσι όπως είναι διατυπωμένη είναι μια μεγάλη φούσκα!!
«Είναι μια μεγάλη φούσκα, ναι φούσκα και ότι ώρα θέλει κάποιος από εμάς τη ρίχνει αυτή την απόφαση!!
Η τρίτη παράγραφος της συγκεκριμένης απόφασης υπονομεύει και αποδυναμώνει την πρώτη παράγραφο.
Στην πρώτη παράγραφο λέμε ότι είμαστε υπέρ της Μαρίνας και στην τρίτη αποφασίζουμε να φτιάξουμε μια επιτροπή που θα συζητήσει με τους επενδυτές ένα άλλο εναλλακτικό έργο!!
Αυτές είναι ξαναλέω φούσκες!!
Και είπε την απόλυτη αλήθεια όσες ευθύνες και αν έχει και αυτός ως πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου για αυτή...
“Τι δουλειά έχει
ο Στεριώτης μαζί σου;”
Και συνέχισε ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου κ.Μάρκελλος μα ακόμα σκληρότρες καταγγελίες σημειώστε όπως πόσο αξία έχει η επόμενη αποστροφή του:
Γ.ΜΑΡΚΕΛΛΟΣ:
“Κατ’ αρχάς δεν κατάλαβα ποτέ τι δουλειά έχουμε να συζητάμε εμείς με την CLUB HOTEL CASINO LOUTRAKI και γιατί όταν πάει ο Δήμαρχος στον Υπουργό ή στην επιτροπή Καζίνο, πηγαίνει πακέτο μαζί με τον κ. Στεργιώτη;!”
Το ερώτημα αυτό του κ.Μάρκελλου δεν θα απαντηθεί απο τον δήμαρχο όπως και κανένα άλλο όσο σοβαρά και αν είναι.Σε τέτοια συμπεριφορά μας είχε συνηθίσει και στο παρελθόν ο κ.Γκιώνης αλλά τώρα ο πρόεδρος τον καταγγέλει για ενδοτισμό στο καζίνο και πλήρη υπακοή και δεν έχει την παραμικρή αντίδραση....
“Τον διέψευδε σε
κάθε του λέξη...;”
Ομως έγιναν και χειρότερα.Ο κ.Γκιώνης μαζί με τον κ.Μάρκελλο επισκέφθηκαν στην Αθήνα τον γενικό γραμματέα του υ πουργείου ανάπτυξης και μίλησαν για την μαρίνα.
Ο κ.Γκιώνης άρχισε να ενημερώνει το δημοτικό συμβούλιο και ήρθε η μεγάλη έκπληξη.
Επειδή ο κ.Γκιώνης μετέφερε τον διάλογο όπως του άρεσε και όπως τον βόλευε ο κ.Μάρκελλος τον άδειασε κυριολεκτικά αποδεικνύοντας οτι ο κ.Γκιώνης μετέφερε ψευδείς διαλόγους με τον γενικό και ο πρόεδρος τον διόρθωνε...!!!
Τότε ο κ.Γκιώνης ισχυρίστηκε οτι δεν θυμόταν....!!!!
“ Όταν ολοκλήρωσε μετ’ εμποδίων την ομιλία του ο δήμαρχος μετά τις παρεμβάσεις και τις συνεχείς διακοπές για την αποκατάσταση της πραγματικότητας από τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου σε όσα ισχυριζόταν, ο Γιώργος Μάρκελλος έκανε πλήρη και λεπτομερή ενημέρωση για όσα συζητήθηκαν στο υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης.
Ο δήμαρχος είναι προφανές αυτά δεν τα «θυμόταν» και δυστυχώς για τον ίδιο τον αναιρούσε σε όσα ισχυριζόταν λίγη ώρα πριν η τοποθέτηση του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου.”
Τώρα τι θα γίνει με την σχέση Μάρκελλου Γκιώνη αφορά περισσότερο την πολιτική αξιοπιστία του κ.Μάρκελλου παρά την στάση του κ.Γκιώνη.
Διότι οταν ο πρόεδρος κάνει αυτές τις φοβερές και τρομερές καταγγελίες για τον δήμαρχο πως θα συνυπάρξει μαζί του;
Υπάρχει περίπτωση να ταυτιστεί ποτέ μία πατριωτική στάση με μία ενδοτική;
Το μέλλον θα φέρει και νέες μπόρες πολύ πιο σοβαρές...!

ΜΑΣ ΕΦΑΓΑΝ ΤΑ ΝΤΕΣΙΜΠΕΛ

Όσοι κατοικούμε στην πεδινή Κορινθία έχουμε κάποια προνόμια, όπως την εύκολη μετάβασή μας στις αφετηρίες των μέσων μεταφοράς, την άμεση πρόσβασή μας στις ακτές την αμεσότητα στην ιατρική – φαρμακευτική περίθαλψη, στις πολιτιστικές εκδηλώσεις κ.α. Αυτά είναι τα θετικά. Γιατί πάντα υπάρχουν και οι δύο όψεις. Έχουμε λοιπόν και άλλα «προνόμια», όπως την ταλαιπωρία ,με το κυκλοφοριακό πρόβλημα, ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες, τη γενικότερη αναρχία και αυθαιρεσία του κάθε ένα που παρκάρει επάνω στα πεζοδρόμια, κλείνει διαβάσεις, παρεμποδίζει την ορατότητα και κανείς δεν ελέγχει, κανείς δεν νοιάζεται για τον άλλον. Νύχτα – μέρα οι «καμικάζι» με μηχανές μικρού ή μεγάλου κυβισμού αλωνίζουν μέσα στο χωριό ή την πόλη ανταγωνιζόμενοι ποιος θα πετύχει περισσότερα decibels, κόβοντας εξατμίσεις ή κάνοντας άλλες τροποποιήσεις στις μηχανές τους και νοιώθεις μέσα στον εγκέφαλό σου να τρεβελίζουν τα decibels και το νευρικό σου σύστημα να γίνεται σμπαράλια.
Και εκεί που πας να ηρεμήσεις, ξαφνικά εμφανίζεται ο νεαρός με το αυτοκίνητό του και το ραδιόφωνο στην διαπασών σε σημείο που τρίζουν τα τζάμια του σπιτιού σου. Και αναρωτιέσαι δικαιολογημένα: Να περπατήσεις δεν μπορείς αφού δεν υπάρχουν ελεύθερα πεζοδρόμια, να κυκλοφορήσεις με το αυτοκίνητό σου είναι επικίνδυνο πια. Να ηρεμήσεις στο κρεβάτι σου αποκλείεται γιατί οι «καμικάζι» και οι «μουσικόφιλοι» των Ι.Χ. είναι αδέσποτοι. Κι έτσι έρχεσαι στο χωριό να γεμίσεις για λίγο τις μπαταρίες σου και φεύγεις με τα νεύρα τεντωμένα σαν ατσάλινες χορδές! Αυτό πιά λέγεται κατάντημα.
Τροχαία στην παλαιά Εθνική οδό υπάρχει; Γίνεται κανένας έλεγχος και κυρίως για την ταχύτητα και τα decibels και μάλιστα τις ώρες κοινής ησυχίας; Γίνεται για το παράνομο παρκάρισμα; Αυτή η ασυδοσία χωρίς όρια θα συγκινήσει κανέναν;
Τι έγιναν οι κυκλοφοριακές μελέτες του Δήμου Σικυωνίων που κάθε δημοτική αρχή μας υπόσχεται τα τελευταία δεκαέξι χρόνια τώρα και μας δουλεύουν; Και ακόμα δεν έχουμε δει τίποτε. Είναι πολύς ο κατήφορος ακόμα!
Αυτή είναι δυστυχώς η «ποιότητα ζωής» που μας υπόσχονται προεκλογικά αλλά ξεχνούν την επόμενη των εκλογών. Κρίμα γιατί η περιοχή έχει όλα εκείνα τα συγκριτικά πλεονεκτήματα για μία βιώσιμη ανάπτυξη.
Β. Κελλάρης

ΤΟ ΚΛΑΡΙΝΟ ΠΑΙΑΝΙΖΕΙ

* Και ξανά – μανά το «Λυπίσειο»!! Και ξαναδώστου το «Λυπίσειο»!!
Ήθελε ο έρημος να πει «Λυσίππειο» και του τράβαγε τέτοιο λεκτικό ξέσκισμα με το «Λυπίσειο», που ακόμα και οι καλόγριες (τα ψάρια) βγήκαν στη στεριά για να κλάψουν μαζί με τους ελάχιστους ακροατές εκείνης της υπέροχης μουσικής βραδιάς … !!!
* Και που να τον ρωτούσε κανείς ποιος ήταν ο Λύσιππος!! Μπορεί να μας έλεγε ότι ήταν και γανωτζής από του Ντούσα!! Μπορεί!!
* Όταν είσαι γλωσσοπλάστης διότι το απαιτεί και η υψηλή θέση που κατέχεις … του «φούστη» που λένε!! Δεν κρύβεσαι με τίποτα!!
Η γλώσσα πάει ροδάνι!! Στριφογυρίζει μόνη της και ελεύθερη στην αρωματισμένη με ροδόσταμο από ζυγούρι κοκκινιστό με μπόλικο σκόρδο και μπαχάρι στοματική κοιλότητα και η ρουφιάνα!! σου φτιάχνει τέτοιες λέξεις, που δεν προλαβαίνει να τις καταγράψει ούτε ο Μπαμπινιώτης!! Που να τις ερμηνεύσει!!
* Άσε που μπορείς να τις ντύσεις και μουσικά με κανένα «Πα – βου – γα – δη» και να νομίζεις ότι έχεις συνθέσεις τον ύμνο της αχαριστίας κατά του Γκιώνη. Τον πατέρα των σαρδάμ!!
* Τελικά αδέρφια, όλα εδώ πληρώνονται!! Γιατί παρόμοιο «εξαποστειλάριο» και μάλιστα δημόσιο κατά παριστάμενου Δημάρχου για αθέτηση υπεσχημένων, δεν είχε ματακουστεί!! Ευτυχώς που φυσούσε η αύρα της θάλασσας για να ξεϊδρώνει ο κ. «Γ.Γ.» (Γ. Γκιώνης)!!
* Τώρα θα μου πείτε, ότι αθέτηση υπεσχημένων του Γ.Γ. για πρώτη φορά συμβαίνει;
Όχι!!! Αλλά αυτή η αθέτηση, σημαίνει προδοσία των αγώνων, των θυσιών και της προσφοράς των συνεταιρισμένων μελών (αφού πρόκειται περί εταιρείας) ενός μουσικού σώματος. Έναντι του πολιτισμού. Έναντι εκείνων που παιάνιζαν ανά τας ρύμας και οδούς διαμαρτυρόμενοι ευγενώς και μουσικώς για την κακούργα προηγούμενη δημοτική αρχή που τους είχε κάνει τόσα και τόσα!! Καλά ή όχι, ας μην εξηγηθούν τώρα!! Έναντι αυτών που μπήκαν μπροστά με ντουντούκες και νταούλια για να πανηγυρίσουν τη νέα κατάσταση που αποδείχτηκε αχάριστη – και με την ευκαιρία – που είναι και για τα πανηγύρια!!
* Και τώρα να, που ο νέος Δήμαρχος, τους κατάντησε επαίτες και τσιγγάνους!! Ντροπή!! Χίλιες φορές ντροπή!! Ακούς εκεί, ο κ. Γ.Γ. να καταντήσει ένα μουσικό σώμα με την τόση μουσικοπολιτική προσφορά σε τσαντίρ – μουσικομαχαλά διότι ο ευεργετηθείς Δήμαρχος θέλει να τυρβάζει περί άλλων!!
* Ορθώς ο Πρόεδρος «γλώσσεψε τη μπέρδα του» και έκανε λόγο για «Λυπίσειο». Γιατί όλα, είναι για λύπηση!!
* Πως μπορείς να αντέξεις το θέαμα να διευθύνεται τώρα μία μουσική μπάντα που λες ότι (αριθμητικά) έχει πάθει νευρική ανορεξία σε σύγκριση με τα παλιά μέλη; Πως μπορείς να μη λυγίσεις μπροστά σε ένα μαέστρο που διηύθυνε χωρίς οργισμένες παρατηρήσεις στο κοινό που αδημονούσε, χωρίς σμόκιν και παπιγιόν αλλά με απλή γραβάτα τώρα; Και μάλιστα στο μισοσκόταδο!!
Ευτυχώς, που για λίγο άναψαν κάτι «πυροτεχνήματα – κατουρίστρες» γιατί μετά κάπου πήξαμε στο σκοτάδι που κάποιος το ερμήνευσε – τρομάρα του – σαν ειδυλλιακή ατμόσφαιρα!! Μάλιστα κάλεσε να χορέψουν και οι θεατές «καλίνκα». Λες και παιζόταν βαλς!!
* Άσε που από την έλλειψη του φωτισμού, όταν βρισκόσουν στην πίσω πλευρά της σκηνής, νόμιζες ότι παρακολουθούσες θέατρο σκιών, ένεκα των πανιών που ήταν γύρω – γύρω!!
Για τέτοια προβοκάτσια μιλάμε!!
Όχι, όχι!! Σχετικά ερωτήματα περί του θεάτρου σκιών από κακόπιστους δεν διατυπώθηκαν!!
* Δεν αντέχεται άλλο αυτή η κατάσταση. Αυτή η επίδειξη αχαριστίας στο μαέστρο!! Στον αναμορφωτή των μουσικών μας πραγμάτων και της μουσικής μας παιδείας!! Ου μην, αλλά και μόνου υπερασπιστή και εγγυητή εφαρμογής του νόμου του Ν. 2065/92 αφού εγγράφως γνωστοποίησε, καταργώντας αρχές και εξουσίες, ως άλλος σύγχρονος Βοναπάρτης, ότι «εμμένει στην απόλυτη τήρηση τούτου (του Νόμου) από όλους τους συναδέλφους του μουσικούς, διατεθειμένος να καυτηριάσει και καταγγείλει κάθε παρέμβαση»!!!
Δηλαδή, «το κάρφωμα», να πάει σύννεφο!!
Ντροπή ρεεεεεε!!!!
* Άσχετο!! Αλλά μου αρέσει!! Αλήθεια, υπάρχει βραβείο ρουφιανιάς;
* Τώρα κανονικά, η στήλη και στην επιθυμία της να συντρέξει το μαέστρο στην εφαρμογή του Νόμου, πρέπει να κοινοποιήσει τη σχετική «υπόμνηση – δήλωσή» του (την οποία και θα δημοσιεύσουμε) προς την ΕΛΣ και την Ένωση Μουσικών Ελλάδος, προς γνώσιν των συνεπειών του Νόμου. Αλλά πέραν αυτών ο Πρόεδρος του Π.Π.Κ. και ο κ. Λόης που είναι και Νομικός, τι λένε για όλα αυτά που στην ουσία διαλύουν τη Δημοτική Φιλαρμονική;
* Παντελώς άσχετο το παρακάτω, αλλά μου αρέσει!! «Το γαρ πολύ της θλίψεως, γεννά παραφροσύνη»!!!
Και το καρφί της παρέας: «Με την παραφροσύνη, εντάξει!! Αλλά με τους παράφρονες όμως, τι γίνεται, με όλα αυτά που συμβαίνουν γύρω μας;»
* Ερώτημα κρίσεως, υποθετικό, γενικό και αόριστο!! Η χολερική εμπάθεια, οι υπερφίαλες αξιώσεις, τα πείσματα και οι ετσιθελικές πρωτοβουλίες, μπορούν να μετατρέπονται σε πολιτιστικούς οδηγούς και να επιβάλλουν αποφάσεις υποχωρήσεων;
Την απάντηση, μπορεί μερικοί – μερικοί να την κάνουν γαργάρα, αφού χάθηκε η λεβεντιά και το «άι – σιχτίρ»!!!
Ξυπνήστε ρεεεεεε!!!!
* Και πως ακούστηκε; «Μπράβο στο Γιωτάκη που τον έφερε;»
Πάει στοίχημα ότι το πρώτο πράγμα που ρώτησε ο Γιωτάκης τον Παύλου, όταν ο δεύτερος ανέλαβε Δήμαρχος ήταν: «Πως τα πας με το μαέστρο;»
Διότι και του πρώτου, του είχε ψήσει το ψάρι στα χείλη, που λένε!!!
* Με αυτά κι εκείνα, ξεχάσαμε όμως τα λοιπά!!
Καλέ …!!! Με εκείνα τα ρουφηγμένα μαγουλάκια από το αδυνάτισμα και τα αυτιά που φωτάνε και πετάνε, πως σας φαίνεται ο Γιώργος;
Και να σας πω …!!! Δε σας συγκίνησε και δε σας συνήγειρε η ομιλία του;Ιδιαίτερα όταν με εκείνο το άγριο πάθος που τη διέκρινε δήλωσε: «Ήρθε όμως τώρα η ώρα, όλα αυτά να τα βάλουμε πίσω μας»!!!
Τι εννοούσε άραγε ο ποιητής;

Παρασκευή 25 Ιουλίου 2008

Νεφέλες

Η Αττική Σκηνή και το ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης συμμετέχουν στις πολιτιστικές εκδηλώσεις «Σικυώνια 2008». Το βράδυ της Κυριακής 27 Ιουλίου στο άλσος Παναγίας στο Κιάτο θα παρουσιάσουν τις ΝΕΦΕΛΕΣ του Αριστοφάνη σε μετάφραση Κώστα Γεωργουσόπουλου και με τους Τάσο Χαλκιά, Ηλία Λογοθέτη, Τάσο Παλαντζίδη και Γιώργο Σειταρίδη στους βασικούς ρόλους. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό. Η ιδια παράσταση θα παρουσιστεί την Δευτέρα το βράδυ στο θέατρο του Αη Γιώργη.

Αίσιο τέλος για τους πέντε δήμους της Κορινθίας

Αίσιο τέλος για το θέμα της εξαίρεσης 5 δήμων της Κορινθίας από τη χρηματοδότηση προγραμμάτων του υπουργείου αγροτικής ανάπτυξης. Συγκεκριμένα ανακοινώθηκε ότι οι δήμοι Άσσου, Λουτρακίου, Ευρωστίνης, Βέλου και Ευρωστίνης μένουν εκτός των χρηματοδοτήσεων που αφορούν κυρίως αγροτικούς δρόμους. Οι άμεσες αντιδράσεις τόσο της ΤΕΔΚ όσο και οι πιέσεις του νομάρχη κ. Νίκου Ταγαρά απέδωσαν αποτελέσματα και χθες ανακοινώθηκε από το υπουργείο ότι οι 5 Δήμοι θα χρηματοδοτηθούν κανονικά.

Συνελήφθη 20χρονος που επιχείρησε να βάλει φωτιά

Συνελήφθη ένας 22χρονος που προσπάθησε να βάλει φωτιά σε μια εκκλησία στη Βόχα .Ο νεαρός που αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα ξέφυγε από τον έλεγχο των γονιών του και κατάφερε να βάλει φωτιά στον ιερό ναό. Ευτυχώς όμως η φωτιά δεν πήρε έκταση ενώ ο 22χρονος οδηγήθηκε σε ψυχιατρικό ίδρυμα.

Θρήνος στα Μποζικά

Θρήνος στα Μποζικά του Κιάτου από τον θάνατο ενός 23χρονου. Ο νεαρός άφησε χθες την τελευταία του πνοή στην άσφαλτο. Ο άτυχος νέος έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου του και προσέκρουσε σε ένα δέντρο και στη συνέχεια σε μια κολώνα της ΔΕΗ.

Ποικίλες αντιδράσεις από την πρόταση της Ε. Παπαδημητρίου

Ποικίλλες αντιδράσεις προκαλεί ήδη στην Αργολίδα η πρόταση της βουλευτού και αντιπροέδρου της Βουλής Έλσας Παπαδημητρίου για ένταξη του έργου Αναβάλου στη Σύμπραξη Δημόσιου Ιδιωτικού Τομέα ώστε γρήγορα να δρομολογηθούν οι διαδικασίες αναβάθμισης συντήρησης και παρακολούθησης του έργου. Σε χθεσινή δήλωσή του ο νομάρχης Βασίλης Σωτηρόπουλος εξέφρασε την αντίθεσή του σε μια τέτοια προοπτική τονίζοντας ότι’’ δεν χρειάζεται να εμπλακούν ξένες εταιρείες σε ένα έργο για το οποίο ήδη έχουν ξεκινήσει ενέργειες για χρηματοδότηση από εθνικούς πόρους. Από την πλευρά του ο βουλευτής της Ν.Δ. Γιάννης Μανώλης υπενθύμισε ότι στο πρόγραμμα ‘’Αλέξανδρος Μπαλτατζής ‘’ του Υπουργείου Γεωργίας προβλέπονται κονδύλια για το Ανάβαλο έτσι ώστε να δώσει λύσεις στην άρδευση και ύδρευση της Αργολίδας. Η πρόταση της κ. Παπαδημητρίου αναμένεται να έρθει προς συζήτηση σε δημοτικά συμβούλια της Αργολίδας.

Πέμπτη 24 Ιουλίου 2008

ΤΡΕΛΛΑΝΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΚΟΡΙΝΘΙΑ

«Δεν θέλω οι Εβραίοι να διώχνουν τα λεφτά από το Λουτράκι και να τα στέλνουν στο Ισραήλ για να γίνονται όπλα και βόμβες που θα χτυπήσουν τα παιδιά της Παλαιστίνης!»

ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΔΕΝ ΤΟΛΜΗΣΕ ΝΑ ΤΗΝ ΠΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΚΟΡΙΝΘΙΟΣ ΕΔΩ ΚΑΙ 14 ΧΡΟΝΙΑ
Ο Μάρκελλος διέσωσε την τιμή ενός ολόκληρου νομού.
ΔΙΑΦΩΝΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ;

ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΡΟΦΗΤΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΔΕΚΑΝΙΚΙΑ

Το συμβούλιο πράγματι έμεινε για αρκετή ώρα εμβρόντητο από την εκρηκτική μεν αλλά ξεκάθαρη και γενναία αυτή στάση του κ. Μάρκελλου. Ξαναλέμε: Έστω και αν περιέχονται κάποιες υπερβολές στους χαρακτηρισμούς περί Εβραίων κ.λ.π., στην ουσία ο Γιώργος Μάρκελλος είπε δημόσια αυτά που συζητάνε εδώ και χρόνια, όλοι οι αυτοδιοικητικοί αλλά και οι πολίτες του Λουτρακίου στο παρασκήνιο. Τελικά μετά από αυτήν την εξέλιξη σε δεύτερη μοίρα πέρασε η λήψη απόφασης για τη συγκρότηση της διαπαραταξιακής επιτροπής. Χαρακτηριστική η φράση του Αντιδημάρχου του κ. Γιώργου Γκιώνη, κ. Λάμπρου Παπαθεοδώρου: «Θα υπερασπίσω την άποψή μου για κατασκευή της Μαρίνας μέχρι θανάτου. Δε θέλω να με γράψει η ιστορία ότι συμμετείχα σε αυτή την κατάπτυστη συζήτηση για τη συγκρότηση διαπαραταξιακής επιτροπής που σκοπό θα έχει να θάψει το έργο της Μαρίνας.Τελικά την πρόταση Γκιώνη καταψήφισαν οι σύμβουλοί του Νίκος Λόης, Χαράλαμπος Γεωργίου και Λάμπρος Παπαθεοδώρου ενώ ψηφίστηκε με δεκανίκια στήριξης από τους κ.κ. Μίχα, Πρωτονοτάριο, Αθαν. Γεωργίου και την κ. Μαρία Πρωτόπαππα. Λίγο νωρίτερα ο κ. Παύλου και η κ. Κούτμου είχαν αποχωρήσει από τη συνεδρίαση και δε συμμετείχαν στην ψηφοφορία.

ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙ ΝΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΒΟΜΒΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΧΤΥΠΗΣΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ

Γράφει ο Γιάννης Λάμπρου

Έκρηξη Γιώργου Μάρκελλου!!!
\- «Δεν θέλω οι Εβραίοι να διώχνουν τα λεφτά από το Λουτράκι και να τα στέλνουν στο Ισραήλ για να γίνονται όπλα και βόμβες που θα χτυπήσουν τα παιδιά της Παλαιστίνης!»


Ήταν λίγο πριν από τα μεσάνυχτα, όταν ο Πρόεδρος του Δημ. Συμβουλίου κ. Γιώργος Μάρκελλος κατέβηκε από την έδρα του Προεδρείου και πήρε θέση στο βήμα των ομιλητών για να εκφράσει και αυτός την άποψή του στη συζήτηση για τη συγκρότηση της διαπαραταξιακής επιτροπής. Αποδείχθηκε το πιο κρίσιμο σημείο της συνεδρίασης αφού ολόκληρο το σώμα έμεινε πραγματικά εμβρόντητο με την πρωτοφανή έκρηξη αλλά και την πεντακάθαρη θέση του Προέδρου έστω και με κάποια στοιχεία υπερβολής σε κάποιες διατυπώσεις του. Κατ’ αρχάς κεραυνοβόλησε τον ίδιο το Δήμαρχο, όταν είπε, ότι η απόφαση που πήραν στο προηγούμενο Δ.Σ. για τη συγκρότηση διαπαραταξιακής επιτροπής (ο ίδιος απείχε) έτσι όπως είναι διατυπωμένη είναι μια μεγάλη φούσκα!! «Είναι μια μεγάλη φούσκα, ναι φούσκα και ότι ώρα θέλει κάποιος από εμάς τη ρίχνει αυτή την απόφαση!!
Η τρίτη παράγραφος της συγκεκριμένης απόφασης υπονομεύει και αποδυναμώνει την πρώτη παράγραφο. Στην πρώτη παράγραφο λέμε ότι είμαστε υπέρ της Μαρίνας και στην τρίτη αποφασίζουμε να φτιάξουμε μια επιτροπή που θα συζητήσει με τους επενδυτές ένα άλλο εναλλακτικό έργο!! Αυτές είναι ξαναλέω φούσκες!! Κατ’ αρχάς δεν κατάλαβα ποτέ τι δουλειά έχουμε να συζητάμε εμείς με την CLUB HOTEL CASINO LOUTRAKI και γιατί όταν πάει ο Δήμαρχος στον Υπουργό ή στην επιτροπή Καζίνο, πηγαίνει πακέτο μαζί με τον κ. Στεργιώτη;!!»
Βέβαια αυτές οι φούσκες που ανέφερε ο κ. Μάρκελλος, είναι γνωστό ότι τις εξέφρασε ο ίδιος ο Δήμαρχος αφού στην προηγούμενη συνεδρίαση δικό του ήταν το κείμενο της πρότασης που ψηφίστηκε με οριακή πλειοψηφία. Άρα οι πρώτες αιχμές του Γιώργου Μάρκελλου, ήταν κατά του ίδιου του Δημάρχου. Ήταν όμως και μια πρώτη δημόσια κόντρα μεταξύ των δύο ανδρών της ίδιας δημοτικής παράταξης αλλά και ένα μήνυμα του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου ότι αλλάζει πλέον τακτική και από εδώ και εμπρός δε θα καλύπτει τις «γκέλες» του δημάρχου αλλά θα τις ξεσκεπάζει και θα τον εκθέτει δημόσια!!!!
Η δεύτερη και μεγαλύτερη έκρηξη του Γιώργου Μάρκελλου ήρθε σ’ αυτό καθ’ εαυτό το θέμα της Μαρίνας! Ήταν η πρώτη φορά που ετοποθετείτο τόσο ξεκάθαρα και τόσο λεβέντικα έστω και με κάποια δόση υπερβολής στους χαρακτηρισμούς του. «Εγώ δεν κρύβομαι, είμαι Έλληνας και πατριώτης και αγαπάω την πατρίδα μου. Νοιάζομαι και ενδιαφέρομαι γι’ αυτήν!! Είναι ξεκάθαρο λοιπόν ότι αυτοί οι … που θυμώνουν και παρεξηγούνται όταν τους λένε έτσι, όμως εγώ θα το πω ξεκάθαρα και δεν φοβάμαι. Αυτοί οι Εβραίοι που είναι υποχρεωμένοι από την σύμβαση με το Ελληνικό Δημόσιο, δηλαδή με την πατρίδα μου, να κατασκευάσουν ένα αντισταθμιστικό έργο τη Μαρίνα, προσπαθούν να αλλάξουν το έργο αυτό που θα είναι για το Δημόσιο όφελος με ένα έργο ιδιωτικό δηλαδή SPA το οποίο θα εκμεταλλεύονται οι ίδιοι και σε λίγο καιρό θα έχουν κάνει και απόσβεση στα χρήματα που θα βάλουν.
Αυτά τα χρήματα πρέπει να μείνουν εδώ στην πατρίδα μας την Ελλάδα και όχι να τα παίρνουν οι Εβραίοι και να τα στέλνουν στη Μωσάντ στο Ισραήλ για να γίνονται όπλα, βόμβες που θα χτυπήσουν τα παιδιά των Παλαιστίνιων αγωνιστών»!!!
«Τα λέω αυτά και δε φοβάμαι τίποτα. Τι να φοβηθώ δηλαδή, μήπως κινδυνεύσει η ζωή μου με αυτά που λέω;!!!»
Το παρακάτω άρθρο το δανειστήκαμε απο το blog του Πάνου Ηλιακόπουλου.Επειδή είναι έντονα ρεαλιστικό και απόλυτα ορθό το αναδημοσιεύουμε διότι προαναγγέλει μεγάλες εξελίξεις άμεσα στο Λουτράκι.\\

ΑΡΘΡΟ ΣΕΜΝΑ ΚΑΙ ΤΑΠΕΙΝΑ

ΑΜΦΙΣΒΗΤΟΥΝ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΓΚΙΩΝΗ
ΚΑΙ ΤΟΝ ΘΕΛΟΥΝ ΥΠΟ ΚΗΔΕΜΟΝΙΑ!

Του Πάνου Ηλιακόπουλου

Ο δήμαρχος Λουτρακίου Περαχώρας Γιώργος Γκιώνης το βράδυ της Δευτέρας 21 Ιουλίου γύρισε σελίδα. Δυστυχώς για τον ίδιο τη γύρισε προς τα πίσω κι άνοιξε τον «ασκό του Αιόλου». Όλα όσα διημείφθησαν στη συνεδρίαση των δημοτικών συμβούλων της Δημοτικής Ανανεωτικής Παρέμβασης Πολιτών και οι βαριές εκφράσεις που εκστομίστηκαν, αποκάλυψαν ότι το «παλάτι» είναι ανοχύρωτο και... στηρίζεται σε σαθρά θεμέλια! Αντικείμενο της συνεδρίασης ήταν η ενημέρωση των μελών της πλειοψηφίας από το δήμαρχο και τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου για τη συνάντηση που είχαν πραγματοποιήσει μόλις μια εβδομάδα πριν στην Αθήνα με το γραμματέα του υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης Σπύρο Ευσταθόπουλο και την τύχη του Τουριστικού Λιμένα Λουτρακίου. Οι τόνοι μεταξύ των μελών ανέβηκαν γρήγορα με το θερμόμετρο να χτυπάει κόκκινο και ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Γιώργος Μάρκελλος να «αδειάζει» διαψεύδοντας το δήμαρχο Γιώργο Γκιώνη για όσα ισχυριζόταν ότι συζήτησαν με το γραμματέα του υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης.

Ο Γιώργος Γκιώνης για λόγους που μόνον ο ίδιος ξέρει και μπορεί να ενημερώσει και τα μέλη του συνδυασμού του, αλλά και την κοινή γνώμη αν τη λαμβάνει υπόψη του, είχε συγκρατήσει και μετέφερε μόνον αυτά που ήθελε να ακούσει πριν τη μετάβασή του στην Αθήνα και εξυπηρετούσαν τις «θέσεις» του! Όταν ολοκλήρωσε μετ’ εμποδίων την ομιλία του ο δήμαρχος μετά τις παρεμβάσεις και τις συνεχείς διακοπές για την αποκατάσταση της πραγματικότητας από τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου σε όσα ισχυριζόταν, ο Γιώργος Μάρκελλος έκανε πλήρη και λεπτομερή ενημέρωση για όσα συζητήθηκαν στο υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης. Ο δήμαρχος είναι προφανές αυτά δεν τα «θυμόταν» και δυστυχώς για τον ίδιο τον αναιρούσε σε όσα ισχυριζόταν λίγη ώρα πριν η τοποθέτηση του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου. Στη δυσχερή θέση την οποία έχει περιέλθει ο Γιώργος Γκιώνης συνέβαλε και το γεγονός ότι οι μισοί και πλέον περίπου σύμβουλοι είχαν επίσης γνώση και για τις δηλώσεις που είχε κάνει την περασμένη Τετάρτη στην Αθήνα ο υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης Άρης Σπηλιωτόπουλος δεσμευόμενος ότι ή κυβερνητική πολιτική για την κατασκευή μαρίνων στη χώρα θα υλοποιηθεί.

Ο κατηφορικός και χωρίς επιστροφή δρόμος που ακολουθεί ο Γιώργος Γκιώνης είναι απόρροια των επιλογών του. Κατ’ αρχήν για το επιτελείο που έχει επιλέξει -τη λεγόμενη... παιδική χαρά του «παλατιού»- να τον περιβάλει και κατά δεύτερο λόγο τον εξωθεσμικό σύμβουλο που εμπιστεύεται και υλοποιεί ευλαβικά τις απόψεις του, ασχέτως αν αυτές δεν συμφωνούν πάντοτε με το συμφέρον και το μέλλον του Λουτρακίου και των πολιτών του. Ο δήμαρχος σήμερα βρίσκεται απομονωμένος από την πλειοψηφία των συμβούλων του συνδυασμού του και η υποστήριξή του εντός του συνδυασμού εξαντλείται σε τρία το πολύ τέσσερα μέλη. Σε συζητήσεις που πραγματοποιήσαμε με στελέχη της Παρέμβασης είτε δια ζώσης είτε τηλεφωνικά εισπράξαμε την άρση της εμπιστοσύνης προς το πρόσωπο του δημάρχου. Μας επεσήμαιναν την ανάγκη να συσταθεί από τους υπολοίπους -τους εκτός στενού περιβάλλοντος Γκιώνη- τριμελής αντιπροσωπευτική επιτροπή η οποία θα συνοδεύει το δήμαρχο στις συναντήσεις του στην Αθήνα με στελέχη υπουργείων και κυβερνητικούς αξιωματούχους! Η Δημοτική Ανανεωτική Παρέμβαση Πολιτών εισέρχεται σε κρίση (σημειωτέον την είχαμε προβλέψει από τον Απρίλιο κιόλας του 2007) και οι επόμενοι μήνες είναι κρίσιμοι για την τύχη όλων, αν θα μπορέσουν από την ίδια θέση να ολοκληρώσουν την τετραετία.

Τα προβλήματα για τον Γιώργο Γκιώνη δεν προβλέπεται να ολοκληρώνονται και να τελειώνουν εδώ. Από τούδε και στο εξής ανοίγει ο «ασκός του Αιόλου». Σοβαρά προβλήματα το επόμενο διάστημα ο Γιώργος Γκιώνης θα έχει να αντιμετωπίσει κατά την εισαγωγή προτάσεων του τις οποίες θα διαπιστώνει να μην υπερψηφίζονται και να πέφτουν στο κενό. Όπως μας επεσήμαινε παρατηρητής έμπειρος περί τα δημοτικά και υποψιασμένος «να μην σας φανεί περίεργο τις προτάσεις Γιώργου Γκιώνη να υπερψηφίζουν δημοτικοί σύμβουλοι και αρχηγοί συνδυασμών της αντιπολίτευσης». Αν γίνει κάτι τέτοιο ο εν λόγω παρατηρητής μας υπογράμμιζε ότι «τον τόπο πλέον απειλούν δεινά, δεδομένου ότι οι συγκεκριμένοι αιρετοί θα λειτουργούν ως εντολοδόχοι ξένων προς τον τόπο συμφερόντων, γεγονός που βάζει σε κίνδυνο και αποτελεί απειλή και για τους ίδιους τους πολίτες του». Ο ίδιος παρατηρητής προκειμένου να μας μεταφέρει το συλλογισμό του συνέστησε να ενθυμηθούμε τι ακριβώς συνέβη και πως ψήφισαν οι δημοτικοί σύμβουλοι στη ψηφοφορία της 1ης Ιουλίου 2008 για την κατασκευή της μαρίνας Λουτρακίου. Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε και τόνισε να μη διαφεύγει της προσοχής μας η στάση που θα τηρεί ο Παύλος Παύλου και από τη συγκεκριμένη στάση θα φανεί πως θα εκτυλιχθεί το πολιτικό σκηνικό στο Λουτράκι.
(230708)

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς για την Πελοπόννησο

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς, κατηγορία κινδύνου 4, προβλέπεται για σήμερα, σύμφωνα με την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας για τα περισσότερα γεωγραφικά διαμερίσματα της χώρας, μεταξύ αυτών και των νομών Κορίνθου, Αργολίδας, Αρκαδίας, Λακωνίας, Μεσσηνίας. Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, ενημέρωσε τις κρατικές υπηρεσίες καθώς και τους Οργανισμούς Τοπικής και Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

Πυρκαγιές στα Ίσθμια και τους Αγίους Θεοδώρους

Τον τρόμο και τον πανικό σκόρπισαν χθες αργά το μεσημέρι δυο φωτιές που ξέσπασαν στα Ίσθμια και στους Αγίους Θεοδώρους. Η αμέλεια όπως όλα δείχνουν ήταν η αιτία του κακού που λίγο έλλειψε να εξελιχθεί σε εφιάλτη αφού απειλήθηκαν ακόμα και κατοικίες στη περιοχή των Αγίων Θεοδώρων . Οι πυρκαγιές εκδηλώθηκαν με διαφορά 30 λεπτών περίπου.

ΕΠΕΣΕ Η ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΩΝ ΣΤΑΦΥΛΙΩΝ

Σε κατακόρυφη πτώση φέτος η παραγωγή των περίφημων Κορινθιακών σταφυλιών εξ αιτίας της ανομβρίας .Σε πολλές περιοχές η καταστροφή είναι ολοκληρωτική ενώ το επόμενο ΄΄ χτύπημα ΄΄ όπως δηλώνουν οι ίδιοι οι αγρότες θα είναι οι εξευτελιστικές τιμές .Αυτό που φοβούνται τώρα είναι ότι και τα σταφύλια θα ξεπουληθούν όπως έγινε και με τα βερύκοκα. –ρεπορτάζ--

ΓΕΝΝΙΕΤΑΙ ΕΝΑΣ ΝΕΟΣ ΔΗΜΟΣ

Σύμφωνα με τον Νέο Καποδίστρια θα γίνει μία συνένωση που έρχεται απο το παρελθόν.
Μέχρι και το 1934 τόσο το Λουτράκι όσο και οι Αγιοι Θεόδωροι ήταν διαμερίσματα του δήμου Περαχωριτών.Μετά χώρισαν και όλα δείχνουν οτι ξανασμίγουν με την νέα διοικητική μεταρρύθμιση που ετοιμάζει το υπουργείο Εσωτερικών.
Ο δήμος που θα προκύψει με την όποια ονομασία θα προκύψει θα περιλαμβάνει πλέον γεωγραφικά όλο το κομμάτι της Πελοποννήσου και θα έχει την δική του αναπτυξιακή προοπτική.Σήμερα:
Ο Δήμος Λουτρακίου - Περαχώρας υπάγεται στο Ν. Κορινθίας. Συστήθηκε το 1934, από μετασχηματισμό του τ. Δήμου Περαχωριτών.
Μετά το Ν. 2539/97 περί «Συγκρότησης της Πρωτοβάθμιας Τοπικής Αυτοδιοίκησης» εκτός του Λουτρακίου και της Περαχώρας, περιλαμβάνει και τις πρώην Κοινότητες Ισθμίων και Πισίων.
Ο Δήμος έχει έκταση 196.870 στρέμματα και πληθυσμό 16.520 κατοίκους.
Βασική απασχόληση των προηγούμενων είναι ο τουρισμός, ενώ υπάρχει παράλληλη ανάπτυξη της ελαφράς βιομηχανίας, της βιοτεχνίας και της γεωργίας.
Ο δήμος Αγίων θεοδώρων έχει έκταση (στρέμματα) 98.030 και ο πληθυσμός του στην τελευταία απογραφή ανέρχεται σε 5.084
Να σημειώσουμε οτι τους καλοκαιρινούς μήνες πενταπλασιάζεται ο πληθυσμός του δήμου.
Ενα θέμα βέβαια που θα προκύψει είναι το όνομα διότι πλέον με την νέα διεύρυνση έχει αλλάξει τόσο το γεωγραφικό όσο και το πληθυσμιακό στοιχείο.
Ο δήμος δεν είναι μόνο Λουτράκι και Περαχώρα αλλά έχει αλλάξει και λογικό είναι να αλλάξει και το όνομα κάτι που έχει επισημανθεί απο την πρώτη κιόλας συνένωση του 1997 αλλά πλέον το θέμα είναι ουσιαστικό διότι ο νέος δήμος πρέπει να προσδιορίζει συμβολικά αλλά και ουσιαστικά την πληθυσμιακή ενότητα των 22.000 περίπου κατοίκων και των δημοτικών διαμερισμάτων Αγίων Θεοδώρων,Ισθμίων και Πισίων.
Αυτά βέβαια θα μπούν επι τάπητος όταν έλθει για συζήτηση κάτι που θα γίνει σύντομα το νομοσχέδιο και με βάση την λογική θα λυθούν.
Σημασία έχει ότι το Λουτράκι είναι ασφαλώς το κέντρο ενός δήμου που θα έχει ξεχωριστή σημασία για το μέλλον αλλά και πολλά προβλήματα κύρια περιβαλλοντικά να επιλύσει ή να διαχειριστεί...!

ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΓΙΑ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ

Αποφάσεις για τη διαχείριση των απορριμμάτων
Την εισήγηση του υπουργείου Εσωτερικών για το μεγάλο θέμα της διαχείρισης των στερεών αποβλήτων ενέκρινε ομοφώνως η Κυβερνητική Επιτροπή που συνεδρίασε στο Μέγαρο Μαξίμου υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Κ. Καραμανλή.
Ο Υπουργός Εσωτερικών Προκόπης
Παυλόπουλος υπογράμμισε ότι πρόκειται για σημαντικό ζήτημα με περιβαλλοντικές και κοινωνικές διαστάσεις και πως με τις αποφάσεις που ελήφθησαν και το περιβάλλον θα προστατευτεί και το κοινωνικό σύνολο.
Στόχος είναι να κλείσουν 3.000 χωματερές
και να περάσουμε στην εποχή της επεξεργασίας των σκουπιδιών, εξασφαλίζοντας ταυτόχρονα 35.000 στρέμματα για άλλες χρήσεις,ακόμη και για την αναβάθμιση του περιβάλλοντος είπε ο κ. Παυλόπουλος.
Τόνισε ότι θα διαμορφωθούν φορείς που θα διαχειρίζονται τα στερεά απόβλητα από τους ΟΤΑ, είτε ως σύνδεσμοι, είτε ως ΑΕ και δίνεται η δυνατότητα για συμβάσεις παραχώρησης ή ακόμη και ΣΔΙΤ.
Μέχρι το τέλος του 2008, είπε ο υπουργός Εσωτερικών, στόχος είναι να έχει προχωρήσει το θέμα ώστε να μην είμαστε ούτε υπόλογοι στην Ευρωπαϊκή Ενωση.
Απαντώντας σε ερώτηση για τα έργα στην Κερατέα και το Γραμματικό
ο κ. Παυλόπουλος είπε ότι υπάρχει η δυνατότητα να μην στρωθούν καν σκουπίδια, καθώς τα επόμενα δύο χρόνια δίνεται η δυνατότητα και υπάρχει σχεδιο για εργοστασιακή λύση.
Για λίγα χρόνια, δηλαδή, θα δημιουργηθούν ΧΥΤΑ και στη συνέχεια θα μετατραπούν σε χώρους υγειονομικής ταφής υπολειμμάτων, ενώ σχεδιάζονται και κίνητρα από το υπουργείο Οικονομικών ώστε τα υπολείμματα να μην θάβονται.
Πρέπει μέχρι το 2020 να έχει λυθεί το θέμα εντελώς, όπως και στις άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης, είπε ο κ. Παυλόπουλος.
Ο υφυπουργός Εσωτερικών Θανάσης Νάκος ανέφερε ότι το κλείσιμο των χωματερών σημαίνει και το άνοιγμα νόμιμων χώρων για τους ΧΥΤΑ, υπολογίζονται δε ότι μεχρι το τέλος του 2008 θα έχουν κλείσει 2.500 και θα απομένουν 490.
Με αυτή τη μεγάλη πρόοδο, είπε ο κ. Νάκος απαντώντας σε σχετική ερώτηση, θα έχουμε επιχειρήματα στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για να μην επιβληθούν πρόστιμα.
Ο Π. Παυλόπουλος συμπλήρωσε ότι πρόκειται για το απαισιόδοξο σενάριο, καθώς ο στόχος είναι να κλείσουν και οι υπόλοιπες 490 χωματερές.
Εάν η Ευρωπαϊκή Ενωση διαπιστώσει ότι υπάρχει πρόοδος και συγκεκριμένος χρονικός ορίζοντας για την επίλυση του θέματος τότε δεν είναι υποχρεωτικό να επιβληθούν πρόστιμα ή να χαθούν και πόροι.

ΜΑΖΕΥΕΙ ΣΤΑΦΙΔΑ ΜΕ 1 €

Νεμέα, χθες την 23η Ιουλίου έτους 2008, ημέρα της εβδομάδας Τετάρτη και ώρα 12 π.μ. το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Νεμέας αφού έλαβε γνώση τα δεδομένα παραγωγής Κορινθιακής σταφίδας για την εσοδεία 2008 καθώς επίσης και το αυξημένο κόστος παραγωγής (αύξηση τιμής λιπασμάτων, γεωργικών φαρμάκων, πετρελαίου κ.λ.π.) ομόφωνα αποφασίζει τη συγκέντρωση Κορινθιακής σταφίδας με ελάχιστη τιμή εκκίνησης ένα ευρώ (1) με περιθώριο εκκαθάρισης τελικής τιμής μετά τη διάθεση της παρεληφθείσης ποσότητας από την Ένωση η οποία θα προσδιοριστεί από το Διοικητικό Συμβούλιο με νεότερη απόφασή του.
Δυνατότητα εισκόμισης σταφίδας στην Ένωση έχουν όλοι οι σταφιδοπαραγωγοί περιοχής ευθύνης της Ένωσης (και μη μέλη ομάδας παραγωγών της Ένωσης).
Ο Πρόεδρος και το Δ.Σ.
Γεωργούσης Γεώργιος

ΤΙ ΕΧΕΙ Ο ΣΥΝ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ

Κάθε φορά που διαβάζουμε μία ανακοίνωση της νομαρχιακής επιτροπής του Συνασπισμού της Κορινθίας τον τελευταίο καιρό...ανρωτιόμαστε:
ΕΔΩ ΤΙ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΠΕΙ Ο ΠΟΙΗΤΗΣ;

Ετσι και χθές διαβάσαμε πάλι μία ΒΑΘΥΣΤΟΧΑΣΤΗ παρέμβαση της νομαρχιακής του ΣΥΝ.
Να σας θυμήσουμε οτι κάποιες προηγούμενες δημιούργησαν χαμόγελα σε όλη την Ελλάδα...
Και όμως ανακοίνωση η οποία αναφερόταν κύρια στο “Σήμερα” δεν στάλθηκε ΚΑΝ στην εφημερίδα.
ΑΠΟΛΑΥΣΤΕ τι λέει η ανακοίνωση:
“Στην αστυνομική διεύθυνση Κορινθίας, διαβάζουμε στον τοπικό τύπο, βρέθηκε τις τελευταίες ημέρες ο γενικός αστυνομικός διευθυντής Πελοποννήσου, υποστράτηγος κ. Μακρής, ο οποίος έχει αναλάβει την Ε.Δ.Ε. σχετικά με τις καταγγελίες για κακοποίηση οικονομικού μετανάστη από 7 αστυνομικούς οι οποίοι έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα.
Την ώρα λοιπόν που η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη, από τα αρμόδια όργανα της αστυνομίας, εμφανίζονται στην τοπική κοινωνία φαινόμενα γιατρών και δημοσιογράφων, οι οποίοι με «δική τους», όπως αναφέρουν πρωτοβουλία, προχωρούν σε συνεντεύξεις τύπου και δημοσιεύματα προς αποκατάσταση, λέει, της αλήθειας.
Μάλιστα, ο κ. Τσερώνης, δίκην αστυνόμου Σαΐνη, ακολουθεί την πορεία της σύλληψης του αλλοδαπού καρέ – καρέ.
Μετά ντύνεται την τήβεννο του εισαγγελέα και βγάζει ετυμηγορία.
Στο ίδιο περίπου μήκος κύματος και δημοσιεύματα της εφημερίδας «Σήμερα» που μάλιστα φτάνει στο σημείο να επικαλεστεί και τη «δημοκρατική» καταγωγή των εμπλεκομένων αστυνομικών.
Τελευταία εμφανίστηκαν στον τοπικό τύπο, σατυρικά, δήθεν, κείμενα, ανυπόγραφα, τα οποία με χιουμοριστική τάχα διάθεση μας γυρίζουν σε εποχές που θεωρούσαμε ότι σαν κοινωνία έχουμε αφήσει πίσω μας, ανεπιστρεπτί.
Η απορία που γεννάται έχει να κάνει με το λόγο για τον οποίο μερικοί τοπικοί κύκλοι δεν μπορούν να περιμένουν τα αποτελέσματα της Ε.Δ.Ε.
Γιατί σπεύδουν να προκαταλάβουν την κοινή γνώμη.
Καλό θα είναι να αφήσουμε τις αρμόδιες αστυνομικές αρχές και την εισαγγελία να κάνουν απερίσπαστη τη δουλεία τους, ελπίζοντας αυτή τη φορά η ΕΔΕ, καθώς και η ποινική προανακριτική εξέταση που διατάχθηκαν να αποδώσουν ευθύνες.
Ν.Ε. ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ”

Που δουλεύει ο
οικονομικός μετανάστης;

Αλήθεια πως μπορεί να αποδείξει η νομαρχιακή του ΣΥΝ οτι ο εν λόγω κύριος είναι οικονομικός μετανάστης;
Που δουλεύει κύριε γραμματέα;
Αλλά και εμείς με την σειρά μας θα σας θέσουμε μία ερώτηση.
Γιατί τόση πρεμούρα να καταδικαστούν οι Κορίνθιοι αστυνομικοί;
Εχετε τίποτα μαζί τους;

Εσείς γιατί κάνετε
τώρα παρέμβαση;

Αγαπητοί “σύντροφοι” σε μας ως εφημερίδα αρνείστε να έχουμε γνώμη πριν βγεί το πόρισμα της ΕΔΕ αλλά εσείς γιατί κάνετε πολιτικά σχόλια και δεν περιμένετε να γίνουν οι επόμενες εκλογές και ανάλογα με το πόρισμα των ψηφοφόρων να μιλήσετε;
Αστεία πράγματα και επικίνδυνα να έχετε άποψη για όλα δίκην ειδικού...
Τις προηγούμενες φορές είχατε προβλήματα με ανάλογες παρεμβάσεις...
Επιμένουμε.
Γιατί τόση πρεμούρα και δημοκρατική ανατριχίλα για να εκδιωχθούν απο την δουλειά τους οι συμπατριώτες σας 7 αστυνομικοί;
Το μόνο που σας ενδιαφέρει είναι να τιμωρηθούν οι ααστυνόμοι...
Εσείς έχετε στοιχεία εναντίον τους ή έχετε κάνει καμία έρευνα για το τι συνέβη ή τι λέει ο Ρουμάνος στην καταθεσή του;
Εχετε;
Ισως δεν διαβάσατε
τι γράψατε...!

ΔΙΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΓΕΛΙΑ ΑΛΛΑ...
Αυτό για το οποίο κατηγορεί η νομαρχιακή του ΣΥΝ το “Σήμερα” δηλαδή όπως γράφει:
“Γιατί σπεύδουν να προκαταλάβουν την κοινή γνώμη.
Καλό θα είναι να αφήσουμε τις αρμόδιες αστυνομικές αρχές και την εισαγγελία να κάνουν απερίσπαστη τη δουλεία τους...”
Αλλά στην αμέσως επόμενη σειρά η νομαρχιακή ΣΠΕΥΔΕΙ όσι απλά να προκαταλάβει το έργο των αστυνομικών και δικαστικών αρχών αλλά όπως γράφει:
”ελπίζοντας αυτή τη φορά η ΕΔΕ, καθώς και η ποινική προανακριτική εξέταση που διατάχθηκαν να αποδώσουν ευθύνες.'
Και αν οι άνθρωποι είναι αθώοι..για να σας κάνουν το κέφι πρέπει να τους αποδώσουν ευθύνες;;;;
Αφου εσείς προχωράτε περισσότερο και δεν αρκείστε έστω σε άστοχα σχόλια αλλά ΚΑΘΟΔΗΓΕΙΤΑΙ και το αποτέλεσμα της έρευνας ώς σύγχρονοι Ρωμαίου που θέλουν αίμα...δηλαδή ευθύνες...
Εδώ ισχύει το είπε ο γαϊδαρος τον πετεινό κεφάλα...

Σιωπή για την
μαρίνα και τα άλλα...

Δεν υπάρχει άλλο θέμα στην επικαιρότητα να λάβει θέση η νομαρχιακή επιτροπή του ΣΥΝ;
Εσείς ως όργανο πολιτικό σε μία Κορινθία που
-Χάνει το φράγμα
-Χάνει την μαρίνα στο Λουτράκι
-Μένει έξω απο τον χωροταξιακό σχεδιασμό
-Χάνει κονδύλια
-Υποφέρει απο την λειψυδρία...
βρήκατε τους αστυνομικούς για να κάνετε αντιπαράθεση μαζί μας...
Γιατί σωπαίνετε για το κορυφαίο θέμα της μαρίνας στο Λουτράκι και τις αποικιοκρατικές σχέσεις του καζίνο με την τοπική κοινωνία;
Δεν σας ενδιαφέρει το θέμα;
Ή μήπως επειδή ο κ.Βραχάτης είναι συντροφός σας απο τα παλιά δεν θέλετε να του χαλάσετε την καρδιά;Μήπως απλά σέβεστε τον έτερο σύντροφο κ.Στάμου;
Απο όλα αυτά τα θέματα σας πείραξε μέσα στο καύσωνα και την ζέστη ένα κείμενο του Λάκη Γιαννιδάκη που εξέφραζε γνώμη για την περιπέτεια των αστυνομικών της Κορίνθου;
Ξέρουμε την απαντησή σας θα την διαβάσουμε σε άλλη εφημερίδα ή έντυπο αλλά οφείλει το πολιτικό όργανο να απαντήσει ένα-ένα τα ερωτήματα που θέτουμε καιέχουν απόλυτη σαφήνεια και συνενοχή.

Τετάρτη 23 Ιουλίου 2008

ΜΑΖΕΥΕΙ ΣΤΑΦΙΔΑ ΜΕ 1 €

Νεμέα, χθες την 23η Ιουλίου έτους 2008, ημέρα της εβδομάδας Τετάρτη και ώρα 12 π.μ. το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Νεμέας αφού έλαβε γνώση τα δεδομένα παραγωγής Κορινθιακής σταφίδας για την εσοδεία 2008 καθώς επίσης και το αυξημένο κόστος παραγωγής (αύξηση τιμής λιπασμάτων, γεωργικών φαρμάκων, πετρελαίου κ.λ.π.) ομόφωνα αποφασίζει τη συγκέντρωση Κορινθιακής σταφίδας με ελάχιστη τιμή εκκίνησης ένα ευρώ (1) με περιθώριο εκκαθάρισης τελικής τιμής μετά τη διάθεση της παρεληφθείσης ποσότητας από την Ένωση η οποία θα προσδιοριστεί από το Διοικητικό Συμβούλιο με νεότερη απόφασή του.
Δυνατότητα εισκόμισης σταφίδας στην Ένωση έχουν όλοι οι σταφιδοπαραγωγοί περιοχής ευθύνης της Ένωσης (και μη μέλη ομάδας παραγωγών της Ένωσης).
Ο Πρόεδρος και το Δ.Σ.
Γεωργούσης Γεώργιος

ΧΛΩΜΟ...ΚΑΙ ΤΟ ΤΕΙ ΤΗΣ ΝΕΜΕΑΣ...!

Συνάντηση είχαν την Τετάρτη οι Βουλευτές του Νομού Κορινθίας κ. Αθηνά Κόρκα και κ. Κώστας Κόλλιας, καθώς και ο Δήμαρχος Νεμέας κ. Κώστας Καλαντζής, με τον Υφυπουργό Παιδείας κ. Σπ.Ταλιαδούρο, σχετικά με την ίδρυση Τμήματος ΤΕΙ Οινολογίας και Τεχνολογίας Ποτών στο Δήμο Νεμέας.
Οι εκπρόσωποι του Νομού εξέθεσαν στον Υφυπουργό το ιστορικό του αιτήματος, επισημαίνοντας παλαιότερη δέσμευση του Υπουργείου για ίδρυση του εν λόγω Τμήματος. Ο Δήμος Νεμέας έγκαιρα έχει καταθέσει στο Υπουργείο Παιδείας τεκμηριωμένη και ολοκληρωμένη πρόταση για τη σύσταση ΤΕΙ Οινολογίας, με αδιάσειστα επιχειρήματα, τόσο ως προς την αναγκαιότητα, όσο και ως προς την δυνατότητα υλοποίησής του.
Ο κ.Ταλιαδούρος ήταν ενήμερος για το θέμα, επιβεβαιώνοντας μάλιστα την περσινή δημόσια δέσμευση της τέως Υπουργού Παιδείας κ. Γιαννάκου για την ικανοποίηση του αιτήματος. Ο Υφυπουργός επεσήμανε ότι η θεσμική αρμοδιότητα για την τελική απόφαση ανήκει στο ΤΕΙ Αθήνας, στο οποίο λειτουργεί σήμερα το Τμήμα Οινολογίας και Τεχνολογίας Ποτών, τόνισε όμως ότι, στα πλαίσια της δικαιοδοσίας του, το Υπουργείο Παιδείας θα αναλάβει συγκεκριμένες πρωτοβουλίες προκειμένου να στηρίξει και να προωθήσει το αίτημα ενώπιον του Διοικητικού Συμβουλίου του ΤΕΙ Αθήνας.
Μετά το πέρας τη συνάντησης έγιναν οι ακόλουθες δηλώσεις:

Αθηνά Κόρκα, Βουλευτής Κορινθίας:

«Θέλω να εκφράσω την πλήρη ικανοποίησή μου, ύστερα από τη συνάντηση που είχαμε με τον Υφυπουργό Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων, αφού ο κ. Ταλιαδούρος, αναγνωρίζοντας το δίκαιο του αιτήματος του Δήμου, των κατοίκων και όλων των φορέων και των παραγωγικών τάξεων της περιοχής της Νεμέας, μας διαβεβαίωσε ότι θα συνεχιστούν οι ενέργειες που ξεκίνησαν από το έτος 2003, προκειμένου να μεταφερθεί και να ιδρυθεί Τμήμα Οινολογίας και Τεχνολογίας Ποτών του Τ.Ε.Ι. Αθηνών στη Νεμέα, η οποία αποτελεί την καταλληλότερη τοποθεσία διότι:
· διαθέτει 45 σύγχρονα οινοποιεία, τα οποία είναι κορυφαία στη χώρα μας,
· καλλιεργούνται αμπελώνες 35.000 στρεμμάτων,
· παράγει την ονομαστή ποικιλία Αγιωργήτικο, το οποίο αποτελεί αποκλειστικό προϊόν περίπου 8.000 κατοίκων,
· βρίσκεται σε προνομιακή γεωγραφική θέση, καθότι απέχει 110 χιλιόμετρα από την Αθήνα, χάρη στη σύνδεσή της με την Εθνική οδό Αθήνα – Κόρινθος – Τρίπολη και
· έχει εξασφαλιστεί η παραχώρηση κτιρίου του Εθνικού Ιδρύματος Νεότητας, έκτασης 3.200 τ.μ. προς αξιοποίηση και στέγαση του Τμήματος.»

Κώστας Κόλλιας, Βουλευτής Κορινθίας:

«Είμαι πολύ ικανοποιημένος από τη συνάντηση που είχαμε με τον Υφυπουργό και από τη δέσμευσή του να συνδράμει αυτό το δίκαιο, πάγιο αίτημα του Δήμου Νεμέας. Ο Δήμος έχει προετοιμάσει και παρουσιάσει άριστα τα επιχειρήματα υπέρ της ίδρυσης Τμήματος ΤΕΙ Οινολογίας στη Νεμέα και θεωρώ ότι έχουν ωριμάσει οι συνθήκες προκειμένου το ΤΕΙ Αθήνας να συναινέσει για τη μεταφορά του εν λόγω Τμήματος στη Νεμέα.
Από τη συζήτησή μας με τον κ. Ταλιαδούρο αποκομίσαμε τη βεβαιότητα ότι η μέχρι σήμερα μη ικανοποίηση του αιτήματος δεν οφείλεται σε καμία περίπτωση σε έλλειψη πολιτικής βούλησης του Υπουργείου. Η Κυβέρνηση είναι ανοιχτή σε προτάσεις που αποσκοπούν στο να συνδέσουν την εξειδίκευση σε συγκεκριμένα επιστημονικά αντικείμενα των Τεχνολογικών Ιδρυμάτων με την περιφερειακή και τοπική ανάπτυξη.
Θεωρώ ότι η ίδρυση Τμήματος ΤΕΙ Οινολογίας στη Νεμέα είναι προς το συμφέρον τόσο των σπουδαστών, όσο και του Νομού μας. Τα Τ.Ε.Ι. έχουν τα τελευταία χρόνια δώσει πνοή ζωής στην ελληνική περιφέρεια. Η ειδική επιστημονική κατάρτιση που προσφέρουν καθιστά δυνατή την απορρόφηση των αποφοίτων στην τοπική αγορά εργασίας, ανάλογα με τις ανάγκες της τοπικής οικονομίας.
Με τη λειτουργία του ΤΕΙ Οινολογίας στη Νεμέα, πολλά ντόπια παιδιά που διαφορετικά δεν θα μπορούσαν να σπουδάσουν, θα αποκτήσουν έτσι δυνατότητα να σταδιοδρομήσουν σε έναν αποδοτικότατο τομέα καλλιέργειας, παραμένοντας στον τόπο τους και ενισχύοντας τις κοινωνικές και οικονομικές προοπτικές του Νομού μας. Η αμπελουργία στη Νεμέα έχει πατροπαράδοτες ρίζες, αλλά και λαμπρό μέλλον. Θεωρώ ότι η σύμπνοια και η συνεργασία όλων μας επιβάλλεται, ώστε από κοινού να πετύχουμε την ίδρυση του ΤΕΙ Οινολογίας σε αυτή τη ραγδαία αναπτυσσόμενη περιοχή.»

Κώστας Καλαντζής, Δήμαρχος Νεμέας:

«Θέλω να ευχαριστήσω τους Βουλευτές του Νομού μας κ.κ. Αθ.Κόρκα, Κ. Κόλλια και Αν. Παπαληγούρα, καθώς και το Νομάρχη Κορινθίας κ. Ταγαρά, για το έμπρακτο ενδιαφέρον και την αμέριστη στήριξή τους στο αίτημά μας. Έμεινα ικανοποιημένος από τη συνάντηση και τις δεσμεύσεις του Υφυπουργού, πλην όμως θέλω να επισημάνω ότι είμαι αποφασισμένος να εμμείνω δυναμικά στο πάγιο αίτημα της Νεμέας για ίδρυση Τμήματος ΤΕΙ Οινολογίας στο Δήμο μας. Τα επιχειρήματά μας είναι βάσιμα και χαίρομαι που ο Υφυπουργός έχει πειστεί για την αναγκαιότητα υλοποίησης της πρότασής μας.
Η Νεμέα είναι έτοιμη να υποδεχθεί το ΤΕΙ Οινολογίας. Διαθέτουμε ένα κτίριο 3.200 τ.μ., με σύγχρονες αίθουσες διδασκαλίας, αίθουσες ηλεκτρονικών υπολογιστών, εστιατόριο, ξενώνες, χημείο, οινοποιείο και αμπελώνες πέντε στρεμμάτων για πρακτική εξάσκηση. Θεωρώ ότι με την αρωγή του Υπουργείου και την απαραίτητη οικονομική και τεχνική στήριξη των συναρμόδιων φορέων, το ΤΕΙ Αθήνας μπορεί να πειστεί ότι είναι προς όφελος όλων και κυρίως των σπουδαστών μας, η μεταφορά του τμήματος στο Δήμο μας.
Ο κ. Ταλιαδούρος γνωρίζει και αναγνωρίζει τη μοναδική θέση της Νεμέας στον τομέα της αμπελουργίας. Στην περιοχή μας καλλιεργούνται 35.000 στρέμματα Αγιωργίτικου σταφυλιού, ποικιλίας με προστατευόμενη ονομασία προέλευσης. 8.000 Δημότες μας ζουν αποκλειστικά από τους αμπελώνες και τα 45 σύγχρονα οινοποιεία που συγκαταλέγονται στα κορυφαία της Ελλάδας. Επιπλέον, η Νεμέα βρίσκεται πλησίον του μεγάλου αμπελώνα της Μαντινείας, ενώ το σύνολο της Πελοποννήσου εξελίσσεται στη μεγαλύτερη περιοχή αμπελοοινικής καλλιέργειας.

Η περιφέρειά μας έχει επενδύσει το μέλλον της στην αμπελουργία. Θα τολμούσα λοιπόν να πω ότι το αίτημα λειτουργίας ΤΕΙ Οινολογίας στη Νεμέα δεν αφορά μόνο το Δήμο μου, αλλά και ολόκληρη την Πελοπόννησο. Οι επαγγελματικές προοπτικές που θα ανοίξει για τους νέους μας το ΤΕΙ Οινολογίας μπορεί να ανατρέψει τα οικονομικά δεδομένα και τις αναπτυξιακές δυνατότητες επ’ ωφελεία των χιλιάδων κατοίκων της Πελοποννήσου, αλλά και ολόκληρης της χώρας.»

ΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟΑΣΤΙΑΚΟ

Ερώτηση προς τον Υπουργό Μεταφορών και Επικοινωνιών κ. Κωστή Χατζηδάκη, κατέθεσε ο Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Νομού Κορινθίας και μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου Πάνος Μπεγλίτης, σχετικά με την απόφαση της διοίκησης του Προαστιακού για την τροποποίηση των δρομολογίων από και προς το Νομό Κορινθίας :
Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ερώτησης :
«Με απόφαση της διοίκησης του Προαστιακού τροποποιήθηκαν από τις 6 Ιουλίου 2008 τα δρομολόγια από Κιάτο απευθείας προς το Αεροδρόμιο.
Η απόφαση αυτή δημιουργεί σοβαρά προβλήματα στην καθημερινή μετακίνηση χιλιάδων μονίμων κατοίκων του νομού Κορινθίας, επισκεπτών καθώς και ιδιοκτητών εξοχικών κατοικιών.
Ιδιαίτερα όμως προβλήματα δημιουργούνται στα Άτομα με Ειδικές Ανάγκες τα οποία αξιοποιούν τα δρομολόγια του Προαστιακού προς το Αεροδρόμιο για να μεταβούν, με ανταπόκριση, στα μεγάλα Νοσοκομεία της Αθήνας (Ευαγγελισμός, Γεννηματάς, Αλεξάνδρας, Ιπποκράτειο) για ιατρική θεραπεία και παρακολούθηση.
Ερωτάται ο κ. Υπουργός :
- Τι εξυπηρετεί αυτή η ξαφνική αλλαγή των δρομολογίων του Προαστιακού, χωρίς να ληφθούν υπόψη οι ανάγκες καθημερινής μεταφοράς από και προς το νομό Κορινθίας ;
- Προτίθεται να παρέμβει άμεσα στη Διοίκηση του Προαστιακού, προκειμένου να επανέλθει το πρόγραμμα των δρομολογίων στην προς 6.7.2008 κατάσταση ;

Σύσκεψη για το ΕΣΠΑ

Διήμερη σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί σήμερα και αύριο στο Υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών με θέμα τις διαδικασίες συντονισμού για την εξειδίκευση του προγράμματος ΕΣΠΑ. Στη σύσκεψη θα προεδρεύσει ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Οικονομικών κ. Δρόσος και θα την παρακολουθήσουν όλοι οι Γενικοί Γραμματείς των Περιφερειών της χώρας.

Κλείνουν οι χωματερές με απόφαση του ΓΓΠΠ

Με οριστική απόφαση του ΓΓΠΠ Νίκου Αγγελόπουλου, την ερχόμενη εβδομάδα θα ανακοινωθεί η πρώτη εργολαβία αποκατάστασης των ΧΑΔΑ Περιφέρειας Πελοποννήσου. Στόχος είναι έως τις 31-12-08 να έχουν κλείσει όλες οι παράνομες χωματερές της Περιφέρειας Πελοποννήσου παρά τις αντιδράσεις των δημάρχων.

Συνάντηση για την διαχείριση των απορριμμάτων

Η διαχείριση των απορριμμάτων είναι το θέμα συνάντησης αυτοδιοικητικών κινήσεων και οικολογικών ομάδων της Πελοποννήσου που θα γίνει σήμερα στις 10.00 το πρωί , στο Εργατικό Κέντρο Τρίπολης. Οι εκπρόσωποι των εν λόγω κινήσεων έχουν ζητήσει συνάντηση και με τον ΓΓΠΠ Νίκο Αγγελόπουλο.

Συναυλία στα Εξαμίλλια

Στα πλαίσια των πολιτιστικών εκδηλώσεων της Νομαρχίας Κορινθίας την προσεχή Παρασκευή , στις 9μ.μ. στο θέατρο Εξαμιλίων θα εμφανιστεί η λαϊκή ορχήστρα Μίκης Θεοδωράκης με ερμηνευτές τους Πέτρο Γαϊτάνο Αλέξανδρο Χατζή, Ηρώ Λεχουρίτη , Κώστα Θωμαίδη και Γρηγόρη Βαλτινό.

Η ΒΛΑΧΙΑ ΔΕΝ…ΘΕΡΑΠΕΥΕΤΑΙ….

Η βλαχιά είναι κάτι σαν το τατουάζ δεν φεύγει απο πάνω σου ποτέ...σαν το τατουάζ...
Και η αρχοντοβλαχιά είναι ακόμα χειρότερη διότι περιέχει και τα στοιχεία του γελοίου...
Διότι κύριε αφου είσαι βλάχος και μάλιστα με το ταγάρι κολλημένο στην πλάτη τι τους θέλεις τους γάμους τους γκλαμουράτους;
Τι θέλεις τις εκδηλώσεις σε στύλ Μονεγάσκων αφού υπάρχει η παροιμία που λέει:
“Τα μεταξωτά βρακιά θέλουν και επιδέξιους κώλους...”
Ακόμα περιμένουμε τον Βέρτη...!!!

ΜΕΙΝΑΜΕ ΑΠΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ

Χωρίς αστυνόμευση έχουν μείνει πολλές περιοχές της Κορινθίας μετά κυρίως τις πρόσφατες μεταθέσεις των αστυνομικών.
Το πρόβλημα εντείνεται ολοένα και περισσότερο με αποτέλεσμα ολόκληρες περιοχές να μην διαθέτουν ούτε έναν αστυνομικό.
Χαρακτηριστικό το παράδειγμα με το αστυνομικό τμήμα Χιλιομοδίου του Δήμου Τενέας όπου από τους 2 αστυνομικούς που διαθέτει το τμήμα ο ένας βρίσκεται σε αναρρωτική άδεια και ο δεύτερος σε κανονική. Ανάλογο το σκηνικό και στη Νεμέα με μόλις έναν αστυνομικό, ενώ και στο Λουτράκι που κατά τους καλοκαιρινούς μήνες ο πληθυσμός του φθάνει τους 100.000 κατοίκους υπάρχουν μόλις 23 αστυνομικοί.
Απο το Isthmos.gr

ΕΡΓΑ ΣΤΗΝ ΣΗΡΑΓΓΑ

Μετ΄ εμποδίών, λόγω έργων συντήρησης, θα γίνεται η κυκλοφορία στη σήραγγα Αρτεμισίου, στον αυτοκινητόδρομο Κορίνθου – Τρίπολης στη διάρκεια της νύχτας. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση τα ξημερώματα της Πέμπτης 24 και του Σαββάτου 26 Ιουλίου από τις 2:30 μέχρι 3:30 θα διακοπεί η κυκλοφορία στο ρεύμα από Κόρινθο προς Τρίπολη και από τις 3:30 μέχρι τις 4:30 τα ξημερώματα στο ρεύμα από Τρίπολη προς Κόρινθο.
Tα έργα στον δρόμο έχουν δημιουργήσει ενόχληση γιατί είναι καλοκαίρι και η εθνική οδός είναι πλημμυρισμένη με αυτοκίνητα αλλά δεν μπορεί να γίνει και διαφορετικά.Υπομονή..

ΟΙ ΠΗΓΕΣ ΕΧΟΥΝ ΝΕΡΟ ΣΤΗΝ ΣΤΥΜΦΑΛΙΑ

Εδώ και πολύ καιρό αμφισβητήθηκε η ικανότητα του Αλέκου Πνευματικού να φέρει το νερό απο την Στυμφαλία.
Ομως τα γεγονότα στράφηκαν εναντίον των...αμφισβητούντων..
Και μόλις είδαν ότι το νερό μέχρι το φθινόπωρο θα έιναι στην Κόρινθο άρχισε η δεύτερη φάση..της αμφισβήτησης...
Τώρα απεκαλύφθει οτι δεν υπάρχει νερό για να έρθει...άρα τσάμπα τόσα χρόνια τόσοι δήμαρχοι το πάλεψαν και προσπάθησαν...
Είναι η δεύτερη πλευρά της ίδιας ακριβώς τακτικής.
Δεν υπάρχει λένε νερό στις πηγές και άδικα σκοτώνεται η Κόρινθος να κάνει τον αγωγό και την καλλιέργεια των πηγών...

Και μην νομίσετε ότι όλα αυτά τα λένε οι υδρογεωλόγοι ή απλοί γεωλόγοι ή ακόμα και μηχανολόγοι...
Κάτι άσχετοι (που λέει και ο Σαββόπουλος) σαν και εμάς με το θέμα τα λένε αυτά προφανώς λόγω παραπληροφόρησης ή μίζερης αντίληψης περί της αυτοδιοιίκησης και της πολιτικής....
Εχουν μετρήσει ακόμα και την παροχέτευση...των πηγών...εξυπακούται χωρίς να έχουν καμία γνώση για αυτό και έχουν καταλήξει σε συμπεράσματα.
Ολα αυτά είναι μία προσπάθεια να μικρύνουν ίσως την προσπάθεια του δήμου Κορινθίων και εμμέσως πλην σαφώς την προσπάθεια του Αλέκου Πνευματικού...
Αλλά στην ζωή γελά καλά όποιος...γελά..τελευταίος....
Και επειδή για μία ακόμα φορά όλα αυτά θα αποδειχθούν...φούμαρα θα έχει κάθε λόγο ο Αλέκος Πνευματικός να κάνει ακόμα και φιέστες όταν θα ανοίξει την βρύση και θα τρέχει πόσιμο νερό...
Μικρότητες που σύντομα θα τελειώσουν...!
Διότι το νερό θα έρθει αλλά η μικρότητα θα μείνει...
Αλλοίμονο αν πάλεψε η Κόρινθος επι 50 χρόνια να πάει έναν αγωγό σε πηγές που έχουν..στρέψει..
Αυτά συμβαίνουν μόνο στα σήριαλ στην τηλεόραση και καμία σχέση δεν έχουν με την πραγματικότητα....Η Κόρινθος θα πιεί νερό και σύντομα και όλα θα εξελιχθούν ομαλά και καλά για όλους μας και ακόμα καλύτερα για τον δήμαρχο Κορινθίων...!

ΕΚΘΕΣΗ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ

Το ΤΟΠΙΚΟ ΔΥΚΤΙΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΑΓΡΟΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΣΤΗ ΝΕΜΕΑ «AGRONEMEA» σε συνεργασία με το ΔΗΜΟ ΝΕΜΕΑΣ διοργανώνει «Έκθεση Πολιτιστικής Κληρονομιάς Περιβαλλοντικής Δράσης και Αγροτουρισμού Πελοποννήσου» το τριήμερο 5, 6, 7 Σεπτεμβρίου 2008 στο Δήμο Νεμέας.
Σκοπός της έκθεσης είναι η ανάδειξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της Πελοποννήσου και ειδικότερα του Νομού Κορινθίας στον τομέα του Πολιτισμού, της Πράσινης Επιχειρηματικότητας και του Περιβάλλοντος και η προώθηση σχετικών δράσεων και επιχειρηματικών σχεδίων.
Καλείστε να συμμετέχετε ως επισκέπτες ή να εκθέσετε τα προϊόντα και τις δράσεις σας.
Παρακαλείστε, όσοι επιθυμείτε να συμμετέχετε ως εκθέτες ή χορηγοί στην έκθεση, να δηλώσετε συμμετοχή ηλεκτρονικά στο mail μας ή τηλεφωνικά, επικοινωνώντας με τον κ. Θεοφίλη Γεώργιο.